Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Isus je na nekoliko mjesta potvrdio da je on Jahve što u prijevodu znači Ja jesam.

Jovan 8,24 Stoga vam i rekoh: `Umrijećete u grijesima svojim.` Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim

Jovan 8,58 Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam

Jovan 13,19. "Već vam sada kažem, prije negoli se dogodi, da kad se dogodi vjerujete da Ja jesam.

Nakon ovih nekoliko tekstova mislim da tu nema nikakve dvojbe oko toga ko je Hrist.

Ehieh Ašer Ehieh, AHIH ASHR AHIH znači "Ja jesam (koji jesam)".

1.Jovanova 5

6 Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom,
ne samo vodom nego vodom i krvlju;
i Duh je koji svjedoči, jer je Duh istina,
7 Jer je troje što svjedoči na nebu:
Otac, Riječ, i sveti Duh; i ovo je troje jedno.
8 I troje je što svjedoči na zemlji:
duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
11 I ovo je svjedočanstvo da nam je Bog dao život vječni;
i ovaj život vječni u sinu je njegovom.

:deda:

Ne pijem niti pušim svašta za razliku od mnogih koji i usta otvaraju a da ne znaju što im ulazi kroz njih.

Origen ne znaš tko je??
Pa odsekao je kithu jer ima u novom zavetu da bolje je odseći ud koji te sablažnjava nego da u pakao završiš.
.

Pa citao sam na wikipediji nesto,ali nigde nisam nasao da je sebi odsekao ki*u.
I Isus isto kaze da je bolje sebi oko izvaditi nego na tudju zenu pogledati.

Ja sam ti na ovo odgovorio, ali je, na tvoju radost, obrisan. Zasto si me prijavio. Trebao si da das utuk, a ne da trazis brisanje. Zasto nisi prikazao moj odgovor?

Нисам видео твој одговор дуже време па не видим како бих могао да пријављујем нешто што нисам видео. Али веруј шта хоћеш, свеједно ми је.
А ти би да добијеш утук? На конкретну тврдњу да не говориш истину са доказом да не говориш истину? Ево, ако и овде одговориш на сличан начин, слободно ми пошаљи пп са дупликатом садржаја, да не би било како ти не одговарам.
Додуше, обзиром на количину мржње коју сејеш сваком поруком, не чуди ме брисање. Да те подсетим, колико ти можеш да прикажеш моје одговоре, толико могу и ја твоје. Ето, сада можеш да ми кажеш оно што си се уздржавао и на начин који примењујеш у дискусији са онима који су корисници и не могу да утичу на садржај или начин дискутовања.

Нисам видео твој одговор дуже време па не видим како бих могао да пријављујем нешто што нисам видео. Али веруј шта хоћеш, свеједно ми је.
А ти би да добијеш утук? На конкретну тврдњу да не говориш истину са доказом да не говориш истину? Ево, ако и овде одговориш на сличан начин, слободно ми пошаљи пп са дупликатом садржаја, да не би било како ти не одговарам.
Додуше, обзиром на количину мржње коју сејеш сваком поруком, не чуди ме брисање. Да те подсетим, колико ти можеш да прикажеш моје одговоре, толико могу и ја твоје. Ето, сада можеш да ми кажеш оно што си се уздржавао и на начин који примењујеш у дискусији са онима који су корисници и не могу да утичу на садржај или начин дискутовања.
I sta sad zelis ovim da postignes. Ovo se zove spamovanje. Zbog spamovanja ti si zatvarao mnoge teme, jer ti nisu bile po volji. Daj, nalazis se na temi koja glasi "Da li je zaista Isus Hrist bio Bog?", a ti se bavis vredjanjem i kvalifikacijama. Za tebe se komotno moze primeniti uzrcica: "U tudjem oku vidis trn, a u smon ne vidis brvno". Ima li nekog ovde ko vise od tebe mrzi neistomisljenike. Takvih nema. I nemam nameru da se sa tobom dalje raspravljam o kojekavim tricarijama kojima si preokupiran..

I sta sad zelis ovim da postignes. Ovo se zove spamovanje. Zbog spamovanja ti si zatvarao mnoge teme, jer ti nisu bile po volji. Daj, nalazis se na temi koja glasi "Da li je zaista Isus Hrist bio Bog?", a ti se bavis vredjanjem i kvalifikacijama. Za tebe se komotno moze primeniti uzrcica: "U tudjem oku vidis trn, a u smon ne vidis brvno". Ima li nekog ovde ko vise od tebe mrzi neistomisljenike. Takvih nema. I nemam nameru da se sa tobom dalje raspravljam o kojekavim tricarijama kojima si preokupiran..
Само да другим корисницима не представљаш ствари онакве какве нису и да им изврћеш истину како би себи обезбедио некакву улогу зналца.
Као и што сам доказао у претходној поруци.
На лажи на свакој теми треба упозоравати, то није спам.
Иначе, задовољан сам одговором, хвала лепо. Све си рекао.

[B:
hogarius]I sta sad zelis ovim da postignes[/B]. Ovo se zove spamovanje. Zbog spamovanja ti si zatvarao mnoge teme, jer ti nisu bile po volji. Daj, nalazis se na temi koja glasi "Da li je zaista Isus Hrist bio Bog?", a ti se bavis vredjanjem i kvalifikacijama. Za tebe se komotno moze primeniti uzrcica: "U tudjem oku vidis trn, a u smon ne vidis brvno". Ima li nekog ovde ko vise od tebe mrzi neistomisljenike. Takvih nema. I nemam nameru da se sa tobom dalje raspravljam o kojekavim tricarijama kojima si preokupiran.
R.Žiskar:
Само да другим корисницима не представљаш ствари онакве какве нису и да им изврћеш истину како би себи обезбедио некакву улогу зналца.
Као и што сам доказао у претходној поруци.
На лажи на свакој теми треба упозоравати, то није спам.
Иначе, задовољан сам одговором, хвала лепо. Све си рекао.
Ima li nekog ovde ko vise od tebe mrzi neistomisljenike.” Nema ih, ti si jedinstven. Takvog mrzana tesko se bilo gde moze naci, a ne samo “ovde”.

Sta si hteo sa ovim ne bas dovoljno pametno sklepanim postom da dokazes? Da si spasitelj, novi Isus, novi sin bozji? Svasta od tebe. Spamujes i to debelo. Delis kfalifikacije bez argumenata. Shvatam, ti i ne znas bolje. Suvise si preokupiran mrznjom i svojom velicinom. Pravi si hriscanin balkanskog smera.

Poslednja izmena:
како то Бог може бити бестелесан?

pa niko ga nije video da šeta ulicom.Možda je moj komšija božanstvo ali ga ne prepoznajem.Naravno,šalim se.Pa ne znam da može biti u bilo kakvom oliku .Ako je telesan onda je sa planete Niburu i tamo obitava.Postoje razne figurine iz ranijih perioda kada su bogove oslikavali ili vajali u obličju kakvom su viđeni ili zamišljeni.Ali tema je Isus.Nije on nikakav Bog niti približan božanstvu.On je jedna obična osoba,politički protivnik tadašnjem režimu koga su ubili jer je smetao nekom predsedniku mesne zajednice.A kasnije su ga proglasili "bogom" kao utrmeljenje nove vere i pokušaj da se objedine sve sekte u jednu.Naravno i tada su videli ekonomsku moć u njemu pojedinci.

Zanimljivo....Kako može taj Isus da bude Bog kada vam lepo piše u svetim knjigama da je Bog samo jedan.A Isus je samo postavka i početak jedne nove vere i žrtva ludaka koga su ga proglasili božanstvom.Kako to bog može biti telesan?

Hmmmm,zanimljivo je pre svega to sto covek misli da moze da razume sta je to Bog!Ne moze!Moze samo da se priblizava Bogu!Bog nije toliko jednostavan da bi covek mogao da ga shvati,i covek je previse slab da bi razumeo i shvatio Boga.
Pocevsi od Isusa pa preko apostola,pa preko mnogih crkvenih velikana,svetaca,sv. oca...doslo je saznanje da je Bog Sveta Trojica!Isus je tvrdio da je Bog 1,ali je takodje govorio: "Ja i Otac jedno Smo!","Ko je video mene,video je i Oca Mojeg",Isus je rekao:"Zasto me nazivas dobrim,samo Bog je dobar."..Takodje je rekao: "Ja sam vas pastir dobri,i ja zivot svoj za ovce moje dajem".

pa niko ga nije video da šeta ulicom.Možda je moj komšija božanstvo ali ga ne prepoznajem.Naravno,šalim se.Pa ne znam da može biti u bilo kakvom oliku .Ako je telesan onda je sa planete Niburu i tamo obitava.Postoje razne figurine iz ranijih perioda kada su bogove oslikavali ili vajali u obličju kakvom su viđeni ili zamišljeni.Ali tema je Isus.Nije on nikakav Bog niti približan božanstvu.On je jedna obična osoba,politički protivnik tadašnjem režimu koga su ubili jer je smetao nekom predsedniku mesne zajednice.A kasnije su ga proglasili "bogom" kao utrmeljenje nove vere i pokušaj da se objedine sve sekte u jednu.Naravno i tada su videli ekonomsku moć u njemu pojedinci.
ма све је то ок, то је твоје мишљење, него покушај сад да ми спојиш православље које сматра Христа Богом са овим што си написао.
чисто ме интересује зато што си написао да ти је православље најближе

Drugi problem:SHVATANJE BOGA KAO MATERIJU,ENERGIJU!
Bog nije materija niti neka energija,vec je izvor i stvoritelj svega sto vidis i ne vidis.Evo ti primer da mozes da uporedis:Za Boga kazu da ljubav.Ljubav nije ni materija ni enegrija.Ljubav nastaje samo u zajednici izmedju najmanje 2 ljudi.Sto bi dakle bilo poredjenje za Svetu Trojicu,tj u ovom slucaju sveta 2.Da bi se rodilo dete mora postojati otac,majka i dete!Dakle 3 moraju postojati za 1,to je vec ikona Sv 3.
Ne mozes reci da je tvoj komsija nije Bog,ali mozes reci da je Bog i tvoj komsija,jer Boga mozes potraziti i kroz druge ljude.Npr,da li si se ikad zapitao (verovatno nisi posto si ateista),kada ti neko nesto govori:Da li je ovo nesto vazno za mene,da li Bog kroz nekog hoce nesto da mi kaze,da me ispravi.....ili ces reci:Ovo je neka budala koja me nervira,ovo je neki debbil koji me mrzi.........
Ne bih bas omalovazavao Isusa.Njegovo rodjenje i zivot i smrt su proricali mnogi ljudi,proroci i to jos 1000 godina pre nove ere.Dakle ako je neciji dolazak prorican 1000 godina pre nego sto je dosao,i kada je dosao,taj je cinio cuda,ozivljavao mrtve,lecio,isterivao demone,smirivao oluju,I ako je raspet kako je rekao Car David 1000 godina pne,i ako je vaskrsao i vazneo se na nebo,a pre toga se javio Bog sa neba,poslao goluba sa neba na Isusa i rekao:Ovo je Sin moj ljubljeni koji je po mojoj volji,njega slusajte!,a da ne pricamo sta je sve govorio,onda on ne moze biti samo obican ludak!On je zasigurno neko vazan!

ма све је то ок, то је твоје мишљење, него покушај сад да ми спојиш православље које сматра Христа Богом са овим што си написао.
чисто ме интересује зато што си написао да ти је православље најближе

Pa najbliže mi je jer su svi moji pravoslavne vere.Neki idu u crkvu a neki ne.Jedni smatraju da je pravoslavlje "običaj" i držanje tradicije a neki veruju u boga.Jedan deo je atistički nastrojen ali oni izumiru a i pravu su.Nažalost nisam ateista a bolje bih prošao da jesam, jer se ne bih zamlaćivao sa ovim.

Pa najbliže mi je jer su svi moji pravoslavne vere.Neki idu u crkvu a neki ne.Jedni smatraju da je pravoslavlje "običaj" i držanje tradicije a neki veruju u boga.Jedan deo je atistički nastrojen ali oni izumiru a i pravu su.Nažalost nisam ateista a bolje bih prošao da jesam, jer se ne bih zamlaćivao sa ovim.

Nije obicaj,vec nesto vise...doci ce vreme kada ces se postideti sto si zeleo da si ateista......evo imas ovde film,odlican je i ako bi hteo da pricas o pravoslavlju prvo pogledaj ovaj film,nadji na Torentu i skini,odlican je u svakom smislu..samo je malo trailer lose uradjen,ubacili ratnu muziku u pozadini i ostalo....

Drugi problem:SHVATANJE BOGA KAO MATERIJU,ENERGIJU!
Bog nije materija niti neka energija,vec je izvor i stvoritelj svega sto vidis i ne vidis.Evo ti primer da mozes da uporedis:Za Boga kazu da ljubav.Ljubav nije ni materija ni enegrija.Ljubav nastaje samo u zajednici izmedju najmanje 2 ljudi.Sto bi dakle bilo poredjenje za Svetu Trojicu,tj u ovom slucaju sveta 2.Da bi se rodilo dete mora postojati otac,majka i dete!Dakle 3 moraju postojati za 1,to je vec ikona Sv 3.
Njegovo rodjenje i zivot i smrt su proricali mnogi ljudi,proroci i to jos 1000 godina pre nove ere.Dakle ako je neciji dolazak prorican 1000 godina pre nego sto je dosao,i kada je dosao,taj je cinio cuda,ozivljavao mrtve,lecio,isterivao demone,smirivao oluju,I ako je raspet kako je rekao Car David 1000 godina pne,i ako je vaskrsao i vazneo se na nebo,a pre toga se javio Bog sa neba,poslao goluba sa neba na Isusa i rekao:Ovo je Sin moj ljubljeni koji je po mojoj volji,njega slusajte!,a da ne pricamo sta je sve govorio,onda on ne moze biti samo obican ludak!On je zasigurno neko vazan!

Proricali su?Kada je to napisano?U kojim knjigama?Pa proriču i kraj sveta.I to odavno.Pa jednom mora i to da se desi.I neko će reći eto proročanstvo se ispunilo.Evo za primer,zaluta meteorit i napravi katastrofu.Zar je normalno da se to pripiše proročanstvu.Ista stvar stoji i sa Isusom.Uvek se govori da bolji dani moraju doći i da će neka osoba doći i napraviti "revoluciju".

Nisam ovu temu shvatio kao vređanje nekoga ili POKAJAĆEŠ SE .Jednostavno,razmena mišljenja.Pa većina vas nije normalna.Zalupani ste verom i tvrdite da ste samo vi u pravu.Druga mišljenja ne uvažavate.Lepo je popričati i podeliti mišljenje.Malo je ovde tolerantnih ljudi.

Nisam ovu temu shvatio kao vređanje nekoga ili POKAJAĆEŠ SE .Jednostavno,razmena mišljenja.Pa većina vas nije normalna.Zalupani ste verom i tvrdite da ste samo vi u pravu.Druga mišljenja ne uvažavate.Lepo je popričati i podeliti mišljenje.Malo je ovde tolerantnih ljudi.
Tako je svuda u svetu, negde vise negde manje tolerantni. Dolazi vreme kada ce i u, tzv. demokratskim zemljama poceti ukidanje verskih sloboda. Religija je ispucana i otrcana dogmatska ideologija koja vuce unazad.

Proricali su?Kada je to napisano?U kojim knjigama?Pa proriču i kraj sveta.I to odavno.Pa jednom mora i to da se desi.I neko će reći eto proročanstvo se ispunilo.Evo za primer,zaluta meteorit i napravi katastrofu.Zar je normalno da se to pripiše proročanstvu.Ista stvar stoji i sa Isusom.Uvek se govori da bolji dani moraju doći i da će neka osoba doći i napraviti "revoluciju".

Uhu,ima mnogo,nemoguce da nisi cuo,evo ja cu ti dati neke,a ti ostalo potrazi na netu.Od Isusa je vecina Jevreja "trazila" da ih oslobodi od Rimljana,a Isus im je rekao:"Ja sam dosao da vas oslobodim od jednog drugog ropstva","Kakvog ropstva,mi smo slobodni?".."Dosao sam da vas oslobodim od ropstva iz greha,jer svako ko cini greh njegov je rob".E sad prorocanstva:
Isaija:"Jer rodi nam se dete,kome je vlast na ramenu i ime ce mu biti:Savetnik,Divni,Bog silni,Otac vecni,Knez mira."
"I cena njegova bese 30 srebrnjaka" (Isusa je Juda izdao za 30 srebrnjaka)
"On bi kaznjen za nase grehe,zlostavljan za nasa nedela,i ranom njegovom mi se iscelismo".
"I dobicete znak:Devojka ce zaceti i roditi dete".(Devojka znaci devica)
I jos mnoga druga,nadji na netu,a evo imas i u Davidovim psalmima opis Isusove smrti.Josip,Isusov otac je bio potomak cara Davida:
"Bože, Bože moj! zašto si me ostavio udaljivši se od spasenja mojega, od riječi vike moje?.......I govore: oslonio se na Gospoda, neka mu pomože, neka ga izbavi, ako ga miluje.....Kao voda razlih se; rasuše se sve kosti moje; srce moje posta kao vosak, rastopilo se u meni.
Sasuši se kao crijep krjepost moja, i jezik moj prionu za grlo, i u prah smrtni mećeš me.
Opkoliše me psi mnogi; četa zlikovaca ide oko mene, probodoše ruke moje i noge moje.
Mogao bih izbrojiti sve kosti svoje. Oni gledaju, i od mene načiniše stvar za gledanje.
Dijele haljine moje među sobom, i za dolamu moju bacaju ždrijeb.
Ali ti, Gospode, ne udaljuj se. Silo moja, pohitaj mi u pomoć.
Izbavi od mača dušu moju, od psa jedinicu moju.
Evo ti,ima naravno jos prorocanstava,kao npr:"I ne okrete ledja onima koji ka bicevasu...."I ne okrete lice od onih koji mu bradu cupahu"......Delove koje sam obelezio najvise govore i potvrdjuju da se radi o Isusu.Ima jedan deo,koji nisam napisao,gde kaze da su mu udovi (ruke i noge) razbacani,istegnuti,sto je polozaj tela u raspecu!
JOS NESTO,DELO JE NAPISANO OKO 1000 GODINA PRE HRISTA!

Back