Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne,ne cekaj,nije isto covek sto i Bog,gore sam napravio paralelu izmedju porodice i Boga.
Porodica predstavlja Boga,a sastoji se od 3 clana-Otac,majka i sin (dete). Ti si sam izvukao zakljucak da "Jeste jedna porodica,ali 3 posebne licnosti". A posto sam ja rekao da porodica predstavlja Boga,ti si ustvari rekao: Jeste jedan Bog,ali 3 razlicite licnosti.
Nemoj da mislis da hocu da te namagarcim ili nesto slicno,da ti nisi u pravu,a da sam ja u pravu,vec samo zelim da shvatis o cemu ja pricam,pa da onda diskutujemo.E sad,nemora da znaci da je Bog bas ovakav,kao porodica,ali to je samo jedan primer,koji bi mogao biti i tacan.Naravno,Bog ne bi mogao da se otkrije odjednom coveku,jer je covek previse slab,da spozna Boga u potpunosti,pa nam se otkriva malo po malo-Bozje otkrovenje ;)

Napravio si paralelu ali ti nije dobra. Jer prateći logiku tvoje paralele imamo Boga sina i Boga oca dakle njih je dvoje, odvojeni su i Sin sedi sa desne strane Oca. Jesu Bog i jedan i drugi ali ih je dvoje, a to nije monoteizam.

Ako nisi znao postoji nebesko vaskrsenje- Hrist njegovi ucenici itd...
i Zemaljsko vaskrsenje za ostale ...
Sta nije jasno?
Uhvatis se samo za jedan aspekt i onda se cimas umesto da celu istinu sagledas...

Naravno da se radi o nebeskom vaskrsenju, jer propadljivo i raspadnuto telo ne vaskrsava, već kao što je napisano, telo nastaje od tela, a to znači rađanjem, i ikako drugačije, jer je to zakon i poredak.

Učiš ljude da će njihova raspadnuta tela ponovo oživeti, učiš suprotno prirodnom poretku, koji odveć postoji.
Pogrešno si Ti to nešto protumačila, oko telesnog vaskrsenja.
Tako si u faraoni verovali, da će im njihova tela jednom opet oživeti, pa su nastojali da ga sačuvaju od raspadanja, eto dokle je takvo verovanje sve išlo.

Napravio si paralelu ali ti nije dobra. Jer prateći logiku tvoje paralele imamo Boga sina i Boga oca dakle njih je dvoje, odvojeni su i Sin sedi sa desne strane Oca. Jesu Bog i jedan i drugi ali ih je dvoje, a to nije monoteizam.

Troje,kako dvoje.Sveti Duh.
E a bas to sto si rekao da Isus sedi sa desne strane Boga,govori o tome "rasporedu",zasto se ne kaze da Bog sedi sa Isusove leve strane?
A da,ne govorim ja da su (u paraleli) Otac-posebna porodica;majka-posebna porodica;dete-posebna porodica......vec da su oni samo clanovi te porodice-a porodica PREDSTAVLJA BOGA.znaci to je jedna porodica.

E a bas to sto si rekao da Isus sedi sa desne strane Boga,govori o tome "rasporedu",zasto se ne kaze da Bog sedi sa Isusove leve strane?
A da,ne govorim ja da su (u paraleli) Otac-posebna porodica;majka-posebna porodica;dete-posebna porodica......vec da su oni samo clanovi te porodice-a porodica PREDSTAVLJA BOGA.znaci to je jedna porodica.

Kakvo Bogohuljenje!!!!

Jos si se zapetljao ko pile u kucine da bi dokazao nedokazivo...

:D. Ovako. Majka (ličnost), otac (ličnost) i dete (ličnost) čine porodicu a ne LIČNOST, pa zato Bog sin i Bog otac ne mogu da čine BOGA nego bogove ili im daj neki drugi naziv.

ne,javio se u vidu,sad kako da ti objasnim,svetla,a tada je SAVLE oslepeo i postao PAVLE.A izcelio ga je jedan hriscanin,a kada je progledao,PAvle je isao dalje po svetu sireci Isusovo ucenje,za koje je i pogubljen,znajuci koliko je ono vazno.

Da se Bog javio Savlu u vidu goluba pročitao sam u knjizi "Razgovori o veri" od počivšeg dr. teologije Lazara Milina. Proveriću ovo kod forumskog doktora za Bibliju jerohinca, pa ću naknadno da se javim.

Poslednja izmena:
:D. Ovako. Majka (ličnost), otac (ličnost) i dete (ličnost) čine porodicu a ne LIČNOST, pa zato Bog sin i Bog otac ne mogu da čine BOGA nego bogove ili im daj neki drugi naziv.

Kao sto sam rekao-nije isto covek i Bog.
Dao sam samo primer trojstva,da bi ti malo priblizio to.Bog nije materijalan,a mi donekle jesmo i sve shvatamo materijalisticki,tako da ne uzimaj bas 100%,jer ja poredim nesto ovozemaljsko sa Bogom,svakako da nije isto u detalj,ali uzmi ovaj primer za trojstvo.

Ma ne tvrdim ja da je to montaža iako pre jeste nego nije. Ja pitam otkud ti znaš da je Isusov magarac imao krst na leđima?

Pogresio sam kod toga,ne mogu da tvrdim,vec da pretpostavljam.Kako znam?Pa svaki magarac ima krst na ledjima.Ako nadjes nekog koji nema,ali da nije ukrstan sa drugim zivotinjama,ti stavi sliku.
Ma nemaju svi magarci krst na leđima. Idi u ZOO pa proveri.

I sada sam nešto primetio. Zašto je autor teme postavio pitanje o Isusu u prošlom vremenu?

Pa zato sto je ziveo pre 2000 godin ;)
Znam,nemoj sad da mi pricas kako je on sa nama do svrsetka sveta,i to da kod Boga nema vremena......i nemoj da zapocinjes neku novu temu na osnovu ovog sto sam reko,nemam vise snage da se raspravljam.
A to sto sam napisao u proslom vremenu,je zbog toga sto sam temu pisao na brzinu i nisam bas mogao da razmisljam o svakoj reci koji sam napisao,tako da...znaju svi sta sam mislio.

Back