Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni ne treba da objasnjavas, vec samom sebi ko je Isus.Bog je rekao ko je Isus, da mu je Sluga, da mu je Sin koga je Izabrao., i da ce sedeti sa Desne strane Bozije.Isus i Bog ne predstavljaju isto,zato sto je Bog preko Duha usao u ljudsko telo i predstavio se covecanstvu.Isus sam kaze da je Bog u njemu,a na krstu Isus pita:Boze moj, Boze moj zasto si me ostavio!Znaci nije zvao Oce moj, vec Boze moj.Kud ces veceg dokaza da je Isus Covek koga je Bog iskoristio za covecanstvo.

Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;

ima i bozansku i punu ljudsku prirodu..bog i covek..te dve prirode jesu jedan hristos

a ovo ti je stvarno neodmereno..da je bog iskoristio nekoga koji je iste prirode kao ti za covecanstvo..:D

Nista od toga nije dokaz....ti gledas samo ono sto tebi odgovara,a ni na jedan moj citat nisi odgovorio...A cak i to sto tebi odgovara ne razumes.
Isus je bio i Sluga i Sin Bozji,kao sto si rekao,i to uci i pravoslavlje.I sam Hrist kaze:"Jer Sin coveciji nije dosao na zemlju da mu sluze,vec da sluzi!" Ali ti ne razumes ni pola ove recenice,kao ni ostatak koje si napisao. Isus kaze da je Otac u Njemu i On u Ocu i da su On i Otac jedno! Kakav je to dokaz? Da li to znaci da posto je Isus rekao da je On u Ocu,da Otac nije Otac vec Sin? I da sin upravlja Ocem? Ako cemo tvojom logikom,onda je tako...ali u stvari nije tako! Pravoslavlje kaze da su Otac i Sin i Sveti Duh JEDNO,jedan Bog! Ali svaki od njih je posebna licnost,pa tako se mogu pominjati razlicito Otac i Sin,ili Otac i Sveti Duh ili Sin i Sveti Duh,ali njih troje su jedno.Otac je kroz Sina stvorio svet,vec sam napisao i Sin izvrsava Ocevu volju. I sam apostol Jovan kaze:"U pocetku bese rec i rec bese u Boga,i Bog bese rec!" "Kroz nju je sve postalo i nista sto je postalo nije postalo bez nje!" pa onda kaze:"I posta rec telo i useli se medju nas puna blagostanja..........I dodje k svojima i svoji ga ne poznahu" Mozda ti je ovo dovoljan dokaz?
Isus je imao i ljudsku i Bozansku prirodu.Isus je bio potpun covek ali je bio i potpun Bog,ali te prirode nisu bile razdvojene vec su bile jedno.Isus je morao umreti na krstu.O cemu se radi ovde? Radi se o tome da Bog smrt ne okusa! Covek da,ali Bog ne. Tako da kada je Isus morao umreti,Bog nije mogao umreti sa njim,vec samo covek i taj covek povika:"Boze moj,Boze moj,zasto si me ostavio?"
Imam jos nesto da te pitam,ova recenica:"Boze moj,Boze moj,zasto si me ostavio?" je iz prorocke knjige od pre 1000 godina pre Hrista,poznata kao Davidovi psalmi. David ovde govori u prvom licu jednine,kako ga je Bog ostavio,kako ga razapinju i rugaju mu se,njegove haljine dele medju sobom...... Posto David govori u prvom licu jednine,a znamo da se nista od ovoga Davidu nije desilo,o cemu se radi tu? Pa radi se o tome,da je Bog stalno govorio kroz proroke i da Bog ovde govori o sebi u prvom licu jednine.Dakle Bog govori kako su ga razapeli,zar ne? ;)

Da, vrlo je interesantno da je Bog u Isusu,a kada je Isus razapet, pita Boga:Boze zasto si me napustio?Evo ti pitanje, ali razmisli pre nego odgovoris:Koga je pali andjeo kusao u pustinji?Drugo pitanje:Ako je kako ti pises Isus posebna licnost,a ipak zajedno sa Ocem i Duhom cini jednog Boga, kako to onda on kaze da samo Bog zna dan i cas: Matej 24,36 "A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.
Po tvojoj logici bi trebao i Isus da Zna, ali on sam Tvrdi da ne zna, kako to,razmisli,:bye:

Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;

ima i bozansku i punu ljudsku prirodu..bog i covek..te dve prirode jesu jedan hristos

a ovo ti je stvarno neodmereno..da je bog iskoristio nekoga koji je iste prirode kao ti za covecanstvo..:D

Vilaret, za tebe isto pitanje:Isus kaze za Boga:Matej 24,36 "A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.Posto ti Tvrdis da Isus ima Bozansku prirodu, logicno da bi trebao da zna isto sto i Bog,a on Tvrdi da ne zna, ono sto samo Bog zna.U cemu je problem, razmisli, :think:

Vilaret, za tebe isto pitanje:Isus kaze za Boga:Matej 24,36 "A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.Posto ti Tvrdis da Isus ima Bozansku prirodu, logicno da bi trebao da zna isto sto i Bog,a on Tvrdi da ne zna, ono sto samo Bog zna.U cemu je problem, razmisli, :think:

Problem je u tvom vadjenju teksta van konteksta.

Na primer.

Pitaj ministra poljoprivrede za neku stavr u vezi sa saobracajem. ministar to zna sigurno ali ne moze da ti kaze jer je to posao Misnistra za saobracaj.

Tako posao spasavanja coveka na primer je Isuov posao.

Otac ne moze da nas spasi, vec Isus.

To ne znaci da je Otac sada manji od Oca ili da nije Bog.

Gde bi stigao svet kada bi isao takvom logikom namernog vadjenja van kontekststa?

A ovi laici se lepe za takve stvari kao taksene marke?

Apg 4:12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.

Poslednja izmena:
Problem je u tvom vadjenju teksta van konteksta.

Na primer.

Pitaj ministra poljoprivrede za neku stavr u vezi sa saobracajem. ministar to zna sigurno ali ne moze da ti kaze jer je to posao Misnistra za saobracaj.

Tako posao spasavanja coveka na primer je Isuov posao.

Otac ne moze da nas spasi, vec Isus.

To ne znaci da je Otac sada manji od Oca ili da nije Bog.

Gde bi stigao svet kada bi isao takvom logikom namernog vadjenja van kontekststa?

A ovi laici se lepe za takve stvari kao taksene marke?

Apg 4:12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.

Glasnik nije ovo odgovor, i ne odgovaraj za drugoga.Mozes ti bolje,a imas dva pitanja na drugoj temi koja treba da odgovoris i to Strucno sa Dokazima iz Bozije reci.

Da, vrlo je interesantno da je Bog u Isusu,a kada je Isus razapet, pita Boga:Boze zasto si me napustio?Evo ti pitanje, ali razmisli pre nego odgovoris:Koga je pali andjeo kusao u pustinji?Drugo pitanje:Ako je kako ti pises Isus posebna licnost,a ipak zajedno sa Ocem i Duhom cini jednog Boga, kako to onda on kaze da samo Bog zna dan i cas: Matej 24,36 "A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.
Po tvojoj logici bi trebao i Isus da Zna, ali on sam Tvrdi da ne zna, kako to,razmisli,:bye:

Ja sam ti napiao malopre zasto je Isus to rekao,cak sam objasnio u detalje..znas li latinicu? O.o
Koga je pali andjeo kusao u pustinji?
Tada odvede Ga đavo u sveti grad i postavi Ga navrh crkve;

6 Pa Mu reče: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer u pismu stoji da će anđelima svojim zapovediti za tebe, i uzeće te na ruke, da gde ne zapneš za kamen nogom svojom.

7 A Isus reče njemu: Ali i to stoji napisano: Nemoj kušati Gospoda Boga svog. eto ti odgovora koga je djavo kusao u pustinji..

Ja nisam rekao nista od navedenog. Iako su Jedno,Otac,Sin i Sveti Duh su ipak 3 posebne licnosti koje su jedno -Jedan Jedini Bog! U tom Trojstvu svako ima svoju ulogu. Otac je na neki nacin iznad Sina i Svetoga Duha,ali Otac bez Sina i Svetog Duha ne moze nista uraditi,vec sve radi kroz Sina!

Glasnik nije ovo odgovor, i ne odgovaraj za drugoga.Mozes ti bolje,a imas dva pitanja na drugoj temi koja treba da odgovoris i to Strucno sa Dokazima iz Bozije reci.

Ti ignorises 90 % onoga sto ti ja napisem....na svako pitanje smo ti odgovorili.Otkud znas da ovo nije pravi odgovor? Ti si taj koji pita,ne onaj koji odredjuje odgovor... Ja sam ti objasnio,a ti prihvati ili (a znam da hoces) ignorisi,izvrni....radi sta hoces. ;)

- - - - - - - - - -

I kave veze ovaj stih ima sa onim stihovima sto sam ja postavio, ili kako ti kazes izvukao iz konteksta?Odgovor se trazi na te stihove da bi se dokazalo Isusivi Bozanstvo, :think:

Taj stih kaze da je Bog jedini spasitelj koji nas moze spasiti. Isus je za sebe tvrdio da je Spasitelj,Mesija,Pomazanik,Hrist...Dakle.....

Ja sam ti napiao malopre zasto je Isus to rekao,cak sam objasnio u detalje..znas li latinicu? O.o
Koga je pali andjeo kusao u pustinji?
Tada odvede Ga đavo u sveti grad i postavi Ga navrh crkve;

6 Pa Mu reče: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer u pismu stoji da će anđelima svojim zapovediti za tebe, i uzeće te na ruke, da gde ne zapneš za kamen nogom svojom.

7 A Isus reče njemu: Ali i to stoji napisano: Nemoj kušati Gospoda Boga svog. eto ti odgovora koga je djavo kusao u pustinji..

Ja nisam rekao nista od navedenog. Iako su Jedno,Otac,Sin i Sveti Duh su ipak 3 posebne licnosti koje su jedno -Jedan Jedini Bog! U tom Trojstvu svako ima svoju ulogu. Otac je na neki nacin iznad Sina i Svetoga Duha,ali Otac bez Sina i Svetog Duha ne moze nista uraditi,vec sve radi kroz Sina!

Opet ti Zaobilazis odgovor
Pitanje je bilo Vrlo jednostavno i na njega treba da odgovris takodje vrlo jednostavno.Kako moze stvoreni pali andjeo da iskusava Stvoritelja jer po vama je Isus deo Bozanstva,znaci Satana stvoreni iskusava Stvoritelja .K-A-K-O, ovo te pitam i to mi odgovori.Pali andjeo je hteo da bude bog umesto Boga Stvoritelja i sta mu se desilo.Bog ga poslao na zemlju.Satana kusa Isusa, a vi pisete da je Isus Bozanstvo, i kako je to Moguce da stvoreni kusa Stvoritelja, a nikada to nije bilo.To ti meni oodgovri,ako znas.
Drugo pitanje je bilo ako je Isus Bozanstvo zasto Tvrdi da jedino Otac zna dan u Cas,a to cak ni Sin Ne Zna!Logicno bi bilo da Isus treba da sve Zna,sta je Otac pripremio za nas,a on kaze da Ne Zna dan i cas.Kako to,ako je Bozanstvo???
Daklem Leeekmi,ne samo za tebe nego i a ostale,imate domaci zadatak, pa izvoli Odgori.

Opet ti Zaobilazis odgovor
Pitanje je bilo Vrlo jednostavno i na njega treba da odgovris takodje vrlo jednostavno.Kako moze stvoreni pali andjeo da iskusava Stvoritelja jer po vama je Isus deo Bozanstva,znaci Satana stvoreni iskusava Stvoritelja .K-A-K-O, ovo te pitam i to mi odgovori.Pali andjeo je hteo da bude bog umesto Boga Stvoritelja i sta mu se desilo.Bog ga poslao na zemlju.Satana kusa Isusa, a vi pisete da je Isus Bozanstvo, i kako je to Moguce da stvoreni kusa Stvoritelja, a nikada to nije bilo.To ti meni oodgovri,ako znas.
Drugo pitanje je bilo ako je Isus Bozanstvo zasto Tvrdi da jedino Otac zna dan u Cas,a to cak ni Sin Ne Zna!Logicno bi bilo da Isus treba da sve Zna,sta je Otac pripremio za nas,a on kaze da Ne Zna dan i cas.Kako to,ako je Bozanstvo???
Daklem Leeekmi,ne samo za tebe nego i a ostale,imate domaci zadatak, pa izvoli Odgori.

Domaci zadatak?
Ne razumem zasto ne bi bilo moguce da Sotona kusa i iskusava Isusa,ako je Isus Sin Bozji? I Isus sam kaze:" Ne kusaj Gospoda Boga svog!" , dakle vidis,da nije moguce kusati Boga, Isus ne bi rekao: Ne kusaj Gospoda Boga svog! jel tako?
Kakav ti odgovor ustvari hoces? Gde si procitao da Sotona ne moze da kusa Gospoda? I to jos ako je Gospod sisao na zemlju u ljudskom oblicju, zasto ga Sotona ne bi navodio da ucini greh? Kada se Avraam cenkao sa Bogom oko Sodoma i Gomora,zasto Sotona ne bi mogao da ga kusa,ne razumem? Ustvari,ovo pitanje je suvisno postavljati jer i sam Hrist nakon sto ga djavo kusa kaze mu:"Ne kusaj Gospoda Boga svog!" po meni,prica je zavrsena....
Gde pise da bi Isus morao znati sve? Otac je taj koji zna sve,Sin ispunjava Ocevu volju... Ovo pitanje jeste mozda tesko za razmatranje,ali nigde ne pise da bi Sin trebao znati sve...
Hoces li ti uraditi domaci zadatak,i procitati barem svaku drugu recenicu koju ja napisem? Jos bi bilo bolje i da mi odgovoris,a ne da svaki odgovor zaobilazis...Imam utisak kao da nosis nekakav povez preko ociju i sta god ja da napisem, ti bez ikakve logike i racionalnosti me i dalje pitas bas to sto sam objasnio par trenutaka pre.... Zasto Isus kaze Sotoni:"Ne kusaj Gospoda Boga svog!" ?

Back