Da li je naš narod gladan?

Tako je. Može da radi na građevini ili da diluje drogu. I u ćacilendu je posao laganica a dnevnice dobre. Nego su ljudi pohlepni pa hoće da rade u struci gde se koristi dostojanstvo i pamet.
Hoćeš da kažeš da onaj ko je nabedjeno pametan i dostojanstven jer je završio fakultet sa prosekom 7.00 (većina) ne treba da uzme motiku u ruke pa sebi i porodici zasadi bašticu nego treba da trune u krevetu i psuje državu jer njemu tako pametnom nije obezbedila leba da jede?

Hoćeš da kažeš da onaj ko je nabedjeno pametan i dostojanstven jer je završio fakultet sa prosekom 7.00 (većina) ne treba da uzme motiku u ruke pa sebi i porodici zasadi bašticu nego treba da trune u krevetu i psuje državu jer njemu tako pametnom nije obezbedila leba da jede?

Nije na tebi da se pitaš o tome, niti na meni, niti na Vučiću. Normalna država treba da ima uređen sistem gde u ponudi imaš sve vrste poslova i onda izlaziš na tržište rada shodno svojim veštinama i kompetencijama. Pa će neko da okopava baštu a neko će da radi u naučnom institutu. Problem sa Srbijom je što ne možeš da radiš u naučnom institutu, jer su pogašeni a od radnih mesta su ostala samo ona gde se traži šljakerski rad ili partijska knjižica. To znači da je sistem duboko poremećen i da živimo u banana državi koja je više nalik afričkom modelu država nego evropskom. Sramota je da jedna država koja se nalazi u centru civilizacija sveta (odnosno Evropi) ne uspeva da se integriše i bude normalna, moderna i razvijena nego teži da bude izolovana i koruptivna.

Prestani više lagati ovaj napaćeni narod, nemaš to pravo!
70 centi sa 30% popusta pred istek! Tost hleb jeftiniji od sava hleba u srbiji koji dotira država!

1000005254.jpg

Gladan mira, sigurnosti, sloge, pravde jednake za sve, boljih zasluženih primanja i medjusobnog razumijevanja i uvažavanja..
Nikad više hrane se nije bacalo a lezilebovići su redovni i dobro posluženi u narodnim kuhinjama. Sirotinje još ima, ali gladni nisu.

Al pazi zickati pljugu i za vops nije blam,al za leb eee
Evo ravno tri dana ima, taman nekako u ovo doba mi na vrata dođe poznanik, socijalni slučaj.
Kaže gladan je.
OK, idem za sebe u trgovinu, oko osam ti donesem nešto hrane.
Kad on meni da možda nemam par eura?
Reko' - imam, ali ne dam.
E da, još sam ga pitao treba li mu kruha, kaže on da ima (dobije ili preko crkve ili preko pučke, ne znam ni sam).
I onda krene žicanje.

- Možeš li mi kupiti cigarete?
- Neću ti kupovati cigarete.
- Ali ja sam strastveni pušač. 🤣
- To je tvoj problem.
- Hoćeš li mi kupiti pivo?
- Neću.

Tu mu dam bocu hladne mineralne i vratim se u kuću.
Za pola sata odem u Plodine, kupim trapista, suhog vrata, šunke u ovitku i Cedevitu, dofuram mu doma a njega uopće nema.
Prozor u prizemlju širom otvoren, stavim mu tu vrećicu unuta i odem svojim putem.
Još se brinem da će se majmunu to pokvariti po toj vrućini.
Sinoć ga vidim na benzinskoj, žica ljude novac i cigarete, pretpostavljam i da je te večeri bio tamo.
Znači nije da nema za jesti, ima socijalnu pomoć (radnog staža možda mjesec dana ili manje), mater je nasljedila suprugovu braniteljsku mirovinu, ali ta žena kretena jednostavno više nije mogla trpiti i odselila je kod kćeri prije nešto više od godinu dana u Liku.
Plati mu režije koliko znam i možda nešto sitno pošalje, inače ga ne želi ni vidjeti ni čuti.
Kuća se pretvorila u svinjac, čak ni frižider više nema (to mi je rekao te večeri na benzinskoj kada sam ga napao da me zajebava).
Iznajmljivao je dio kuće prostitutki iz kvarta koja je prema njegovoj priči heroinska ovisnica.
Da li je istina to o heroinu ili nije, ne znam, ne zanima me, ali kaže da mu nije plaćala stanarinu. O tome da li je on njoj naplaćivao u naturi ne priča.
Ono što želim reći je da čak i kao takav svaki dan može dobiti obrok. Kruh dobije, tijesteninu dobije, ulje, brašno, one sitne pekmeze u plastičnim kutijicama, mali maslac.
Znači opet nije gladan.
Druga stvar što on voli pivo i pušač je... strastveni.
Tako da ne vjerujem u te priče o gladi, osim ako se netko sam ne dovede u tu situaciju, a čak i onda ti ostaje pučka kuhinja.

Evo ravno tri dana ima, taman nekako u ovo doba mi na vrata dođe poznanik, socijalni slučaj.
Kaže gladan je.
OK, idem za sebe u trgovinu, oko osam ti donesem nešto hrane.
Kad on meni da možda nemam par eura?
Reko' - imam, ali ne dam.
E da, još sam ga pitao treba li mu kruha, kaže on da ima (dobije ili preko crkve ili preko pučke, ne znam ni sam).
I onda krene žicanje.

- Možeš li mi kupiti cigarete?
- Neću ti kupovati cigarete.
- Ali ja sam strastveni pušač. 🤣
- To je tvoj problem.
- Hoćeš li mi kupiti pivo?
- Neću.

Tu mu dam bocu hladne mineralne i vratim se u kuću.
Za pola sata odem u Plodine, kupim trapista, suhog vrata, šunke u ovitku i Cedevitu, dofuram mu doma a njega uopće nema.
Prozor u prizemlju širom otvoren, stavim mu tu vrećicu unuta i odem svojim putem.
Još se brinem da će se majmunu to pokvariti po toj vrućini.
Sinoć ga vidim na benzinskoj, žica ljude novac i cigarete, pretpostavljam i da je te večeri bio tamo.
Znači nije da nema za jesti, ima socijalnu pomoć (radnog staža možda mjesec dana ili manje), mater je nasljedila suprugovu braniteljsku mirovinu, ali ta žena kretena jednostavno više nije mogla trpiti i odselila je kod kćeri prije nešto više od godinu dana u Liku.
Plati mu režije koliko znam i možda nešto sitno pošalje, inače ga ne želi ni vidjeti ni čuti.
Kuća se pretvorila u svinjac, čak ni frižider više nema (to mi je rekao te večeri na benzinskoj kada sam ga napao da me zajebava).
Iznajmljivao je dio kuće prostitutki iz kvarta koja je prema njegovoj priči heroinska ovisnica.
Da li je istina to o heroinu ili nije, ne znam, ne zanima me, ali kaže da mu nije plaćala stanarinu. O tome da li je on njoj naplaćivao u naturi ne priča.
Ono što želim reći je da čak i kao takav svaki dan može dobiti obrok. Kruh dobije, tijesteninu dobije, ulje, brašno, one sitne pekmeze u plastičnim kutijicama, mali maslac.
Znači opet nije gladan.
Druga stvar što on voli pivo i pušač je... strastveni.
Tako da ne vjerujem u te priče o gladi, osim ako se netko sam ne dovede u tu situaciju, a čak i onda ti ostaje pučka kuhinja.
Tako sam ja imala situaciju..decak Rom mi prišao i kaže gladan sam daj neki dinar
Ja njmu kažem idemo u Mek ( bili smo blizu Meka) naruci šta želiš, možeš i da poneseš kuci
On meni ..necu u Mek daj mi neki dinar
Rekoh..nema sada ništa ni Mek ni kinta

Back