Zakljucujem da hriscanstvo nije monoteisticka religija , posto ima dva boga .
odakle zakljucujes?
Zakljucujem da hriscanstvo nije monoteisticka religija , posto ima dva boga .
njima tri![]()
Ako je Bog večan, onda sigurno za života na Zemlji Isus nije bio Bog, jer ne bi mogao da umre na krstu.Biblijski citati bas govore suprotno da je ISUS samo BOZJi SIN...
a li oni koji su vec slepo prihvatil itrojstvo kao doktrinu se toga drze i onda Biblijske citate tumace po svom nahodjenju... samo da bi nekako ugurali trojstvo tamo gde je to nemoguce...
jer se u Bibliji ni ne spominje trojstvo... toliko o tome...
VelicinuBog je upravo tada i pokazao svoju velicinu,kada je postao COVEK,u celom smislu,sto znaci da moze i da umre.
Stalno pricate da je Bog SVEMOGUC,a non stop poricete da da Bog NIJE MOGAO da postane covek,ust Boziji Sin je postao covek,i pustio da ga ponize i muce,telesno,ali dok je bio na krstu molio se za njihov oprostaj,sto pokazuje neizmernu ljibav,sto Bog zaista i jeste.
Mislis coveka...
da i to je filozofija a ne Biblijska nauka..."Ko ima usi da cuje,neka cuje"
"Ako ti neces istinu da cujes,niko ti je nemoze reci"
Nigde ne tvrdimo da imaju 3 boga,vec da je Bog 1,ali da se predstavlja kroz 3 lica-Oca Sina i Svetoga Duha.
Bog ne moze da ima covecansku prirodu...Da,coveka,jer je Bozji sin postao covek,tj tada je imao 2 prirode,Bozansku i Coveciju
Biblijski citati bas govore suprotno da je ISUS samo BOZJi SIN...
a li oni koji su vec slepo prihvatil itrojstvo kao doktrinu se toga drze i onda Biblijske citate tumace po svom nahodjenju... samo da bi nekako ugurali trojstvo tamo gde je to nemoguce...
jer se u Bibliji ni ne spominje trojstvo... toliko o tome...
mislis u istu recenicuIsus je rekao: "Idite sada i krstite sve ljude u ime Oca i Sina i Svetoga Duha,cime ih je stavio u isti rang....ako koza laze,rog ne laze.
Idemo dalje,dacu ti samo 1 od mnogih primera ljudi koji su "naslepo" prihvatili trojstvo:Vasilije Ostroski je bio pravoslavni episkop,ja mislim,i kako god za svoga zivota izvodio je mnoga cuda,slicna kao ona Isusova,ponavljam on je verovao i propovedao da je Bog jedan,ali da se predstavlja u 3 lica.Takodje mnoga cuda su se desavala u Ostrogu i posle smrti Vasilija Ostroskog,e da zanimljivo je da je lecio i isceljivao i dosta Turaka,muslimana,katolika,Albanaca.......naravno lecio je i Srbe.
Bog ne moze da ima covecansku prirodu...
Ili je Bog ili covek...
mislis u istu recenicu
podvuci mi rec trojstvo u Bibliji pa se onda javi.
da ti skratim muke nama ga
filozofija...Evo,ovo je npr laz.Ako vec govoris da je Bog svemoguc,ne mozes govoriti da Bog nesto ne moze.
Ako je Bog večan, onda sigurno za života na Zemlji Isus nije bio Bog, jer ne bi mogao da umre na krstu.
A ovo o trojstvu idem da pogledam, čini mi se da sam video temu o tome.
Velicinu???
Prvo to je nemoguce da BOg postane covek... i da umre...
Iz Biblije saznajemo koliko je Bog iznad coveka i po moci i svemu... takodje da je besmrtan, sto znaci da ne moze da umre...
A srozavati Boga na nivo coveka je hula...
Isus Bozji sin se MOLIO BOGU... znaci nije Bog bio na stubu nego Isus koji se obracao BOGU koji je na nebu..
malo razmisljanja ljudi...
\Opet,sam sebe sabotiras
Objasni mi zasto je nemoguce,kad to vec toliko tvrdis!
Kad mi za to da je to nemoguce budes dala cvrst dokaz i argument,onda mozemo da nastavimo diskusiju.
Da,sad mi prolete kroz glavu jos jedna Isusova izjava:Ja i Otac jedno smo.
a sto se tice ranga Boga i Isusa evo ovde pise u Bibliji
Jovan 14
23 Isus mu odgovori:....
28 Kad biste me ljubili, obradovali biste se što rekoh da idem k Ocu. Jer je Otac moj veći od mene.
\
ne nego logicno razmislja...
Ako je BOg besmrtan a jeste onda on ne moze da umre...
a vi tvrdite da je umro
vi sabotirate sebe...
BOg ne moze biti telohah,pa da li je Bog bio samo telo?
Telo je umrlo,ali da li je umro Bog?
A sabotirate sami sebe,jer tvrdite u isto vreme da je Bog SVEMOGUC,a posle toga tvrdite da BOG NE MOZE ovo ili ono.
BOg ne moze biti telo![]()
da i to je filozofija a ne Biblijska nauka...
Biblija govori da su Njih dvoje dve razlicite osobe a duh nije osoba...
ti ne razumes prirodu Boga...Eto,to i ja kazem(otprilike),jer ako je Bog vec postao covek,onda znaci da je i "dobio" telo. razumes?
Opet,sam sebe sabotiras