Da li je Isus Hristos Bog?

stnco

Elita
Poruka
17.911
Biblijski citati bas govore suprotno da je ISUS samo BOZJi SIN...

a li oni koji su vec slepo prihvatil itrojstvo kao doktrinu se toga drze i onda Biblijske citate tumace po svom nahodjenju... samo da bi nekako ugurali trojstvo tamo gde je to nemoguce...
jer se u Bibliji ni ne spominje trojstvo... toliko o tome...
Ako je Bog večan, onda sigurno za života na Zemlji Isus nije bio Bog, jer ne bi mogao da umre na krstu.
A ovo o trojstvu idem da pogledam, čini mi se da sam video temu o tome.

Arianna

Buduća legenda
Banovan
Poruka
46.570
Bog je upravo tada i pokazao svoju velicinu,kada je postao COVEK,u celom smislu,sto znaci da moze i da umre.
Stalno pricate da je Bog SVEMOGUC,a non stop poricete da da Bog NIJE MOGAO da postane covek,ust Boziji Sin je postao covek,i pustio da ga ponize i muce,telesno,ali dok je bio na krstu molio se za njihov oprostaj,sto pokazuje neizmernu ljibav,sto Bog zaista i jeste.
Velicinu :neutral: ???
Prvo to je nemoguce da BOg postane covek... i da umre...

Iz Biblije saznajemo koliko je Bog iznad coveka i po moci i svemu... takodje da je besmrtan, sto znaci da ne moze da umre...

A srozavati Boga na nivo coveka je hula...

Isus Bozji sin se MOLIO BOGU... znaci nije Bog bio na stubu nego Isus koji se obracao BOGU koji je na nebu..

malo razmisljanja ljudi...

lekmi

Primećen član
Poruka
856
Biblijski citati bas govore suprotno da je ISUS samo BOZJi SIN...

a li oni koji su vec slepo prihvatil itrojstvo kao doktrinu se toga drze i onda Biblijske citate tumace po svom nahodjenju... samo da bi nekako ugurali trojstvo tamo gde je to nemoguce...
jer se u Bibliji ni ne spominje trojstvo... toliko o tome...

Isus je rekao: "Idite sada i krstite sve ljude u ime Oca i Sina i Svetoga Duha,cime ih je stavio u isti rang....ako koza laze,rog ne laze.
Idemo dalje,dacu ti samo 1 od mnogih primera ljudi koji su "naslepo" prihvatili trojstvo:Vasilije Ostroski je bio pravoslavni episkop,ja mislim,i kako god za svoga zivota izvodio je mnoga cuda,slicna kao ona Isusova,ponavljam on je verovao i propovedao da je Bog jedan,ali da se predstavlja u 3 lica.Takodje mnoga cuda su se desavala u Ostrogu i posle smrti Vasilija Ostroskog,e da zanimljivo je da je lecio i isceljivao i dosta Turaka,muslimana,katolika,Albanaca.......naravno lecio je i Srbe.

Arianna

Buduća legenda
Banovan
Poruka
46.570
Isus je rekao: "Idite sada i krstite sve ljude u ime Oca i Sina i Svetoga Duha,cime ih je stavio u isti rang....ako koza laze,rog ne laze.
Idemo dalje,dacu ti samo 1 od mnogih primera ljudi koji su "naslepo" prihvatili trojstvo:Vasilije Ostroski je bio pravoslavni episkop,ja mislim,i kako god za svoga zivota izvodio je mnoga cuda,slicna kao ona Isusova,ponavljam on je verovao i propovedao da je Bog jedan,ali da se predstavlja u 3 lica.Takodje mnoga cuda su se desavala u Ostrogu i posle smrti Vasilija Ostroskog,e da zanimljivo je da je lecio i isceljivao i dosta Turaka,muslimana,katolika,Albanaca.......naravno lecio je i Srbe.
mislis u istu recenicu :lol:
podvuci mi rec trojstvo u Bibliji pa se onda javi.
da ti skratim muke nama ga

Biblija (RDK) - Rezultat pretrage
Prev. Daničić-Karadžić (Rev.)
Tražili ste: trojstvo
Nije pronađen ni jedan stih. Pokušajte ponovo sa nekom sličnom reči.

http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=trojstvo&stpos=0&stype=AND

Poslednja izmena:

lekmi

Primećen član
Poruka
856
Velicinu :neutral: ???
Prvo to je nemoguce da BOg postane covek... i da umre...

Iz Biblije saznajemo koliko je Bog iznad coveka i po moci i svemu... takodje da je besmrtan, sto znaci da ne moze da umre...

A srozavati Boga na nivo coveka je hula...

Isus Bozji sin se MOLIO BOGU... znaci nije Bog bio na stubu nego Isus koji se obracao BOGU koji je na nebu..

malo razmisljanja ljudi...

Objasni mi zasto je nemoguce,kad to vec toliko tvrdis!
Kad mi za to da je to nemoguce budes dala cvrst dokaz i argument,onda mozemo da nastavimo diskusiju.
Da,sad mi prolete kroz glavu jos jedna Isusova izjava:Ja i Otac jedno smo.

Arianna

Buduća legenda
Banovan
Poruka
46.570
Objasni mi zasto je nemoguce,kad to vec toliko tvrdis!
Kad mi za to da je to nemoguce budes dala cvrst dokaz i argument,onda mozemo da nastavimo diskusiju.
Da,sad mi prolete kroz glavu jos jedna Isusova izjava:Ja i Otac jedno smo.

23 Isus mu odgovori:....
28 Kad biste me ljubili, obradovali biste se što rekoh da idem k Ocu. Jer je Otac moj veći od mene.

Nisu bukvalno jedno.. takodje tacan prevod i ne glasi tako...

Kao sto nisu bili jedno dok je Isus bio na Zemlji a Bog na nebu...

takodje ISUS se molio BOGU, nije valjda samom sebi...

lekmi

Primećen član
Poruka
856
a sto se tice ranga Boga i Isusa evo ovde pise u Bibliji

Jovan 14
23 Isus mu odgovori:....
28 Kad biste me ljubili, obradovali biste se što rekoh da idem k Ocu. Jer je Otac moj veći od mene.

Da,Otac jeste veci od Sina,ali na jedan drugi nacin.Ne mogu ti bas objasnjavati to u celini jer je stvarno opsirno,pa cu ti dati jedan primer.
"Neka muz bude glava zeni,a neka im oboma glava bude Hrist". Ovo mogu vrlo brzo da ti razjasnim,pa ako budes htela da shvatis,mozda ces shvatiti i ovo iznad:
Prvo,porodica je ikona svete trojice-da bi se rodilo dete,potrebni su i Otac i Majka.Otac,treba da bude glava porodice,majka ima svoju ulogu,a deca trebaju da budu poslusna.I onda SVO TROJE CINE JEDNU PORODICU,niti ta porodica moze biti samo MAjka,ili samo Otac,ili samo DETE.
Ovo se postovalo do pre jedno 40-ak godina otprilike,i tada je bilo vrlo malo razvoda brakova-i to najcesce zbog prevare.
Pogledaj danas koliko ima razvoda brakova,jer se to ne postuje,ne zna se cije je cije mesto u porodici,i svi su nezadovoljni,a deca obicno besna.DA li si ista,imalo razumela?!

lekmi

Primećen član
Poruka
856
Mona,pisi manje postova i odgovora,jer bolje smisli jedan post,ali da njime bar nesto kazes,kao npr ZASTO JE NEMOGUCE DA BOG POSTANE COVEK.jos uvek cekam odgovor koji nisam dobio.
A da evo ti jos jedan primer da se malo zanimas:
Jedan apostol (nisam bas 100% siguran koji,mada mislim da je bio Toma,mada to sad nije toliko vazno),posle vaskrsenja kleknu pred Isusa i rece:Isus,moj Gospod i Bog. a Isus ga nije ispravio. (citat sam "zviznuo" iz svoje glave pa mozda nije bas tacan 100%,npr raspored reci,ali ono sto je bilo najvaznije sam siguran da je tacno,a ti ako hoces proveri na Googlu,ili u Biblij)