Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lekmi, i Isus i apostoli koji su bili drvosece, ribari, nisu bili pismeni, tako da nisu mogli da zapisuju ono sto ih je, navodno, Hrist (mesija) ucio. Shvatas?

Da,da nije bio pismen........ svasta......Nigde se u svetom pismu ne kaze da je bio nepismen,jer je to nebitno,iako se kaze sledece:
"Kada su izveli devojku da je kamenuju,i pitase Isasa da li treba da je ubiju,Isus NA ZEMLJI NAPISA NJIHOVA IMENA,i rece,ko je bez greha,neka prvi baci kamen"!
Jos je zanimljivije to da su apostoli,koji su napisali tolika dela,bili nepismeni...........to je stvarno ono,vrhunac......

Kako ti ne razumes,nije isto kad covek sam pise svoje misli,i kad ih neko drugi prepricava!

Prepricavala su ih 4 jevandjelja,koja su verovatno pisana u razlicito vreme,na razlicitim mestima,a podudaraju se gotovo u slovo,sve je isto......
Isus je hteo da se njegovim ucenicima veruje isto koliko i njemu,jer ako im on ne bi predao to da pisu o njegovom zivotu,a ne on sam,kako bi im sutra prepustio da stvaraju crkvu,ako nije imao poverenja u njih?Sam Isus je rekao:Ja sam loza,a vi ste cokoti.

Znas i sam da je kroz ljudsku istoriju je bilo raznih vodja i dobrovoljnih sledbenika istih!Ni to nije dokaz Njegovog bozanstva!
Vec rekoh na drugoj temi i Muhamed je imao svoje sledbenike,i Mojsije,pa knjigu pisase sami,sto nimalo nesmeta njihovim sledbenicima!

Dosao si na temu "religija",a ti trazis dokaze.
Dokaza,uistinu ima mnogo,ali im se ne treba sluziti.Kad ti jednom nesto bude dokazano ti verujes,i ne trebaju ti dokazi,jer vidis sam.Nije Isus dzabe ljudima govorio da veruju,da ce ih to spasiti.Apostol Pavle je cesto govorio:Ne gubite veru,ne gubite veru.
Muhamed i Mojsije su vecinom pisali knjigu o Bogu,tj o pocetku Bozijeg otkrivanja ljudima,nisu mnogo pisali o sebi.Mojsije je resio da zapise te knjige,koje su do tada bile usmeno prenosene,da slucajno ne bi pale u zaborav.Na koga je Mojsije imao da se osloni?

Prepricavala su ih 4 jevandjelja,koja su verovatno pisana u razlicito vreme,na razlicitim mestima,a podudaraju se gotovo u slovo,sve je isto......
Isus je hteo da se njegovim ucenicima veruje isto koliko i njemu,jer ako im on ne bi predao to da pisu o njegovom zivotu,a ne on sam,kako bi im sutra prepustio da stvaraju crkvu,ako nije imao poverenja u njih?Sam Isus je rekao:Ja sam loza,a vi ste cokoti.

Vec pitah,pisala je i Magdalena,ali njenih reci tu nema!?Dakle,to me navodi na sumnju u istinitost pisanija,jer cenzura je prevelika!To ti je ko jendnopartijski sistem,ima da bude kako Tito kaze,il ti sledi Goli Otok!A ipak vidimo da Drug Stari i nije bas bio za sve u pravu......

Dosao si na temu "religija",a ti trazis dokaze.
Dokaza,uistinu ima mnogo,ali im se ne treba sluziti.Kad ti jednom nesto bude dokazano ti verujes,i ne trebaju ti dokazi,jer vidis sam.Nije Isus dzabe ljudima govorio da veruju,da ce ih to spasiti.Apostol Pavle je cesto govorio:Ne gubite veru,ne gubite veru.
Muhamed i Mojsije su vecinom pisali knjigu o Bogu,tj o pocetku Bozijeg otkrivanja ljudima,nisu mnogo pisali o sebi.Mojsije je resio da zapise te knjige,koje su do tada bile usmeno prenosene,da slucajno ne bi pale u zaborav.Na koga je Mojsije imao da se osloni?
A ko kaze da ja nemam vere i da sam izgubila nadu?

Kakve veze ima što su imena, i Isus je ime, pa se u realnom životu nije zvao Isus već ko zna kako.
Uostalom pravo ime i nije bitno, jer to nije suština.
Ne razumem dokle više to glođanje forme.

Kako ime nije bitno?Ime je dosta bitno.Po imenu ce te Bog prepoznati,i kad se pricescujes,svestenik pita:Pricescuje se? a ti kazes npr Aleksandar.Isus se zvao Jesua,sto je isto sto i Isus,samo na jevrejskom jeziku.Jesua=Iesus=Isus,znas da su rimljani napisali Iesus Nazarenux Rex Iuderium.
Mi smo primili hriscanstvo od Grka,i tim smo primili i grcki naziv za ime Jesua-Isus.Nista to nije pogresno.To je isto kao kad bi otisao neko ko se zove Marko u Ameriku,zvali bi ga Mark.

Podaci o autografima biblijskih knjiga ne postoje, nego mnostvo njihovih prepisa, tzv. tekstualni svedoci".

Moglo bi se tako reci. Po jednom jevandjelju on je drvodelja, a po drugom on je potomak davidovog roada. Tako, naprimer, cetiri jevandjelja su pisana izmedju 70. i 150. godine nove ere. Tesko da je ijedan od njegovih savremenika bio u tom periodu ziv, a ako jeste, mora da je u to Isusovo doba bio jako mlad.

Pisci su bili “insturisani”, sto ce reci “nadahnuti” od Gospoda Svevisnjeg, Svemocnog i Sveznajuceg. Ispada kao da je on piscima "svetih spisa" diktirao tekstove.

U Boga se veruje,ne trebaju za to dokazi,jer ce te Bog voditi da ne pogresis.
Isus je bio i drvodelja i potomak Cara Davida,po ocu Josipu,ali nikad nije isticao to svoje carsko poreklo,vec je zadobio ljude na jedan drugi nacin,sto opet dokazuje to da je velicina u tome ne pokazivati moc,iako mnogi tvrde,ako je bio Bog zasto to nije rekao,pa eto bio je i potomak cara Davida pa nije rekao.Kada je ulazio u Jerusalim,narod je vikao:Osama sinu Davidovom!

Sta mislis? Mozda tada taj zakon nije ni delovao, pa nije mogo ni biti zapisan? A onda je, dobri boga, posle vise vekova, uvideo da zemlji nedostaje gravitacija, kao i zakon gravitacije, pa je, stvorivsi gravitaciju, pametnog i odanog hriscanina Isaka, poslao ga da se odmori ispod kruske. Samo sto je Isak zaspao, bogac je blago zadrmao drvo, a kruska (plod) je pala bas u saku Isaku. Isak je skocio od radosti, uzviknuo "eureka", valjda je to od nekoga cuo, i otrcao kuci, seo za pisaci sto i napisao da je pronasao zakon gravitacije i, naravno, dao definiciju u skladu s bozijom instrukcijom. Sutradan mu je njegov bogic sapnuo na uvo da ta gravitacija ima i formulu, saopstio mu kako glasi i rekao da odmah to zapise. Isak je tako postupio i postao slavan zahvaljujuci dobrom svevisnjem gospodaru i njegovim instrukcijama. To je to!

Nije jabuka nego kruska,i nije Isak uzviknuo Eureka,nego Arhimed......zanimljivo je kako ljudi zaobilaze istinu,samo zato sto im ne odgovara..... -.-

Vec pitah,pisala je i Magdalena,ali njenih reci tu nema!?Dakle,to me navodi na sumnju u istinitost pisanija,jer cenzura je prevelika!To ti je ko jendnopartijski sistem,ima da bude kako Tito kaze,il ti sledi Goli Otok!A ipak vidimo da Drug Stari i nije bas bio za sve u pravu......

Tito nije bio Bog.....
Zasto Magdalena nije bila rabin,svestenik?Covece,shvati da u to vreme zena nije imala nikakvu ulogu u svakodnevnom zivotu a kamoli da gradi crkvu.Nije Bog dzabe prvo stvorio muskarca,pa od rebra stvorio zenu,i nije se Isus dzabe pojavio kao muskarac.

Zasto onda trazis dokaze?

Moja vera nije zasnovana na Bogu onako kako je hriscanstvo tumci!Ja verujem u dobro i zlo,da se one nalaze u svakom coveku,i da od njega samog zavisi koliko ce ono zlo drzati pod kontrolom,a ne od molitve!Verujem da covek ima dusu,kao energiju zivota,koja je neunistiva,ali mi nema logike da se ista skladisti igde i da ceka "strasni sud"!Energija sama po sebi mora preci iz jednog oblika u drugi i zato ne moze nestati.Odprilike tako!A nadam se da cu do kraja zivota imati snage da svoje zlo dobro drzim pod kontrolom!

Moja vera nije zasnovana na Bogu onako kako je hriscanstvo tumci!Ja verujem u dobro i zlo,da se one nalaze u svakom coveku,i da od njega samog zavisi koliko ce ono zlo drzati pod kontrolom,a ne od molitve!Verujem da covek ima dusu,kao energiju zivota,koja je neunistiva,ali mi nema logike da se ista skladisti igde i da ceka "strasni sud"!Energija sama po sebi mora preci iz jednog oblika u drugi i zato ne moze nestati.Odprilike tako!A nadam se da cu do kraja zivota imati snage da svoje zlo dobro drzim pod kontrolom!

Opet i opet i opet shvatanje Boga i duse kao materiju,kao energiju.....To da se dusa skladisti nije crkveno ucenje vec je ucenje grckog filozofa Sofokla,od cega se crkva odvaja.Covek je stvoren po liku Bozijem ali je po prirodi palo bice i blizi je djavolu nego Bogu,i mnogo su nam bliza ona zemaljska zadovoljstva,i jasnije nego ono sto nam Bog pruza....O svakom coveku treba govoriti i misliti pozitivno,i uvek govoriti sve najbolje o njemu,i nikad ga ne osudjivati,vec pokusaj da nadjes izgovor ili opravdanje zasto je on takav,jer kako starac Tadej rece:"Kakve su ti misli,takav ti je zivot".
Sta ti toliko znas o molitvi,pa da mozes da osudjujes i da ocenjujes da li molitva pomaze?

Opet i opet i opet shvatanje Boga i duse kao materiju,kao energiju.....To da se dusa skladisti nije crkveno ucenje vec je ucenje grckog filozofa Sofokla,od cega se crkva odvaja.Covek je stvoren po liku Bozijem ali je po prirodi palo bice i blizi je djavolu nego Bogu,i mnogo su nam bliza ona zemaljska zadovoljstva,i jasnije nego ono sto nam Bog pruza....O svakom coveku treba govoriti i misliti pozitivno,i uvek govoriti sve najbolje o njemu,i nikad ga ne osudjivati,vec pokusaj da nadjes izgovor ili opravdanje zasto je on takav,jer kako starac Tadej rece:"Kakve su ti misli,takav ti je zivot".
Sta ti toliko znas o molitvi,pa da mozes da osudjujes i da ocenjujes da li molitva pomaze?
O,covece ne jedi se.U svom posti htedoh reci da nema coveka koji u nesto neveruje!Ako ne pripadam nekoj religijskoj organizaciji,to ne znaci da nemam vere.I ja kao i mnogi,pa i kao i ti,trazim tu istinu.A da li cu je naci,to ne znam,ali nada je tu,pa mozda mi se i posreci!

O,covece ne jedi se.U svom posti htedoh reci da nema coveka koji u nesto neveruje!Ako ne pripadam nekoj religijskoj organizaciji,to ne znaci da nemam vere.I ja kao i mnogi,pa i kao i ti,trazim tu istinu.A da li cu je naci,to ne znam,ali nada je tu,pa mozda mi se i posreci!

Ne treba da pripadas nekoj religijskoj organizaciji,jer je Isus rekao:Ne tragajte za vecinom,nego za istinom,i istina ce vas osloboditi....ali isto tako ako vec hoces da verujes u Boga,ne mozes ratidi sve po svom,vec kako nam je Bog rekao da to radimo.......sta bi bilo kad bi svako radio onako kako on hoce,a ne onako kako treba?

Objasni, šta to ima u imenu, zbog čega je ono dosta bitno?

Ne znam,nisam ja to izmislio,vec tako Bog kaze....
Znam samo da kad sam citao knjigu Sveti Vasilije Ostroski,otprilike prvo poglavlje je bilo o imenu,i citao sam otp to da i Bog ima ime,Jahve,da ime donekle i oznacava coveka kakav je,da je to ono po cemu ce nas Bog poznati...
Kada je Isus isterivao demone iz jednog coveka,prvo sto ga je pitao je kako se zove,pa tek je onda isterao demone iz coveka,to ti je ono isterivanje demona kod jezera,a covek se zvao Leonid...

Ne znam,nisam ja to izmislio,vec tako Bog kaze....
Znam samo da kad sam citao knjigu Sveti Vasilije Ostroski,otprilike prvo poglavlje je bilo o imenu,i citao sam otp to da i Bog ima ime,Jahve,da ime donekle i oznacava coveka kakav je,da je to ono po cemu ce nas Bog poznati...
Kada je Isus isterivao demone iz jednog coveka,prvo sto ga je pitao je kako se zove,pa tek je onda isterao demone iz coveka,to ti je ono isterivanje demona kod jezera,a covek se zvao Leonid...

Gle, u svetu možda postoji milion ljudi sa imenom Perica, a od tih milion neke Perice su dobre, a neke Perice su rđave i to nema veze sa imenom.
A to što ga je pitao kako se zove je elementarna kultura.
Kada želiš formalno da se upoznaš sa nekim, pitaš ga kako se zove.

ако ти је сумња у срцу за веру у Бога, сумњаћеш у све ко год писао свете књиге
за разум схватам, сви сумњамо, јер се водимо својом логиком и покушавамо да наметнемо исту неком Апостолу који је писао Еванђеље

Ne treba da pripadas nekoj religijskoj organizaciji,jer je Isus rekao:Ne tragajte za vecinom,nego za istinom,i istina ce vas osloboditi....ali isto tako ako vec hoces da verujes u Boga,ne mozes ratidi sve po svom,vec kako nam je Bog rekao da to radimo.......sta bi bilo kad bi svako radio onako kako on hoce,a ne onako kako treba?
Prvo kazes da je Isus rekao da tragamo za istinom,potom da se moram pridrzavati onoga sto pise u Bibliji.
To je kontradiktorno.

ако ти је сумња у срцу за веру у Бога, сумњаћеш у све ко год писао свете књиге
за разум схватам, сви сумњамо, јер се водимо својом логиком и покушавамо да наметнемо исту неком Апостолу који је писао Еванђеље

Verujem ja u boga na svoj nacin!Ne verujem crkvi,a narocito svestenstvu!

Verujem ja u boga na svoj nacin!Ne verujem crkvi,a narocito svestenstvu!

Isus je rekao za tadasnje fariseje,koji su bili licemeri,rekao je ljudima,da rade sve onako kako im kazu,ali da se ne ugledaju na njih,jer oni govore a ne ispunjavaju ono sto govore...
Dakle ako vec hoces da verujes u Boga,nemoj to da radis kako ti hoces,to se zove sujeta,i protiv toga se treba boriti u sebi,vec radi onako kako ti je Bog rekao....
Zasto ne verujes crkvi?

Prvo kazes da je Isus rekao da tragamo za istinom,potom da se moram pridrzavati onoga sto pise u Bibliji.
To je kontradiktorno.

Hmmm...Isus je bez prestanka kada je dosao na zemlju citirao Sveto Pismo,samo da bi ljudima pokazao koliko se toga krije i koliko je to vazno za ljude.....Isus je jako postovao Sveto Pismo,i govorio je da se nece desiti Carstvo Bozije,dok se Biblija ne ispuni do poslenjeg jota,pa ti shvati koliko je to vazno....

Back