Da li je naš narod gladan?

Ja sam ziveo te 90-te tako da pricu o tome kako se zivelo mozes servirati nekome ko nije ziveo taj period. Danas se zivi nemerljivo bolje nego tada.
Бомбе нам не падају као деведесет девете и нема рата,хиперинфлације
као оних пет година од деведесете до деведесет шесте године али нема достојанственог живота,нема ни живота већ се преживљава дан по дан.
Samo jedan primer koji je jako dobar, za danasnju prosecnu porodicu je odlazak na letovanje u Grcku sitan do srednji izdatak i skoro da nema porodice iz srednje klase koja ne ide negde na letovanje, a tih 90-tih je za prosecnu porodicu u Srbiji bilo bukvalno u rangu najveceg moguceg luksuza.
Нигде се не летује нигде се не зимује од првог првог деведесет шесте до данас нити ће то икада бити доступно обичном народу који се труди да преживи или нема воље да се пробуди јер за живот пара нема.

Не може у пракси не и то што ти пишеш да може не мења чињенично стање.

Одбијаш да схватиш реалност и гураш причу која везе нема са истом.
Priča da neko ko je mentalno i fizički zdrav ne može da zaradi 50 dinara dnevno za hleb je potpuno nesuvisla.

Jedino objašnjenje bi bilo da ta osoba ima neki psihički problem i da treba da priča sa nekim socijalnim radnikom, oni se bave tim stvarima.

Priča da neko ko je mentalno i fizički zdrav ne može da zaradi 50 dinara dnevno za hleb je potpuno nesuvisla.

Jedino objašnjenje bi bilo da ta osoba ima neki psihički problem i da treba da priča sa nekim socijalnim radnikom, oni se bave tim stvarima.
За посао се тражи цв,писмо,нека врста завршене средње школе (они са гимназијом не могу да нађу посао јер знање за исти немају) што многи немају и јако се тешко налази посао.Ко нема неког ко је отишао/отишла даље да шаље паре или неког у иностранству да шаље паре много тешко живи.

За посао се тражи цв,писмо,нека врста завршене средње школе (они са гимназијом не могу да нађу посао јер знање за исти немају) што многи немају и јако се тешко налази посао.Ко нема неког ко је отишао/отишла даље да шаље паре или неког у иностранству да шаље паре много тешко живи.
Ne treba ti CV da uzmeš metlu i krpu u ruke. Ne treba CV da bereš maline. Ne treba CV da pomažeš moleru i stolaru. Ne treba CV da pakuješ kese smokija u kutije. Ne treba CV da sediš kao čuvar na gradilištu.

Ima mnogo poslova za koje treba ništa osim volje da radiš.

Krug je filozofski pojam a ne geometrijski.
Inace, i u geometriji, krug je apstrakcija, posto mi zivimo u trodimenzionalnom prostoru i apsolutno sve sto postoji u realnom svetu ima (minimum) tri dimenzije :)
Krug ne postoji u realnom svetu, postoji iskljucivo kao apstrakcija.
Postoji li duz? Da li imamo taj pojam u geometriji?
Nema 3D. Kao ni krug.

Poslednja izmena:
Ne treba ti CV da uzmeš metlu i krpu u ruke. Ne treba CV da bereš maline. Ne treba CV da pomažeš moleru i stolaru. Ne treba CV da pakuješ kese smokija u kutije. Ne treba CV da sediš kao čuvar na gradilištu.

Ima mnogo poslova za koje treba ništa osim volje da radiš.

Ne banalizuj.
Za nesto malo ne treba.
Za obicnog cistaca ili prodavca treba ti veza. Bilo kakva. Ali treba. I ti to dobro znas.

Vidim ne znas ni koliko kosta hleb. A ne zivi se samo na hlebu, na ulici.
Nemam pojma koliko košta najjeftiniji hleb, retko jedem hleb inače, a kad ga jedem obično ga sam pravim.

Ovaj mi je omiljeni recept:

300 grama brašna belog
100 grama brašna ražanog
7 grama kvasca
5 grama šećera
12 grama ulja
1.5% soli
60% vode.

To je u zbiru manje od 50 dinara.

Ne metaforično, već bukvalno.

Sve češće čujemo priče o ljudima koji preskaču obroke, roditeljima koji se odriču svog parčeta da bi deca jela, penzionerima koji biraju između hleba i lekova.
Dok se s jedne strane priča o ekonomskom rastu, s druge raste broj onih koji jedva sastavljaju kraj s krajem.

Da li je naš narod gladan?

Jeste.
Bukvalno je gladan. Ne mogu ljudi sebi priustiti najjeftiniji hleb i osnovne namirnice.
Ne mogu platiti racune od mizerije koju zarade.
I vrlo tesko se sastavlja kraj s krajem.

Najveci mudraci javno govore da ne znaju dovoljno i jos uce, a ti imas smelosti da ovako nesto napises.
Sta ti to kaze?
Kaze da treba da citas onako kako je napisano, a ne da tumacis i analiziras napisano.

Posto nigde nisam napisao da sam procitao sve i da znam sve i da sam naucio sve, vec da sam "procitao ostalo".
A to znaci upravo to: "ostalo".
To ne znaci ni "sve", a pogotovo ne znaci da ZNAM sve (nigde nisam napisao reč "znam").

Dakle, pliz, čitaj kako sam napisao, bez tumačenja, jer toliko jasno i nedvosmisleno pišem da nema trunke mesta za tumačenja :D

Kaze da treba da citas onako kako je napisano, a ne da tumacis i analiziras napisano.

Posto nigde nisam napisao da sam procitao sve i da znam sve i da sam naucio sve, vec da sam "procitao ostalo".
A to znaci upravo to: "ostalo".
To ne znaci ni "sve", a pogotovo ne znaci da ZNAM sve (nigde nisam napisao reč "znam").

Dakle, pliz, čitaj kako sam napisao, bez tumačenja, jer toliko jasno i nedvosmisleno pišem da nema trunke mesta za tumačenja :D
Dakle, procitao si “ostalo” :lol:

Tek sad si se ukanalio. Ali, jos ima vremena. Mlad si.

Back