gost 446604
Domaćin
- Poruka
- 4.578
Nismo gladni ali smo dužni .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste ceo svet u ratu al smo samo mi ususkali napredna dupeta i bolje zivimoGladan u Srbiji mozes da budes samo ako si bas tezak neradnik ili ako si bolestan (pa te to sprecava da radis), sve ostalo su izgovori, a danas se zivi nemerljivo bolje nego devedesetih.
Uzme se bilo koje zanimanje u Srbiji i pogleda se prosecna plata za to zanimanje potom se uporedi sa bilo kojom EU zemljom gde treba odbiti cenu stanarine (koju vecina ovde ne placa jer ima nesto nasledjeno) i moze se videti da razlike nisu uopste toliko dramaticne.
Jeste ceo svet u ratu al smo samo mi ususkali napredna dupeta i bolje zivimo
Sad su mnogi bez posla bolje se zivelo 90ih u vreme sverca i kombinacija ako ti je vec parametar novac,danas ti ne vrede diplome ako nisi snsU proseku ne zivimo bolje od prosecnog Svajcarca ali zivimo beskonacno bolje od veceg dela sveta.
Sad su mnogi bez posla bolje se zivelo 90ih u vreme sverca i kombinacija ako ti je vec parametar novac,danas ti ne vrede diplome ako nisi sns
Ja sam imao posao i pare 90ih sad nemam to je dovoljan parametar,ne gledam ni to ni milosevica i vucica, nego realno koliko god.da zaradis ne vredi nista jer sve potrosis,ti gledas po sebi a to je decenijski plan da radis a nemas nista,kredit rob pa na ulicu s praznom karticom,to je tebi boljeJa sam ziveo te 90-te tako da pricu o tome kako se zivelo mozes servirati nekome ko nije ziveo taj period. Danas se zivi nemerljivo bolje nego tada.
Samo jedan primer koji je jako dobar, za danasnju prosecnu porodicu je odlazak na letovanje u Grcku sitan do srednji izdatak i skoro da nema porodice iz srednje klase koja ne ide negde na letovanje, a tih 90-tih je za prosecnu porodicu u Srbiji bilo bukvalno u rangu najveceg moguceg luksuza.
Lupaju gluposti,gladan je samo posten svet kog je sistem zajeboMalo mi je bezveze kada citam da su samo "klosari" i neradnici gladni.
Eto ne moram daleko. Komsinica mi ima 68 godina, mala penzija, ima svoju kucicu, basticu gaji sve sto moze da se zamisli ali dok plati lekove i troskove jedva zivi.
Uvek joj pred penziju zafali malo.
Jede svaki dan ali najcesce jednom.
Mislim glad je i kada ne mozes da dopustis sebi da nekada izaberes sta ti se jede vec gledas gde su akcije, gde je najeftinije, jedes da bi preziveo bilo sta. Krpis kraj sa krajem a "normalan" zivot ti je luksuz.
Kako možeš pisati ovakve nebuloze?U proseku ne zivimo bolje od prosecnog Svajcarca ali zivimo beskonacno bolje od veceg dela sveta.
Kako ne shvatate da je narod doveo nikolića na vlast za koga se znalo da ima lažiran indeks????
Prestani više lagati ovaj napaćeni narod, nemaš to pravo!Hrana je duplo skuplja nego u zemljama EU čak je i hleb jeftiniji nego od ovog sava koji navodno dotira država!
800 grama hleba je 70 centi u lidlu EU!
Kakvo lupetanje.
Lazu vas. U Srbiji se lepo živi i radi ko hoće da radi.
U Srbiji od gladi može da umre samo lenština i neradnik koji misli da hleb treba sa neba da mu padne u usta.
Mogu li i ja dobiti sendvič?jedi taj sendvič vrućine su velike da ti se ne ukvari
Da bi se prehranio u bilo kom sistemu i bilo kom drustvu trebaju ti samo 4 namirinice cak ih ne moras jesti ni svaki dan,a te 4 namirnice ti daju sve sto je organizmu potrebnoMislis da nema ljudi sem na margini drustva koji su gladni?
Ukratko - NE.Ne metaforično, već bukvalno.
Da li je naš narod gladan?