Jovan Prezviter
Iskusan
- Poruka
- 5.532
"Sto se andjela tice da te edukujem:
Cetvrti Lateranski sabor koji je bio 1215 god. je konacno definisao duhovni bit bica koja se pojavljuju u bibl.tekstu.
Na grckom i jevrejskom jeziku: aggehelos malakh definiraju Funkciju a ne bit ovih bica.Poimanje duhovnog bica nastalo je pod uticajem Mesopotamije i Persije.Primer iz Zahara 1,10 , bice je nazvano ICH- covek, a to znaci da je bice od krvi I mesa.
Bog je nazvan Veliki Ratnik, na jevrejskom Ishmilcamach.
Toliko, sta se tice Tanacha a ovo znaci samo jedno, da je odlican prevod Elohim: Bogovi, a Jedan jeste YHWH Elohim.
Nema vise mistifikacije, a ako treba jos, ima toga ne sekiraj se. "
Ne znam što stalno ponavljaš izraz "edukacija" drugih..zaista misliš da su drugi needukovani?
Odgovori ti kako vidiš tekst u Danilu koji sam ti naveo..prvi put se pominje izraz "Sin Božiji" a zatim se kaže "anđeo"....kao što vidiš anđeli jesu nazvani sin Božiji.
Cetvrti Lateranski sabor koji je bio 1215 god. je konacno definisao duhovni bit bica koja se pojavljuju u bibl.tekstu.
Na grckom i jevrejskom jeziku: aggehelos malakh definiraju Funkciju a ne bit ovih bica.Poimanje duhovnog bica nastalo je pod uticajem Mesopotamije i Persije.Primer iz Zahara 1,10 , bice je nazvano ICH- covek, a to znaci da je bice od krvi I mesa.
Bog je nazvan Veliki Ratnik, na jevrejskom Ishmilcamach.
Toliko, sta se tice Tanacha a ovo znaci samo jedno, da je odlican prevod Elohim: Bogovi, a Jedan jeste YHWH Elohim.
Nema vise mistifikacije, a ako treba jos, ima toga ne sekiraj se. "
Ne znam što stalno ponavljaš izraz "edukacija" drugih..zaista misliš da su drugi needukovani?
Odgovori ti kako vidiš tekst u Danilu koji sam ti naveo..prvi put se pominje izraz "Sin Božiji" a zatim se kaže "anđeo"....kao što vidiš anđeli jesu nazvani sin Božiji.
..nego ti veštački praviš da ne mislimo. Kada bismo objašnjavali antitrinitarcima značenje ovih Hristovih reči koristili bismo isti argument. Ali nekako mi je zaista neprijatno da od opštih stvari pravimo polemiku. I ti i ja znamo kako se ovaj stih pravilno razumeva i zašto Hristos kaže da je Otac veći od Njega. Zto kažem besmisleno je da se prepucavamo oko zajedničkog verovanja jer ispada onda da se traže "povodi" za negativnu diskusiju.
če moj! ako me ne može čaša ova mimoići da je ne pijem, neka bude volja tvoja.