Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zasto je prorok hriscanstva morao biti bozanstvo?Veci ucinak je postigao Muhamed,koji je isto slusao od Andjela instrukcije,ali je bio obican smrtnik,a sam islam je jaca religija,tj veci broj poklonika ima,od hriscana.Cak sta vise kod njih ne postoje tolike podele medju vernicima kao u samom hriscanstvu.

Ne gleda se jacina religije u tome koliko ima poklonika,iako hriscana ima vise od muslimana.Zasto mora biti Bog?Pa zato sto je Bog sisao na zemlju,nije to nikome dunulo u glavu tek tako da kaze.Sto se tice Muhameda,Isus je rekao:"Jer zaista vam kazem,ustace mnogi lazni proroci koji ce govoriti u moje ime.Nemojte im verovati.Lako cete ih prepoznati,jer se drvo po svojim plodovima poznaje!"....Dakle Muhamed u islamu kaze "NE UBIJ",a sam je ubijao i pljackao hriscane i Islam poziva na Dzihad,poziva na ubijanje ljudi,pa ti sad vidi.
Sta jos Isus kaze,sto se tice toga sto si ti rekao da je islam jaci jer ima vise pristalica:"Ne idite za vecinom,nego idite za istinom,i Istina ce vas osloboditi"! ,pored toga Islam nije imao ni jedno jedino cudo,da im se Bog javio i potvrdio to njihovo ucenje,dok su hriscani pocevsi od Hrista,pa preko apostola i mnogih svetaca radili cuda,cime su potvrdjivali hriscanstvo!

Ne gleda se jacina religije u tome koliko ima poklonika,iako hriscana ima vise od muslimana.Zasto mora biti Bog?Pa zato sto je Bog sisao na zemlju,nije to nikome dunulo u glavu tek tako da kaze.Sto se tice Muhameda,Isus je rekao:"Jer zaista vam kazem,ustace mnogi lazni proroci koji ce govoriti u moje ime.Nemojte im verovati.Lako cete ih prepoznati,jer se drvo po svojim plodovima poznaje!"....Dakle Muhamed u islamu kaze "NE UBIJ",a sam je ubijao i pljackao hriscane i Islam poziva na Dzihad,poziva na ubijanje ljudi,pa ti sad vidi.
Sta jos Isus kaze,sto se tice toga sto si ti rekao da je islam jaci jer ima vise pristalica:"Ne idite za vecinom,nego idite za istinom,i Istina ce vas osloboditi"! ,pored toga Islam nije imao ni jedno jedino cudo,da im se Bog javio i potvrdio to njihovo ucenje,dok su hriscani pocevsi od Hrista,pa preko apostola i mnogih svetaca radili cuda,cime su potvrdjivali hriscanstvo!

Da li je nesto Isus rekao ili ne,za to dokaza nema,ostaje da se veruje ili ne.
Nemam nameru braniti islam,taman posla nije mi to namera niti zelja,naprotiv,ali i medju hriscanima je bilo krvoprolica u ime Boga,tako da ti poredjenje ne drzi vodu!
Pa dokazano je da je Papa znao za konc logore u II svetsom,u kojima su se vrsili medecenski opiti nad ljudima,istina judaisticke religije,pa nista nije ucinio da to spreci,cak sta vise postoje indicije da je i finansirao neka istrazivanja.A Krstaskim ratovima da i ne govorim...

Hrist je dosao da nauci,ucenici su zapisivali to.Postoje neke katolicke teorije da postoji i Isus sam napisao nesto,a Magdalena je bila zena i mislim da je to glavni razlog zasto se ona nije mnogo mesala u pravljenje crkve,vec je ispunjavala ono sto je Isus rekao.
Lekmi, i Isus i apostoli koji su bili drvosece, ribari, nisu bili pismeni, tako da nisu mogli da zapisuju ono sto ih je, navodno, Hrist (mesija) ucio. Shvatas?

Ne,ne Isus je znao unapred sta ce biti,kao sto je znao unapred da ce da umre,da vaskrsne,da ce da Jerusalim bude raznet,da ce biti izdat isl.Isus nije slucajno izabrao bas njih 12.Dakle znao je da ce ga 1 izdati.Isus im je govorio da ce ih progoniti zbog njegovog ucenja,i zaista su ih progonili,dakle ucenje je dobro shvaceno.Naravno dok je Isus bio na zemlji oni nisu shvatali sve,i bili su obicnih 12 ljudi,npr Filip je pitao Isusa da im pokaze Oca,a Isus mu je rekao:Zar kroz mene nisi upoznao Oca mojega.Evo ti jos nesto,apostolu Pavlu se dakle javio Hrist kada ga je preobrazio iz Savla u Pavla,a Pavle je bio jedan od apostola koji su bili najmudriji i znali su mnogo pouka,ali Pavle je vecinu zivota proveo kao progonitelj i mucitelj hriscana,ne kao hriscanin,Odakle je on znao sve to?Bog ga je navodio,kao sto je i sam rekao da sve sto on kaze dolazi od Boga.Dakle on se prikljucio tim apostolima po navodjenju Boga i tvrdio je da je Isus Bog,da postoji Sv Trojica,ali da je Bog jedan!
Nije njih Isus ucio samo dok je bio na zemlji,on ih je ucio i kasnije,kada je bio vaznet,i kada je blagodat Svetog Duha sisla na apostole,i oni su tada razumeli Sveta Pisma,i sve im je bilo jasno i videli su istinu,kao sto je Isus rekao:"Istina ce vas osloboditi!"Takodje je Isus rekao i to da ce na njih sici Sveti Duh,pominjuci ga kao drugog utesitelja,pomocnika,tj onaj ko ce im pomoci.I Isus je rekao i to da ce biti sa njima sve do kraja sveta.

Ovo bold ne razumem?Cemu onda ceo Njegov posao ako je unapred znao da je jalov?
Sad mi nemoj samo odgovoriti da je otkupio nase grehe,jer i nakon "otkupa"ljudi ostase gresni.

Cudno je to sto u bibliji ne postoji jevandjelje po Hristu ili Magdaleni.Cudno je to da sam Hrist nije ostavio pismeni trag svoje misije,vec su to cinili navodno njegovi ucenici.Sobzirom da se veruje,ne znam da li je dokazano,da je Toru pisao sam Mojsije,zasto Bibliju ne napisa sam Hrist?

Kako ne razumeš, bio je odbačen, oklevetan, mučen i ubijen, da bi se iz tame uzdigao visoko i zasijao poput Sunca.
To samo pokazuje veličinu i silu, koju istina ima u sebi.
Jevanđelja je Hrist pisao svojim životom.

Cuj, crvena lepotice, ima jos nekih sesdesetak raznih jevandjelja i svetih slpisa, ali su ona nekanonizovana, tj. apokrifna. "Sveti oci" su birali i doradjivali stara spisa da budu logicnija, pametnija i, naravno, prihvatljivija za malo bolje ucenog coveka. O cudu da Hrist, taj Palestinac koji je hodao po vodi, pravio od vode vino, lecio slepe, leprozne, sakate, podizao iz groba mrtve, bio je, navodno drvodeljac, totalno nepismena lutalica palestinskim bespucima. Sta vise, cetiri jevandjelja, osnov hriscanstva nisu pisali apostoli cija imena nose, vec nepoznati autori. Oriiginali tih kanonizovanih jevandjelja, pisanih na grckom jeziku, ne postoje, a pisana su izmedju sedamdesetih i sto pedeset godina nove ere. Biblija je doradjivana sve do sestog vek, ma da postoje dokazi da su doradjivana cinjena i kasnije.

Baviš se formalnostima, tipa ko je pisao, čije je bilo penkalo, a čiji papir.
A ne baviš se suštinom, a to je sadržaj Jevanđelja, to je projekcija Ljubavi u reč.
Nemoj i Ti biti poput duševno mrtvih, i očigledne metafore tumačiti doslovno.

Kako ti ne razumes,nije isto kad covek sam pise svoje misli,i kad ih neko drugi prepricava!

U tome i jeste caka!!!
Kada jedan covek pise knjigu onda ona nosi pecat
ili obelezje njega samog.

ali ako knjigu pise njih (oko) 40-orica
a takodje kao da je JEDAN pisac u pitanju,
onda se zasigurno mozemo zapitati
nije li ona obicna ljudska tvorevina
ili nesto vise od od toga.

Da, vise od toga.

BOZJA REC!

Kako ti ne razumes,nije isto kad covek sam pise svoje misli,i kad ih neko drugi prepricava!

Da je pisao sam, rekli biste pisao je šta je želeo, bio subjektivan itd.
Nema veće blagodati od toga da neko počne nekoga slediti svojom voljom.
Bog je poslao svetlost, plamičak u tami, Ljubav, Isusa, neki ljudi su ga primetili, negovali, čuvali da svetli svima.
Mi Te ljude zovemo Apostoli.

Da je pisao sam, rekli biste pisao je šta je želeo, bio subjektivan itd.
Nema veće blagodati od toga da neko počne nekoga slediti svojom voljom.
Bog je poslao svetlost, plamičak u tami, Ljubav, Isusa, neki ljudi su ga primetili, negovali, čuvali da svetli svima.
Mi Te ljude zovemo Apostoli.
Znas i sam da je kroz ljudsku istoriju je bilo raznih vodja i dobrovoljnih sledbenika istih!Ni to nije dokaz Njegovog bozanstva!
Vec rekoh na drugoj temi i Muhamed je imao svoje sledbenike,i Mojsije,pa knjigu pisase sami,sto nimalo nesmeta njihovim sledbenicima!

Pre svega,lepo se kaze:"I Isus izabra 12 ucenika",i jos se kaze koji su:Andrija i njegov brat Petar,Jakov,Luka,Jovan,Marko,Filip,Juda Tadej,Juda Iskariotski....... itd,dakle ne kaze se da je to alegorija,vec se kaze da ih je izabrao 12 i jos se kaze 12 imena.

Kakve veze ima što su imena, i Isus je ime, pa se u realnom životu nije zvao Isus već ko zna kako.
Uostalom pravo ime i nije bitno, jer to nije suština.
Ne razumem dokle više to glođanje forme.

Pa ko je onda napisao bibliju?
Podaci o autografima biblijskih knjiga ne postoje, nego mnostvo njihovih prepisa, tzv. tekstualni svedoci".

Neko koga On nije ni poducavao,neko ko ga nije ni poznavao?
Moglo bi se tako reci. Po jednom jevandjelju on je drvodelja, a po drugom on je potomak davidovog roada. Tako, naprimer, cetiri jevandjelja su pisana izmedju 70. i 150. godine nove ere. Tesko da je ijedan od njegovih savremenika bio u tom periodu ziv, a ako jeste, mora da je u to Isusovo doba bio jako mlad.

Kako se onda zna da su to Hristove reci?
Pisci su bili “insturisani”, sto ce reci “nadahnuti” od Gospoda Svevisnjeg, Svemocnog i Sveznajuceg. Ispada kao da je on piscima "svetih spisa" diktirao tekstove.

Zašto zakon gravitacije ranije nije zapisan na papir, npr. 1000. godine nove ere?
Sta mislis? Mozda tada taj zakon nije ni delovao, pa nije mogo ni biti zapisan? A onda je, dobri boga, posle vise vekova, uvideo da zemlji nedostaje gravitacija, kao i zakon gravitacije, pa je, stvorivsi gravitaciju, pametnog i odanog hriscanina Isaka, poslao ga da se odmori ispod kruske. Samo sto je Isak zaspao, bogac je blago zadrmao drvo, a kruska (plod) je pala bas u saku Isaku. Isak je skocio od radosti, uzviknuo "eureka", valjda je to od nekoga cuo, i otrcao kuci, seo za pisaci sto i napisao da je pronasao zakon gravitacije i, naravno, dao definiciju u skladu s bozijom instrukcijom. Sutradan mu je njegov bogic sapnuo na uvo da ta gravitacija ima i formulu, saopstio mu kako glasi i rekao da odmah to zapise. Isak je tako postupio i postao slavan zahvaljujuci dobrom svevisnjem gospodaru i njegovim instrukcijama. To je to!

Sta mislis? Mozda tada taj zakon nije ni delovao, pa nije mogo ni biti zapisan? A onda je, dobri boga, posle vise vekova, uvideo da zemlji nedostaje gravitacija, kao i zakon gravitacije, pa je, stvorivsi gravitaciju, pametnog i odanog hriscanina Isaka, poslao ga da se odmori ispod kruske. Samo sto je Isak zaspao, bogac je blago zadrmao drvo, a kruska (plod) je pala bas u saku Isaku. Isak je skocio od radosti, uzviknuo "eureka", valjda je to od nekoga cuo, i otrcao kuci, seo za pisaci sto i napisao da je pronasao zakon gravitacije i, naravno, dao definiciju u skladu s bozijom instrukcijom. Sutradan mu je njegov bogic sapnuo na uvo da ta gravitacija ima i formulu, saopstio mu kako glasi i rekao da odmah to zapise. Isak je tako postupio i postao slavan zahvaljujuci dobrom svevisnjem gospodaru i njegovim instrukcijama. To je to!

Onda znaš i zašto su Jevanđelja pisana i posle Isusa.

Ne, ne znam. Ja sam bio ubedjen da su pisana za njegovo vreme i da je on drzao redovnu nastavu iz hriscanstva, a ova cetvorica apostola - Marko, Mateja, Luka i Jova su hvatali stenografske beleske i poste toga sastavljali skripta koja su umnozavali na primitivne sapirografe (u ono vreme napredna tehnologija).

Da li bi zakon gravitacije bio zapisan drugačije, da je pisan npr. 1000. godine nove ere?

Ovo bold ne razumem?Cemu onda ceo Njegov posao ako je unapred znao da je jalov?
Sad mi nemoj samo odgovoriti da je otkupio nase grehe,jer i nakon "otkupa"ljudi ostase gresni.

Hm,ko kaze da je otkupio grehe?Isus nije dosao da ucini da sve bude savrseno,vec da nauci ljude,kako je i sam rekao:
"Nisam dosao da donesem mir,nego mac".
Isus nam je dao nacin kako da se izborimo sa grehovima i kako da dostignemo Carstvo Nebesko.Bog je dao ljudima slobodu i Bog ne upravlja ljudima i ne odredjuje ko ce da gresi a ko nece,vec to ljudi sami odredjuju da li ce da grese!
Jalov posao?To moze samo da kaze neko ko ne razume.

Back