Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

to je ono evovsko "prevari me zmija"
ja ne znam da li samo ja vidim da je satana mnogima alibi, ne samo sektama, vec evo i makiju?
to sa zmijom sam ja adam kriv, rekoh vec da sam odglumeo zmiju evi, da je proverim da li je zapamtila sa kog drveta ne jesti, ali avaj,. ona je sve pobrkala kada rece sa onog u sred vrta - jer usred je bilo drvo zivota,a ne ono zabranjeno

potom je zabenavio i onaj autoritet koji je to isto ponovio, pa si posle i ti pametovao kao da su ta dva drveta bila nasadjena jedno na drugo, secas se da smo diskutovali?

onda si osudio ceo ljudski rod, jer nema ni 1 bezgresnog ovde, na zemlji, komplet covecanstvo si stavio pod vlast satane, jer si kao sto rekoh satanista

jel' su apostoli bili gresni ljudi? mora da jesu; a jel su bili pod vlascu satane osim jude kada udje u njega satana? ja ne mislim; a ti mislis!

gresnu ljudsku prirodu si izjednacio sa vlascu satane, i ta gresna ljudska priroda ostaje vavek, znamo da Hristos rece
Jovan 17,9Ja se za njih molim: ne molim se za (sav) svijet, nego za one koje si mi dao, jer su tvoji.

tebi je maki satana alibi
Svi i jesmo bili pod vlašću Satane dok nas od te vlasti nije spasio Hristos.

kontam sud je samo za grešnike onda i zato će biti strašan
mozda i nije, ali ako Hristos rece da ima mogucnost da se ne dolazi na sud, onda je to najbolja varijanta
isto inače oni su dobri samo ih đavo zajebava
sad kaze da ga je spasio Hristos, lozi ga malo ti, pa cu ja malo, evo:
Svi i jesmo bili pod vlašću Satane dok nas od te vlasti nije spasio Hristos.
malocas rece da je greh dokaz vlasti satane, kako sad, postao si bezgresan najednom?:eek::mrgreen:

ja ne znam da li samo ja vidim da je satana mnogima alibi, ne samo sektama, vec evo i makiju?
to sa zmijom sam ja adam kriv, rekoh vec da sam odglumeo zmiju evi, da je proverim da li je zapamtila sa kog drveta ne jesti, ali avaj,. ona je sve pobrkala kada rece sa onog u sred vrta - jer usred je bilo drvo zivota,a ne ono zabranjeno

potom je zabenavio i onaj autoritet koji je to isto ponovio, pa si posle i ti pametovao kao da su ta dva drveta bila nasadjena jedno na drugo, secas se da smo diskutovali?
A ti nekako previdio stih koji govori da je i drvo poznanja dobra i zla bilo takođe usred vrta.

A ti nekako previdio stih koji govori da je i drvo poznanja dobra i zla bilo takođe usred vrta.
tako ne pise u mojoj bibliji, ali vracamo se na opet na ono da bi da smuljate da se stvari, konteksti, drveca itd ne razlikuju, ne razdvoje, ne rasude, ne prosude
1. Mojsijeva 2,9I učini Gospod Bog, te nikoše iz zemlje svakojaka drveta lijepa za gledanje i dobra za jelo, i drvo od života usred vrta i drvo od znanja dobra i zla.
svakojaka drveta plus dva, jedno sa, a drugo bez lokacije, sta te briga gde je i zasto bi ga trazio ako sa njega ne smes da jedes?
i koji bog bi ga stavljao usred zajedno sa drvetom zivota? mozda tvoj,a li ne i moj BOG

DRVO ZIVOTA JE USRED, a ono drugo, sta te briga gde je? jel jeo taj sa njega koji kaze da je i ono usred? a jel pise i za njega da je usred ? NE PISE,a da je i ono usred, lokacija bi bila navedena ili na pocetku, ili na kraju ovog navoda, a ne u sredini jasno samo da se odnosui na drvo zivota

i drvo od života usred vrta, ... i drvo od znanja dobra i zla. [ko zna gde, zini da ti kazem]

ajde zasto bi Bog rekao Adamu lokaciju zabranjenog? samo bi KUSAC to uradio,a ne Bog, a ti trazi djavola, pa ces ga i naci, Bog ti nije rekao gde je, u bibliji ne pise, i ne zna se... samo ja adam mozda znam, a bolje da nisam mozda saznao, nego sam ja poznato njuskalo, guram nos svuda, umesto da gledam svoja posla, sad sam zaboravio gde je, tako je najsigurnije, ali znam da usred NIJE

takav sam covek da moram bas ja sve da znam, ali bolje da nisam takav, bolje je nekad ne znati, i ne proveravati stvari, kao npr. strasni sud, ako ih ima koji na njega uopste ne dolaze

Poslednja izmena:
Tvoja Biblija nema ovaj stih?

"Samo roda s onoga drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete." (Postanje 3:3).
posle ces da kazes, uops, prevari me zmija kao evu, jer to citiras evu

ako samo sa tog JEDNOG USRED nije smelo da se jede, onda sta, drvo zivota je bilo zabranjeno?
1. Mojsijeva 2,9I učini Gospod Bog, te nikoše iz zemlje svakojaka drveta lijepa za gledanje i dobra za jelo, i drvo od života usred vrta

pa piše dva drveta a što se mene tiče drva su samo alegorija
recimo da je tako, ali ako ne treba jesti sa drveta saznanja dobra i zla, zasto da ono stoji usred vrta kao i drvo zivota koje treba da se koristi nama svima? zasto da se uopste zna lokacija tog zabranjenog ako je zabranjeno? da se zna da se ne ide tamo uopste? ne!
to zabranjeno je saznanje dobra i zla, da ti paralelno saznajes dobro sa zlim, da jedno ide sa drugim, da nema dobra bez zla... shvatas? sasvim druga nauka je sto insistiram na prosudjivanju rasudjivanju razdvajanju vec postojeceg, ono sto vec znamo

Eva pominje ono sa kojeg nisu smjeli jesti.
pa zasto je onda jela ako sam joj ja adam glupaci lepo rekao da se ne jede?
ali ti si jos gluplji ako ne kapiras da je ona htela da prevari zmiju da zmija ne jede sa naseg drveta zivota, pa da je zato slagala zmiju da je sa njega bilo zabranjeno, koje je usred vrta, da nama ostane vise hrane

razumi vise, ja adam sam proveravao evu da li je upamtila sa kog nije smelo da se jede, i zato ona krivi zmiju, a ja sam kriv, zmije ne govore, to sam bio ja adam propitujem evu, i testiram je da li ce da ostane dosledna

ali vama su i zmije alibi za samog djavola, idiotizam, a budite mudri kao zmije, sto rece Hristos, a Mojsije koji podize zmiju?
a Hristos sto pravi poredjenje\?

kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji, tako ima biti podignut Sin Čovječji da svaki koji vjeruje, u njemu ima život vječni.

JA ADAM PRVI COVEK SAM TA ZMIJA, KOJA KAO GOVORI, samo sam testirao moju zenu Evu, to je sva moja krivica.
Eva me provalila da sam to ja, i ostalo je istorija, vi ste mentalno ograniceni koji ovo ne shvatate.

Poslednja izmena:
razumi vise, ja adam sam proveravao evu da li je upamtila sa kog nije smelo da se jede, i zato ona krivi zmiju, a ja sam kriv, zmije ne govore, to sam bio ja adam propitujem evu, i testiram je da li ce da ostane dosledna
mozda sam joj ranije i rekao, pusti zmije neka jedu, pa cemo da imamo eksperiment nad njima, samo mi da ne pojedemo, ali cim sam joj to rekao, kao da sam pojeo, sto @Сале rece to drvo to je alegorija, eto jel sam sada priznao sta ono predstavlja? to vam je sva danasnja medicina, da se vrse eksperimenti, samo nad pacovima i misevima,. a ne na zmijama... nauka je postala religija, isto se zrtvuju zivotinje, ja sam kriv za to, a posle su ubrzo krenuli da se zrtvuju i ljudi, i deca... zalosno, od zrtvovanja slepih miseva do plandemije kovida, zalosno sta se sve eksperimentise, a zrtve ko sisa... kad bolje razmislim, velika je moja adamova krivica od moimenta kada pomislih, ma ko sisa zmije, neka one pojedu, pa cemo da vidimo sta ce da se desi... da zarazimo slepe miseve sa korona virusom, pa cemo da vidimo sta ce da se desi

eva je znala da sam ja adam ta zmija, ali vec smo uprskali, i onda je okrivila zmiju, ali ja sada priznajem, da me je ona zastitila, kakva crna zmija da bude kriva, nad njom smo hteli da izvrsimo eksperiment, ja sam licno za to kriv

Poslednja izmena:
recimo da je tako, ali ako ne treba jesti sa drveta saznanja dobra i zla, zasto da ono stoji usred vrta kao i drvo zivota koje treba da se koristi nama svima? zasto da se uopste zna lokacija tog zabranjenog ako je zabranjeno? da se zna da se ne ide tamo uopste? ne!
to zabranjeno je saznanje dobra i zla, da ti paralelno saznajes dobro sa zlim, da jedno ide sa drugim, da nema dobra bez zla... shvatas? sasvim druga nauka je sto insistiram na prosudjivanju rasudjivanju razdvajanju vec postojeceg, ono sto vec znamo
centar naših života je vera i znanje.

centar naših života je vera i znanje.
kada je rekao da se ne jede sa drveta saznanja dobra i zla, mislio je upravo i na ovakve stvari kao sa virusom korona koji je preradjen/doradjen u laboratoriji, i sto se danas vise ne krije: taj deo genoma, to mesto cepanja furina je alegorijski lokacija zabranjenog drveta, saznas ga i pobijes milione

vi kazete, tj. neki kazu, ne ti licno: prvo je kriva zmija, pa slepi misevi u kini, a ja vam, kazem da je covek kriv, prvi ja adam da sam kriv, pa onda ovi koji se navode

Одакле мислите да је дошао ковид?

Џефри Сакс: Питање ковида је питање: Која лабораторија и на који начин? Скоро сигурно није настао из природе. Скоро извесно је настао као последица смишљеног истраживачког пројекта чија је идеја водиља била да се узме природни вирус и учини заразнијим. Имамо главни план тог поступка, а то је истраживачки предлог назван „Ширење“ (енг. Диффусе), који је поднет Министарству одбране и то јединици званој ДАРПА (Агенција за развој нових технологија Министарства одбране САД — прим. прев.) 2018. године. То је нека врста приручника за прављење вируса који изазива болест ковид-19, а вирус се зове САРС-КоВ-2. Оно што је особено за САРС-КоВ-2 јесте да он има нешто што се зове протеолитичко место цепања, и нарочито нешто што се зове место цепања фурина. То су неки делови генома који овај вирус чине изузетно заразним. Занимљиво је да за ову класу вируса који потичу од слепих мишева и који се зову бета коронавируси, а од којих потичу САРС и ковид-19, у тој класи вируса — а има их неколико стотина познатих — ниједан у природи никада није имао тај специфичан део генома.

Такер Карлсон: Ниједан?!

Џефри Сакс: Ниједан осим вируса САРС-КоВ-2. Тај део генома — место цепања фурина — био је предмет пажње истраживача од 2005. године, јер се открило да ако би вирус поседовао ту особину, улазак вируса у људске ћелије би постао лакши,

Саксов најшокантнији интервју икад:Ко је пустио Ковид, ко је срушио Северни ток…

nije djavo, ni zmija, nego covek koji je jeo sa drveta saznanja dobra i zla, garantovano mozes da shvatis

Poslednja izmena:
ja samo rekoh da je Hristos razlikovao kontekste, a "bogocovek" je smuljano da ne bi mogao da ih razlikujes kako Hristos lepo objasnjava svaki ponaosob u jevandjelju, znaci namera je zla, da se Hristova nauka sakrije, da se smulja koga cekamo, da se ne zna sta je sta, pa tako i sale da misli na pola
Nisam saglasan da je nešto smuljano.

Bogočovek je neko ko u sebi sažima i božju i ljudsku prirodu tj. samo Isus i to dok je bio u telu. Druga dva termina su parcijalne reference na jednu od te dve.

Nisam saglasan da je nešto smuljano.

Bogočovek je neko ko u sebi sažima i božju i ljudsku prirodu tj. samo Isus i to dok je bio u telu. Druga dva termina su parcijalne reference na jednu od te dve.
da kazemo moje misljenje samo, pa citiram, sa nikejskog sabora:

S druge strane, aleksandrijski biskup Aleksandar i Atanazije Aleksandrijski držali su da je Sin istobitan (homoousios) Ocu, te da nije stvoren, nego da je od vječnosti rođen od Oca.
Арија, свештеника из Александрије, који је тврдио да је Христос створен у времену од Бога и да није превечни Син Божји

формализовано учење о Христовој божанској природи и његовом односу са Богом Оцем као равноправним и вечним.

Poslanica Hebrejima 1
5Ta kome od anđela ikad reče: Ti si sin moj, danas te rodih; ili pak: Ja ću njemu biti otac, a on će meni biti sin.

Znaci apostol PAVLE je bio Arijanac?

Arius and his followers asserted that the Father alone was eternal, and that the Son was created or begotten by the Father, and thus had a defined point of origin and was subordinate to the Father.[14][15]

Jovan 8,25Tada mu govorahu: ko si ti? I reče im Isus: početak, kako vam i kažem.
Ukolioko Hristos u jevandjelju za samoga sebe kaze da je Pocetak, onda je nemoguce da on ima svoj pocetak, vec je On sam taj Pocetak Bozijeg STVARANJA. Znaci, ovo nije semantika, vec osnovna logika. Arijeva dela su inistena, i onda se izopacilo. Ako je Bog Duh, onda govorimo o vecnosti, ali u momentu Stvaranja, u momentu PROMENE, nastupa Pocetak - cega? Pocetak tecenja vremena kao reke. U vecnosti je postojao samo 1,a i nema logike govoriti o Ocu bez Sina, zato se za taj kontekst i koristi i kaze BOG JE DUH. Ali da vidimo kontranapad ARIJANACA:

Arius accused Alexander of following the teachings of Sabellius, who taught that the Father, Son, and Holy Spirit were one person, rather than the view held throughout the east that they were distinct.[16]

Upravo je u tome stvar, u kontekstu vecnosti imamo samo BOG JE DUH, tj jedno.
Jovan 4,24Bog je duh; i koji mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.
U ovaj kontekst je nemoguce inkorporirati Svetu Trojicu, jer je Bog samo jedna REC DUH, naravno da je Svet, i to je taj kontekst vecnosti, a OTAC-SIN su od Pocetka, kada vreme potece

Poslednja izmena:
pa ne znam koliko su pogađali proroci u sz ali u novom svaki sud se daje sinu čovečijem a to je Isus.
naravno da je i bog jer bog se uselio u telo
Jovan 8,50A ja ne tražim slave svoje; ima koji traži i sudi.

i ovde govori opet za nekog drugog, a ne za sebe, pa da li i ovde misli na sebe dok govori u trecem licu da ima koji trazi i sudi, a @Maki! ?

pa kada kaze da je u tome istinita rec da jedan seje,a drugi zanje?

O čemu ti pričaš? Jasno je da je i drvo poznanja bilo usred vrta ili ti misliš da Eva nije znala gdje se nalazi to drvo.
poznanja dobra i zla, nemoj da skracujes naziv;
a ko mislis da joj je rekao, i zasto mislis da bi ona trebalo da zna ako je bilo zabranjeno? njeno je bilo da spremi rucak, drvo zivota i razna druga za jelo su bila sasvim dovoljna da ona zna gde su, a ovo sta je briga? ja ADAM sam bio dovoljno dugo u raju da sve istrazim, a ona, zasto mislis da sam joj ja to rekao gde je?

U ovaj kontekst je nemoguce inkorporirati Svetu Trojicu, jer je Bog samo jedna REC DUH, naravno da je Svet, i to je taj kontekst vecnosti, a OTAC-SIN su od Pocetka, kada vreme potece
Postanak 1,1U početku
Ivan 1,1U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ.
nema nikakve vecnostu u pocetku, vecnost je naknadna pamet koju bi ovde da umetnu
формализовано учење о Христовој божанској природи и његовом односу са Богом Оцем као равноправним и вечним.
u momentu formalizacije vec si izasao iz sustine i vecnosti - one se po def. ne mogu formalizovati, cim zapocne formalizacija, vreme mora da potece i imamo pocetak Bozijeg stvaranja; otac-sin su pocetak formalizacije

da kazemo moje misljenje samo, pa citiram, sa nikejskog sabora:
dakle ono ide ovako:
djavo je zavadio hriscane da bi zavladao, a odnos otac-sin nikada nije trebao da dospe do saborskog nivoa ciji je patron bio bezboznik i nekrst tada bar - konstantin!
zasto smo mi hriscani posebni, i sta nas razlikuje od ostalih vera i religija, ili sa nekima spaja, koje imaju u sebi naziv sin neba na primer?
upravo taj univerzalni odnos otac-sin koji se dalje razvija kroz nasledstvo, vinograd, bludni sin koji se kaje i vraca k ocu itd

ono sto je prvo trebalo da se raspravlja na saboru su konteksti, kada Hristos kaze Sin Coveciji, a kada Sin Boziji, u jevandjelju po Jovanu; ali avaj, djavo je vec imao svoje ljude i plan je bio da se konacno umulja lazno otkrivenje [kao da je i ono od Jovana], te je zato prvo morao da bude promovisan Atranasije kao saborski pobednik, pa tek potom on da zalozi svoj autoritet za umuljavanje ovog; kod Arija su samo zamenili teze, pa umesto da je Hristos sam taj Pocetak [KAKO I PISE U JEVANDJELJU] rekose da Arije rece da on ima svoj pocetak, sto je suludo, jer je nemoguce da nije imao bibliju, pa da procita.
Tada mu govorahu: ko si ti? I reče im Isus: početak, kako vam i kažem.

Back