Da li je moguci bolji svet?

Evo o danasnjem vremenu.

Danas je na TV JELENA BACIC ALIMPIC , osvedoceni razarac svih drustvenih vrednosti i ikakvih moralnih vrednosti, pocela svoju pricu o tome da je googlajuci po netu nasla na forumu razliku koju neko pravi izmedju casti i postenja i zapitala se kako to ljudi za vecinu kazu da su posteni a retko upotrebe da su casni...

I onda predstavila svog gosta BRANKA RUZICA kao jednog od retkih casnih ljudi za koga cak i takav intelektualni velikan kao sto je DULE VUJOSEVIC izjavljuje da je retko castan covek...Onda je dodata i BOJANA MALJEVIC koja takodje pominje dubinu filozofskog uma BRANKA RUZICA.

Morao sam da googlam jer ne znam imena i prezimena doticnih persona, ali sam obavio i taj posao uporedivsi slike i titule koje su pomenute.

Tako se googlanjem prvo jedna povrsna alapaca dokopala termina casti, a zatim ga prisila preko vujosevica , Branku Ruzicu koji je u medjuvremenu postao i duboki filozofski mislilac ranga Sokrata i Platona.
---------------------------------------------------
To postaje stvarnost ili ono sto englezi posto nemaju termin za stvarnost nego ga zovu percepcija realnosti, zovu iskrivljena percepcija realnosti.
Ni cast nije vise van dometa, postenje su kao busotinu iscrpli...

-------------------------------------------------
Sa druge strane je jednostavno pitanje.....
Sta treba da interesuje komsiju?

Da li treba da vas interesuje ako neko ubije u komsiluku...ili da se ne mesate?
Svako nemesanje donosi slobodu izvrsenja, tj svodjenje na licni , a ne drustveni prestup...bukvalno isto ponasanje kao kod prevare, koga prevare sam je kriv, tako i u ovom slucaju zrtva, koga ubiju sam je kriv...
Takav nivo svesti je trenutno u nasoj zemlji...
Sasvim sigurno nije ovo oko ubistva, ali je za kradju, za prebijanje, za maltretiranje, pretnje, za zloupotrebu, za kriminal, za ljudski trafiking, za mnoge od ovih kriminalnih radnji, komsije skrecu pogled u stranu i prave se gluvi....

Tako svode drustveni prekrsaj na licni prekrsaj komsije i prekrsioca a na nesretni i glupi slucaj za zrtvu...
Ali kao i sve do sada, dzaba pricao, samo zaziru od mene.
Ali zato taj isti narod spekulise o nekim totalno netacnim stvarima, tura nos za svaleraciju, da li radis ili ti ne ide dobro, da li spavas do 10h ili si budan nocu.

Ozbiljne stvari su od raznih salabajzera predstavljene kao sprdnja a zabavlja ih orginalnost koju time sticu u drustvu koje je toliko debilno da ih cak i podize u vrednosti zbog takvog njihovog postupka...Dzaba vam googlanje gospodo, i googlanje i citanje filozofskih knjiga....

Jedino ono sto se racuna je sledece:

Srpska majka je CECA.
Srpski sin je ARKANOV SIN, VELJKO....
Vi za vase tvrdnje ne mozete odvojiti ni 5e nedeljno, a ja za moju mogu bar 50.000e nedeljno koliko su troskovi za zabavu istomisljenika, a koji mogu biti usmereni za odbranu takvog misljenja ako zatreba....nebitno odakle lova...

Usput cestitam danasnji rodjendan Najvecem Srpskom Sinu VELJKU.....i da ga proslavi u sreci i veselju i bez upadanja u reku...

OVo nije ni ironija ni sarkazam ni cinizam, ovo ozbiljno mislim, takvo je stanje stvari....

...za bolji svijet je potrebno imati preduslove i kvalitet
tj. bolji Svijet i postoji ali je naseljenim onima koji su dorasli njima i ne primjećujemo ni njih ni Njega jer smo u brlogu tj. kaljuzi koju smo kao mangulice*
izmuljali...

*-autohtono prase u Sremu i Banatu...

Ma kaži mu: "SVETISLAVE..." :hahaha:

mj-laughing.gif

Биљка "Stevia" триста пута слађа од шећера а поптуно нешкодљива.

Оно што је ту најинтересантније је да то није шећер. Дакле, могли бисмо заслађивати храну без да уносимо тај "бели отров" који трује човечанство и који је заправо један, ако не и главни узрок, мноштва болести које муче данашњег човека.

Замислите колико би та биљка од света начинила макар мало боље место. Колико би се људи спасило,када би се уместо шећера из репе, користила Стевиа као заслађивач.

И? У чему је проблем? Зашто се Стевиа масовно не користи?

Одговор је јасан!

Зато што се то не свиђа капиталистичким свињама! Ето зашто? Зато што то угрожава њихов профит, њихове нове јахте, и њихове Ламоборџиније.

Капиталистичким свињама се тако нешто никако не допада.

Зато је забрањено да се Стевиа пушта међу народ.

И зато се из овог примера види зашто свет није боље место и зашто заправо не може бити боље место у догледној будућности.

Биљка "Stevia" триста пута слађа од шећера а поптуно нешкодљива.

Оно што је ту најинтересантније је да то није шећер. Дакле, могли бисмо заслађивати храну без да уносимо тај "бели отров" који трује човечанство и који је заправо један, ако не и главни узрок, мноштва болести које муче данашњег човека.

Замислите колико би та биљка од света начинила макар мало боље место. Колико би се људи спасило,када би се уместо шећера из репе, користила Стевиа као заслађивач.

И? У чему је проблем? Зашто се Стевиа масовно не користи?

Одговор је јасан!

Зато што се то не свиђа капиталистичким свињама! Ето зашто? Зато што то угрожава њихов профит, њихове нове јахте, и њихове Ламоборџиније.

Капиталистичким свињама се тако нешто никако не допада.

Зато је забрањено да се Стевиа пушта међу народ.

И зато се из овог примера види зашто свет није боље место и зашто заправо не може бити боље место у догледној будућности.

ma koliko to izgledalo malo o beznacajno bar kao broj, broj jedan je mnogo vise od beznacajnog kolicnika kolicine uparivanja toga broja. Da bi se doslo do posmatranja potrebno je dati primer gledanja na tu stvar iz razlicitih uglova, odnosno ne bitno je ma kolika ta velicina bila kada je ne znamo, bar znam da kazem :) da sada znam za biljku takvu.

Back