Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je bog negde u tim spisima rekao MOJ SIN ? :think:
Nesto ti arijana nije rekla.
Ona vecinom kaze poluistinu.

Rekao je kada mu sin nije bio sin, pa je to postao, a ovaj mu je postao Otac.
Kao posinjenje slicno.

2,7"Obznanjujem odluku riječ Gospodnju; on mi reče (hristu): "Ti si Sin moj, ja te rodih danas.

Psalam 89,26On će me zvati: ti si otac moj, Bog moj i grad spasenja mojega.
Psalam 89,27I ja ću ga učiniti prvencem, višim od careva zemaljskih.

Rec je o tome da Isus uzima Adamovu ulogu koji je bio sin bozji,da povrati nazad zemlju od uzurpatora koju je Adam na prevaru izgubio.
I niko na zemlji to vise nije mogao da povrati i spasi coveka od smrti i propasti.

Luka 3,37Sina Matusalina, sina Enohova, sina Jaredova, sina Maleleilova, sina Kainanova,
Luka 3,38Sina Enosova, sina Sitova, sina Adamova, sina Božijega.

Rimljanima 5,12Zato kao što kroz jednoga čovjeka dođe na svijet grijeh, i kroz grijeh smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi sagriješiše.
5,18Zato dakle kao što za grijeh jednoga dođe osuđenje na sve ljude, tako i pravdom jednoga (Hrista) dođe na sve ljude opravdanje života.
Rimljanima 5,19Jer kao što neposlušanjem jednoga čovjeka postaše mnogi grješni, tako će i poslušanjem jednoga (hrista) biti mnogi pravedni.

Dal ja pišem kineski, šta li ?

Da uzmemo prvi pasus:
2,7"Obznanjujem odluku riječ Gospodnju; on mi reče (hristu): "Ti si Sin moj, ja te rodih danas.

Možeš li citirati nekoliko pasusa koji prethode i nekoliko pasusa posle ovog ?
Da možemo videti širi kontekst priče, veći deo mozaika, ne samo pojedinačnu kockicu.

Razlika je što se u Biblijji tvrdi da je i Sin, kao i Otac, nestovren ali da je ipak rođen od zemaljske majke.
Dakle, 'Otac' je nestvoren i nerođen, a 'Sin' je nestvoren a rođen. :(

"Otac i JA jedno smo!"
Још ће од тебе испасти вјерник, па говорио сам је да ти не долазиш на овај пдф залудо :lol: .

Poslednja izmena:
Jeste

Svedocanstvo Boga JHVH Jehove da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje.
(Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori:
Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje!
(Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni,
u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

Isus je sam za sebe rekao da je Bozji sin a ne Bog.

On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli,
jer govoraše: "Ja sam Sin Božji".
(Matej 27:43)

Isus kaze: " Moj Otac je veci od mene" Jovan 14:28
Sin Božiji je Bog kao što je sin čovečiji čovek.
Isus u otkrivenju sam za sebe kaže da je Bog:
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.

Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

Svedržitelj može biti samo Bog.
I čuh kao glas naroda mnogog, i kao glas voda mnogih, i kao glas gromova jakih, koji govore: Aliluja! Jer caruje Gospod Bog Svedržitelj.

Uostalom hajde objasni nam šta znači to kad Isus kaže:

Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

Poslednja izmena:

Da uzmemo prvi pasus:

Da možemo videti širi kontekst priče, veći deo mozaika, ne samo pojedinačnu kockicu.
Neko da bi bio rodjen mora da je prvo stvoren.
Tako da ko je rodjen - ima pocetak.
Ko ima pocetak nije Bog nego je stovrenje.

Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.

Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

I čuh kao glas naroda mnogog, i kao glas voda mnogih, i kao glas gromova jakih, koji govore: Aliluja! Jer caruje Gospod Bog Svedržitelj.

Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
Isus nije nikada rekao za sebe da je Bog.
Bog JHVH kaze za Isusa da je Bozji Sin.
isus kaze za sebe : Ja sam Sin Bozji"

Prosto je smiješno kako se (neki od nas) odnosimo prema Bogu i istini.

Evo da vam to predstavim kroz primjer koji je lakše razumjeti.

U jednoj ruci držite novčić. Toliko se plašite da ga ne izgubite da ga u šaci čvrsto stežete i ne dozvoljavate da se slučajno opustite da ruku ne biste otvorili. Vremenom ste i zaboravili kako novčić izgleda, od čega je sačinjen, ali ste ubijeđeni da je još tamo.

U drugoj ruci imate knjigu. U njoj su spisi koji govore sve o novčiću. Ti spisi su “Biblija” čiji je Bog novčić. Svakog momenta kad pomislite o novčiću vi otvarate šaku sa spisima u njoj i iz knjige o novčiću tražite citate o novčiću. Nikada vam ni na pamet ne pada da u toj knjizi nije istina, da je istina u zatvorenoj šaci, u onoj koja čvrsto čuva novčić.

I svaki put kada se pomene Bog-novčić vi otvarate šaku sa spisima a novčić, koji je u vašoj drugoj ruci vas uopšte ne zanima.

...

Dakle, radi se o vašom promašenom usmjerenju pažnje. Istinu ne vidite jer je tražite u pogrešnoj ruci. Istina je tamo gdje je i novčić.

Isto je i sa vama vjernicima koji potrošiste živote citirajući spise u koje vjerujete, ne pomišljajući ni nactren da istina o Bogu može da se nađe samo tamo gdje Bog jeste; u sebi.

Otvorite tu šaku s novčićem i budite svjedok istini. Ne trebaju vam posrednici koji za vas treba da svjedoče o njoj. Posrednici iskrivljuju istinu. Oni su kao prizma koja lomi svjetlosni zrak i pretvara ga u spektar boja. Sve što bilo ko drugi može za vas učiniti jeste da vas inspiriše da istinu tražite tamo gdje ona jeste; u sebi. Otvorite se, istina će iz vas sama zasijati.

:heart:

Nesto ti arijana nije rekla.
Ona vecinom kaze poluistinu.

Rekao je kada mu sin nije bio sin, pa je to postao, a ovaj mu je postao Otac.
Kao posinjenje slicno.

Psalam 89,26On će me zvati: ti si otac moj, Bog moj i grad spasenja mojega.
Psalam 89,27I ja ću ga učiniti prvencem, višim od careva zemaljskih.

Rec je o tome da Isus uzima Adamovu ulogu koji je bio sin bozji,da povrati nazad zemlju od uzurpatora koju je Adam na prevaru izgubio.
I niko na zemlji to vise nije mogao da povrati i spasi coveka od smrti i propasti.

Luka 3,37Sina Matusalina, sina Enohova, sina Jaredova, sina Maleleilova, sina Kainanova,
Luka 3,38Sina Enosova, sina Sitova, sina Adamova, sina Božijega.

Rimljanima 5,12Zato kao što kroz jednoga čovjeka dođe na svijet grijeh, i kroz grijeh smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi sagriješiše.
5,18Zato dakle kao što za grijeh jednoga dođe osuđenje na sve ljude, tako i pravdom jednoga (Hrista) dođe na sve ljude opravdanje života.
Rimljanima 5,19Jer kao što neposlušanjem jednoga čovjeka postaše mnogi grješni, tako će i poslušanjem jednoga (hrista) biti mnogi pravedni.
Sin Bozji je stvorenje.
Kao sto su andjeli sinovi Bozji - stvorenja
kao sto su ljudi Bozja styvorenja
a jedan jedini Tvorac svega - Bog JHVH

Za isusa nigde ne pise da je svedrzitelj to pise za Boga JHVH
Otkrivenje1
8 “Ja sam alfa i omega”, govori Jehova Bog, “onaj koji jest i koji je bio i koji dolazi, Svemogući.”
Eto za Boga Jehovu pise da je Svemoguci
a kao sto sam vec napisala
Isus kaze za sebe da je Bozji Sin.
Bog kaze i za andjele da su Bozji sinovi jer su Bozja stovrenja.
Samo je Jedan Bog JHVH
sve ostalo je stvoreno.
eto tu pise da je Jedino Jehova Tvorac a sve ostalo je stvoreno
sta vise da pise?

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova, Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti SVE stvorio i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.” ”(Otkrivenje 4:11)

eto ovo je dokaz da samo JHVH Bog je jedini Svevisnji Bog i jedini Tvorac svega
a sve ostalo su stvorenja- Isus andjeli i ljudi

«Јер се јави благодат Божија спасоносна свима људима, која нас учи да се одречемо безбожности и земаљских пожуда, и да поживимо разборито, праведно и побожно у садашњем вијеку, очекујући блажену наду и јављање славе великога Бога и Спаса нашега Исуса Христа»

:lol:

Da uzmemo prvi pasus:

Možeš li citirati nekoliko pasusa koji prethode i nekoliko pasusa posle ovog

Da uzmemo prvi pasus:

Radovane.
Sada si me duboko razocarao.
Precenio sam te.
Ti sumnjas da cu ti ja dati nesto sto se ne odnosi na to?

Znaci ako dam Pause ili ne dam trebalo bi promeniti stihovi da se ne odnosi na Hrista?
A ne razumes da su ti pasusi prorocke reci za Mesiju. I ispunile du se na Hrista.

Eto apostol Pavle i apostol Luka nam to potvrdjuju.

Ps 2:7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni:Ti si sin moj, ja te sad rodih.
2Sam 7:14 Ja ću mu biti Otac, i on će mi biti sin: ako učini šta zlo, karaću ga prutom ljudskim i udarcima sinova čovečijih.

Pavle citira pslame, 2 Samuilovu itd:

Heb 1:5 Jer kome od andjela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas rodih.

luka.

Ps 2:7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: ;Ti si sin moj, ja te sad rodih.

Apg 13:32 I mi vam javljamo obećanje koje bi očevima našim da je ovo Bog ispunio nama, deci njihovoj, podignuvši Isusa;
Apg 13:33 Kao što je napisano i u drugom psalmu: Ti si moj Sin, ja Te danas rodih.

Ps 2:7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: ;Ti si sin moj, ja te sad rodih.
Apg 13:32 I mi vam javljamo obećanje koje bi očevima našim da je ovo Bog ispunio nama, deci njihovoj, podignuvši Isusa;
Apg 13:33 Kao što je napisano i u drugom psalmu: Ti si moj Sin, ja Te danas rodih.

------------------------------------------------------------------

U tekstu Dela 13, 32 se koristi grcka rec Podigao ili postavio Isusa, EGEIRO. Ona se koristi i u sledecem stihu gde vidimo da je rec o postavljanju Davida za cara, ne vaskrsenje, jer on nije vaskrsao: Dela 13:22 I uklonivši njega PODIZE im Davida za cara, kome i reče svedočeći: Nadjoh Davida sina Jesejevog, čoveka po srcu mom, koji će ispuniti sve volje moje. Ta rec u ovom slucaju ima znacenje podici, ili pozvati za cara, pa je tako i Isus pozvan za Sina cara U Delima 13, 32,33.
-------------------------------------------------------------------------------------
U Delima 13, Apostol (Pavle) svedoci o tome da obecanje o Mesiji koje je dato Ocima u Starom zavetu, da se ispunilo na Isusu. Isus je tek tada kada je postao covek, bio otrkiven svetu kao Bozji sin. Biblisjki komentar William Macdonald na dela apostola 13 29-37 strana 533.
--------------------------------------------------------
Pomazanje jednog Cara u Izrailju je znacilo simbolicno radjanje jednog cara koji ce predstavljati narod pred Bogom kao odnos sina i oca pred Jahvom. Biblijski komentar Brockhaus strana 232. Komentar na dela 13, 33. I Psalam 2,7. Komentar ovim kaze da je Isus na nebu pomazan za cara sina koji ce predstavljati ceo svet. Odnosi se na to ne na vaskrsenje. Taj Bozji sin je predstavnik celog sveta pred Bogom kao car sto je bio u izrailju, koji je bio slika cara i sina Isusa. Psalam 2,7 nam o tome govori i citiraju ga.Heb 1:5 Jer kome od andjela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
------------------------------------------
Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas
rodih
.

Prvo lice Bozanstva razgovara sa Isusom koji nije njegov sin a razgovaraju gore i on ga posinjuje, ti to postajes od danas kaze mu.

Isus nije sin Bozji po stvaranju ili slicno. Isus je posinjen, on postaje sin Bozji. Prvo lice Bozanstva razgovara sa Isusom i to mu kaze. Zasto mu to kaze od danas postajes moj sin?

Zasto je Isus postao posinjen a pre toga nije bio sin.

Prvo lice Bozastva pita, a Isus odgovara:

Isaija 6:8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.

Ja cu ici kaze Isus. Od tog trenutka Isus preuzima ulogu Adama i pocinje njegovo delo spasenja.

Sta on cini?

Fil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se unizi;
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Isus bio Bog koji je sam sebe unizio da bi nas spasio. Niko ga nije unizio.

Piše:

On sam kaže:

ne pise sto ne navedes koji je to citat nego izmisljas
pise za Boga a ne za Isusa ja sam nasla citat

Otkrivenje1
8 “Ja sam alfa i omega”, govori Jehova Bog, “onaj koji jest i koji je bio i koji dolazi, Svemogući.”

Otkrivenje1

Ne piše za Isusa kao Sina🙂... Ali za Isusa pre utelovljenja i Sinovstva..e to je već nešto drugo...mada razmisli kada Isus na zemlji oprašta grehe ili kaže da je gospodar jedne zapovesti u zakonu samim tim i zakona...to je reminiscencija onoga što On stvarno jeste u onome što je postao.
Pozdrav.

Hrišćanski prevod 2. Psalma:
“1 Zašto se bune narodi i plemena pomišljaju zaludne stvari? - Veliko nezadovoljstvo naroda protiv ropstva, siromaštva i tiranije?

2 Ustaju carevi zemaljski, i knezovi se skupljaju na Gospoda i na pomazanika Njegovog. - Asocira na neku pobunu vlastele protiv SVESTVORITELJA ?

3 "Raskinimo sveze njihove i zbacimo sa sebe jaram njihov." - Revolucionarne ideje , ali ne znamo ko ih interpretira ?

4 Onaj, što živi na nebesima, smeje se, Gospod im se podsmeva. - Svestvoritelj, OTAC nebeski se podsmeva ? :think:

5 Pa im govori u gnevu svom i jarošću svojom zbunjuje ih: - Njegov podsmeh se transformiše u jarost , ljutnju i gnev ?:aaa:

6 "Ja sam pomazao cara svog na Sionu, na svetoj gori svojoj." - Ko je sad taj CAR njegov ?:think: Bog se obraća , ne znamo kome ?

7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: "Ti si sin moj, ja te sad rodih. - Isus se ubacuje u kontekst tvrdeći da je sin STVORITELJA SVEGA ?

8 Išti u mene, i daću ti narode u nasledstvo, i krajeve zemaljske tebi u državu. -Isus prenosi reči OCA . Nagoveštava svoju vladavinu nad narodima i zemljama?
9 Udarićeš ih gvozdenom palicom; razbićeš ih kao lončarski sud." - Koje će osvojiti gvozdenom palicom - NASILJEM ?

10 Sad, carevi, orazumite se; naučite se sudije zemaljske! - Sad vi dobro razmislite šta ćete i kako ćete ? Pretnja vlasteli judejskoj ?

11 Služite Gospodu sa strahom, i radujte se s trepetom. - Kleknite preda mnom (jer ja sam lični emisar Njegov) ili ode glava ?

12 Ljubite sina, da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom; jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Blago svima koji se u Nj uzdaju!

Ovo je bukvalno otvorena pretnja, zastrašivanje uz pretnju smrti ? Najpre BATINA a potom ŠARGAREPA ?

Eto jedne analize ovog zaista zanimljivog teksta.

Opšte narodno nezadovoljstvo u Judeji, revolucionarne ideje, vlastela nema sluha za narodne muke, pojava Isusa koji tvrdi da je sin Oca Nebeskog i da će uz njegovu pomoć postati CAR JUDEJSKI , uz pomoć velike sile i podrške sa Neba.:mafijas:

Isus dakle sam tvrdi da mu je navodno Svestvoritelj rekao "Ti si moj sin i ja te rodih".
U kontekstu zastrašivanja Jevreja, što je više nego očigledno.

Što dakle, nije merodavno za našu priču. Samo subjektivan stav mladića koji planira da diže revoluciju u Judeji, i koji koristi svako raspoloživo sredstvo i oružje da taj cilj ostvari.

Otkrivenje1

Otkrivenje1

Ne lupetaj ko lonče niz stepenice,mnogo odzvanja:

8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

Mada jesi u pravu i nesvesno kažeš istinu.Isus je otelotvoreni Jahve

Ne lupetaj ko lonče niz stepenice,mnogo odzvanja:

8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

Mada jesi u pravu i nesvesno kažeš istinu.Isus je otelotvoreni Jahve
lupetanja su ti argumenti :lol:
pa kad ih nemas
a trojstvo je laz

Back