Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je tvoje pogresno rezonovanje
Isus jasno kaze : Moj je Otac veci od mene
Jovan 14:28
i time ne moze biti Bog
Hiljadu puta imas u Bibliji napisano da je Isus Bozji Sin.
a da je Bog JHVH jehova.

a ti izmisljas drugacije

Opet govoris poluistine.
Jer mislis da mozes ove nepucene da prevaris?

Isus i otac su jedno, nema veceg.
Isus govori u kontekstu da se dobrovolno unizio postavsi covek mesto Adama da bi nas spasio.
ovan 14,8Reče mu Filip: Gospode! pokaži nam oca i biće nam dosta.
Jovan 14,9Isus mu reče: toliko sam vrijeme s vama i nijesi me poznao, Filipe? koji vidje mene, vidje oca; pa kako ti govoriš: pokaži nam oca?

U trenutku kada je isus izgvorio da je Otac veci govori u kontekstu njegovoog ljudskog bica.
Filipljanima 2,6On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom,
Filibljanima 2,7Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek.
Filibljanima 2,8Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

U kontestu Bozanskog on kaze:

Jovan 10,30Ja i otac jedno smo.

Kada se u corsokaku onda pocinje sluzenje trikovima.
Kvarni ste do maksimuma.
Ko vas nezna nadrljao je.

Pitanje.
Priznaje li kula da je isus Bog ili ne priznaje?
Pazite sta cete reci Imam tu kulu gde priznaje.

Isus je rekao da je bog inace apostoli nebi pisali da je Bog.
Isus je drugima prepustio da to kazu.
Otac ga potvrdjuje Bogom.
Pogledajte prilog 643592

Isaija 9,6Jer nam se rodi dijete, sin nam se dade, kojemu je vlast na ramenu, i ime će mu biti: divni, savjetnik, Bog silni, otac vječni, knez mirni.

toi si stalno u corsokaku
jer iznosis lazi
Bog je rekao za Isusa da je Bozji Sin
Nikada nije rekao da je on Bog
Isus je rekao : Ja sam Bozji Sin
Nikada Isus nije rekao ja sam Bog
dakle tako je u Bibliji i to je istina
a ti pises lazi
Mnogo si bezobrazna
I ovo dvoje na poslu kid mene su samo u nauci JS.
Ali praksa nema veze sa hriscansrvom.

Mozda tvoj otac nikada nije rekao da si ti covek.
Zasto bi?
Osim da ne izgledas kao covek?
Isus je rekao apostolima da je Bog.
Zato kazu da je Bog.

Kod stvaranja Otac naziva Hrista MI
Sto znaci da je Bog kao Otac.
Isus kaze Ja sam, sto se bozanska osoba naziva tako isto kao Otac.

Odgovarajući na pitanje fariseja: „Za koga se izdaješ?“, Isus je rekao: ,Avraam, otac vaš, likovao je što će videti moj dan, i - video je i obradovao se'. „Nemaš još pedeset godina, a video si Avraama.' 'Zaista, zaista, kažem vam: ja postojim pre no što se Avraam rodio.“ Tada podigoše kamenje da bace na njega; ali se Isus sakri i iziđe iz hrama“. Ovaj agresivan odgovor Jevreja na Isusovu izjavu „JA SAM“ (JA POSTOJIM) ukazuje da su oni jasno razumeli šta je On izjavljivao – On se izjednačavao sa „JA SAM“ titulom koju je Bog sam dao u knjizi Izlazak 3:14.

Da je Isus samo hteo da kaže da je postojao pre Avramovog vremena, On bi rekao: „Pre Avrama, bio sam ja”. Grčke reči prevedene za reč „bio sam“ u Avramovom slučaju i „jesam” u Isusovom slučaju su sasvim drugačije. Reči koje je izabrao Sveti Duh jasno ukazuju da je Avram „stvoren”, ali da Isus postoji večno (Jovan 1:1). Nema sumnje da su Jevreji razumeli šta je On govorio, pošto su uzeli kamenje da ga ubiju, jer se izjednačavao sa Bogom (Jovan 5:18

5,17Isus im odgovori: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim.
Ivan 5,18Zbog toga su Židovi još više gledali nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.
Filipljanima 2:6 6 koji, iako je bio u Božjem obličju,a nije pomišljao na otimanje — da bude jednak Bogu. Isus jasno kaze : Moj je Otac veci od mene

Poslednja izmena od moderatora:
5,17Isus im odgovori: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim.
Ivan 5,18Zbog toga su Židovi još više gledali nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.
Filipljanima 2:6

6 koji, iako je bio u Božjem obličju,a nije pomišljao na otimanje — da bude jednak Bogu.

Isus jasno kaze : Moj je Otac veci od mene
Nekada sam mislio da ti iz neznanja vadis izvan konteksta.
Ali ti to cinis namerno i svesno kako bi prevarila manje upucene

Istina je sledeca:

.5,18Zbog toga su Židovi još više gledali nego i Boga nazivao Ocem svojim izjednačujući sebe s Bogom.

i da dodam

Dakle Isus je stvoren pre svega ostalog...

On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Kolosanima 1
15 Оn (Isus ) је slika nevidljivog Boga, prvenac svega sto je stvoreno.
16 Јеr је preko njega sve bilo stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo da su to prestoli ili uprave ili poglavarstva ili vlasti.
Sve je stvoreno preko njega i za njega.
17 Оn je pre svega drugog i sve je preko njega postalo.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno

Jovan 3: 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen. Ko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije verovao u ime jedinorođenog Sina Božjeg.
Da li ti shvatas sta pises tj da opovrgavas sam sebe Dakle boldovao sam kljucno-ako je slika-odraza Boga-znaci on je BOG! Drugo-ako se hriscanima Gospod obraca i kaze "nemaj drugih bogova osim mene"-onda ova recenica"ko veruje u NJEGA nece biti osudjen"jasno kao dan ogovori , opet da je Isus=Bog.
I pre tpoga sto si pisao-Bog Gospod je Trojedno bozanstvo-trojica koji su jedan Kao sto svest , nadsvest i podsvest cine coveka tj. 3 njegove prirode, troje koje su jedno-ili cine 3 coveka, po tebi..?

Back