Da li je naš narod gladan?

Gladan si ako moras da jedes najgori krsh od hrane, a ne normalnu kolicinu proteina, masti, ugljenih hidrata i vlakana, da ti secer i zasicene masti ne dominiraju ishranom.
Nikada u zivotu nisam jeo meso niti jaja niti mlijeko pio a fizicki sam aktivan pun energije,mogu sa 6 sati sna da se osjecam odmoran, izgledam kao da Imam 15 godina,jedem ovas,jecam,raz,psenicu otkada znam za sebe,pasulj uvijek jedem ono svaki treci dan,banane sa ovsem svaki dan i to prirodni ovas,kuci su mi govorili obavezno radi krvnu sliku ne jedes meso,jaja itd a ja super se osjecao ja na kozi nikada ekcem nisam imao znao sam i po 20 sati da ne jedem,moji sokirani kazu nisi normalan, uradim krvnu sliku da ih razuvjerim da shvate kakvim su lazima trovani cijeli zivot,nalazi mi idealni nijedan parametar los da kucnem u drvo.Kada sam sa 30 bio u inostrwnstvu mislili su da sam maloljetan

Teorija da covjeku treba 2000 hiljade kalorija dnevno minimum je laaz,da treba da jede 3 puta dnevno je laaz

Jedem svako jutro hljeb ovseni domaci i napravim sendvic od Banani i Oraha nakon toga pijem vodu ne odmah,popodne jedem pasulj i uvece jedem jecam i banane,samo vodu pijem od pica rijetko kad sok cijedim iako je zdravo jedem voce sirovo sa hljebom domacim

Ulja ne koristim,koncentrovani secer i so nikada

Ako mi treba slatkis uzmem smokve i hljeb

Ja onda kobajagi gladujem a ja energije imam za 10 oro ono uzivam

Poslednja izmena:
Nikada u zivotu nisam jeo meso niti jaja niti mlijeko pio a fizicki sam aktivan pun energije,mogu sa 6 sati sna da se osjecam odmoran, izgledam kao da Imam 15 godina,jedem ovas,jecam,raz,psenicu otkada znam za sebe,pasulj uvijek jedem ono svaki treci dan,banane sa ovsem svaki dan i to prirodni ovas,kuci su mi govorili obavezno radi krvnu sliku ne jedes meso,jaja itd a ja super se osjecao ja na kozi nikada ekcem nisam imao znao sam i po 20 sati da ne jedem,moji sokirani kazu nisi normalan, uradim krvnu sliku da ih razuvjerim da shvate kakvim su lazima trovani cijeli zivot,nalazi mi idealni nijedan parametar los da kucnem u drvo.Kada sam sa 30 bio u inostrwnstvu mislili su da sam maloljetan

Teorija da covjeku treba 2000 hiljade kalorija dnevno minimum je laaz,da treba da jede 3 puta dnevno je laaz

Jedem svako jutro hljeb ovseni domaci i napravim sendvic od Banani i Oraha nakon toga pijem vodu ne odmah,popodne jedem pasulj i uvece jedem jecam i banane,samo vodu pijem od pica rijetko kad sok cijedim iako je zdravo jedem voce sirovo sa hljebom domacim

Super, tako i treba ako si srecan.
Medjutim zaboravljas da pogotovo stariji imaju potrebe za lekovima, lekarima, da ljudi placaju racune, zive bez zuba i jedva im sta ostane.
Ljudi prezivljavaju a ne zive, u tome je poenta.
Da moze se preziveti i na korici hleba i vodi i onda ne gladujes? Mozda bi neko zeleo da pojede nekada i neko meso, ribu, slatkis...

Masis poentu.

U Srbiji prosečno 35-40% (a kod siromašnijih domaćinstava i više) plata/domaćeg budžeta ide na hranu, dok je u Nemačkoj taj udeo znatno manji, oko 11-13%. To govori da u zemljama sa višim standardom i većim primanjima udeo osnovnih životnih troškova kao što je hrana zauzima manji deo plate, dok u zemljama sa nižim primanjima taj deo znatno opterećuje budžet.

Ovo je po zvanicnoj statistici.
Po nezvanicnoj, vecina porodica trosi vise od 50% primanja na hranu.
To jeste tuga za prosecne gradjane u Srbiji, ili ex Yu ako ne racunamo Sloveniju, cene hrane u Nemackoj su manje vise iste kao ovde, nesto dkuplje nesto jeftinije, al dodje tu negde, bar je tako bilo kad sam ja bio gore, a plate mnogo vece.

Moje kulturno umetnicko drustvo, iz mog malog grada (oko 100K stanovnika), salje godisnje 4-5 ogromnih šlepera humanitarne pomoci, za Srbiju.

To je pomoc koju mi ovde prikupimo od onoga što Švabe izbbacuju kao staro i suvišno, a u okej je stanju, ili kada bolnice i staracki domovi rade renoviranja pa stare stvari nama daju, jer im je lakse i jeftinije nego da placaju odnosenje smeća.

U poslednje dve godine smo poceli da saljemo i hranu (konzerviranu), jer kazu da i to treba.

Jedna zena, koja je ovde vec 40+ godina i ucestvuje i organizuje sve to vreme akcije, kaze da nikad ranije nije morala i hrana da se salje.

Meni nema boljeg pokazatelja od toga kakvo je stanje u Srbiji.

Drugo, svake godine, za novu godinu, posaljemo oko hiljadu paketića za decu u Srbiji. Za distribuciju paketića sam ja odgovoran i garantujem zivotom da zavrse svi tamo gde trebaju, to jest kod dece ciji roditelji nemaju, jer moj rodjeni brat sa svojom ekipom to distribuira.

I kaze da je situacija svake godine sve losija.
Frank Matano Reaction GIF by Italia's Got Talent

Back