Da li je naš narod gladan?

Screenshot_20250530-112748_Brave.jpg

Pa
Tako sam ja imala situaciju..decak Rom mi prišao i kaže gladan sam daj neki dinar
Ja njmu kažem idemo u Mek ( bili smo blizu Meka) naruci šta želiš, možeš i da poneseš kuci
On meni ..necu u Mek daj mi neki dinar
Rekoh..nema sada ništa ni Mek ni kinta
Pa da... nije se ovaj meni nacrtao na vratima zato što je bio gladan i žedan, već što je bio željan piva i cigareta.

Tako sam davno doduše bila u situaciji u samoposluzi ispred mene stara baka sa štapom i nosi korpu sa nekoliko stvari u njoj
više se i ne secam šta je bilo pored hleba..kasirka kuca i kaze iznos, baka vadi novcanicic i prebira po njemu i tihim glasom kaze
ali ja imam samo ovoliko..kasirka joj ladno odgovara..žao mi je moracete da izvadite nešto ..meni bi teško tog trenutka i kažem kasirki
ja cu da platim taj racun..pustite je da ide ..ali ona tako uvek kada dodje u smaoposlugu kaže kasirka ..ja joj kažem ne zanima me to
..vidite da je to hrana a ona nema dovoljno novca..i kasirka je pustila baku a ja sam platila taj racun

Nikada pre nisam imala situacije da mi pred trgovinom traze da im kupim hleb a pre dve nedelje u danu dva puta. Jednom pred Univerom drugi put pred pekarom.
Vidi, dovoljno ti je 10 minuta da staneš na semaforu ili na pumpi i da opereš jednu ili dve šoferšajbne, zaradićeš barem 100 dinara što ti je dovoljno da kupiš hleb.

Lično sam prisustvovao situaciji u jednom kafiću gde romkinja obilazi goste u bašti i traži pare, i konobar joj kaže "nemoj da smetaš ljudima, nego uzmi metlu da očistiš tamo onaj prolaz i dobićeš 200 dinara", na šta ona samo promrmlja nešto, odmahne rukom i ode.

Niko ne može da me ubedi da pokretna osoba koja ima dve ruke i dve noge i nema neki težak psihički poremećaj nema alternativu da zaradi 50 dinara nego mora da prosi.

Vidi, dovoljno ti je 10 minuta da staneš na semaforu ili na pumpi i da opereš jednu ili dve šoferšajbne, zaradićeš barem 100 dinara što ti je dovoljno da kupiš hleb.

Lično sam prisustvovao situaciji u jednom kafiću gde romkinja obilazi goste u bašti i traži pare, i konobar joj kaže "nemoj da smetaš ljudima, nego uzmi metlu da očistiš tamo onaj prolaz i dobićeš 200 dinara", na šta ona samo promrmlja nešto, odmahne rukom i ode.

Niko ne može da me ubedi da pokretna osoba koja ima dve ruke i dve noge i nema neki težak psihički poremećaj nema alternativu da zaradi 50 dinara nego mora da prosi.
Istina

У Мајданпеку,Куршумлији тога нема?
Срби питају има ли ко да им купи хлеб испред продавница.
Обично је гладна у стану без струје и воде или у кући која је пред рушењем и ако је или ако их не нађу хуманитарне организације тако заврше на жалост.

Ima, jer neko je morao da ga nacrta.
A sve što ima početak ima i kraj.
Krug može da se preseče :)
Круг нема ни почетак ни крај а његов руб назива се обим,при том круг и обим нису исти већ спадају у два различита концепта.
Обим је скуп свих тачака које су на истој удаљености од центра кружнице јер је закривљена линија која ограничава круг.
Обим нема површину јер је закривљена линија а не равна фигура.🍷

У Мајданпеку,Куршумлији тога нема?

Срби питају има ли ко да им купи хлеб испред продавница.

Обично је гладна у стану без струје и воде или у кући која је пред рушењем и ако је или ако их не нађу хуманитарне организације тако заврше на жалост.
Veruj mi da za hleb svugde može da se zaradi, čak i u Kuršumliji. Naravno, ko hoće.

Ko neće da radi, on stoji pred radnjom i pita prolaznike da mu kupe hleb, ali takvi obično imaju i viška para i viška kilograma.

Veruj mi da za hleb svugde može da se zaradi, čak i u Kuršumliji. Naravno, ko hoće.
Не може у пракси не и то што ти пишеш да може не мења чињенично стање.
Ko neće da radi, on stoji pred radnjom i pita prolaznike da mu kupe hleb, ali takvi obično imaju i viška para i viška kilograma.
Одбијаш да схватиш реалност и гураш причу која везе нема са истом.

Круг нема ни почетак ни крај а његов руб назива се обим,при том круг и обим нису исти већ спадају у два различита концепта.
Обим је скуп свих тачака које су на истој удаљености од центра кружнице јер је закривљена линија која ограничава круг.
Обим нема површину јер је закривљена линија а не равна фигура.🍷

Krug je filozofski pojam a ne geometrijski.
Inace, i u geometriji, krug je apstrakcija, posto mi zivimo u trodimenzionalnom prostoru i apsolutno sve sto postoji u realnom svetu ima (minimum) tri dimenzije :)
Krug ne postoji u realnom svetu, postoji iskljucivo kao apstrakcija.

Back