Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Biblija jasno kaze da je Isus Bozji sin.

TAKODJE isus kaze ovo

"Čuste da vam kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, obradovali biste se što rekoh da idem k Ocu.

Jer je Otac moj veći od mene. (Jovan 14:28)

NE SKRECI MI VISE SA TEME!!!
Бог-Отац нити се рађа, нити исходи од кога; Бог-Син се превечно рађа од Бога-Оца, а Бог-Дух Свети превечно исходи од Бога-Оца.-ovo ti je odgovor na taj tvoj citat.
NEGO SAD TI MENI DAJ ODGOVOR,SA CVRSTIM DOKAZOM!!!!! PITANJE JE: ZASTO JE NEMOGUCE DA BOG POSTANE COVEK?!!

Biblija jasno kaze da je Isus Bozji sin.

TAKODJE isus kaze ovo

"Čuste da vam kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, obradovali biste se što rekoh da idem k Ocu.

Jer je Otac moj veći od mene. (Jovan 14:28)

takodje opet forsiras pogresan prevod...
pise On se pojavio u telu... misli se na Isusa a ne Boga...

Naravno da je Otac bio veci od Isusa dok je ovaj bio na Zemlji. Isus je na Zemlju došao kao čovjek,odrekao se svojih božanskih moći.
A Isus je takođe rekao "Ja i Otac jedno smo".

Objasnio sam ti zašto je to tako.
Niko ne spori da je Isus Sin.
Samo što vi preskačete ono..."ja i Otac jedno smo".

Pa sta ocekujes od Jehovinog svedoka------Oni nauce 20-ak,30-ak stihova iz Biblije,i idu sa tim glavom kroz zid....Kao npr sto Jevreji ne izgovaraju Jahve,jer Bog kaze-Ne uzimaj uzalud ime Gospoda Boga tvoga,e oni su to shvatili tako da Jahve uopste ne trebaju da izgovaraju.........npr

Pa sta ocekujes od Jehovinog svedoka------Oni nauce 20-ak,30-ak stihova iz Biblije,i idu sa tim glavom kroz zid....Kao npr sto Jevreji ne izgovaraju Jahve,jer Bog kaze-Ne uzimaj uzalud ime Gospoda Boga tvoga,e oni su to shvatili tako da Jahve uopste ne trebaju da izgovaraju.........npr
aj ne lazi, znam celu Bibliju nego ti znas tih par stihova i vrtis ih i takodje vadis iz konteksta ne bi li opravdao slepo prihvacenu dogmu o trojstvu koja je u stvari filozofija a ne istina... paganskog porekla i to se ne moze pobiti...

Objasnio sam ti zašto je to tako.
Niko ne spori da je Isus Sin.
Samo što vi preskačete ono..."ja i Otac jedno smo".

Прескачу они много тога. Говоре да верују у Библију у целовитости, а овамо пола стихова игноришу.

Ti mene opet ignorises! Jel to ne umes da mi odgovoris ZASTO JE NEMOGUCE DA BOG POSTANE COVEK,a toliko tvrdis to.
Licemerje bez mozga i trunke razmisljanja -.-

Ниси једини кога млада дама Мона игнорише.
Брате мој, ја ти препоручујем да их отераш у пиии лепу материну, јер су безобразни и некултурни сачувај Боже. :mrgreen:
Ето мој савет. Они су јако тврдоглави, а ево шта каже библија за твдоглаве:

1 Čovek koji po karanju ostaje tvrdoglav, ujedanput će propasti, da neće biti leka.

ЈС, нека вам Господ Бог опрости за ваше богохуљење. Амин.

aj ne lazi, znam celu Bibliju nego ti znas tih par stihova i vrtis ih i takodje vadis iz konteksta ne bi li opravdao slepo prihvacenu dogmu o trojstvu koja je u stvari filozofija a ne istina... paganskog porekla i to se ne moze pobiti...

:rotf::rotf::hahaha:

А јел ово знаш? :hahaha:

Matej 28:19 (RDK)
19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,

Мона, срећо, знам и ја целу Библију и то одавде: http://siont.net/biblija/teme.php :mrgreen:

:rotf::rotf::hahaha:

А јел ово знаш? :hahaha:

Мона, срећо, знам и ја целу Библију и то одавде: http://siont.net/biblija/teme.php :mrgreen:
a taj sajt ne koristim ne znam ciji je... korsitim samo online Bibliju valjda vidis link koji sam ti stavila :lol:
evo ovde http://siont.net/biblija/biblija.php
pa lepo ako znas... i sta onda?
samo je pogresno tumacis :lol:
Znam
OTAC je BOG JEHOVA JHVH, TVORAC SVEGA
ISUS JE SIN BOZJI.
SVETI DUH JE BOZJA SILA.

Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus, (1. Timotiju 2:5)
:manikir:

Poslednja izmena:
Jer si Ti velik i tvoriš čudesa; Ti si jedan Bog. (Psalmi 86:10)

Nije li nam svima jedan Otac? Nije li nas jedan Bog stvorio? Zašto neveru činimo jedan drugom skvrneći zavet otaca svojih? (Malahija 2:10)

I reče Mu književnik: Dobro, učitelju! Pravo si kazao da je jedan Bog, i nema drugog osim Njega; (Marko 12:32)

Jer je Jedan Bog koji će opravdati obrezanje iz vere i neobrezanje verom. (Rimljanima 3:30)

I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu. (1. Korinćanima 12:6)

Ali posrednik nije jednog; a Bog je jedan. (Galatima 3:20)

Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama. (Efescima 4:6)

Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus, (1. Timotiju 2:5)

Ti veruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i đavoli veruju, i drhću. (Jakovljeva 2:19)

a taj sajt ne koristim ne znam ciji je... korsitim samo online Bibliju valjda vidis link koji sam ti stavila :lol:
evo ovde http://siont.net/biblija/biblija.php
pa lepo ako znas... i sta onda?
samo je pogresno tumacis :lol:
Znam
ISUS JE SIN BOZJI.
SVETI DUH JE BOZJA SILA.

Мона срећо, јел ти видиш ова црвена велика слова? Ево стављам опет цитати из Јеванђеља по Матеју 28:19:

И кажеш да је Свети Дух Божија сила? Па ти си одмах аутоматски потврдила да постоје два лица Бога: Отац и Свети Дух. :dash:

Мона срећо, јел ти видиш ова црвена велика слова? Ево стављам опет цитати из Јеванђеља по Матеју 28:19:

И кажеш да је Свети Дух Божија сила? Па ти си одмах аутоматски потврдила да постоје два лица Бога: Отац и Свети Дух. :dash:
vidim i objasnila sam ti da znas sta to znaci... ":manikir:

gde pise u Bibliji da postoje lica Boga :sad2:
znaci da ponovimo gradivo

ISUS JE SIN BOZJI.
SVETI DUH JE BOZJA SILA.

Poslednja izmena:
Isus je rekao jednu mnogo vazniju recenicu,koje se drzao time sto za sebe nije govorio da je Bog:
Drvo se po plodovima poznaje.
A Isus je bas zato i postao covek,da bi njega ljudi prepoznali kao Boga,jer bi svako verovao da cuje glas iz neba:Ja sam Bog.,i svako ce znati da je to Bog,a da li bi tog Boga mogli da prepoznaju po svojim delima,ili samo zbog toga sto se takoreci "nalazi na nebu".

To tvrdis ti.
A Bog kaze "ovo je sin moj ljubljeni". Zapazi da Isus i Bog tvrde isto,pa necu ni ja drugacije.

O tome mozemo na nekoj drugoj temi.

Ima li tog citata ili nema ?
Naravno nema !

Otkrivenje 1,8. Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак, говори Господ, Који јесте, и који беше, и који ће доћи, Сведржитељ.

A sad mi ti navedi gdje se u Bibliji spominje riječ teokratija pošto mi je poznato da vaša organizacija opisuje sebe kao Jehovina teokratska organizacija.

Back