Radovan Četvrti
Veoma poznat
- Poruka
- 12.962
Sta kaze ovaj tekst?
Jevrejima 1,5Jer kome od anđela reče kad: sin moj ti si, ja te danas rodih?
Rodio ga kažeš ?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta kaze ovaj tekst?
Jevrejima 1,5Jer kome od anđela reče kad: sin moj ti si, ja te danas rodih?
Kakvo falsifikovanjePrema Bibliji je jedan Bog Tvorac svega sto postoji.
Jehovini Svedoci veruju Onako kako kaze Bozja rec
da je Bog jedan JHVH Jehova Svevisnji nad celom Zemljom.
Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti SVE stvorio
i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.” ”(Otkrivenje 4:11)
Sto znaci da je sve drugo stvoreno pa time i Isus Hrist.
U Celom pismu ima na hiljade mesta napisano da je Isus Hrist Bozji Sin a ne Bog, a samo je Bog Tvorac.
Time sto je Bozji Sin ne moze biti Bog, nego stvorenje - stvoren je.
Jer je samo jedan Bog JHVH Jehova.
1. Timoteju 2:5, 6
5 Jer jedan je Bog, i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovek, Hrist Isus,
6 koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve. O tome će se svedočiti u svoje vreme.
Pise da je Isus jedinorodjeni Bozji Sin, dakle Bozji sin a ne Bog.
To sto je rodjen je isto sto i stvoren.
Neko da bi bio rodjen mora da prvo bude stvoren.
Isus ima pocetak jer je jedinorodjeni prvorodjeni Bozji Sin.
Tako da najpre je stvoren direktno od Boga JHVH.
Time sto je Isus rodjen znaci da ima pocetak, a neko ko ima pocetak ne moze biti Bog - Tvorac.
Samo je Bog JHVH Tvirac svega, ODUVEK i ZAUVEK.
Puno ima Dokaza da je Samo Bog Tvorac JHVH a Isus je Bozji Sin - to ga izuzima kao tvorca - time je stvorenje - znaci da je stvoren.
Evo neki dokazi da je Isus Bozji Sin.
Biblija kaze jasno za Isusa da je Bozji Sin.
Bog je sa neba posvedocio da je Isus Bozji Sin
Isus je za sebe rekao da je Bozji Sin.
Isus: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Isus nije nikada rekao ja sam Svemoguci BOG
sto implicira da je stvorenje - stvoren
Biblijski dokazi da je Isus Bozji Sin. - u spoileru
Tako kaze Bog u celoj Bibliji
1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.
Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)
Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)
: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)
Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN
Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...
I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)
Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)
i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)
Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)
evo dokazi![]()
Isus Hrist je stvoren kao duhovno biceU svakom slučaju hvala na odgovoru, ali zar time upravo nisi rekla da je Isus Hrist Bog u ljudskom obliku?
U BiblijiGde je Isus za sebe rekao da je božiji sin?
Isus Hrist je stvoren kao duhovno bice
a bio je kao covek jedno vreme
sa svrhom
Kakvo falsifikovanje
Matej 27
42 Drugima pomože, a sebi ne može pomoći. Ako je car Izrailjev, neka siđe sad s krsta pa ćemo ga verovati.
43 On se uzdao u Boga: neka mu pomogne sad, ako mu je po volji, jer govoraše: Ja sam sin Božji.
44 Tako isto i hajduci razapeti s Njim rugahu Mu se.
zašto mrziš Hrista?
Gde je Isus za sebe rekao da je božiji sin?
10,36 | Onome koga je Otac posvetio i poslao u *svijet, vi kažete: ` Ti huliš, zato što sam ja ustvrdio da sam Sin Božji. |
Metaforicki izraz za posinjenje.Rodio ga kažeš ?![]()
Izgleda da se tebi čini da je svako "uzrokovanje" Logosa ujedno i njegovo uniženje.Da analiziramo tekst:
Neka veruje ko sta hoce, ali posto su postavili tekst, da pogledamo.
(Бог Логос je „рођен пре сваке твари“[1]. Свака твар има свој почетак у времену и са временом, а Господ Христос нема временског почетка. Он је рођен од Бога пре свих времена; беспочетно рођен у вечности)
Bog logos. misli se na Isusa,je navodno rodjen, sve ima pocetak ali on iako je rodjen nema pocetak?
Garantujem vam da ovu protivurecnu izjavu. rodjen a nema pocetak, neznaju da vam objasne ovi koji ovo zastupaju.
(Rodjen bez pocetka u vecnosti, i nema pocetak a ipak rodjen)?
Ovo jos vise nzanaju da vam objasne, kako je neko rodjen a nema pocetak?
I sta to zanci u vecnosti?
(Он је и сам вечан (Isus) као и Бог Отац који Га је родио)
Zapazite da je vecan isto kao onaj koji ga je rodio?
Vas je Otac rodio i vi ste isto stari kao Otac znaci ova izjava?
Kako ga to rodio, nece znati da vam objasne i kako je isto vecan, to je star kao i onaj koji ga je rodio, isto nece znati da vam objasne.
/Отац је вечити Отац, јер је Син вечити Син
Није било тренутка у вечности да је Отац био без Сина)
Biti vecan znati postojati oduvek, nemoguce je biti nekada rodjen.
Otac je veciti Otac, sto znaci da nikada nije mosao da ne bude Otac jer onda nebi bio otac.
A ipak je rodio sina, sto znaci da je nekada bio bez sina i nekada nije bio otac.
Pitajte ih d avam objasne kako je to moguce da je nekoga Otac rodio a da je uvek imao sina i da nekada nije bio Otac, jer da bi postao otac, morao je da jedno vreme nema sina i ne bude Otac
Neka vam to objasne?
(Да је било таквога тренутка, и да је Син касније по Божанству од Оца, онда не би било Свете Тројице)
Dakle rodio ga je ali nikada nije postao kasnije?
Sto znaci da ga niko nikada nije mogao roditi.
Jer da je neko nekogrodio, onda bi moralo biti trenutka posle ne pre.
Ali ocigledno im nije poznat sledeci tekst:
Is 43:10 Vi ste moji svedoci, veli Gospod, i sluga moj koga izabrah, da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja; pre mene nije bilo Boga niti će posle mene biti.
A po njima je bog rodio boga, koji je isto star kao i on, i nikada nije postojao posle njega vec uveks a njime a rodio ga?
Nema pitanja. Jasno ko dan. Bog je nad Ljudima, Isus nad Andjelima. Mir Bozji, koji do tad nije postojao, medju ljudima i andjelima, i Bogom i andjelima.
Iz citiranog mesta se vidi značaj Hristov.
Ali, sam Hristos jeste tu zbog čoveka, ne zbog anđela.
On, kao Sin Božiji, jeste postao Sin Čovečiji da bismo mi postali "sinovi Božiji"
Izgleda da se tebi čini da je svako "uzrokovanje" Logosa ujedno i njegovo uniženje.
Ali, nije to tako.
Logos kao stvorenje, jeste uniženje čina.
Ali, Logos kao jedinorodni Sin Očev, to nije.
Previše brzo diskvalifikuješ učenja Crkve na ovu temu, ne razumejući značaj, sadržinu i smisao napora za izražavanje bogoslovske misli Svetog Pisma, kao odgovor na arijanski izazov..
Rađanje, kao pojam, a naročito rađanje u "predvečnosti", koristi se da bi se najbolje moguće opisalo to da je Logos Bog, biće božanske suštine.
Sta da priznam ja se drzim Bozje reci.Upravo radjanje pokazuje da logos nebi bio bozanske sustine, jer sve sto ima pocetak jeste stvorenje i zato u tekstu koji zastupas on oduvek postoji sa ocem iako je rodjen.
Bozanska karakteristika je da Bozasnka osoba nema pocetak.
Zi kazes gore da radjanje objasnjava da je logos bozasnke sustine?
A kako je to bozasnke sustine?
Jer ga je navodno rodio bog?
Jer da ga je rodio covek, onda bi bio covek.
Medjutim, ovim si potvrdio da je on nastao, ima uzrok i dan kada je nastao.
I nije tacno da je oduvek postojao sa ocem ako je postao bozasnko radjanjem iz oca.
Jer u tvom tekstu kaze da je trojstvo nastalo radjanjem jer nebi onda bilo trojstvo.
Sto ocigledno govori o pocetku barem njih dvojice.
Da neko ovo ne vidi, mora skroz da iskljuci mozak.
Ali ti to vidis, ali ne mozes da priznas.
U istoj si situaciji kao arijana.
Ako prizna, priznace da je rob pogresio.
Ista stvar kod tebe.
Corsokak pozicija.
A ono sto te ne zanima je sledece:
Isaija 43.10 Vi ste moji svjedoci, veli Gospod, i sluga moj, kojega sam izabrao, da spoznate i vjerujete mi i uvidite, da sam ja, prije mene nije bilo boga, niti će ga poslije mene biti.
Ovaj tekst kaze da nikada nekog drugog, dodatnog boga nije bilo niti ce biti, ni pre ni posle ni sada.
Sto iskljucuje svako radjanje ili kako ga god krstili-
Ekipa koja je tada odgovorala na arijansku jeres je pogresila.
U tom trenutku nije imala bolji odgovor.
Nije imala materijale koje danas imamo, nije imala starije rukopise koji su tek kasnije pronadjeni.
Tako dadanas mozemo bolje da vidimo sta tekst kaze.
I mozemo da vidimo sta to rodjenje znaci.
Ovo gore sigurno ne.
JS mogu samo da vam se smeju.
Svaki covek koji misli svojom glavom, kada suoci ovo vase tvrdjenje i tvrdjenje JS, izabrace JS.
Jer je logicnije.
Iako netacno isto kao i vase.
To su stvari koje je potrebno da razumeš i razlikuješ.
Kada suprostavis dva netacna ucenja, jedno je uvek logicnije.Sta da priznam ja se drzim Bozje reci.
A ti ovim potvrdjujes da su Jehovini Svedoci u pravu.
Naravno da je logicnije tj logicno
a kako ti onda verujes
to mi je sad misterija
ti se ne slazes sa crkvom?
Nije tacnoKada suprostavis dva netacna ucenja, jedno je uvek logicnije.
Ovoga puta je tvoje netacno ucenje logicnije.
Medjutim, oni bi hteli da uce slicno tvom ucenju ali da ispadne kao moje?
Pa to ne ide.
Ide ako zelimo da se igramo zmurke ili pokvarenog telefona.
Onda ide.
Ne kritikujem ja njega vec govorimo retoricki o nekim tvrdjenjima.Nije tacno
nego kada istinu stavis nasuprot laznog ucenja
istina je ocigledna.
a Ti njega kritikujes a sam neces da prihvatis istinu iz Bozje reci o Bogu
Gde jasno pise Bog je jedan.
To ne moze da se tumaci tako je.
Bog je jedan a ne trojedan niti ce ikada to biti jer je to laz.
Kao sto je istina iz Bozje reci da je Isus Bozji Sin stvorenje
i nikada nece biti stvorenje Bog.
Ja sam ti navela iz Biblije da je Isus stvorenje.Ne kritikujem ja njega vec govorimo retoricki o nekim tvrdjenjima.
Ne postoji ni jedan tekst u Bibliji da je Isus stvorenje.
To je laz razboritog roba.
Sledeci kratki video vam rusi kulu od karata kao nista:
zašto neko ko ima početak ne može biti Bog?Cim je neko rodjen znaci ima pocetak
a Bog nema pocetak
tako da u to ste se upetljali i ne mozete to objasniti
Time sto je Isus rodjen znaci da ima pocetak, a neko ko ima pocetak ne moze biti Bog - Tvorac.
Samo je Bog JHVH Tvorac svega, JEDINI ODUVEK i ZAUVEK .
Zato sto je Bog bez pocetka i kraja.zašto neko ko ima početak ne može biti Bog?
ako napravimo virtualnu realnost u kome je samo veštačka inteligencija sa mogućnošću da stvara, ta veštačka inteligencija može vremenom da stvori svet kompleksniji od našeg... Po čemu ta veštačka inteligencija nije Bog tog sveta koji je stvorila ?
Isto tako može biti da i naš Bog ima početak tj. da postoji neki Bog koji je stvorio njegovu realnost i dao mu mogućnost da stvara, lišivši ga pri tom znanja o realnosti unutar koje je stvorena njegova realnost..
Ja sam ti navela iz Biblije da je Isus stvorenje.
Tako da ne izmisljaj
prelistaj temuGde to?
Opet blefiras.
Opet blefiranje.prelistaj temu
ti neces da citas moje postove jer se plasis da ne progledas