Da li je moguci bolji svet?

"Posle kiše uvek sunce greje."

"Čašu meda još niko ne popi,
dok je čašom žuči ne zagiorči.
Čaša meda ište čašu žuči.
pomiješane najlakše se piju."

Naravno, može i bez žuči, ali ne bez "Vanzemaljaca".

A ja mogu samo da kažem: "Bože, oprosti im, jer ne znaju šta brbljaju, odnosno, šta čine".
Lepo je to što si optimista ..samo što posle kiše ne greje uvek sunce..ili se dugo ceka da pocne da greje

Исус не би чак ни такве наговарао на самоубиство већ би дао све од себе да их преваспита у духу свог учења.
Ja nisam Isus. Ja samo objašnjavam pravo značenje njegove zapovesti "ljubi bližnjega", koje još uvek ni jedan hrišćanin ne razume. A to je da ljubavi ne mže da bude bez komunizna, kojeg se svi hrišćani još uvek stide i gade. Ne znaju da komunizam podrazumeva pravedan društveni i ekonomski poredak, poput ljudskog organizma, u kojem važi princip "svi za jednoga, jedan za sve". U kojem se si svi subjekti, tj. sve ćelije i svi organi osećaju kao samo jedan živi i svesbi subjekt - čovek. Bez pravednog potretka, takvog jedinstva i takvog osećanja jedinstva svih ljudi u zajednici, ne može da bude, niti bez pravednog poretka i jedan čovek može voleti drugog čoveka kao samoga sebe.

To je ono što hrišćani ne znaju i ne razumeju, već o ljubavi i nakon 2000 godina posle Isusa, samo džaba laprdaju.

Naravno, ne krivim ja Isusa zbog toga. On je u svoje vreme sve to lepo objasnio i prvi hrišćani su sve to lepo razumeli i počeli da to Isusovo učenje i praktično sprovode u delo. I šta se onda desilo?

Desilo se to da su se Rimljani, robovlasnici, uplaašili da će da ostanu bez svojih privilegija, boigatstva i robova, ako hrišćanstvo i pravednost prevladaju, pa su počeli sa progonom krišćana. Pa kad su videli da je hrišćanski pokret postao jak i da neeće moči lako da ga uguše, setili suu se kako da prevare jrišćane. Objavili su da se glavni progonitelj hrišćana, Pavle ili Savle, prosvetlipo i da mu je Isus javio sa pitanjem "Savle, Savle, zašto me progoniš".?

I zbog toga su se Rumljani, kaobajagi, pokajali zbog progona hrišćana, pa su Pavla proglasili apostolom i odlučili da hrišćanstvo priznaju kao državnu religiju. Ali pod uslovom da se ta religoja može baviti samo verom u Hrista, "ali da se ne sme mešati u državne poslove".

Pa su tada Rimljani nastavili sa ratovima i pljačkom, a hriščani su sve do danas nastavili da veruju u Hrista i pričaju o ljubavi, ali bez pokušaja da tu ljubav počnu i praktilno da žive, tj. bepokušaja stvaranja pravednog društvenog i ekonomskkog poretka.

Sve ovo podrazumeva da hrišćanstvo od tada, pa sve do danas, nije pravo, već lažno hrišćanstvo i da hrišćanske priće o ljubavi i dalje nemaju nikakvu vrednost. Najgora zverstva na Zemlji tokom istorioje učimili su upravo pripadnici hrišćanskih religoja, u međusobnom obračunima, kao i obračunima sa drugim religijana i narodima. Sve zbog pohlepe i pljačke. Što i danas rade,

Ovo je simbol pravog, Hristovoh hrišćanstva.
xjpg.1164611.jpg

A ovo su varijante ovog istog simbola kojeg su iscrtala "svetlosna bića" na žitnim poljima Engleske i nekim drugim delovima sveta. U svetskim religojama poznata pod imenom "Božiji anđeli!"
THE LAW OF EXISTENCE.jpg

Prilozi

• cjhh.jpg
    cjhh.jpg
    28,1 KB · Pregleda: 0
a hriščani su sve do danas nastavili da veruju u Hrista i pričaju o ljubavi, ali bez pokušaja da tu ljubav počnu i praktilno da žive, tj. bepokušaja stvaranja pravednog društvenog i ekonomskkog poretka.
Kako ovo tumačiti? Praktična ljubav bi uključila stvaranje pravednog poretka? Ljubav prema drugim ljudima je povezana sa poretkom? Pojedinci, tj hrišćani stvaraju pravedan poredak ili to rade hrišćanski vladari, političari ili starešine? Ko odlučuje o tom projektu?

Back