Nista od toga nije dokaz....ti gledas samo ono sto tebi odgovara,a ni na jedan moj citat nisi odgovorio...A cak i to sto tebi odgovara ne razumes.
Isus je bio i Sluga i Sin Bozji,kao sto si rekao,i to uci i pravoslavlje.I sam Hrist kaze:"Jer Sin coveciji nije dosao na zemlju da mu sluze,vec da sluzi!" Ali ti ne razumes ni pola ove recenice,kao ni ostatak koje si napisao. Isus kaze da je Otac u Njemu i On u Ocu i da su On i Otac jedno! Kakav je to dokaz? Da li to znaci da posto je Isus rekao da je On u Ocu,da Otac nije Otac vec Sin? I da sin upravlja Ocem? Ako cemo tvojom logikom,onda je tako...ali u stvari nije tako! Pravoslavlje kaze da su Otac i Sin i Sveti Duh JEDNO,jedan Bog! Ali svaki od njih je posebna licnost,pa tako se mogu pominjati razlicito Otac i Sin,ili Otac i Sveti Duh ili Sin i Sveti Duh,ali njih troje su jedno.Otac je kroz Sina stvorio svet,vec sam napisao i Sin izvrsava Ocevu volju. I sam apostol Jovan kaze:"U pocetku bese rec i rec bese u Boga,i Bog bese rec!" "Kroz nju je sve postalo i nista sto je postalo nije postalo bez nje!" pa onda kaze:"I posta rec telo i useli se medju nas puna blagostanja..........I dodje k svojima i svoji ga ne poznahu" Mozda ti je ovo dovoljan dokaz?
Isus je imao i ljudsku i Bozansku prirodu.Isus je bio potpun covek ali je bio i potpun Bog,ali te prirode nisu bile razdvojene vec su bile jedno.Isus je morao umreti na krstu.O cemu se radi ovde? Radi se o tome da Bog smrt ne okusa! Covek da,ali Bog ne. Tako da kada je Isus morao umreti,Bog nije mogao umreti sa njim,vec samo covek i taj covek povika:"Boze moj,Boze moj,zasto si me ostavio?"
Imam jos nesto da te pitam,ova recenica:"Boze moj,Boze moj,zasto si me ostavio?" je iz prorocke knjige od pre 1000 godina pre Hrista,poznata kao Davidovi psalmi. David ovde govori u prvom licu jednine,kako ga je Bog ostavio,kako ga razapinju i rugaju mu se,njegove haljine dele medju sobom...... Posto David govori u prvom licu jednine,a znamo da se nista od ovoga Davidu nije desilo,o cemu se radi tu? Pa radi se o tome,da je Bog stalno govorio kroz proroke i da Bog ovde govori o sebi u prvom licu jednine.Dakle Bog govori kako su ga razapeli,zar ne?