Da li je moguci bolji svet?

E pa stigao je bolji svet...

Gledam predlog novog zakona o krivicnim i prekrsajnim sankcijama, i znam da vec vazi slican za preduzetnike i privredna drustva, ali glupost se siri.

Dakle ako vas neko prijavi, a ne stigne do vas poziv za sudsko ili javljanje u policiju radi uzimanja iskaza, a kod mene je bivsi komsija krao postu bas cesto, iz zlobe, bicete osudjeni najvecom kaznom ako se ne javite ni posle 15+8 dana na oglasnoj tabli u sudu.
Predlazem da oglasna tabla bude u podrumu blizu cevi za grejanje, a ako moze i saht da bude blizu, a osvetljena sa 10W led sijalica posto bi trebalo svetlo stalno da gori...

Posle kazu da sam snob po ponasanju kad mislim da je Srbija carstvo glupih ljudi i lenstina.
Od milion resenja ovde se bira ono koje ce biti najmanje vidljivo postenom gradjaninu...koja postenjacina ide na 8 dana u sud?
A da te prijavi i za nered i za svasta i lazno i nelazno moze svako...

Ajd da su smislili internet pa i nekako , to ljudi danas provere. Zamisli da ja moram da idem u 2h udaljen sud, koji je nadlezan, da bih svakih 8 dana gleduckao tablu da li me je neko od zlobnih komsija, a video sam da su neki zlobni po pricama kad je pukla cev pa komsija dosao rano ujutro da javi, a ja radio nocu...

U praksi za privatnike i privredna drustva sam video da su mnogi zaglibili bas zbog tih tabli, jer kad deaktiviraju firmu a ne zatvore je, ili cak kad su preduzetnici i kad je zatvore, svaka shusha moze da iskoristi posedovanje menice i zabije im kolac za pet minuta posla...Jos ako cuju da se taj neko odselio pa zato i zatvorio radnju....uh sine nista sladje za ovaj pakosni narod...

Pa jedna od mojih logickih teorija...znaci nema veze sa znanjem iz fizike...

Ako je kriticna masa za nastanak Big Banga M, onda se on nece desiti ako je prisutna masa M-1g.
Tada ne postoji sansa , mogucnost da se izbegne Big Bang, tj sve ide u reset.
Ali ako ima vise Big Bangova, onda je kriticna masa M/n, sto znaci i da je n=2, moguce je izbeci Big Bang i vecito odrzavati civilizaciju (nalik na Galaktica).
Ako ukljucim Fiziku , mozda cu poostriti uslov na n=3, fizika tri tela, a mozda i ne, tj n=2,5 jer se moze obezbediti tolika nehomogenost da dinamika nestabilnosti bude manja od dinamike stvaranja Big Bang uslova...

Ako prihvatim ideju polja, onda ce racunica biti jos slozenija...ali o tome ne bih.
Naš narod kaže: Jedan ka nijedan!

Ti si svakako ovu matematiku primjenjivao vezano za društvene sisteme razmatraju-i uslov da se neka pojava ne dogodi. A kritična masa se, u svakom slučaju, odnosi na glupi dio populacije. No, ta matematika inače važi za svaki sistem pa i sistem BB-ova. I jesam li te shvatio da si primjerom Galaktike priznao mogućnost vječnog održanja sistema, a time i Boga?

Poslednja izmena:
I ša kažeš:U talasima? Misliš na onaj šum ispred u sledu?
Nisam siguran da to nije baš ta prethodna poremećena osnova
cepanja prostora...Videćemo...
Pa i Tesla je neprestalno tvrdio da su sve talasi! I, koliko se ne varam, mogao je proizvesti talase koji bi i Zemlju razdrobili.

A šta ti misliš: Neka kosmička bića, koja su nekada bila slična nama danas a što i ne mora biti, već krpe vasionu po šavovima tamo gdje bi joj prijetila opasnost od entropije, a? :lol:

Naš narod kaže: Jedan ka nijedan!

Ti si svakako ovu matematiku primjenjivao vezano za društvene sisteme razmatraju-i uslov da se neka pojava ne dogodi. A kritična masa se, u svakom slučaju, odnosi na glupi dio populacije. No, ta matematika inače važi za svaki sistem pa i sistem BB-ova. I jesam li te shvatio da si primjerom Galaktike priznao mogućnost vječnog održanja sistema, a time i Boga?

Da , ako hoces na taj nacin da tumacis napisano.
Ali oprezno , to nije Bog kakvim ga zemljani vide.
Kriticna masa je kolicina mase, bukvalno mase...a matematika se primenjuje na zvezdane sisteme i sve cetiri sile.Teorija kazuje da ako je potrebno M mase za nastanak BB, onda ce vreme stati sve dok se nestasni decacic koji je najdalje odmakao istrosi i krene put ujedinjenja sa sabijenim ostalima...

Kad gravitaciono polje toliko naraste da je gradijent tog polja toliko veliki, postaju moguce dve stvari, tunel efekat eksplozije i cepanje gravitacionog polja.Ono prestaje da se oseca i u centru ostaje nista.Za razliku od ostalih ja mislim da brzina materije i sirenja te materije raste sa vremenom nakon BB , a ne da je najveca u pocetku.Bukvalno sve postaje svetlost pa tek onda polako prelazi u materiju...a brzinu racunam samo za materiju , ne za svetlost...

Osim onog navedenog u proslom postu, sve ostalo je nebitno ...znaci iz ljudskog ugla je bitno samo da li je n=1 ili 2 i vise...Ako je 2 i vise, onda postoji nesto sto se zove uspesan i neuspesan zivot , nesto sto je postalo civilizacija ili izumrlo kao endemski parazatski nacin uredjenja zivota, odstupanja od klasicne termodinamike...i kretanja energije definisane preko termodinamike.

Da , ako hoces na taj nacin da tumacis napisano.
Ali oprezno , to nije Bog kakvim ga zemljani vide.
Kriticna masa je kolicina mase, bukvalno mase...a matematika se primenjuje na zvezdane sisteme i sve cetiri sile.Teorija kazuje da ako je potrebno M mase za nastanak BB, onda ce vreme stati sve dok se nestasni decacic koji je najdalje odmakao istrosi i krene put ujedinjenja sa sabijenim ostalima...

Kad gravitaciono polje toliko naraste da je gradijent tog polja toliko veliki, postaju moguce dve stvari, tunel efekat eksplozije i cepanje gravitacionog polja.Ono prestaje da se oseca i u centru ostaje nista.Za razliku od ostalih ja mislim da brzina materije i sirenja te materije raste sa vremenom nakon BB , a ne da je najveca u pocetku.Bukvalno sve postaje svetlost pa tek onda polako prelazi u materiju...a brzinu racunam samo za materiju , ne za svetlost...

Osim onog navedenog u proslom postu, sve ostalo je nebitno ...znaci iz ljudskog ugla je bitno samo da li je n=1 ili 2 i vise...Ako je 2 i vise, onda postoji nesto sto se zove uspesan i neuspesan zivot , nesto sto je postalo civilizacija ili izumrlo kao endemski parazatski nacin uredjenja zivota, odstupanja od klasicne termodinamike...i kretanja energije definisane preko termodinamike.
Kako se može istrositi? On je talas i idalje se širi, kod singularnog pulsara, a kod multi pulsara interferira sa talasima ostalih pulsara. Tek u slučaju multi pulsara ostvaruju se uslovi novih BB-ova.

A vrlo je moguće da gravitacija pretvori materiju u enerju (svjetlost). I vrlo je moguće da se sva masa odjednom ne pretvori u svjetlost nego njen jedan dio i tako dolazi do pulsiranja.

Naučnici čak smatraju da je u prvim trenucima BB-a brzina isijavanja bila enormno veća od svjetlosne, al ja snatram da je to njihova zabluda, jer oni tretiraju vasionu kao produkt jednog jedinog BB-a. Početna brzina ipak nije prelazila brzinu svjetlosti jer se nije isijala samo svjetlost nego i čestice koje imaju masu mirovanja veću o nule. Inflacija je naravno nastala kad su sitnije čestice počele da se grupišu u veće i tim više je rasla kako su se u vasioni stvarali atomi težih atomskih masa. A crveni pomak nastaje usled razlike u brzini širenja perifernih i unutračnjih talasa.

P.S. Da naučnici ne detektuju ubrzano širenje vasione moglo bi se uzeti da periferni talas, iz nekog nepoznatog razloga, gubi snagu i počne da posustaje pri čemu ga stižu unutrašnji talasi i tu bi se opet ostvarili uslovi za novi BB. No, kako to nije slučaj, nema nestaška.

Poslednja izmena:
Ko zna šta oni detektuju i tim crvenim tačkama. Mozda su to neki udaljeni BB-ovi a oni ih svejednako vezuju za prostor unutar naše vasione? A i nema 'naše vasione'. Sve je to jedna vasiona.

Gravitacija je presuda za nastanak BB-a. A kako bi ona bila od ikakvog uticaja za širenje kosmosa? Unutrašnji talas nikada ne može da stigne spoljašnji osim ako spoljašnji naiđe na prepreku jer se talas širi u zajednici sa nekim prostorom i bez tog prostora talas ne bi mogao ni postojati. Dakle, neki 'etar' ipak postoji.

Poslednja izmena:
Problem naš je u našim čulima,ali daleko veći u kognitivnom sistemu koji je kauzalan...
Naš problem se odražava i na kosmologiju i na kvantnu fiziku-ni jednu ne shvatamo u
njihovim dimenzijama! Preostalih osam koje ne "vidimo" su ili u makrosvetu ili u mikrosvetu.
Tako da širenje svemira vidimo samo u tri dimenzije,a trebalo bi u pet-šest dimenzija da bi to
odgovaralo stvarnosti...Trebaju nam naočare (instrumenti) za 6D! ! !
Ovako je to "kokošije slepilo"...
Mikrotalasi gravitacije stižu iz dubokog svemira i spadaju u determinističke (Božije!)sile i daju-indukuju!
materiji-masi atribute gravitacije!Neke druge srodne sile daju životnost,a i te će se izmeriti i vremenom
detektovati i shvatiti...Malo je problem orjentacija-u kom smeru tražiti...:tease:
Još veči je problem što se genijalnih umova plašimo i ksenofobično ih autiramo...
Evo,onaj Nerej me napao čim je osetio da sam mnogo pametniji od njega,a i ti me znaš "tovariti"...
E,a ta pamet i nije neka blagodet-gnjavaža je to obićna...Na pecanju je pustim niz vodu i milina...:mrgreen:

nista nije moguce a da bolje ne postane gore. Nista nije moguce a da gore postane bolje.

jer ako ti kazes da je moguci bolji svet od ovoga, sta te sprecava vise :) da ne prdis toliko, ja, znam dobar glas daleko se cuje ali zato ti je potreban vjetar da rastjera pomalo :)

18w3fty1eqpjegif.gif

Opet se zaebavate, ali je dragoljub pokazao zasto ja smatram njegovo prisustvo vrlo destruktivnim...i to je dobar doprinos temi...Znaci preko BB dodjosmo do neceg vrlo korisnog za temu...
E sad ako vam nije jasno sta je to , stvari stoje prilicno lose....

Ukratko receno, kad objasnjavas ljudima nesto, isti covek se zali da mu objasnjavas preprosto i istovremeno preslozeno jer ne razume ono sto mu objasnjavas.
A zasto?
Pa zato sto se drzi svoga namerno, a retko ko moze da se oslobodi svog ega, a onda opet imamo samo malo blaze drzanje svojih priucenih nacina gledanja...percepcija...

To je Dragoljub pomenuo u onim zahtevima za 6D , samo sto on to cini iz svojih motiva, koji su maliciozni, jer se tako drzi aktivni aresenal demagoskih floskula spremnim.
Nije to njegov izum...ali covek ga maksimalno koristi ovde na forumu, ne zbog neke koristi, nego tako radi i u zivotu.
Ako pogledate neku od onih knjiga mudraca iz indije ili pesnika iz indije videcete isto...red lucidnih floskula pa red snishodljivih , pa red emotivnih a laznih floskula i bukvalno stvoren set alata kojima mozes sve da pretvoris u crno i belo , kako ti se svidi u trenutku...

Sad ja ne bih vise o BB, posto je poenta BB bila u n=2, a ostalo su samo trenutno aktivne ili pasivne teorije objasnjenja....
Bitnije za temu je upravo ovo drugo, tj ono sto je predmet antifilozofije.
Destruktivnost ovog metoda koji je Dragoljub pokazao se moze lepo opisati kroz ponasanje u danasnjici gde dobar deo stanovnika ganja lokalnu izolovanu zajednicu svojih prijatelja gde ce biti postedjeni dejstva sudova, drzave, politike i drugih ljudi koji nisu in, a opet su vrlo aktivni ucesnici i promocije i primene sile koju to isto drustvo , drzava, sud, politika i ostali ljudi primenjuju nad neistomisljenicima i manje spremnima i ranjivijima od drugih...

To me na neki nacin podseca na Slobino vreme gde narod , glup narod, samo pametniji nego danas, kaze dajte nam da krademo rucicama, a vi kradite kamionima i lopatama, pa ce ko je sposobniji i hrabriji vise nakrasti, ali meni dosta i ovoliko koliko sam pokrao, slatko mi bilo...bilo je za dz...
Naravno njemu slatko mesec dana, a onom ko je maznuo milione, posle dosadno pa ga napenali i razbuca ga ko pivsku flashu...
Doslo mu...zeli vise....ima velike planove...

Tako i po pitanju boljeg sveta, imas ljude koji se zadovoljavaju laznim svetovima , malim svetovima koje prave, a istovremeno ruse i unistavaju tudje svetove koji su isti njihovim, ali se ne zele zamarati procenjivajuci koji je slucaj, da li ima razlike ili ne...Cak ih ne interesuje ni da li su im prijatelji prijatelji zbog toga sto samo njih tako cene ili zato sto su isti prema svima, pa su bas oni po tom vrednosnom principu najbolji prijatelji...

Kad to rade nesvesno , onda imamo primer osobe koju nikad ne mozete zadovoljiti...A kad rade svesno onda imamo osobu koja vas uvek spusta i postavlja u poziciju neuspeha da bi sama bila uspesna...To nije tako tesko....dovoljna je cak jedna metoda, promena brzine da bi to mogli da odradite, a mozete raditi milion sitnih trikova...
Poenta je trikovi su zabranjeni ako hocete da pravite bolji svet....jer sa trikovima imate najbolji svet koji je moguc sa takvim pristupom...

Kad pomenuh antifilozofiju i neku drugu filozofiju , a posto mi je Dragoljub ukazao da nece da se prepucava sa mnom na temi, sto je ok odluka...odgovara mi...da kazem jednu od metoda antifilozofije koju mozda poznajete jer je prva...

Zove se safety lock za ideje.Safety lock je princip da pristup necemu blokirate da bi bilo sigurno , da ne bi nehotivno to upotrebili, npr za decu da bi bilo child safe.
Princip prihvatate bez razmisljanja, ali ga ne kreirate prema svojim aktivnostima, sto je zalosno.
Princip da vrelu vodu iz cesme dobijate samo ako drzite pritisnutim dugme 2s i vise pa onda pritisnete dugme za toplu vodu je primer za safety lock.Jedna radnja koja je totalno nepotrebna i totalno nepovezana sa zeljenim dejstvom se uvodi da bi se blokirao pristup ljudima nedovoljne svesnosti o objektu koji ce biti dostupan, vrela voda.

Sastavni delovi sistema su :
-artikulisati kontrolu pristupa objektu (vreloj vodi)
-definisati blizak, prihvatljiv ali nepovezan cin koji eliminise slucajno naletanje na "kod" , sifru koja otvara pristup objektu
-usloviti pristup objektu "kod"om.
-usavrsiti sistem da prostim gledanjem i pokusajem reprodukcije imitator bez potrebnog nivoa svesti ne moze dokuciti u cemu je drugi , treci nivo trika i "kod"a.

Ovo poslednje je vidljivo npr ako gledate dete od 4 godine.Dete od 3 godine ce otvoriti slavinu za vrelu vodu, ali nece uspeti da pusti vodu ako topla voda ima dve slavine, jednu odvojenu , kao ventil pozadi. Medjutim, dete od 4 i vise godina ce gledajuci roditelje videti da roditelj prvo otvori onu slavinu pozadi, pa onda napred, i povezace te dve radnje, jer to ne radi kad otvara hladnu vodu...
Odrasli ljudi su u vecini nalik ovome. Ruzno bi bilo reci majmun gleda majmun radi, mozda inteligentniji majmun.

Postoje odrasli ljudi koji mogu imitirati sve fizicke postupke, sve materijalne manifestacije ideje, neki mogu da imitiraju i sve socijalne aspekte, drustvene konotacije ideje, ali ne mogu da imitiraju 6D ideje. Tu padaju. Narod takodje ne moze da imitira i prepozna 6D nivo ideje i zato ili veruje ili se grupise ili mrzi ili pljuje.Nema algoritme za prepoznavanje, a nema ni nasledje kroz sablone , staze koje treba preci...uslovljenost...

Inace sama ideja , u Platonovom smislu je visedimenzionalni Objekt (razlicito od objekat) koji u sebi obuhvata i planove i materijalno i odnose i predistoriju i povezane ideje).Objasnjavanje ideje je moguce samo integralno, tj sve ili nista.Ostaje ono svakodnevno (nisam mogao reci dnevno) a to je materijalizacija ideje , svodjenje ili na materijalno ili na plan, sto je nekad 2% od ideje, ne vise.

Ajd objasnite multimodno opticko vlakno ili talasovod osnovcu drugacije nego vlakno kroz koje prolazi svetlost i cev kroz koju prolazi zvuk.Niti je multimodni "zrak" svetlost niti je mikrotalasno zracenje zvuk, ali to je svodjenje na taj nivo...Ali nije floskula.....jeste laz ali nije floskula...Floskula postaje kad se koristi kao alat , sredstvo da ostvari neke druge planove, kad postaje polazna osnova, bilo kao socijalno generisana, npr kao u primeru sto bi mogao Dragoljub da iskoristi takvu analogiju da kaze govorniku da nema pojma cim talasovod uporedjuje sa cevi sa zvukom, ili naucno tehnicki , kao sto npr ljudi prave ocigledno nemoguce perpetum mobile sisteme jer krenu od floskule zanemarujuci ogranicenja i uslove pod kojima vazi...

Zato treba uvek biti svestan visenivojskog u svakoj ideji, pa i u ljubavi, koja je takodje ideja. Svi vi koristite safety lock, samo ih lose osmisljavate i pravite, jer ne obracate paznju na vaznost ili efikasnost metode. Tako zenske uvedu neku blentavu ideju da ne spavaju na prvom sastanku , ali nista od ponasanja ili dogadjaja im ne ulazi u glavu da bi eventualno sprecile los izbor, ako je to razlog neseksanja, niti da ce ih ista uciniti moralnim , ako je to razlog neseksanja...

- - - - - - - - - -

Mobilni ima safety lock za slucajne pritiske na tastere....

Zakomplikuješ Patak tako jednostavne situacije da je to milina...O čemu tu ima da se raspravlja?
O antifilozofiji? Pa to je voluntarizam:jedan algoritam koristiš kao opšte pravilo! Znaš kako to
psihići zovu? Fiksacija i to je simptom ,najmanje,neuroze...
Znaš,nisam nešto za skandinavke jutros...:bye:

Ribar samo mantra o matricama, algoritmima, multidimenzijama... . E, i o nekakvim fenomenalnim mikro talasima! Sve dimenzije su, manje-više, poznate. Samo nije poznata univerzalna jednačina koja će ih sve povezati. A to da je nekima misao u 3D a nekima u nD - ništa od toga. To su samo dop-ovi za hvalisanje. Al ni Patak ne radi ništa drugo. :mrgreen:

Ribar samo mantra o matricama, algoritmima, multidimenzijama... . E, i o nekakvim fenomenalnim mikro talasima! Sve dimenzije su, manje-više, poznate. Samo nije poznata univerzalna jednačina koja će ih sve povezati. A to da je nekima misao u 3D a nekima u nD - ništa od toga. To su samo dop-ovi za hvalisanje. Al ni Patak ne radi ništa drugo. :mrgreen:
A i ti si kanda na nečemu...:lol:

Back