Frederick_
Elita
- Poruka
- 18.823
Zatvoren je to krug.Na vlasti su oni zato što su slika naroda
Sta je starije, kokoska ili jaje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zatvoren je to krug.Na vlasti su oni zato što su slika naroda
Kako ne shvatate da se narod nikada nije ništa pitao?Kako ne shvatate da je narod doveo nikolića na vlast za koga se znalo da ima lažiran indeks????
Moje kulturno umetnicko drustvo, iz mog malog grada (oko 100K stanovnika), salje godisnje 4-5 ogromnih šlepera humanitarne pomoci, za Srbiju.
To je pomoc koju mi ovde prikupimo od onoga što Švabe izbbacuju kao staro i suvišno, a u okej je stanju, ili kada bolnice i staracki domovi rade renoviranja pa stare stvari nama daju, jer im je lakse i jeftinije nego da placaju odnosenje smeća.
U poslednje dve godine smo poceli da saljemo i hranu (konzerviranu), jer kazu da i to treba.
Jedna zena, koja je ovde vec 40+ godina i ucestvuje i organizuje sve to vreme akcije, kaze da nikad ranije nije morala i hrana da se salje.
Meni nema boljeg pokazatelja od toga kakvo je stanje u Srbiji.
Drugo, svake godine, za novu godinu, posaljemo oko hiljadu paketića za decu u Srbiji. Za distribuciju paketića sam ja odgovoran i garantujem zivotom da zavrse svi tamo gde trebaju, to jest kod dece ciji roditelji nemaju, jer moj rodjeni brat sa svojom ekipom to distribuira.
I kaze da je situacija svake godine sve losija.
Konzerve se posle prodaju na pijaciKakvo lupetanje.
Lazu vas. U Srbiji se lepo živi i radi ko hoće da radi.
Kao i svuda ima siromašnih i to su obično disharmonične porodice, otac alkos, majka narkos i slično.
Napisala bih nešto što mi stoji na duši, kao primer našeg odnosa prema društvu, prema instituciji itd.
Naime pre nekih godinu i mesec dana, pojedini roditelji iz odeljenja mog sina su se udružili da organizovano deci doture materijal za prepisivanje kontrolnog iz fizike. Mene je zvala jedna mama da li bih ja kao prof uni rešila zadatke tog jutra i onda bi ona doturila deci da svi prepišu. Oštro sam odbila. Inače od tada ta mama ne priča sa mnom.
Oni su to organizovali i negde u septembru je na roditeljskom jedan roditelj ustao da kaže, pazite ovo, kako je ovo prepisivanje neko prijavio direktorki i kako to nije lepo. Gledali su u mene, mislim nisam bila ja jer me ne interesuje da se spuštam na taj nivo, a ja sam bukv bila jedini roditelj koji je to osudio tad na roditeljskom. Pazite, deca ne da znaju da su njihovi roditelji prganizovali prevaru pravila i mastavnika fizike, već su čuli da su roditelji zgroženi što je to neko prijavio!!!
Ti isto roditelji su se posle skandalizovali nadstrešnicom i pozivali na pumpanje . Ali ta deca koja su pumpala to su rafila što je to popularno, a ne što su naučeni da poštuju propise i zakone.
To je naše društvo danas.
Mislim da ti lažeš.Kakvo lupetanje.
Kao i svuda ima siromašnih i to su obično disharmonične porodice, otac alkos, majka narkos i slično.
Da se lepo živi ti ne bi botovala za sendvič i neku siću.Kakvo lupetanje.
To je slika našeg mentaliteta, nikada ovde neće biti bolje sve dok se svest ne promeni, a to je teško, možda i nemoguće.Napisala bih nešto što mi stoji na duši, kao primer našeg odnosa prema društvu, prema instituciji itd.
Naime pre nekih godinu i mesec dana, pojedini roditelji iz odeljenja mog sina su se udružili da organizovano deci doture materijal za prepisivanje kontrolnog iz fizike. Mene je zvala jedna mama da li bih ja kao prof uni rešila zadatke tog jutra i onda bi ona doturila deci da svi prepišu. Oštro sam odbila. Inače od tada ta mama ne priča sa mnom.
Oni su to organizovali i negde u septembru je na roditeljskom jedan roditelj ustao da kaže, pazite ovo, kako je ovo prepisivanje neko prijavio direktorki i kako to nije lepo. Gledali su u mene, mislim nisam bila ja jer me ne interesuje da se spuštam na taj nivo, a ja sam bukv bila jedini roditelj koji je to osudio tad na roditeljskom. Pazite, deca ne da znaju da su njihovi roditelji prganizovali prevaru pravila i mastavnika fizike, već su čuli da su roditelji zgroženi što je to neko prijavio!!!
Ti isto roditelji su se posle skandalizovali nadstrešnicom i pozivali na pumpanje . Ali ta deca koja su pumpala to su rafila što je to popularno, a ne što su naučeni da poštuju propise i zakone.
Kako se nije pitao, glasali su za njega.Kako ne shvatate da se narod nikada nije ništa pitao?
Nikolić je doveden da bude fikus.
I sklonjen, zamenjen drugim fikusima
U Srbiji sam jednom mesecno, a tu sam i rodjen i ziveo prve 33 godine svog zivota.Ja sam u šoku šta vi pričate. Dodji pa se uveri sam.
To je slika našeg mentaliteta, nikada ovde neće biti bolje sve dok se svest ne promeni, a to je teško, možda i nemoguće.
Napisala bih nešto što mi stoji na duši, kao primer našeg odnosa prema društvu, prema instituciji itd.
Kako objasnjavas da se narod toliko pokvario od, recimo, mog vremena kada sam ja isao u skolu (80'-90'), gde je takva organizacija bila nezamisliva (pojedinacna prepisivanja da, ali roditelji bi ubili dete od batina da je dete doslo i reklo "mama, pomogni mi da prepisem")?
Ko ke odgovoran za takvo posrnuće?
Na vlasti su oni zato što su slika naroda
Uzrok je što podržavamo i opravdavamo bezakonje.
Mi nemamo poštovanje za pravila. Imamo nerazumevanje istih.
Pravila služe da pera nema prednost od žike, već da bude fer.
Srbi ne cene zakone i pravila jer ne razumeju njihov značaj i svrhu.
Na vlasti su oni zato što su slika naroda
Kako ne shvatate da se narod nikada nije ništa pitao?
Nikolić je doveden da bude fikus.
I sklonjen, zamenjen drugim fikusima
Ne baš i ne svu decu, čak mislim da ovo važi za manji broj dece. Postoji siromaštvo kao socijalno-genetska kategorja gde je biti siromašan nasleđen mindset - tipa da takvim ljudima daš zavidno brdo para sve bi to spiskali bez da naprave neku pozitivnu promenu u svom životu tipa da se izbave iz siromaštva.Znači decu učimo da prepisuju u školi od malena da lažu i vrše prestupe, praktično se uče da budu koruptivni, gladni da kradu, svi se snalaze, mito, veze na sve strane, a onda vam problem što se na državnom nivou krade??? Pa to su samo svi isti samo svako na svom nivou.
Ne baš i ne svu decu, čak mislim da ovo važi za manji broj dece. Postoji siromaštvo kao socijalno-genetska kategorja gde je biti siromašan nasleđen mindset - tipa da takvim ljudima daš zavidno brdo para sve bi to spiskali bez da naprave neku pozitivnu promenu u svom životu tipa da se izbave iz siromaštva.
Vezano za krađu hrane to je specifična kategorija, tipa u KG-u ima podosta njih koji poslednjih 5+ godina prose ali za hranu (ne za pare) i to za relativno male količine, takođe primećujem u jutarnjim časovima masu penzionera koji rovare po kontejnerima za ostatke hrane. Kontam da jedva sastavljaju kraj sa krajem. Tako da ono društvo nam je približno slično Američkom tj. ili si bogat ili siromašan, neke srednje klase gotovo da nema kada se uzme u obzir koliko su ljudi opterećeni kreditima.