Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"Sto se andjela tice da te edukujem:
Cetvrti Lateranski sabor koji je bio 1215 god. je konacno definisao duhovni bit bica koja se pojavljuju u bibl.tekstu.
Na grckom i jevrejskom jeziku: aggehelos malakh definiraju Funkciju a ne bit ovih bica.Poimanje duhovnog bica nastalo je pod uticajem Mesopotamije i Persije.Primer iz Zahara 1,10 , bice je nazvano ICH- covek, a to znaci da je bice od krvi I mesa.
Bog je nazvan Veliki Ratnik, na jevrejskom Ishmilcamach.
Toliko, sta se tice Tanacha a ovo znaci samo jedno, da je odlican prevod Elohim: Bogovi, a Jedan jeste YHWH Elohim.
Nema vise mistifikacije, a ako treba jos, ima toga ne sekiraj se. "

Ne znam što stalno ponavljaš izraz "edukacija" drugih..zaista misliš da su drugi needukovani?

Odgovori ti kako vidiš tekst u Danilu koji sam ti naveo..prvi put se pominje izraz "Sin Božiji" a zatim se kaže "anđeo"....kao što vidiš anđeli jesu nazvani sin Božiji.

Jovan Prezviter

Domaćin

Poruka3.750

A kad mu sve pokori, onda će se i sam sin pokoriti onome koji mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu pravis lazovpm
Ne, opet si pogrešno izvukao kao zaključak. Pavle kaže da će se "Sin" pokoriti. Dakle, Sinu se pokorava..Otac je izvor pokoravanja što ukazuje na "inferiornije" stanje Sina u odnosu na Oca. Zato je logično da se Sin na kraju pokori..ali ta "inferiornost" nije došla u trenutku kada se pokorava Sin već je odraz tog statusa. Takav je status između Oca i Sina.

Isus sam kaže da "ništa ne može činiti bez Oca" ili "Otac je moj veći od mene"..Otac je u ovom poretku iznad Sina i to ne mora mnogo da se objašnjava.

vcbccbc vcbcvb:
nije tacno, sin nije pokoren Ocu, vec posluan svagda, a neprijatelji se pokoravaju
Pokoren, ne kao rob naravno...opet pogrešno percepiraš izraz "pokornost"...ne robovanje nego poslušnost. Ali svakako u ovom poretku Otac-Sin Sin je u "inferiornijem" položaju. Sin zavisi od Oca a ne obrnuto.

Mislimo :)..nego ti veštački praviš da ne mislimo. Kada bismo objašnjavali antitrinitarcima značenje ovih Hristovih reči koristili bismo isti argument. Ali nekako mi je zaista neprijatno da od opštih stvari pravimo polemiku. I ti i ja znamo kako se ovaj stih pravilno razumeva i zašto Hristos kaže da je Otac veći od Njega. Zto kažem besmisleno je da se prepucavamo oko zajedničkog verovanja jer ispada onda da se traže "povodi" za negativnu diskusiju.

vcbccbc vcbcvb:
vec ti vrdas, a lepo sam ti rekao, slobodno me ignorisi
Nisma ja Glasnik;). On to voli i uživa u ignoranciji ali mu to nije na čast jer tako vodi antikamapanju onome što zastupa. Ja ne ignorišem nikoga.

vcbccbc vcbcvb:
neprijatelji se pokoravaju, a prijatelji se slusaju, pa tebi ako je to isto, nadrljaces;
Isus nije neprijatelj Ocu ako se pokroava...upravo to si izvrnuo kada izvlačiš takav zaključak iz mojih reči. Isus kao Sin to čini sa radošću a ne nerado i kao neprijatelj.

vcbccbc vcbcvb:
jel se ti vredjas sto te ja ispravljam, jel si nezreo kao neki koji su uvredjeni?
Ne vređam se kao što vidiš...samo ti govorim da nema potrebe za veštačkim "neslaganjima".

Pozdrav tebi.

Strasno je kada se da se donose pogresni zakljucci i Hristos iz nemarnosti umanjuje.
O cemu je rec u tekstu u korincanima i pokoravanju hrista Ocu?

Tekst se mora sagledati u konetstu:

1. Korincanima 15,27Jer sve pokori pod noge njegove. Ali kad veli da je sve njemu pokoreno, pokazuje se da je osim onoga koji mu pokori sve.
1. Korincanima 15,28A kad mu sve pokori, onda će se i sam sin pokoriti onome koji mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

Otac pokorava sve pod noge Hristove?
Pa sta to pokorava, zar nesto nije bilo pokorenu Hristu, pa sada Otac odlucuje da njemu pokori?
Od koga uzima da Hristu pokori?
Neki prevodi mesto rec pokori, prevode podlozi.

To sto Otac podloze Hristu, nije ni Ocu podlozeno.

Zasto sada Otac odjedared sve pokorava Hristu, sta je cekao do sada?
Zato Otac prvo sve pokorava ili podlaze Hristu, jer je on odkupio ovaj svet od sotone nazad, jer to sto Otac pokorava Hristu, nije ni Ocu pokoreno, nije ni u njegovoj vlasti i posedu.

Zato Otac uzimajuci od sotone, prvo vraca Hristu jer je on platio ne on Otac.
Ali Hristos se ne uzdize iznad Oca sada kao potpuni vlasnik sto Otac u tom trenutku nije, vec se njemu pokorava, ne u msislu da se unizava da je nizi, vec vraca i Oca na nivo vlasnika.
Hristos na zadrzava kompletno vlasnistvo nad svemirom i zemljom samo za sebe posto ga je odkuio nazad od sotone.

Otac pred celim svemirom u svetlosti Htristove zrtve, ne otima sotoni njegovo pravo na posed ove zemlje koju je prevarom oteo od Adama, vec ju Hristos svojom krvlju odkupljuje nazad.
Koristeci tu pravnu osnovu,, Otac pred celim nebom proglasava Hrista podpunim vlasnikom neba i zemlje i tako se oduzima pravo sotoni koje je polagao na prisustvo na nebu i vlast nad zemljom.

To nam i kazu sledeci stihovi iz biblije.

Sotona pred hristom nastupa kao pravni vlasnik ove zemlje i hristos mu to ne osporava.

Matej 4,8Opet ga uze đavo i odvede ga na goru vrlo visoku, i pokaza mu sva carstva ovoga svijeta i slavu njihovu;
Matej 4,9I reče mu: sve ovo daću tebi ako padneš i pokloniš mi se.

Zato Hristos pred smrt kaze sledece reci:

Jovan 12,31Sad je sud ovome svijetu; sad će biti istjeran knez ovoga svijeta napolje.
Jovan 12,32I kad ja budem podignut od zemlje, sve ću privući k sebi.

I onda se to desava:

Otkrivenje 12,9I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njezini zbačeni biše s njom.
Otkrivenje 12,10I čuh glas veliki na nebu koji govori: sad posta spasenije i sila i carstvo Boga našega, i oblast Hrista njegova; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našijem dan i noć.

I tek sada Jovan moze da zapise sledece objavljenje reci:

Otkrivenje 19,16I ima na haljini i na stegnu svome ime napisano: car nad carevima i gospodar nad gospodarima.

I onda imamo sledeci tekst koji neke dovodi do pogresnih zakljucaka.
Tekst ne kaze da je sin posztao podlozana, vec da se nije uzdigao i zadrzao tu vlast samo za sebe.
jer imamo trenutak gde Otac nije püotpuni vlasnik neba i zemlje vec Hristos.
Jer je hristos pravno otkuio ovu zemlju svojom krvlju.
Isus se seda ne zadrazava u taj polozaj sveoposteg vlasnika i gospodara neba i zemlje.
On se izjednacuje, pokorava ocu, na isti nivo i pokorava njemu sve.
Isus daje pravo i vlasnistvo nad celim nebom i zuemljom i ocu.
On vraca njemu sto je i njemu na pocetku pripadalo a izgubili su apdom coveka.

I imamo ovaj tekst:

1. Korincanima 15,28A kad mu sve pokori, onda će se i sam sin pokoriti onome koji mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

Bpozanstvo je sada kompletno, sve je u vlasti Trojstva.
Ali niko od njih nije podlozan onome drugome, niti unizeniji.

Mnogi ljudi ograničavaju Boga i hteli bi da Bog ima suštinu onakvu kakvu zamišljaju. Dobro to je legitimno, svako ima svoju predstavu vere i tako iznosi ili kako se kaže svedoči. Ali šta on svedoči, svedoči svoju predstavu Boga a ne Boga.
Pa da te pitam da li je tvoja predstava Boga da je svemoguć i sveprisutan, da živi van vremena? To su po meni atributi Boga tvorca sveg vidljivog i nevidljivog (nama).
Što se tiče Boga opisanog u Bibliji on se prikazuje u tri lica od večnosti kao otac sin i sveti duh.
Koji čovek u bilo kojoj religijskoj knjizi je tvrdio za sebe da je Bog sem Isusa?
Otkud takva smelost, a pritom takvog "huljitelja" poštuju svi oni koji se protive trojičnosti Boga?
Šta kaže Isus za sebe, da je svetlost svetlu, da je izvor života, da je istina. Da kaže "JA SAM" analogno sz koji kaže "JA JESAM". Dakle koji čovek prorok, anđeo ili anđeo posebne vrste :D tako izjavljuje a ljudi ne mogu da pojme da Bog može biti čovek, ali čovek ne može biti Bog i pri tom poštuju tog "huljitelja". Kakva je to onda percepcija Boga? "Ograničena, ja želim da Bog bude onakav kakvog ga JA vidim."
U Bibliji je jasno da je Isus Hristos BOG, znači nikakav prorok ili anđeo.
U bibliji jasno pise o hristoloskoj teologiji, a ne o coveku Nazarecaninu, tako da ljudi prepisivaci daju sebi umetnicku slobodu.
A gresaka ima, evo recimo jedne: Luka ,14-30, pise o litici u Nazaretu, sa koje su pokusali da gurnu Nazarecanina, problem jeste, sto NEMA litice u Nazaretu, postoje brdske padine.
Kako ti sad izgleda bibl. tekst, s obzirom da nije verodostojan, znaci litice je Izmisljena, a to se zove manipulacija ljudska.
Drugo, Mesija je nastavio ono sto je Jovan zapiceo, sto znaci da je bio njegov ucenik.
U Bibliji jasno pise da je Bog bio Rec koja se uselila ubtelo, a takodje da je bio i Duh. Znaci 1 Bog sa tri funkcije, jel lepo kaze Nazarećanin : Otac u meni, ja u Ocu.
Da li je Bozija osobina, da Mesija kaze ucenicima kupe mozete i zasto ( Luka 22 : 36-38) ?

Da pokusamo ovako.

Na pocetku Ocu i Sinui D svetome pripada svemir i zemlja.
U stvaranju su ukljucene sve 3 bozanske licnosti.

Dolazi do pada bivseg andjela koga sada zovemo sotona.
Taj anjdeo otcepljuje trecinu drugih anjdela za sobom, i prevarom uzima vlast nad zemljom od Adama.

Sada imamo drugo stanje.

Sada nije vise sve u vlasnistvu i pod kontrolom Trija.

Imamo cetvrtog igraca, bivseg andjela.

On je uneo pad na nebu i sumnju u mnogim andjelima koji nisu pali.

On sebi stvara sledbenike i na zemlji i stice pravo nad zemljom, a sa time i pravo da odlazi na nebo kao pravni vlasnik zemlje.

Trojstvo mu ne uzima zemlju i pravo nad njom na silu.

Vec Hristos dolazi da stekne sebi sledbeneike i tako pravo nad zremljom.
Ali sotona zeli to da spreci i cini da Hristos bude ubijen, mislevsi da ce Hrista dovesti do pada i nece uspeti da plati krivicu za coveka, i
da ce hristos u ponizenju i mukama odustati.
I za malo nije uspeo.

Matej 26,39I otišavši malo pade na lice svoje moleći se i govoreći: oče moj! ako je moguće da me mimoiđe čaša ova; ali opet ne kako ja hoću nego kako ti.
Matej 26,42Opet po drugi put otide i pomoli se govoreći:oče moj! ako me ne može čaša ova mimoići da je ne pijem, neka bude volja tvoja.

Ovde vidimo Hristovu dusevnu borbu, ali on pobedjuje i kaze, neka bude tako, idem do kraja.

Sotonin plan da pokoleba Hrista da odustane i da sotoni onda pripadne zemlja zauvek, nije usepo.
Ali Hristova smrt je oduzela sva prava sotoni nad zemljom i nebom.

U tom trenutku pravno, jer je odkup placen, Otac proglasava Hrista pred svemirom za poitpunim vlasnikom neba i zemlje posto je on platio cenu.
Jer je zivot i zrtva Hrista pored svega, odagnala i svaku sumnju u dobrotu bozju koju je sotona posejao i medju andjelima.

Dakle sada imamo novu situaciju.

Isus je u jednom trenutku apsolutni vlasnik ne Otac.

Ali Isus ne ostaje na tom novu da tako kazem, on se izjedacava sa Ocem i njemu predaje takodje vlast nad svime i oni u tom trenutku postaju jednaki.
Isus uarcunava svoju zrtvu Ocu.
Neki u ovome vide da je isus podlozan Ocu, ali situacija je sasvim drugacija.

Isus se ne uzdize i ne kaze, ali ja sam patio ne ti, meni pripada sve ili veci deo.
Vec se spusta na isti nivo, i sa time Ocu pokorava takodje potpuno vlasnistvo nad nebom i zemljom.
Pokorivsi se Ocu, pokorava mu takodje ono sto je sada Hristu pripada potpuno, nebo i zemlju.
A ne unizava se ispod Oca.

"Sto se andjela tice da te edukujem:
Cetvrti Lateranski sabor koji je bio 1215 god. je konacno definisao duhovni bit bica koja se pojavljuju u bibl.tekstu.
Na grckom i jevrejskom jeziku: aggehelos malakh definiraju Funkciju a ne bit ovih bica.Poimanje duhovnog bica nastalo je pod uticajem Mesopotamije i Persije.Primer iz Zahara 1,10 , bice je nazvano ICH- covek, a to znaci da je bice od krvi I mesa.
Bog je nazvan Veliki Ratnik, na jevrejskom Ishmilcamach.
Toliko, sta se tice Tanacha a ovo znaci samo jedno, da je odlican prevod Elohim: Bogovi, a Jedan jeste YHWH Elohim.
Nema vise mistifikacije, a ako treba jos, ima toga ne sekiraj se. "

Ne znam što stalno ponavljaš izraz "edukacija" drugih..zaista misliš da su drugi needukovani?

Odgovori ti kako vidiš tekst u Danilu koji sam ti naveo..prvi put se pominje izraz "Sin Božiji" a zatim se kaže "anđeo"....kao što vidiš anđeli jesu nazvani sin Božiji.
Da li si ti procitao sta sam napisao, i da li je Jasno kao Dokaz iz Tanaha-St. zaveta, :?:
Danilo jeste iz Tanaha, znaci sve je Isto.
Posto je lateranski sabor odlucio da tim bicima dodeli Duhovne osobine, to je Dokaz da je Funkcija u pitanju. A posto pise da su sinovi biblijskog Boga, a za muskarca se naglasava ICH u hebrejskom, znaci da su ta bica bili od krvi i mesa.
Za sve ovo je koriscen Tanach hebraica stuttgartensia, Originalni tekst.
A ovo znaci edukacija tvoje licnosti, jer sve sto znas dolazi iz biblijskog teksta.

Da pokusamo ovako.

Na pocetku Ocu i Sinui D svetome pripada svemir i zemlja.
U stvaranju su ukljucene sve 3 bozanske licnosti.

Dolazi do pada bivseg andjela koga sada zovemo sotona.
Taj anjdeo otcepljuje trecinu drugih anjdela za sobom, i prevarom uzima vlast nad zemljom od Adama.

Sada imamo drugo stanje.

Sada nije vise sve u vlasnistvu i pod kontrolom Trija.

Imamo cetvrtog igraca, bivseg andjela.

On je uneo pad na nebu i sumnju u mnogim andjelima koji nisu pali.

On sebi stvara sledbenike i na zemlji i stice pravo nad zemljom, a sa time i pravo da odlazi na nebo kao pravni vlasnik zemlje.

Trojstvo mu ne uzima zemlju i pravo nad njom na silu.

Vec Hristos dolazi da stekne sebi sledbeneike i tako pravo nad zremljom.
Ali sotona zeli to da spreci i cini da Hristos bude ubijen, mislevsi da ce Hrista dovesti do pada i nece uspeti da plati krivicu za coveka, i
da ce hristos u ponizenju i mukama odustati.
I za malo nije uspeo.

Matej 26,39I otišavši malo pade na lice svoje moleći se i govoreći: oče moj! ako je moguće da me mimoiđe čaša ova; ali opet ne kako ja hoću nego kako ti.
Matej 26,42Opet po drugi put otide i pomoli se govoreći:oče moj! ako me ne može čaša ova mimoići da je ne pijem, neka bude volja tvoja.

Ovde vidimo Hristovu dusevnu borbu, ali on pobedjuje i kaze, neka bude tako, idem do kraja.

Sotonin plan da pokoleba Hrista da odustane i da sotoni onda pripadne zemlja zauvek, nije usepo.
Ali Hristova smrt je oduzela sva prava sotoni nad zemljom i nebom.

U tom trenutku pravno, jer je odkup placen, Otac proglasava Hrista pred svemirom za poitpunim vlasnikom neba i zemlje posto je on platio cenu.
Jer je zivot i zrtva Hrista pored svega, odagnala i svaku sumnju u dobrotu bozju koju je sotona posejao i medju andjelima.

Dakle sada imamo novu situaciju.

Isus je u jednom trenutku apsolutni vlasnik ne Otac.

Ali Isus ne ostaje na tom novu da tako kazem, on se izjedacava sa Ocem i njemu predaje takodje vlast nad svime i oni u tom trenutku postaju jednaki.
Isus uarcunava svoju zrtvu Ocu.
Neki u ovome vide da je isus podlozan Ocu, ali situacija je sasvim drugacija.

Isus se ne uzdize i ne kaze, ali ja sam patio ne ti, meni pripada sve ili veci deo.
Vec se spusta na isti nivo, i sa time Ocu pokorava takodje potpuno vlasnistvo nad nebom i zemljom.
Pokorivsi se Ocu, pokorava mu takodje ono sto je sada Hristu pripada potpuno, nebo i zemlju.
A ne unizava se ispod Oca.
Postoji samo 1 Bog sa tri Titule, nikakva bozanstva tri, ali, ako razumemo da rec Elohim znaci Mnozina, onda mozemo uzeti u obzir, s obzirom da su Hebreji bili mnogobosci da su i ovde koristili mnogobostvo, :)

To pitaj Jovana on veruje u tri nebeska svedoka neka za koje ne zna ni ko su ni šta stu pa su pre 2000 godina počeli da igraju predstavu i da glume Oca i Sina i Svetog Duha.
Mesija je otelotvoreni Bog ako to ne znaš onda nisi čitao Bibliju.
Znam ja to, da je biblijski Bog koristio tri titule ili tri funkcije: Otac, Sin ,Duh, imamo YHWH Elohim , znaci 1, dok sama rec Elohim jeste mnozina : Bogovi. I tako se hriscanstvo sluzi tom mnozinom i proizvodi bozanstva, a to automatski pripada mnogobostvu. I gde je tu monoteizam, :?:

Da li si ti procitao sta sam napisao, i da li je Jasno kao Dokaz iz Tanaha-St. zaveta, :?:
Danilo jeste iz Tanaha, znaci sve je Isto.
Posto je lateranski sabor odlucio da tim bicima dodeli Duhovne osobine, to je Dokaz da je Funkcija u pitanju. A posto pise da su sinovi biblijskog Boga, a za muskarca se naglasava ICH u hebrejskom, znaci da su ta bica bili od krvi i mesa.
Za sve ovo je koriscen Tanach hebraica stuttgartensia, Originalni tekst.
A ovo znaci edukacija tvoje licnosti, jer sve sto znas dolazi iz biblijskog teksta.

Iskreno, vrlo malo sam ovde razumeo u vezi Danila..mislim da si ga sasvim preskočio i umesto toga ti pišeš o Lateranskom saboru iz 1215 godine.

Nego te pitam kako u Danilu stoji da je car Navuhodunosor nazvao Sina Božijeg anđelom? Ili anđela Sinom Božijim?

U bibliji jasno pise o hristoloskoj teologiji, a ne o coveku Nazarecaninu, tako da ljudi prepisivaci daju sebi umetnicku slobodu.
A gresaka ima, evo recimo jedne: Luka ,14-30, pise o litici u Nazaretu, sa koje su pokusali da gurnu Nazarecanina, problem jeste, sto NEMA litice u Nazaretu, postoje brdske padine.
Kako ti sad izgleda bibl. tekst, s obzirom da nije verodostojan, znaci litice je Izmisljena, a to se zove manipulacija ljudska.
Drugo, Mesija je nastavio ono sto je Jovan zapiceo, sto znaci da je bio njegov ucenik.
U Bibliji jasno pise da je Bog bio Rec koja se uselila ubtelo, a takodje da je bio i Duh. Znaci 1 Bog sa tri funkcije, jel lepo kaze Nazarećanin : Otac u meni, ja u Ocu.
Da li je Bozija osobina, da Mesija kaze ucenicima kupe mozete i zasto ( Luka 22 : 36-38) ?
U kom trenutku se bog uselio u nazarećanina?

Iskreno, vrlo malo sam ovde razumeo u vezi Danila..mislim da si ga sasvim preskočio i umesto toga ti pišeš o Lateranskom saboru iz 1215 godine.

Nego te pitam kako u Danilu stoji da je car Navuhodunosor nazvao Sina Božijeg anđelom? Ili anđela Sinom Božijim?
Odgovorih vrlo jasno, da su ta bica od krvi i mesa postali duhovi tek 1215, I to im je bila samo funkcija, a ne bit-sustina.
To je Dokaz da je biblijski tekst manipulacija.
Dal se tebi andjeo javljao mozda, meni nije, :)

Pazi i Navuhodunosor zna da ovaj anđeo nazvan Sin Božiji nije od krvi i mesa jer ističe da su samo Sedrah, Misah i Avdenago bili spremni da "polože telesa" svoja za Jahvea i da se ne klanjaju lažnim bogovima:

"Progovori Navuhodunsor i reče:da je blagosloven Bog Sedrahov, Misahov i Avdenagov, koji posla anđela svojega i izbavi sluge svoje, koje se u njega pouzdaše i ne poslušaše zapovesti careve i dadoše telesa svoja da ne bi služili niti se pokonili drugom bogu osim svejega Boga", Danilo 3,28

Zašto ne kaže da je i Sin Božiji tj. anđeo telesan..već ističe da telesa dadoše samo Sedrah, Misah i Avdenago? Kao što vidiš kada konsultuješ Pismo bez predrasuda o njemu onda nema natezanja.

U kom trenutku se bog uselio u nazarećanina?
U trenutku kad je pisano jevandjelje Jovanovo, :)
A jel ti poznato da je u tom vremenu postojao isti covek kao Nazarecanin, zvao se Apolonije iz Tijane, koji je isto radio kao i Mesija. I jos
Gde u Danilu stoji da je ovaj anđeo od krvi i mesa? A nazvan je i Sin Božiji.
Da lI mozes da dokazes da na originalnom hebrejskom jeziku, kojim su se koristili iskljucivo fariseji i sadukeji pise tacno to, :?:

Pazi i Navuhodunosor zna da ovaj anđeo nazvan Sin Božiji nije od krvi i mesa jer ističe da su samo Sedrah, Misah i Avdenago bili spremni da "polože telesa" svoja za Jahvea i da se ne klanjaju lažnim bogovima:

"Progovori Navuhodunsor i reče:da je blagosloven Bog Sedrahov, Misahov i Avdenagov, koji posla anđela svojega i izbavi sluge svoje, koje se u njega pouzdaše i ne poslušaše zapovesti careve i dadoše telesa svoja da ne bi služili niti se pokonili drugom bogu osim svejega Boga", Danilo 3,28

Zašto ne kaže da je i Sin Božiji tj. anđeo telesan..već ističe da telesa dadoše samo Sedrah, Misah i Avdenago? Kao što vidiš kada konsultuješ Pismo bez predrasuda o njemu onda nema natezanja.
Andjeli-Duhovnost- funkcija.
Nema predrasuda, vec istrazivanje.
Sta mislis, koliko ljudi se do danas bavi biblijskim tekstom i dokazuje manipulaciju :?:
A gde ti procita da je Navuhodonosor tvrdio da je andjeo Boziji sin, pise : poslao je andjela svoga, :?:
A koji od proroka iz Tanaha je tvrdio da su andjeli, Boziji sinovi, :?:

Andjeli-Duhovnost- funkcija.
Nema predrasuda, vec istrazivanje.
Sta mislis, koliko ljudi se do danas bavi biblijskim tekstom i dokazuje manipulaciju :?:
A gde ti procita da je Navuhodonosor tvrdio da je andjeo Boziji sin, pise : poslao je andjela svoga, :?:
A koji od proroka iz Tanaha je tvrdio da su andjeli, Boziji sinovi, :?:

Gde piše da je Navuhodunosor rekao to? Ša prvo ga naziva sin Božiji a posle kaže anđeo. Opet komplikuje...bez potrebe. Kao ne znaš a znaš...

Bog ga naziva Bozjim Sinom

i to tri puta sa neba se cuo Bozji Glas kada je Bog posvedocio da je Isus Bozji Sin.

Bilo je ocevidaca tih dogadjaja i to je zapisano u Svetom Pismu kao dokaz.

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

Čudno, jevanđelje po Jovanu pisano oko 100 godine n.e. znači bog se uselio u nazarećanina nakon smrti vaskrsenja i Vaznesenja
Ne nikad nisam čuo
Da, bas je cudno, a ti nikad ne bi to saznao, da nisi procitao Jovana. I ko bi ikada ista saznao o Mesiji, da nije sve napisano , :)
I na osnovu cega se desava spas, na osnovu pisanje reci.
A Mesija je tvrdio da,se cuvamo ljudske filozofije.

Da, bas je cudno, a ti nikad ne bi to saznao, da nisi procitao Jovana. I ko bi ikada ista saznao o Mesiji, da nije sve napisano , :)
I na osnovu cega se desava spas, na osnovu pisanje reci.
A Mesija je tvrdio da,se cuvamo ljudske filozofije.
Ti se čuvaš ljudske filozofije tako što si zaključio da se bog uselio u nazarećanina nakon 60 i kusur godina od kada se vazneo. :D

Postavio si Danilo 3,28 i lepo pise da je Bog poslao andjela, a ne svog sina, tako da tvoje tvrdnje da,su andjeli B. sinovi otpada.
Problem je sto nisi skontao, ko su, jer andjeli nisu, :)

Postavio san Danila 3,28 ali i Danila 3,25. Nego ne voliš da čitaš da li zbog lenjosti ili nečeg drugog ali pročitaj oba izveštaja jer jedan se nadovezuje na drugi.

Pozdrav.

Ti se čuvaš ljudske filozofije tako što si zaključio da se bog uselio u nazarećanina nakon 60 i kusur godina od kada se vazneo. :D
Svevisnji se nalazi u svima, kao bozanska iskra.
Jovanovo jevandejlje je pisano krajem prvoga veka, koliko je Jovan imao tada godina, :?"
Da li je Savle video Mesiju, :?:
Verujem u Svevisnjeg i istorijskog Nazarecanina, koji se razliku je opisanog Hrista u teologiji.
To sto je istorijski Mesija radio, i mnogi drugi su radili.
Za mnoge je Mesija umro, ali ce svi odgovarati na sudu po delima, a znaci da postoji Bozije seme , odredjeno i pre postanja sveta, a ostali ce se naci u onome sto izaberu.

Back