Da li je naš narod gladan?

Ima ljudi u Srbiji, koji faktički nemaju, šta da jedu. Kakve, cigare, alkohol, novine i pi.ke materine? Ljudi nemaju za hleb, a ovo drugo ne konzumiraju. Doduše, moje mišljenje, nevezano za siromaštvo je, da samo lud čovek, može da kupuje stvar, od koje nema koristi i pri tom plaća, da se truje. Neobjašnjivo!
U Srbiji od gladi može da umre samo lenština i neradnik koji misli da hleb treba sa neba da mu padne u usta.

To je bio jedan komunistički, ateistički moral, slično danas u Kini. On se raspao i ni jedan novi nije nastao osim krađa od 90tih naovamo. Bukv se svako snalazi. Niko neće da odbije mito. Neće ni da prijavi sukob interesa. Nema kažnjavanja, nema moralnog sistema, prvobitna akumulacija kapitala, sve je dozvoljeno za novac. Tako ja to gledam.

Ovo podebljano je dobro.

Koliko je covek, u sustini, moralno bice?
A koliko se ponasa pod odredjenim moralnim normama, pod pretnjom kazne?

Mislim na prosecnog coveka.

Ma, da!

Mi ulazimo u sistem velikih razlika!
Juče pričam sa razrednim od starijeg sina, čovek kaže biće sve gore. Niko neće da radi u školi. To je zato što im se nudi nešto bolje.

Nama je prof filozofije 90tih rekla nešto što sam zapamtila: ulazimo u doba kada će sve što imate biti vaše ruke i glava, znanje i praktično znanje. Od toga ćete živeti. Nema pomoći sistema.
Kontam i ja da će biti gore, pogotovu za ove mlađe generacije. Recimo što se tiče ove generacije 85-00 dobar deo njih se još uvek snalazi jer ima pomoć roditalja/njihove penzije i slično. Ako se izuzme BG i NS (koji su specifična priča) bez da je neko u IT struci, relativno će loše proći bez da je u braku/ima 2 prihoda, kao i pomoć od roditelja.
Ima sada trend u KG-u da masa roditelja na neprijavljeno ubacuje decu da rade razne poslove - mahom fizikalija jer ne uspevaju da sastave kraj sa krajem za celu porodicu - klinci 16-18 godina.

Ima ljudi u Srbiji, koji faktički nemaju, šta da jedu. Kakve, cigare, alkohol, novine i pi.ke materine? Ljudi nemaju za hleb, a ovo drugo ne konzumiraju. Doduše, moje mišljenje, nevezano za siromaštvo je, da samo lud čovek, može da kupuje stvar, od koje nema koristi i pri tom plaća, da se truje. Neobjašnjivo!
Ti ne kapiras posto su pljuge i alkohol a bas ta krezuba sirotinja je navucena na oba,za to moze da se prehrani opusteno porodica u obilju da jede raznovrsno

U Srbiji od gladi može da umre samo lenština i neradnik koji misli da hleb treba sa neba da mu padne u usta.
Jutos sam htela da pišem u temi, ali kako je usmerena na politiku izbegla sam.

Ne znam da li je neko bukvalno gladan u Srbiji, znam da nema ko da bere višnje, trešnje, voće, osim penzionera.
Njima nije teško ustati, verati se po merdevinama, savijati kičmu po svakakvim vremenskim uslovima, ni jedan ne kaže ' bolje mi je za te pare kući ležati'.

Takođe znam da ne pamtim da su se dečiji rođendandani ikada proslavljali na ovakav način.
Igraonica, animatori, pozivnice, piće, posluženje.
Svakodnevno se ide na rođendane, drugarici iz razredada, drugu sa solfeđa, drugovima sa sportića, rođacima, komšijama iz kvarta. Treba i taj rođendan valjano obaviti, više se ne nosi samo čokolada...

Nikada se više i dalje nije putovalo nego poslednjih godina.

Kako - ne znam, plate i penzije ne mogu, ili jedva, da se rastegnu 30 dana, da se plate svi računi, da se kvalitetno hrani.

To je bio jedan komunistički, ateistički moral, slično danas u Kini. On se raspao i ni jedan novi nije nastao osim krađa od 90tih naovamo. Bukv se svako snalazi. Niko neće da odbije mito. Neće ni da prijavi sukob interesa. Nema kažnjavanja, nema moralnog sistema, prvobitna akumulacija kapitala, sve je dozvoljeno za novac. Tako ja to gledam.

Нема горих капиталиста од бивших комуњара. Међутим, ипак Србија показује да има горе, а то су њихова дијаболична деца и унуци комунизма.

Они врше моћ, тј.друштвено политичко и економско насиље

Poslednja izmena:
Nas narod nije gladan.

Ali je preplasen i ne sme da pisne od mafijasko-politicko-diktatorske bande, jer zna da bi im ti mafijasi upadali u kuce, prislanjali im pistolje u glavu, i niko im nista ne bi mogao.

Sad, da li je to gore od biti gladan, ne znam, obe stvari su preuzasne.

Srbija je mafijaska diktatura teroristicke bande na vlasti.

Svako ko podrzava i/ili glasa za diktatorsko-mafijasku-teroristicku bandu na vlasti je dno dna, i nema sta da pricate se tim osobama, bilo gde i bilo kada.

Msm nekultura ishrane i licne higijene pre svega,ne moze pljuga da bude iznad hleba

Kad sam bio mali samo sam brinuo da ne ostanem bez hleba kad me ostave samog.

Posle sam 30 godina pušio, ne daj bože da nema cigara. To prvo obezbedim ...

Sad pijem dnevno 3 do 5 litara Zero kole dnevno. Toga mora biti il umreti ...

Što moj burazer kaže "...'bi ga, droga prija ..."
Opušteno.

Opušteno.

Човече, мењај навике...

Смањуј

Opušteno.
Oo brate ima da zivis 50 godina nazdravlje

To bilo pod Titom ...

U Americi radiš šta je bolje plaćeno, kakva struka, kakvi bakrači ...

Pusti Tita. U Americi imaš na raspolaganju sve vrste poslova, od građevine do kulture i nauke. U Srbiji imaš da biraš građevinu i burazerske kombinacije. Svi obrazovani ljudi napuštaju Srbiju koja vremenom postaje zemlja krezubih sendvičara. Vučić nas priprema da budemo rudarska kolonija. To nam je "razvojna šansa". Pa po principu, ne moraš da budeš gladan, možeš da radiš u rudniku.

Napisala bih nešto što mi stoji na duši, kao primer našeg odnosa prema društvu, prema instituciji itd.

Naime pre nekih godinu i mesec dana, pojedini roditelji iz odeljenja mog sina su se udružili da organizovano deci doture materijal za prepisivanje kontrolnog iz fizike. Mene je zvala jedna mama da li bih ja kao prof uni rešila zadatke tog jutra i onda bi ona doturila deci da svi prepišu. Oštro sam odbila. Inače od tada ta mama ne priča sa mnom.

Oni su to organizovali i negde u septembru je na roditeljskom jedan roditelj ustao da kaže, pazite ovo, kako je ovo prepisivanje neko prijavio direktorki i kako to nije lepo. Gledali su u mene, mislim nisam bila ja jer me ne interesuje da se spuštam na taj nivo, a ja sam bukv bila jedini roditelj koji je to osudio tad na roditeljskom. Pazite, deca ne da znaju da su njihovi roditelji prganizovali prevaru pravila i mastavnika fizike, već su čuli da su roditelji zgroženi što je to neko prijavio!!!

Ti isto roditelji su se posle skandalizovali nadstrešnicom i pozivali na pumpanje . Ali ta deca koja su pumpala to su rafila što je to popularno, a ne što su naučeni da poštuju propise i zakone.

To je naše društvo danas.
E moja Paulice
Sve si rekla

Narod jeste gladan
Onaj izmanipulisan narod, po selima i zabitima, koji je potreban samo kad su izbori po lokalu koji se sad dobijaju Pirovom pobedom, je verovatno gladan ili jedva sit, željan makar osnovnog normalnog života.
A šire, narod je gladan normale, kulture, poštovanja, smisla i ljubavi.

Napisala bih nešto što mi stoji na duši, kao primer našeg odnosa prema društvu, prema instituciji itd.

Naime pre nekih godinu i mesec dana, pojedini roditelji iz odeljenja mog sina su se udružili da organizovano deci doture materijal za prepisivanje kontrolnog iz fizike. Mene je zvala jedna mama da li bih ja kao prof uni rešila zadatke tog jutra i onda bi ona doturila deci da svi prepišu. Oštro sam odbila. Inače od tada ta mama ne priča sa mnom.

Oni su to organizovali i negde u septembru je na roditeljskom jedan roditelj ustao da kaže, pazite ovo, kako je ovo prepisivanje neko prijavio direktorki i kako to nije lepo. Gledali su u mene, mislim nisam bila ja jer me ne interesuje da se spuštam na taj nivo, a ja sam bukv bila jedini roditelj koji je to osudio tad na roditeljskom. Pazite, deca ne da znaju da su njihovi roditelji prganizovali prevaru pravila i mastavnika fizike, već su čuli da su roditelji zgroženi što je to neko prijavio!!!

Ti isto roditelji su se posle skandalizovali nadstrešnicom i pozivali na pumpanje . Ali ta deca koja su pumpala to su rafila što je to popularno, a ne što su naučeni da poštuju propise i zakone.

To je naše društvo danas.

Takvim roditeljima ne pada na pamet da objasne svojoj deci
šta je Svoja država,
čemu ona služi,
da se ona samo brani a nikada ne napada ...

Back