- Poruka
- 9.849
Domaci zadatak?
Ne razumem zasto ne bi bilo moguce da Sotona kusa i iskusava Isusa,ako je Isus Sin Bozji? I Isus sam kaze:" Ne kusaj Gospoda Boga svog!" , dakle vidis,da nije moguce kusati Boga, Isus ne bi rekao: Ne kusaj Gospoda Boga svog! jel tako?
Kakav ti odgovor ustvari hoces? Gde si procitao da Sotona ne moze da kusa Gospoda? I to jos ako je Gospod sisao na zemlju u ljudskom oblicju, zasto ga Sotona ne bi navodio da ucini greh? Kada se Avraam cenkao sa Bogom oko Sodoma i Gomora,zasto Sotona ne bi mogao da ga kusa,ne razumem? Ustvari,ovo pitanje je suvisno postavljati jer i sam Hrist nakon sto ga djavo kusa kaze mu:"Ne kusaj Gospoda Boga svog!" po meni,prica je zavrsena....
Gde pise da bi Isus morao znati sve? Otac je taj koji zna sve,Sin ispunjava Ocevu volju... Ovo pitanje jeste mozda tesko za razmatranje,ali nigde ne pise da bi Sin trebao znati sve...
Hoces li ti uraditi domaci zadatak,i procitati barem svaku drugu recenicu koju ja napisem? Jos bi bilo bolje i da mi odgovoris,a ne da svaki odgovor zaobilazis...Imam utisak kao da nosis nekakav povez preko ociju i sta god ja da napisem, ti bez ikakve logike i racionalnosti me i dalje pitas bas to sto sam objasnio par trenutaka pre.... Zasto Isus kaze Sotoni:"Ne kusaj Gospoda Boga svog!" ?
Postovanje Leeekmi, odgovor je da je Lucifer kusao Isusa coveka,a da je Isus zasebna "celina', ti je Dokaz da ni on ne zna kada je Kraj cele price, i po tome Isus nije drugi deo Boga, nego je Bog njega iskoristio, kao sto je i Isus Tvrdio:"otac u meni, ja u Oci, i on tvori dela.Ako je ovo jasno, onda jei jasno na koga se odnosi ovo sto ti pitas, Zasto Isus kaze Sotoni:"Ne kusaj Gospoda Boga svog!" ?, jer u stihu broj 10 pise: Tada reče njemu Isus: Idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu Bogu svom poklanjaj se i Njemu jedino služi.
Da li ti je jasno da Isus nije jedini Boziji sin.Dokaz je u Jovu 2:
1 Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom.
Moras da se potrudis da malo bolje razumevas sta pise u Bozijoj reci.