aeternum
✿ forever and ever ✿
- Poruka
- 26.219
Da neistina je trojstvo jer je paganskoTo je neistina rekao sam ti vec.
i nema veze sa pravim Bogom
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da neistina je trojstvo jer je paganskoTo je neistina rekao sam ti vec.
Bog je trojstvo. Otac, sin, sveti duh.Da neistina je trojstvo jer je pagansko
i nema veze sa pravim Bogom
to je filozofija i lazBog je trojstvo. Otac, sin, sveti duh.
Pa da, Bog je jedan ali nije on licnost kao ja i ti. On je trodimenzionalno stvorenje razumes..to je filozofija i laz
istina je ono sto kaze Bozja rec da je Bog jedan.
NijePa da, Bog je jedan ali nije on licnost kao ja i ti. On je trodimenzionalno stvorenje razumes..
Nije
to ti je neka filozofija
Mi smo stvoreni na sliku Boga
Bog je stvorenjePa da, Bog je jedan ali nije on licnost kao ja i ti. On je trodimenzionalno stvorenje razumes..
Bog postoji od vecnosti. Nauka je utvrdila da je nesto moralo postojati oduvek, a to je BogBog je stvorenjeko je njega stvorio?
Samo sam pitao zato što si rekao da je Bog stvorenje. Koja nauka?Bog postoji od vecnosti. Nauka je utvrdila da je nesto moralo postojati oduvek, a to je Bog
Pa ne znam kako da ga drugacije opisem, bice, komplikovano je.Samo sam pitao zato što si rekao da je Bog stvorenje. Koja nauka?
OkPa ne znam kako da ga drugacije opisem, bice, komplikovano je.
Pitanje ko je stvorio Boga, nosi u sebi osnovno nerazumevanje ko Bog jeste.
Pitanje „ko je stvorio Boga“ je iracionalno, jer pojam Boga podrazumeva Biće van vremena i prostora, Biće koje ne poleže zakonima kojima podležu ljudi, Biće koje postoji oduvek i koje nema početak ni kraj svog postojanja, Biće koje je svuda prisutno Duhom i koje sve zna.
Večno Biće ne može da ima uzrok postojanja. Bog je samopostojeći, postoji sam po sebi i Njegovo postojanje ne zavisi ni od čega.
Ljudi ne razumeju ideju da Bogu ne treba uzrok postojanja, jer čovek nema tu osobinu.
Ne ovo je deo iz teksta jednog teologa koji se bavi ovom temom. Samo je on bolje objasnio od meneOk
Ti si to sam zaključio?
Šta je za tebe Bog?Ne ovo je deo iz teksta jednog teologa koji se bavi ovom temom. Samo je on bolje objasnio od mene
Bog je nas stvoritelj koji nam je podario zivot a roditelji nam ga preneli, treba da postujemo njegove zakone da bi sutra zavrsili u cartsvu nebeskom a ne na rostiljadi...Šta je za tebe Bog?
Koje zakone one iz Biblije ili iz Kurana? Talmud ili ji đing, tipitaka, avesta, vede....?Bog je nas stvoritelj koji nam je podario zivot a roditelji nam ga preneli, treba da postujemo njegove zakone da bi sutra zavrsili u cartsvu nebeskom a ne na rostiljadi...
Iz Biblije (Stari + Novi Zavet)Koje zakone one iz Biblije ili iz Kurana? Talmud ili ji đing, tipitaka, avesta, vede....?
A što iz Biblije? Jel znaš ili veruješ da baš u toj svetoj knjizi se objavio pravi bog?Iz Biblije (Stari + Novi Zavet)
Ja slusam Boga a ne ljude.
Novi zavet logicno je isto monoteizam.Stari zavet je čisto monoteistički manifest, dok je Novi Zavet učenje o tri božanska entiteta - triteizam ?
Stari Zavet je čisto jevrejsko delo, svi autori su jevreji, dok su Novi Zavet sastavljalu uglavnom nejevreji ?
Zašto je hrišćanima bio potreban ovaj jevrejski koren?
Ovako, više je nego očigledno da je čitav koncept ukraden od Jevreja, što im ne služi na čast reklo bi se.
Hrišćanstvo je nastalo posle Isusove smrti , a temelj njegovog učenja (SZ) su događaji koji su se odvijali 1200 godina pre Isusovog rođenja ?![]()
ne menja al moze iz nje da izadje..Novi zavet logicno je isto monoteizam.
Bog je Jedan jedini oduvek i zauvek.
Bog ne menja svoju prirodu.
ne mozene menja al moze iz nje da izadje..
Svasta mozes i ti kao sad ja a ne bogne moze
Zato što stari zavet najavljuje HristaStari zavet je čisto monoteistički manifest, dok je Novi Zavet učenje o tri božanska entiteta - triteizam ?
Stari Zavet je čisto jevrejsko delo, svi autori su jevreji, dok su Novi Zavet sastavljalu uglavnom nejevreji ?
Zašto je hrišćanima bio potreban ovaj jevrejski koren?
Ovako, više je nego očigledno da je čitav koncept ukraden od Jevreja, što im ne služi na čast reklo bi se.
Hrišćanstvo je nastalo posle Isusove smrti , a temelj njegovog učenja (SZ) su događaji koji su se odvijali 1200 godina pre Isusovog rođenja ?![]()
Evo da vidimo jedan primer. Koga je video car Navuhodunosor:
"Odgovori i reče: eno, vidim četiri čoveka odrešena gde hode posred ognja i nije im ništa, a četvrti kao da je sin Božiji", Danilo 4,25
Ko je četvrti? Sin Božiji....kao što vidiš...a sad da vidimo šta dalje kaže tekst ko je nazvan sinom Božijim...evo car Navuhodunosor će ti odgovoriti koga je on nazvao sinom Božijim:
"Progovori Navuhodunosor i reče: da je blagosloven Bog Sedrahov, Misahov i Avdenagov, koji posla anđela svojega..." Danilo 4,28
Ko je nazvan sinom Božijim dakle? Anđeo Gospodnji..ima li sad nejasnoća?
Staropravoslavna, postavi link da procitam.
Sto se andjela tice da te edukujem:
Cetvrti Lateranski sabor koji je bio 1215 god. je konacno definisao duhovni bit bica koja se pojavljuju u bibl.tekstu.
Na grckom i jevrejskom jeziku: aggehelos malakh definiraju Funkciju a ne bit ovih bica.Poimanje duhovnog bica nastalo je pod uticajem Mesopotamije i Persije.Primer iz Zahara 1,10 , bice je nazvano ICH- covek, a to znaci da je bice od krvi I mesa.
Bog je nazvan Veliki Ratnik, na jevrejskom Ishmilcamach.
Toliko, sta se tice Tanacha a ovo znaci samo jedno, da je odlican prevod Elohim: Bogovi, a Jedan jeste YHWH Elohim.
Nema vise mistifikacije, a ako treba jos, ima toga ne sekiraj se.
Stropravoslavnoj.