Da li je moguci bolji svet?

Aha. Молери, шлосери да мењају своја радна места. Један дан да раде са лопатом, други дан са грабуљама , трећи са крампом итд. А онај ко се обучавао за хирурга један дан да ради други да одмара.

Болдовано. Кажеш људи ће сами бирати којим послом да се баве баш као у телу где неко МОРА да буде глава а неко дупе.

Прво постављаш потпуну слободу избора а онда убацујеш "морање".

И сам си свестан да и у таквом свету људи неће моћи да раде оно шта желе него оно за шта постоји потреба. Тако да и у том свету мораш да радиш ово јер нема потреба за оним.

Желиш да радиш као чувар плаже али мораш да будеш ђубретар.

Тако је то замислио научник и филозоф Љубо. Рај на Земљи, где свако бира да ради шта хоће а онда мора да ради као глава или као дупе.

Пренећеш банане из Еквдора у Сибор али нечеш пренети и њихов хабитат. У томе је проблем,. Што су нека места на Земљи пријатнија и повољнија за живот од других и самим тим та ситуација носи могућност за сукобе и ратове.

Али да поновим оно што ниси разумео. Чак и да узмемо да технологија толико напредује да потпуно реши све матерјалне проблеме друтшва, што је замисао Венус пројекта, чак и тада постојаће основ за сукобе и неприајтељства јер ће постајти и даље разлике између људи.

Неко ће рецимо бити леп а неко ружан. Самим тим овај лепи биће у много повољнијем положају од овог ружног .
Или у том твом свету ти ћеш одређивати ко ће бити са киме. Тј .да ружан има подједнака права да буде са лепотицом као и онај лепи.
Јел ћеш увести закон да свака лепа девојка може један дан бити са својим изабраником али следећи дан мора бити и са ружним јер и он има права да буде са лепом девојком.

Како си ти то смислио како би сви били равноправни?

Дакле. Цео свет једна нација али свако мора да живи и ради онде где се родио.

Sve si morao da pokvariš!:evil::hahaha:

Sve si morao da pokvariš!:evil::hahaha:

Nije lepo smejati se tudjoj nesreci. Ljubo je cudak...ja bi mu rado pozajmio udzbenik iz sociologije ali covek tera svoje.
Podseca me na one filmove kad negativac treba da padne u provaliju a pozitivac ga uhvati za ruku, iako mu je protivnik ne zeli da pogine nego mu cak i pomaze...i kada ga izvuce negativac nastavlja po svom. Da je bar domace filmove gledao umesto sto je halucinirao o ZP mozda bi i upamtio neke detalje...."sto ulazis u frku kad si slabiji" (munje) ili "covek treba da zna kada je gotovo" (cetvrti covek).

Jedina prava promena je promena u sebi...a iz toga proizilazi i sve bitno, pa cak i spoznaja zasto su te utopije prazne price. Naravno neko bi da krene od ovog drugog i preskoci prvo misleci da se prvo moze resiti drugim pa onda u okviru istog se raspravlja sta je bolje, sta gore.
Pre stotinak strana sam napisao da ljudi moraju korenito da se promene za neke stvarno prave promene...Genetski,a i da nadodaju šta treba od opreme
na i u sebe ybg...:hahaha:
Šta ti vredi fazan koji i nema oružje i ne zna da ga koristi...Treba ti promenjen vojnik,kiborg,nauružan...
Isti kerec i za mirnodopske prilike i svrhe...Taj dobija bitke...A život je Borba,a Borba tri banke...:mrgreen:

ZNATIŽELJNI

Ljubo je cudak...ja bi mu rado pozajmio udzbenik iz sociologije ali covek tera svoje.

Vi školarci ste bukvalisti. Znaš li šta je «bukvalist». To je «bukva»+«list od bukve». To znači da ne znate ništa dalje od nosa. Da ne znate dalje od onoga što ste naučili iz vaših «bukva»+»ra». Tvoja «bukva+sociologija» se bavi odnosima ljudi u ljudskom društvu ovakvom kakvo ono jeste – loše, nepravedno i zlo. A ovo je tema «da li je moguć bolji svet»? Dakle, u toj tvojoj «bukva+sociologiji» nije moguće naći rešenje za bolji svet, već izvan nje. A pošto ti nisi sposoban da vidiš ništa što je izvan «bukva»+»ra», jer si i sam bukva – jer razum ti ne radi - onda ti je bolje da ćutiš i ne lupetaš.

Jedina prava promena je promena u sebi...a iz toga proizilazi i sve bitno, pa cak i spoznaja

«Bukva-listo», ono što je u «tebi» i što treba da se promeni da bi svet bio bolji, je tvoja «bukva-predstvava ovog lošeg sveta» koju si uneo u sebe iz «bukva»+»ra». To podrazumeva, ako želiš da svet bude «bolji», onda je logično da prvo moraš da «promeniš sebe». tj. moraš da promeniš svoju sadašnju lošu «bukva-predstavu sveta» koja ti sada stoji u glavi. A da bi u tome uspeo, pošto ti razum ne radi i zbog toga to ne možeš da uradiš sam, to podrazumeva da ti je potreban novi i bolji «bukvar». Takav jedan novi i bolji «bukvar», sa novom i boljom pedstavom sveta, sa kojom možeš da «promeniš i sebe i svet», već postoji i zove se «Zakon postojanja» ili «Nauka o nagonu samoodržanja». Ovo važi, kako za tebe, tako i za Dragoljuba, Ozimana, Miroslava i sve druge «bukva+liste».

Poslednja izmena:
ZNATIŽELJNI

Vi školarci ste bukvalisti. Znaš li šta je «bukvalist». To je «bukva»+«list od bukve». To znači da ne znate ništa dalje od nosa. Da ne znate dalje od onoga što ste naučili iz vaših «bukva»+»ra». Tvoja «bukva+sociologija» se bavi odnosima ljudi u ljudskom društvu ovakvom kakvo ono jeste – loše, nepravedno i zlo. A ovo je tema «da li je moguć bolji svet»? Dakle, u toj tvojoj «bukva+sociologiji» nije moguće naći rešenje za bolji svet, već izvan nje. A pošto ti nisi sposoban da vidiš ništa što je izvan «bukva»+»ra», jer si i sam bukva – jer razum ti ne radi - onda ti je bolje da ćutiš i ne lupetaš.

«Bukva-listo», ono što je u «tebi» i što treba da se promeni da bi svet bio bolji, je tvoja «bukva-predstvava ovog lošeg sveta» koju si uneo u sebe iz «bukva»+»ra». To podrazumeva, ako želiš da svet bude «bolji», onda je logično da prvo moraš da «promeniš sebe». tj. moraš da promeniš svoju sadašnju lošu «bukva-predstavu sveta» koja ti sada stoji u glavi. A da bi u tome uspeo, pošto ti razum ne radi i zbog toga to ne možeš da uradiš sam, to podrazumeva da ti je potreban novi i bolji «bukvar». Takav jedan novi i bolji «bukvar», sa novom i boljom pedstavom sveta, sa kojom možeš da «promeniš i sebe i svet», već postoji i zove se «Zakon postojanja» ili «Nauka o nagonu samoodržanja». Ovo važi, kako za tebe, tako i za Dragoljuba, Ozimana, Miroslava i sve druge «bukva+liste».
E moj Ljubane...
Nakon fakulteta sam odstudirao još bar pet fakulteta i još uvek sam na početku...
Ih,da mi je u ona vremena bio Internet! Umesto toga sam "visio" u čitaonici Matice ...
Osim lepih knjiga,bilo i lepotica ihaj! Pa na kaficu u "Zlatnu gredu",pa pred izlog venčanica i
pravac -na utvrđivanje gradiva...:rumenko::hahaha:
Pouzdano znam da su veliki protivnici školovanja osujećeni da to školovanje i
završe...Nekad iz materijalnih razloga,spleta životnih okolnosti,a najčešće iz lenjosti...
Kiselo grožđe...:lol::mrgreen:

Nije dobro ni misliti da znanja zbog diplome daju mudrost i znanja na drugim poljima...
Pa zato, patak,odstudiraš i prostudiraš sve šta ima i na tim drugim poljima...Zar misliš da sam manje od par stotina knjiga filozofskih
pročitao,proučio,a naravno i program studija filozofije pročešljao i selektivno izučio skripta...Skriptarnice rade...
Eno na psihologiji,ako dozvole,postaviču temu "Psihološki profil pojedinih političara" i prvi će biti Šeki! Čovek je završio
(uostalom i ja sam;)) pre roka studije i sva akademska zvanja,ali ima još nešto što drugi nemaju...Pa da vidimo...

DRAGOLJUB:

Nakon fakulteta sam odstudirao još bar pet fakulteta i još uvek sam na početku...

Kad bi svi ljudi sveta prostudirali sve fakultete, ljudi i dalje ne bi bili bolji, zato što ljude čine lošim upravo svetski fakulteti i znanja koja oni ljudima nude. Zato jer zlo nije u ljudima, već u znanjima po kojima svetski fakulteti obrazuju ljude. Ko je izazvao rat u Jugoslaviji, ko ju je srušio, uništio njenu ekonomiju, srušio i popalio sela i gradove, raselio stanovništvo, pobio hiljade ljudi? Ko osmislio, kreirao i pokrenuo svo to zlo? Ko je najviše profitirao tim ratom? KO??? Pa, upravo školovani, visoko obrazovani ljudi, koji su ispred svoga imena imali ono "DR" i njime se kitili. U Jugoslaviji svi smo se ponosili našim školstvom, svi smo bili pismeni, pametni i obrazovani, a država ipak propala i na najbestijalniji način razorena i uništena, da ni dan-danas ljudi u njoj ne shvataju šta ih je snašlo i još uvek mnogi ne mogu čvrsto da stanu na svoje noge. Ko je kriv za to? Krivo je svetsko neznanje prirode i prirodnih zakona po kojima u prirodi sve postoji i sve se dešava, pa je svet prepušten na milost i nemilost ljigavim, pohlepnim i glupim političarima i popovima da nam oni, po vlastitom nahođenju i ličnom interesu kroje zakone i moralne sisteme po kojima nas vekovima prisiljavaju da zlopateći živimo. Zato neka mi niko ne gura pod nos te vaše školske, smrdljive i ubuđale udžbenike, s namerom da nešto iz njih naučim, jer to je isto kao kad bi hteli da učite oca kako se deca prave. Pa, nisam ja od juče. Ja veoma dobro znam šta u vašim udžbenicima stoji i još mnogo više od toga. I vi iz vaših udđbenika mene nemate ničemu novom da naučite, a ja vas, zasigurno, imam. Ako ništa drugo, mogu da vas poučim o tome po kojoj logici i po kojim prirodnim ztakonima i mogućnostima postoji materija, život i priroda i teče njihova evolucija. Mogu da vas poučim o tome šta je prirodna, univerzalna etika i koja su najbolja, univerzalna, prirodna rešenja izbegavanja zla, a ostvarenja dobra i šta teba da se radi da bi svet bio bolji. To je ono što vi ne znate i što vam treba. To nije malo. To je više i vrednije za srećan, dugotrajan i bezbrižan život, nego svo ostalo znanje koje današnji svetski sistemi obrazovanja mogu čoveku da ponude. Jer u svim svetskim školama i fakultetima se uči sve i svašta - kako da postanemo ovo ili ono - samo ne ono što je za čoveka najbitnije, što mora da se uči od najranijeg detinjstva i nastavi celog života da se uči, a to je: kako da postanemo i budemo ljudi?. To znanje ne može da vam pruži ni jedna svetsak nauka, filozofija, ni religija, već samo "Nauka o nagonu samoodržanja"., koju do sada nismo imali. Jer "nagon samoodržanja", to je ono što čovek zaista jeste - a to je večita težnja od zla ka dobru. I niko u pravom smislu neće da postane čovek, dok god ne bude razumeo i sledio najbolja organizacijska, prirodna i univerzalna rešenja i zakone koji se moraju poštovati da bi taj univerzalni, jedni moralni i etički cilj -. životno zadovoljstvo i dobro - mogao da se dostigne, a nezadovoljstvo i zlo da se izbegne.

Poslednja izmena:
1) Не примењивати насиље и нападачке ратове.
2) Радити истрајно на ублажавању разлика како би било што мање непотребних подела.
3) Да ли можемо постати један народ на целој Планети?
4) Роботи ће радити уместо људи.
5) Истраживати и насељавати друге планете.
6) Стварати систем у коме ће људи бити задовољни својим животима.
7) Сачувати Планету и постојеће облике живота од људи који све могу уништити!

Poslednja izmena:
2) Радити истрајно на ублажавању разлика како би било што мање непотребних подела.

1. Onaj ko napada toga se nikada neće pridržavati.
2. Ljudi nisu klonovi i nikada ne mogu biti jednaki, zakon prirode..
3. Savršen metod za manipulaciju i jednoumlje.
4. Ljudi bi poumirali od dosade. Rad je stvorio čoveka.
5. Ovo ima smisla ako su humani ciljevi u pitanju.
6. Vlastodžcima nije u interesu da ljudi(stado) budu zadovoljni i dokoni.
7. Ili u prevodu, pustiti pohlepne da se udave svojim plenom. A do tada, ko preživi pričaće...

Miroslave, moram da te pitam. Kako ces nasilje istrebiti bez nasilja ? Kako cemo, ako postanemo svi isti, ocuvati svoj identitet,svoje korene, svoju kulturu, itd...? Da li naseljavanje drugih planeta nije jedan vid agresije ? Sa drugim se, uglavnom, slazem. Nista zlonamerno, i tebi poz i :)

MIROSLAV

Ti i dalje teraš po svom. Postavljaš samo ciljeve, a rešenja kako da ostvariš ciljeve, nigde, pa ja uvek iznova moram da te poučavam tome.

1. Cilj izbegavanja nasilja i ratova možeš da postigneš samo tako ako ukloniš uzroke nasilja i ratova, a to su u uvek političke, verske, nacionalne, klasne i rasne organizacije, institucije i njihove vođe.

2. Cilj ublažavanja razlika i podela možeš da postigneš samo tako ako oboriš svetska ideološko-politička, verska, nacionalna i klasna učenja i ubeđenja, pomoću kojih političke, verske, nacionalne i klasne vođe okupljaju ljude oko sebe, organizuju ih i institucionalizuju, a zatim njima manipulišu. Ova njihova učenja i ubeđenja možeš da oboriš samo Naukom o nagonu samoodržanja i njenim Prirodnim (univerzalnim, etičkim) sistemom vrednosti.

3. Cilj da svi ljudi sveta postanu samo jedan narod na planeti možeš da postigneš samo kad oboriš sva svetska ideološko-politička, verska, nacionalna i klasna učenja, ubeđenja, obeležja, tradicije i organizacije. To možeš, ponovo, samo pomoću Nauke o nagonu samoodržanja i njenog Prirodnog (univerzalnog, etičkog) sistema vrednosti.

4. Cilj da roboti rade za ljude postići ćeš kad uništiš sve svetske robote koje su svetski bogataši-eksploatatori, političari i naučnici napravili da pomoću njih uniše Planetu i ljude. A zatim kad napraviš ravnopravan društveni i ekonomski poredak u kojem će naučnici da prave samo takve robote koji će da rade za ljude. A sve to možeš da postigneš samo pomoću Nauke o nagonu samoodržanja i njenog Prirodnog (univerzalnog, etičkog) sistema vrednosti.

5, Cilj istraživanja i naseljavanja drugih planeta ne možeš ostvariti dok ne rešiš ovozemaljske ljudske probleme, tj. dok god ljudi ne postanu LJUDI, jer oni, dok god su nehumani, pohlepni i agresivni - a to će da budu dok god su politički, verski, nacionalno i klasno podeljeni, kako bi organizovano što lakše ispoljili i zadovoljili svoju pohlepu i agresivnost - neće biti u pravom smislu ljudi. Postaće ljudi tek kad se svi na planeti pomire, izjednače, ujedine i naprave jedinstveni ravnopravan društveni e ekonomski poredak i tako prestanu da budu opasnost i pretnja i za sebe, za planetu Zemlju i druge okolne planete. Ovaj cilj se može postići samo pomoću Nauke o nagonu samoodržanja.

6. Cilj da stvoriš sistem u kojem će ljudi da budu zadovoljni svojim životom, postići ćeš tek stvaranjem jedinstvenog ravnopravnog svetskog društvenog i ekonomskog poretka, u kojem nikakvih drugih podela neće da bude , sem pravedne podele rada i rezultata rada. Ovaj cilj možeš da postigneš samo pomoću Nauke o nagonu samoodržanja.

7. Cilj da sačuvaš Panetu i postojeće oblike života od ljudi koji sve mogu uništiti možeš postići samo kad se oslobodiš ljudi koji teže da na Planeti sve unište. To si pohlepni bogataši i njihove sluge - političke, verske, nacionalne i klasne vođe i naučnici koji rade za njih i u tome im pomažu. To možeš postići samo uspostavljanjem pravednog svetskog društvenog i ekonomskog poretka. A pravedni društveni i ekonomski poredak će moći da bude uspostavljen samo kad ljudi postanu - LJUDI. Ljudi neće da postanu ljudi dok god su zadojeni i izmanipulisani bezvednim različitim političkim, verskim, nacionalnim i klasnim idejama i dok god su politički, verski nacionalno i klasno podeljeni.

Da zaključimo:
Dakle, svih sedam ciljeva koje si postavio nećeš moći da ostvariš dok god ne promeniš ljude, tj. dok god čovek u pravom smislu ne postane ČOVEK. Taj cilj možeš postići samo uz pomoć Nauke o nagonu samoodržanja i njenog Prirodnog (univerzalnog, etičkog) sistema vrdnosti, koji se svodi na uspostavljanje jedinstvenog, pravednog svetskog društvenog i ekonomskog poretka. I ni jedan čovek na svetu neće u pravom smislu da postane ČOVEK sve dok ne prihvati i ne počne da širi ideju o jedinstvenom i pravednom svetskom društvenom i ekonomskom poretku i dok ne počne praktično da radi na njenom ostvarenju. To je ono osnovno što se podrazumeva pod rečju i pojmom «raditi na sebi» ili «promeniti sebe» i tako učiniti sebe «boljim». Da bi tek tada i ceo «svet postao bolji». Jer, niti čovek, niti svet mogu da postanu «bolji», dok god ljudi ne shvate šta reći i pojmovi «bolji čovek» i «bolji svet» podrazumevaju, tj. dok ne shvate univerzalno i etičko značenje ovih reči i pojmova. Koji se ne mogu shvatiti bez znanja prirodnih u univerzalnih zakona po kojima postoje materija i život i po kojima teče njihova evolucija, tj bez znanja zakona po kojima postoji i deluje jedinopostojeća prirodna sila i pojava zvana «NAGON SAMOODRŽANJA». Jer Nagon samoodržanja, to je sam čovek i svet koji se nalazi okolo njega. Zato, uskladiti čoveka i celo ljudsko društvo sa Zakonima nagona samoodržanja, znači uskladiti čoveka sa samim sobom. Uskladiti ga samo sa svim onim što ima značenje zadovoljstva i dobra, a nikako sa onim što ima značenje zla.

Pa zato, patak,odstudiraš i prostudiraš sve šta ima i na tim drugim poljima...Zar misliš da sam manje od par stotina knjiga filozofskih
pročitao,proučio,a naravno i program studija filozofije pročešljao i selektivno izučio skripta...Skriptarnice rade...
Eno na psihologiji,ako dozvole,postaviču temu "Psihološki profil pojedinih političara" i prvi će biti Šeki! Čovek je završio
(uostalom i ja sam;)) pre roka studije i sva akademska zvanja,ali ima još nešto što drugi nemaju...Pa da vidimo...

Vuces me za jezik...
Jesi procitao ali nisi radio na sebi, nego si se demagoski potkovao...Demagoski znaci dokazujes da si u pravu bez introspekcije iliti provere da li si u pravu.
Prevedeno na seljacki jezik, praziluk ti iz dupeta viri.Ne znam koliko si se praziluka otarasio, moze da bude da si krenuo sa mnogo pa si izgubio nesto od toga...
I zivot te je oblikovao da si balkansko sebicno autokratsko stvorenje.
Tako da i kad citas selektivno citas (valjda mora tako ako se prvo oblikujes i verujes da si na dobrom putu a onda citas filozofiju).

Ali kao konacni rezultat dobijes neupotrebljivog lidera za ovu temu....mozes da budes koristan kao saradnik, ali kao autoritet i lider nikako...cak i kad postoji upravni odbor, da tako nazovem, znaci centralni komitet, steta bi bila ogromna....

Znam da te manje pogadja, pa sam te uzeo kao primer znanja koje je zabludno i cak i stetno, jer stavljeno u funkciju karaktera i zivotnog iskustva daje podrsku tom karakteru i zivotnom iskustvu, a ne da je u funkciji znanja.

Znas li sta je ovo....Ovo se zove spirala zablude...
To je kad objasnjavas sebi da si siromasan zato sto nemas 100 milijardi da bi poceo biznis...
Naravno tebi se ucini da je to mnogo pa kazes, nemam 10.000 dinara da zapocnem biznis....
Onda imas 10.000 dinara ali kazes, ne bih imao sta da jedem ceo mesec, a u medjuvremenu sam video da je potrebno obezbediti i prodajne tokove, a za to jos nisam spreman itd....
Onda prodje nekoliko godina i ti imas poznanstva i onda kazes sad je tehnologija napredovala, sad mi treba napredniji materijal , a on kosta 15.000 za pokretanje...i tako u krug...

Spirala zablude je inace osnova politickih sistema, jer omogucava da se navede gradjanin da sam sebe u bulju...a da je sretan....

CVRLE77:

Čekaj, pa ovo što ti pričaš je identično Venus projektu Žaka Freska...Ekonomija bazirana na pravilnoj raspodeli resursa...

Nisam upoznat sa "Venus prijektom" i ne mogu da pričam napamet. Mogu samo da kažem da kad procenjujemo programe raznih pokreta ili političkih partija, treba da vodimo računa da li ti programi, koji sadrže često bombastične i megalomanske ciljeve, postavljene samo zato da bi programeri pomoću njih privukli što veći broj pristalica, sadrže u sebi jasna i relana rešenja o tome kako će da ostvare te svoje ciljeve. Jer takva rešenja, posebno kad je reč o pilitičkim partijama i njihovoj međusobnoj borbi za vlast, obično izostaju, pa se takvi programi ivek završavaju samo na praznim obećenjima koja se nikada ne ostvare, pa tako narod uvek bude prevaren, a političari i dalje ostaju na vlasti i nastavljau uvek iznova na isti način i po istom receptu da varaju. Evo, recimo, i ovaj cilj "Venusa" koji si naveo, da "Ekonomija bazira na praviloj raspodeli resursa" (verovatno se misli na svetsku ekonpmiju i svetske resurse), totalno je neostvariv, jer niti i jedna zemlja na svetu, koja još uvek raspolaže bogatim prirodnim resursima, u današnjim uslovima političke podele sveta, neće pristati da bez naknade, prevare ili bez rata, ustupi deo svojih resursa nekoj drugoj zemlji. Barem tako je uvek do sada bivalo - "ko jači taj tlači".

Vuces me za jezik...
Jesi procitao ali nisi radio na sebi, nego si se demagoski potkovao...Demagoski znaci dokazujes da si u pravu bez introspekcije iliti provere da li si u pravu.
Prevedeno na seljacki jezik, praziluk ti iz dupeta viri.Ne znam koliko si se praziluka otarasio, moze da bude da si krenuo sa mnogo pa si izgubio nesto od toga...
I zivot te je oblikovao da si balkansko sebicno autokratsko stvorenje.
Tako da i kad citas selektivno citas (valjda mora tako ako se prvo oblikujes i verujes da si na dobrom putu a onda citas filozofiju).

Ali kao konacni rezultat dobijes neupotrebljivog lidera za ovu temu....mozes da budes koristan kao saradnik, ali kao autoritet i lider nikako...cak i kad postoji upravni odbor, da tako nazovem, znaci centralni komitet, steta bi bila ogromna....

Znam da te manje pogadja, pa sam te uzeo kao primer znanja koje je zabludno i cak i stetno, jer stavljeno u funkciju karaktera i zivotnog iskustva daje podrsku tom karakteru i zivotnom iskustvu, a ne da je u funkciji znanja.
Ne Patak...Bio sam,a i još sam uvek zaražen učenjem,saznavanjem...
Da je tako kako kažeš,poupisivao bih još nekoliko fakulteta i s lakoćom ih
pozavršavao,a i više...Naravno da sam kampanjski saznavao,život nije stanica za čekanje...
I nisam nikakav lider! Posao se ne radi najbolje autokratski kako kažeš,već okupljanjem stručnog i veštog tima...
Prvo izabereš čoveka (u struci!) i onda ga oprobaš na nizu poslova i konačno mu daš da u timu sam bira šta će raditi!
I niko se ne pravi pametan-zajedno smo najpametniji-kad ne znaš-pitaš,raspraviš,istražiš,izračunaš,izprojektuješ!
Imamo jednog malog kom dok pričaš on u glavi crta proces! I samo ti za dva minuta na compu pokaže!
A takve lelemude koji filozofiraju? Ni u pismu!:mrgreen:

CVRLE77:

Nisam upoznat sa "Venus prijektom" i ne mogu da pričam napamet. Mogu samo da kažem da kad procenjujemo programe raznih pokreta ili političkih partija, treba da vodimo računa da li ti programi, koji sadrže često bombastične i megalomanske ciljeve, postavljene samo zato da bi programeri pomoću njih privukli što veći broj pristalica, sadrže u sebi jasna i relana rešenja o tome kako će da ostvare te svoje ciljeve. Jer takva rešenja, posebno kad je reč o pilitičkim partijama i njihovoj međusobnoj borbi za vlast, obično izostaju, pa se takvi programi ivek završavaju samo na praznim obećenjima koja se nikada ne ostvare, pa tako narod uvek bude prevaren, a političari i dalje ostaju na vlasti i nastavljau uvek iznova na isti način i po istom receptu da varaju. Evo, recimo, i ovaj cilj "Venusa" koji si naveo, da "Ekonomija bazira na praviloj raspodeli resursa" (verovatno se misli na svetsku ekonpmiju i svetske resurse), totalno je neostvariv, jer niti i jedna zemlja na svetu, koja još uvek raspolaže bogatim prirodnim resursima, u današnjim uslovima političke podele sveta, neće pristati da bez naknade, prevare ili bez rata, ustupi deo svojih resursa nekoj drugoj zemlji. Barem tako je uvek do sada bivalo - "ko jači taj tlači".
E vidiš da znaš gde i tebi i Milovanovitju i Fresku ne valja Utopija!:hahaha:

Back