Gedeon
Elita
- Poruka
- 16.710
Јевсевије Кесаријски је био јеретик, као и неки други које наводиш и цитирају се даље. "Научницима" - безбожним протестантима са краја 19. века па до данас (кад су им се придружили и католички "научници") је све сумљиво, све доводе у сумњу:Gedo, kako sam ja odlutao od teme, ako sam je sam postavio, i iskopirao ovo:
to je samo jedan aspekat teme - autorstvo, idemo korak po korak, a ovo je znaci priznanje da apostol voljeni ucenuk nije autor?
zar niste tvrdili da ga je diktirao onom svom uceniku? sta je i ucenik zaboravio jezik?
"U problematične knjige spadaju Jakovljeva i Judina poslanica, Druga Petrova, Druga i Treća poslanica Jovanova. Na drugom mestu (Hist. eccl. 3,3,5) Evsevije priznaje da postoje i neke nedoumice oko Pavlovog autorstva Poslanice Jevrejima, ali ih on sam ne uzima kao odlučujuće. Danas ove knjige, uključujući i Poslanicu Jevrejima, naučnici nazivaju deuterokanonskim knjigama Novog zaveta."
Мани се протестантских мудровања и држи се онога што је Црква освештала и чега се држи. Свети Јован Златоусти није одбацивао Откривење.