Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako ste vodu ubacili u koncept boga ?

Ukrali ste ideju od Hindu religije, kod njih je voda simbol večnog života. :think:

Sveta reka Gang, simbol večnosti i reinkarnacije.

Hristos što dođe vodom - Hinduizam ?

Pokupili ste dosta segmenata iz Hindu religije, a i sama ideja o višetelesnom obliku božanstva potiče od Hinduizma.

Pogledajte prilog 641307
U hinduizmu su te trijade Bogova.

Takva je tema..sveobuhvatna i vrlo zahtevna. Ne može se u dve rečenice sve reći. Vidiš koliko citata postoji samo...

No, ako želiš da pojednostavimo..Isus je Večni Bog oduvek i nije ni u čemu podređen Ocu ili Duhu Svetome i obrnuto pa ni u kontekstu Sina koji je "rođen" na nebu.

Sad tvrdiš da je isus NEZAVISTAN , odnosno NIJE PODREĐEN Ocu ?

A do sada si tvrdio da on iz Oca ishodi, što znači da je od njega ZAVISTAN, od njegove volje pre svega?

Na čemu si trenutno ?

Sad tvrdiš da je isus NEZAVISTAN , odnosno NIJE PODREĐEN Ocu ?

A do sada si tvrdio da on iz Oca ishodi, što znači da je od njega ZAVISTAN, od njegove volje pre svega?

Na čemu si trenutno ?

Ja nisam tvrdio to što si pisao. Pomešao si me. Upravo tvrdim da je Isus u potpunosti Bog koji je Večan, Nezavistan, Svemoguć i Koji nije nikome po prirodi podređen...Gospod u punom smislu te reči.

Ali me zanima ovo tvoje mišljenje. Ti smatraš da verovanje da Isus doslovno "ishodi" od Oca, da ono podrazumeva da je Isus podređen Ocu. Ok, možeš li malo razjasniti zašto to tako smatraš? Implikacija ti možda i nije netačna ali opet voleo bih čuti kako ti povezuješ "ishođenje" i podređenost.

Pozdrav.

Ako nešto ishodi iz tela OCA, ne može to činiti bez njegove volje. Što znači da OTAC svojom voljom generiše ishođenje, koje se događa prema njegovoj volji ili zamisli, planu kako god.

Da li si dobio zadovljavajuć odgovor u vezi tog pitanja od drugih koji govore o doslovnom ishođenju..iz Tela Očevog kako si se izrazio? Kako si shvatio objanjenja koja su ti data?

A sad ja tebi da odgovorim...Ja sam Koji Jesam jeste Isus. Potpuno.

Da li si dobio zadovljavajuć odgovor u vezi tog pitanja od drugih koji govore o doslovnom ishođenju..iz Tela Očevog kako si se izrazio? Kako si shvatio objanjenja koja su ti data?

A sad ja tebi da odgovorim...Ja sam Koji Jesam jeste Isus. Potpuno.

Čujem ostali pričaju da hrišćanski bog nema ime ?
A ti si mu dao ima Isus ?
Jel u kakvoj vezi sa Isusom iz Nazareta ?

Back