- Poruka
- 46.570
Ne razumem kako ja to sam sebe sabotiram. Bog ne može da umre a Isus je umro, znači nije bio Bog nego čovek.

Lepo pise u Bibliji da je Isus samo Bozji sin.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne razumem kako ja to sam sebe sabotiram. Bog ne može da umre a Isus je umro, znači nije bio Bog nego čovek.
ti ne razumes prirodu Boga...
Prvo nauci o Bogu pa se vrati...
za pocetak nauci da je Bog duhovno bice i da je besmrtan...
Ova analogija sa porodicom ti nije dobra. Činjenica je da sve troje čine jednu porodicu, ali svi sa strane, a i oni sami, mogu da prebroje da ih je troje pa 1+1+1 jeste jedna porodica ali tri posebne ličnosti.Da,Otac jeste veci od Sina,ali na jedan drugi nacin.Ne mogu ti bas objasnjavati to u celini jer je stvarno opsirno,pa cu ti dati jedan primer.
"Neka muz bude glava zeni,a neka im oboma glava bude Hrist". Ovo mogu vrlo brzo da ti razjasnim,pa ako budes htela da shvatis,mozda ces shvatiti i ovo iznad:
Prvo,porodica je ikona svete trojice-da bi se rodilo dete,potrebni su i Otac i Majka.Otac,treba da bude glava porodice,majka ima svoju ulogu,a deca trebaju da budu poslusna.I onda SVO TROJE CINE JEDNU PORODICU,niti ta porodica moze biti samo MAjka,ili samo Otac,ili samo DETE.
Ovo se postovalo do pre jedno 40-ak godina otprilike,i tada je bilo vrlo malo razvoda brakova-i to najcesce zbog prevare.
Pogledaj danas koliko ima razvoda brakova,jer se to ne postuje,ne zna se cije je cije mesto u porodici,i svi su nezadovoljni,a deca obicno besna.DA li si ista,imalo razumela?!
Lepo pise u Bibliji da je Isus samo Bozji sin.
vredjas aNasla krpa zakrpu.
Ova analogija sa porodicom ti nije dobra. Činjenica je da sve troje čine jednu porodicu, ali svi sa strane, a i oni sami, mogu da prebroje da ih je troje pa 1+1+1 jeste jedna porodica ali tri posebne ličnosti.
U redu. Ali postoji stih gde Isus šalje učenike da uzmu magarca da bi na njemu ušao u Jerusalim da bi se ispunilo Zaharijevo proročanstvo, koje kaže da će u Jerusalim ući mesija na magarcu.Mona,pisi manje postova i odgovora,jer bolje smisli jedan post,ali da njime bar nesto kazes,kao npr ZASTO JE NEMOGUCE DA BOG POSTANE COVEK.jos uvek cekam odgovor koji nisam dobio.
A da evo ti jos jedan primer da se malo zanimas:
Jedan apostol (nisam bas 100% siguran koji,mada mislim da je bio Toma,mada to sad nije toliko vazno),posle vaskrsenja kleknu pred Isusa i rece:Isus,moj Gospod i Bog. a Isus ga nije ispravio. (citat sam "zviznuo" iz svoje glave pa mozda nije bas tacan 100%,npr raspored reci,ali ono sto je bilo najvaznije sam siguran da je tacno,a ti ako hoces proveri na Googlu,ili u Biblij)
da mesija a ne BogU redu. Ali postoji stih gde Isus šalje učenike da uzmu magarca da bi na njemu ušao u Jerusalim da bi se ispunilo Zaharijevo proročanstvo, koje kaže da će u Jerusalim ući mesija na magarcu.
vredjas a
tako Hrist nije radio a pises o njemu...
to je licemerje....
i ucenjujesOd sada necu ni da ti odgovaram dok ne odgovoris na moje pitanje ZASTO JE NEMOGUCE DA BOG POSTANE COVEK??!!!!! kad odgovoris,nastavljamo razgovor,ali nemoj da ti nadjem neku rupu u odgovoru ili da mi pricas nesto levo.
U redu. Ali postoji stih gde Isus šalje učenike da uzmu magarca da bi na njemu ušao u Jerusalim da bi se ispunilo Zaharijevo proročanstvo, koje kaže da će u Jerusalim ući mesija na magarcu.
Da,a pronadji na Googlu slike magarca i videces da magarac na ledjima ima krst.
Da,usao je na magarcu u Jerusalim,na istocna vrata i sta je tu cudno?
Ti si to tako razumeo, ali pazi: u porodici postoji žena Mara (posebna ličnost), muž Milojko (posebna ličnost) i dete Melanija (posebna ličnost), pa ako praviš paralelu onda Bog je Bog sin (posebna ličnost), Bog otac (posebna ličnost), ono treće neću ni da pominjem jer nije ličnost. Ni Bog nije ličnost ali sledim tvoju logiku.Op,evo ga.U postu iznad porodica predstavlja BOGA.Sto znaci ako se prevede ovo tvoje dobija se nesto sto pravoslavlje tvrdi,a sto je potvrdio i neko ko nije pravoslavac:Jeste jedan Bog,ali 3 posebne licnosti.
Znaci,priznao si,mada indirektno,i potvrdio ono sto sam ja pricao.
vredjas a
tako Hrist nije radio a pises o njemu...
to je licemerje....
Ovde se ne bih složio sa tobom. Apostolu Savlu se Bog javio u vidu goluba, i ne vidim razlog da se nekom ne javi u vidu čoveka.i ucenjujes
i to je greh...
Zasto je nemoguce da covek postane Bog?
Bog je Apsolut, kako covek moze da bude apsolut... ??
fali ti razmisljanje... slepo si prihvatio dogme...
Da,a pronadji na Googlu slike magarca i videces da magarac na ledjima ima krst.
Ako nisi znao postoji nebesko vaskrsenje- Hrist njegovi ucenici itd...A da li je govorio da će ljudi živeti večno telesno na Zemlji?
Šta kaže Marko 6.25:
Jer kad iz mrtvih vaskrsnu, niti se žene ni udaju, nego su kao anđeli na nebesima.
Eto, ako ne veruješ prirodnom poretku, koji možeš spoznati ako imaš želju za istinom, onda možeš verovati onome što je napisano da je Isus rekao.
P.S. Šta je kada govoriš suprotno onome kako je napisano da je Isus rekao, a pritom govoriš kako je ovaj to rekao, da nije lažno svedočenje?
Ma nije čudno nego je Isus hteo da po Zaharijevom proročanstvu u Jerusalim uđe mesija. Dakle sam Isus prihvata da je mesija a ne Bog.Da,a pronadji na Googlu slike magarca i videces da magarac na ledjima ima krst.
Ma nije čudno nego je Isus hteo da po Zaharijevom proročanstvu u Jerusalim uđe mesija. Dakle sam Isus prihvata da je mesija a ne Bog.
gde to sta ti je ?Ovde se ne bih složio sa tobom. Apostolu Savlu se Bog javio u vidu goluba, i ne vidim razlog da se nekom ne javi u vidu čoveka.
Ti si to tako razumeo, ali pazi: u porodici postoji žena Mara (posebna ličnost), muž Milojko (posebna ličnost) i dete Melanija (posebna ličnost), pa ako praviš paralelu onda Bog je Bog sin (posebna ličnost), Bog otac (posebna ličnost), ono treće neću ni da pominjem jer nije ličnost. Ni Bog nije ličnost ali sledim tvoju logiku.
I još nešto. Umesto što tražiš po Guglu magarca sa krstom, idi u Zoo i pogledaj kako magarac stvarno izgleda i nećeš videti nikakav krst.Da,a pronadji na Googlu slike magarca i videces da magarac na ledjima ima krst.
Ma nije čudno nego je Isus hteo da po Zaharijevom proročanstvu u Jerusalim uđe mesija. Dakle sam Isus prihvata da je mesija a ne Bog.
I još nešto. Umesto što tražiš po Guglu magarca sa krstom, idi u Zoo i pogledaj kako magarac stvarno izgleda i nećeš videti nikakav krst.