Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

Gedo, kako sam ja odlutao od teme, ako sam je sam postavio, i iskopirao ovo:

to je samo jedan aspekat teme - autorstvo, idemo korak po korak, a ovo je znaci priznanje da apostol voljeni ucenuk nije autor?

zar niste tvrdili da ga je diktirao onom svom uceniku? sta je i ucenik zaboravio jezik?
Јевсевије Кесаријски је био јеретик, као и неки други које наводиш и цитирају се даље. "Научницима" - безбожним протестантима са краја 19. века па до данас (кад су им се придружили и католички "научници") је све сумљиво, све доводе у сумњу:
"U problematične knjige spadaju Jakovljeva i Judina poslanica, Druga Petrova, Druga i Treća poslanica Jovanova. Na drugom mestu (Hist. eccl. 3,3,5) Evsevije priznaje da postoje i neke nedoumice oko Pavlovog autorstva Poslanice Jevrejima, ali ih on sam ne uzima kao odlučujuće. Danas ove knjige, uključujući i Poslanicu Jevrejima, naučnici nazivaju deuterokanonskim knjigama Novog zaveta."
Мани се протестантских мудровања и држи се онога што је Црква освештала и чега се држи. Свети Јован Златоусти није одбацивао Откривење.

Јевсевије Кесаријски је био јеретик, као и неки други које наводиш и цитирају се даље. "Научницима" - безбожним протестантима са краја 19. века па до данас (кад су им се придружили и католички "научници") је све сумљиво, све доводе у сумњу:
od oca crkvene istorije do 19. veka sve trpas u isti kos? ti si jeretik, a njemu ste spakovali, i opet od njega koristite crkvenu istoriju, dvolicnjaci?! gde je vasa, tek je pisete?
"U problematične knjige spadaju Jakovljeva i Judina poslanica, Druga Petrova, Druga i Treća poslanica Jovanova. Na drugom mestu (Hist. eccl. 3,3,5) Evsevije priznaje da postoje i neke nedoumice oko Pavlovog autorstva Poslanice Jevrejima, ali ih on sam ne uzima kao odlučujuće.
pa sta je problem? isto je bilo pitanje autorstva, a posl. jevrejima je bila odbacivana na zapadu, kao na istoku otkrivenje
Мани се протестантских мудровања и држи се онога што је Црква освештала и чега се држи.
muljas, u 4. veku ne bi nikakvih protestanata, a mi nismo r-katolici koji su tek 1960-ih ubacili lazno otkrivenje na misu, sam si rekao
Свети Јован Златоусти није одбацивао Откривење.
jeste. jer ga nikad nije uzeo u usta, kao da ne postoji, i nije jedini vec mnogi, pise u mom potpisu i zna se, to sam sa makijem vec diskutovao na ovoj temi, kada se on uhvatio 1 jedine reci :koren rizha:, pa ako je ta 1 rec dokaz :dash:
Danas ove knjige, uključujući i Poslanicu Jevrejima, naučnici nazivaju deuterokanonskim knjigama Novog zaveta."
kakve to veze ima sa temom, ili samnom? pa i ako ih zovu drugokanonske, opet ih prihvataju, a lazno otkrivenje je bilo odbacivano, i danas je odbaceno liturgijski kod nas, a r-talolici ga tek ubacise 1960-ih, pa jel si slagao to, sam si nam preneo?

Poslednja izmena:
od oca crkvene istorije do 19. veka sve trpas u isti kos? ti si jeretik, a njemu ste spakovali, i opet od njega koristite crkvenu istoriju, dvolicnjaci?! gde je vasa, tek je pisete?

pa sta je problem? isto je bilo pitanje autorstva, a posl. jevrejima je bila odbacivana na zapadu, kao na istoku otkrivenje

muljas, u 4. veku ne bi nikakvih protestanata, a mi nismo r-katolici koji su tek 1960-ih ubacili lazno otkrivenje na misu, sam si rekao

jeste. jer ga nikad nije uzeo u usta, kao da ne postoji, i nije jedini vec mnogi, pise u mom potpisu i zna se, to sam sa makijem vec diskutovao na ovoj temi, kada se on uhvatio 1 jedine reci :koren rizha:, pa ako je ta 1 rec dokaz :dash:

kakve to veze ima sa temom, ili samnom? pa i ako ih zovu drugokanonske, opet ih prihvataju, a lazno otkrivenje je bilo odbacivano, i danas je odbaceno liturgijski kod nas, a r-talolici ga tek ubacise 1960-ih, pa jel si slagao to, sam si nam preneo?
Провалио сам те. Ти си неки прикривени баптиста крштен у православној цркви.
Читам Откривење сваки дан, сваки дан.

Јевсевије Кесаријски је био јеретик,
tvrdi ko? mozda "sveti lucifer" tvrdi da je on bio arijanac? na kraju ste mu spakovali da je "samo polu-arijanac"

Lucifer of Cagliari

St. Lucifer of Cagliari was a bishop of Cagliari in Sardinia known for his passionate opposition to Arianism.
Ти си неки прикривени баптиста
ti si onda jezuita u pokusaju, ria te isto procitao

tvrdi ko? mozda "sveti lucifer" tvrdi da je on bio arijanac? na kraju ste mu spakovali da je "samo polu-arijanac"

Lucifer of Cagliari

St. Lucifer of Cagliari was a bishop of Cagliari in Sardinia known for his passionate opposition to Arianism.

ti si onda jezuita u pokusaju, ria te isto procitao
Ти си баптиста и протестант а Риа је језуита у души. Јесу ли те прекрштавали?

Ти си баптиста и протестант а Риа је језуита у души. Јесу ли те прекрштавали?
nisu, i nisam menjao veru nikada, samo sam imao verski potencijal u sebi, pa sam se onda odlucio za pravoslavlje - poenta je da nisam morao iako su mi preci svi pravoslavni, a rekoh ti vec da moj pok. otac nije dao me krsti baba koja je htela da me ukrade da bi se krstio, ali nije... tako sam cuo, pa sam se onda krstio svojom odlukom kao odrastao, kada sam bio siguran da je pravoslavna prava vera
pa rekao bih ti sto ne bih priznao da imam sta?

nisu, i nisam menjao veru nikada, samo sam imao verski potencijal u sebi, pa sam se onda odlucio za pravoslavlje - poenta je da nisam morao iako su mi preci svi pravoslavni, a rekoh ti vec da moj pok. otac nije dao me krsti baba koja je htela da me ukrade da bi se krstio, ali nije... tako sam cuo, pa sam se onda krstio svojom odlukom kao odrastao, kada sam bio siguran da je pravoslavna prava vera
Ниси ти православне вере. А и то православан је криви превод каснијег датума. Свети Сава није користио изразе православље и православан већ правоверан. Да си правоверни (ортодоксни) хришћанин, онда би ценио Откривење. Па ти ниси ни знао да је Откривење уврштено у библијска читања у Западној цркви 60-их година док ти ја нисам рекао. Толико о твом знању.
Прави си Американац, само неки приручници. Нема дубине.

Ниси ти православне вере.
jesam
А и то православан је криви превод каснијег датума.
a jel, sad pobijas doksologiju samo iz razloga zabrane laznog otkrivenja na liturgiji! Доксологија (грч. Δοξα + λεγω, лат. gloria, славословље, слава) је облик молитве у православној литургији
Свети Сава није користио изразе православље и православан већ правоверан.
da, ali ni on nije verovao u dve smrti iz laznog otkrivenja:

Жичка беседа Светога Саве о правој вери

Ко одржи реч Моју неће видјети смрти вавијек".

(13) Да, чеда моја љубљена, шта је поузданије и праведније од ове речи коју Христос сам посведочава и потврђује истином? Шта је боље од овога: не окусити смрти довека? Јер само то неокушање смрти
Да си правоверни (ортодоксни) хришћанин, онда би ценио Откривење. Па ти ниси ни знао да је Откривење уврштено у библијска читања у Западној цркви 60-их година док ти ја нисам рекао. Толико о твом знању.
najeo sam se ja znanja u raju, a na svakoj cinjenici se zahvaljujem, pa tako i ovoj za rimokatolike
Прави си Американац, само неки приручници. Нема дубине.
ортодоксни ne znaci правоверни vec pravoSLAVNI (грч. Δοξα + λεγω, лат. gloria, славословље, слава)

jesam

a jel, sad pobijas doksologiju samo iz razloga zabrane laznog otkrivenja na liturgiji! Доксологија (грч. Δοξα + λεγω, лат. gloria, славословље, слава) је облик молитве у православној литургији

da, ali ni on nije verovao u dve smrti iz laznog otkrivenja:

Жичка беседа Светога Саве о правој вери

Ко одржи реч Моју неће видјети смрти вавијек".

(13) Да, чеда моја љубљена, шта је поузданије и праведније од ове речи коју Христос сам посведочава и потврђује истином? Шта је боље од овога: не окусити смрти довека? Јер само то неокушање смрти

najeo sam se ja znanja u raju, a na svakoj cinjenici se zahvaljujem, pa tako i ovoj za rimokatolike

ортодоксни ne znaci правоверни vec pravoSLAVNI (грч. Δοξα + λεγω, лат. gloria, славословље, слава)
Није истина, значи правоверни. Свети Сава користи искључиво правоверан.

Није истина, значи правоверни. Свети Сава користи искључиво правоверан.
on je narod ucio da bude pravo veran, ali crkva nam je pravo-slavna, ili mislis da smo mi srbi izmislili i grcki jezik pored engleskog, kao kada si tvrdio podrum pod-room [room-soba engleski]? nemoj da me zasmejavas da mi bolje znamo prevod grcke reci ortho-dox, pitaj ucenjake sta je doxologija, ria sigurno zna

ja tebi ne sporim u sirem kontekstu da jeste i prava vera, samo kazem da je ovo istina, i istinito znacenje, istinito, pravo PROSLAVLANJE BOGA, to ces cuti u svakoj grckoj crkvi, npr.:
The second definition, which is actually the more preferred, is “true praise.”

Dakle, liturgijsko, crkveno PRAVO proslavljenje Boga, ili PRAVO misljenje ko je Bog, bez laznog otkrivenja, kao na zapadu, i kod tvojih latina..
A doxology is a short hymn of praise to God that is often added to the end of Christian worship services. The word "doxology" comes from the Greek words doxa, meaning "glory" or "opinion", and dokein, meaning "to seem" or "to seem good". The suffix -logia refers to written or oral expression

DOXA ne znaci vera, pa tako ni sv. Sava nije mogao da je prevodi tako kako ti kazes, mozda je koristio vise pravoveran ... da se ne zamera inoslavnima?a, toga se nisi setio? da ne provocira lukave latine?
ti idi kod njih pa budi pravo"veran:, a meni pasuje da ostanem pravoSLAVAN

Poslednja izmena:

Back