- Poruka
- 46.570
Kako boziji sin moze biti sebi otac?
Ne moze.
Bozji Sin je SIN. Isus Hrist
a Otac je JHVH Bog.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako boziji sin moze biti sebi otac?
To vec ima logike.
kome da se javi kad su svi bili dileje...boza kad trazi da se nekom javi tri puta meri jednom sece..muke je imao boizicke dok nije nagazio na avrama..
Vi vernici me zasmejavate kako sami sebi ucate u nogu. Ovako ispade da vaš Bog ipak nije svemoćan i sve prisutan.Može da stvori da pobije celo čovečanstvo, a ne može da nađe bolji način da se obrati čovečanstvu nego prako jevreja koje je sam izabrao. Nešto tu nije logično zar ne? Ako je sve prisutan i sve moćan valjda bi se obratio svim svojim kracijama? Logika mi nalaže da je to jevrejski Bog izmišljen samo za jevreje i od jevreja.
Ne moze.
Bozji Sin je SIN. Isus Hrist
a Otac je JHVH Bog.
Vi vernici me zasmejavate kako sami sebi ucate u nogu. Ovako ispade da vaš Bog ipak nije svemoćan i sve prisutan.Može da stvori da pobije celo čovečanstvo, a ne može da nađe bolji način da se obrati čovečanstvu nego prako jevreja koje je sam izabrao. Nešto tu nije logično zar ne? Ako je sve prisutan i sve moćan valjda bi se obratio svim svojim kracijama? Logika mi nalaže da je to jevrejski Bog izmišljen samo za jevreje i od jevreja.
Bozanstvo, jednoga Boga cine 3 Bozanske osobe.
Adam je Bozji sin.
Isus koji je licno stvorio svet i Adama uzima ulogu Adama da spasi svet.
- - - - - - - - - -
!

Jeste-neutešni smo!Nije.
Prvo, termin "bog" ti pogresno objasnjavaju/timace.
Drugo, nisu Jevreji, nego Izraelci (sta god to stvarno znacilo) opdabrani za ciljeve dejstvovanja.
Trece, akter YHWH nije u funkciji vec preko 20 (i nesto) vekova.
Tako da niko danas ne moze da se obrati na njegovu adresu.
A inace nikada nije tvrdio da moze da pobije citavo covecanstvo.
I, ... ako cemo bas do kraja price, ... covecanstvo je pobilo njega.
p.s.
Samo to nece biti uteha ni za koga.
Pa ni za covecanstvo.
Bilo da se zove "teisticki" ili "ateisticki" deo.
Ne znajuci sta znaci ni jedno ni drugo.

A kada nema?
Bozanstvo, jednoga Boga cine 3 Bozanske osobe.
One su u svemu jednake.
Niti je od njih bilo ko kome sin u smislu stvaranja.
Adam je Bozji sin.
Isus koji je licno stvorio svet i Adama uzima ulogu Adama da spasi svet.
I samo postaje Bozji sin mesto Adama.
Nije stvoren od Boga.
- - - - - - - - - -
Dan kada Isus na nebu postaje Bozji din mesto Adana.
https://forum.krstarica.com/entry.php/44240-DAN-KADA-JE-ISUS-NA-NEBU-POSTAO-BOZJI-SIN
- - - - - - - - - -
Adam Bozji sin.
https://forum.krstarica.com/entry.php/29595-NEFILIMI-U-BIBLIJI-!
Sta reci na ova lupetanja?Joooj čoveče šta se to dešava sa vama vernicima pa pišete ovakve stvari. Ali dobro. Evo ti nešto slično:
"Napraviću čoveka i ženu
sa originalnim grehom. Onda ću
oploditi ženu sa samim sobom kao
njenim detetom, tako da mogu da se rodim.
Kad budem bio živ, ubiću se za žrtvu samom sebi
da bi spasio tebe od greha na koji sam te
originalno osudio."
Logika i pamet do neba.![]()
Joooj čoveče šta se to dešava sa vama vernicima pa pišete ovakve stvari. Ali dobro. Evo ti nešto slično:
"Napraviću čoveka i ženu
sa originalnim grehom. Onda ću
oploditi ženu sa samim sobom kao
njenim detetom, tako da mogu da se rodim.
Kad budem bio živ, ubiću se za žrtvu samom sebi
da bi spasio tebe od greha na koji sam te
originalno osudio."
Logika i pamet do neba.![]()
Nije.
Prvo, termin "bog" ti pogresno objasnjavaju/timace.
Drugo, nisu Jevreji, nego Izraelci (sta god to stvarno znacilo) opdabrani za ciljeve dejstvovanja.
Trece, akter YHWH nije u funkciji vec preko 20 (i nesto) vekova.
Tako da niko danas ne moze da se obrati na njegovu adresu.
A inace nikada nije tvrdio da moze da pobije citavo covecanstvo.
I, ... ako cemo bas do kraja price, ... covecanstvo je pobilo njega.
p.s.
Samo to nece biti uteha ni za koga.
Pa ni za covecanstvo.
Bilo da se zove "teisticki" ili "ateisticki" deo.
Ne znajuci sta znaci ni jedno ni drugo.
Univerzum je stvorilo nevidljivo biće, ni iz čega, pre 6000 godina, onda stvorilo čoveka iz blata, usput odjednom stvorilo sve vrste životinja, uzelo mu rebro i od njega stvorilo ženu, koja ga je naterala da pojede jabuku punu znanja ubranu sa čarobnog drveta, jer ju je na to nagovorila zmija koja govori, što je uzrokovalo da bog postane čovek, umre, oživi, opet postane bog, ode na nebo i obeća da će opet doći da uništi svet koji je stvorio, što je već jednom uradio, a onda obećao da to više nikad neće uraditi. Zar nije logično?
Ti baš znaš kako je stvoren svemir. Niko na ovoj planeti to ne zna.
Znaju neki ezoterijski redovi. Ja nisam vernik, ali znam neke stvari od kojih se ledi krv u žilama...
- - - - - - - - - -
U nekom posve mračnom prostoru je svetlucala jedna mala iskra. Njen bezvremenski mir poremetio je jedan jedini impuls koji ju je uzdrmao izazvavši eksploziju. Njeni delići su se raspršili na sve strane. Počelo je da teče vreme. Iz njene sredine izletelo je nebrojeno mnogo svetlosnih bića, koja su se tek probudila iz dugog sna izazvanog pređašnjim uništenjem potpune celine. Svi su pospani i polusvesni, svi osim jednog koji je za sve ovo vreme bio polubudan; on je bio jedini nosilac svetlosti dok su svi ostali spavali. Njegova želja da obnovi pređašnju potpunu celinu je i izazvala taj impuls. U desnoj ruci je nosio baklju. Oprživši najbliže oko sebe, razbudio ih je i proglasio ih svojim saradnicima. Bilo ih je dvanaest i svi postadoše visokosvesni. Ostali ostadoše polupospani. Svi se zadržaše oko nosioca svetlosti. Egzistiraše u dokolici, dok od ostataka praiskre svetlosti izgradiše bezbrojne svetove, skupine bleštavih i tamnih kosmičkih tela okupljenih u nebrojene galaksije. Na njima sami od sebe iznikoše raznorazni oblici organskog života. Želeći da napuste dokolicu duhovnog postojanja, jedanaestorica od dvanaestorice pobegoše u materijalne svetove odvedovši sa sobom tri četvrtine ostalih podanika svetlosti. Svi doživeše pád u bedu materijalnog postojanja.
Teško je da oni na nižem nivou svesti to mogu da shvate, ali čovek je životinja kao i sve druge životinje i, ma koliko apsurdno zvučalo, kao i sve druge životinje, i ovde i na drugim planetama, nastao je kao produkt i stvaranja i evolucije, i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Naime, duh je nastao buđenjem svesti, usled prvog impulsa, odnosno želje prve svesti (Akaše) da sve ponovo pokrene sa mrtve tačke (što sve religije nazivaju „početak“, a i u Bibliji i Kuranu piše „U početku...“), te buđenjem iz neograničenog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, gde je buđenjem ostalih svesti od strane Akaše zapravo došlo do ponovnog stvaranja svih svesti, odnosno duhova, deljenja univerzuma na svemir i antisvemir, odnosno duhovni i materijalni univerzum, gde je u materijalnom univerzumu, po prirodnim zakonima uspostavljenim od strane Akaše, putem evolucije, nastao život kao takav; zatim, nakon pobune i pada velikog broja svesti iz duha u materiju, veliki broj duhovnih bića ulazi u tela i imamo ovo što sada imamo: dokaz su pećinski ljudi na našoj planeti koji su bili bez svesti do jednog momenta kada su pobunjene i pale svesti ušle u njihova tela, te kada su, otprilike u istom vremenskom periodu, svi pećinski ljudi počeli da slikaju po zidovima pećina, da prave kipove i organizuju prve primitivne religije... itd. itd. Naravno, za sve one koji se bave posledicama, a ne uzrocima, naime Adamom i Evom, zmijom, čarobnim drvetom, trivijalnim tra la la pričicama, verom u krv, kao i blentavim uverenjem da će živeti večno u telu - sve ovo je špansko selo. I kreacionizam i evolucija su izašli iz iste kuhinje i ravnopravni su... i u odnosu 51:49 ili 50:50. Ko zna zna. Ko ne zna neka robuje mentalnim programima. Namaste.
Svi ti ezoterijski redovi su redovi prevaranata.
A tek crkve.
Nekad sam srećan što malo znam , jer ko to puno zna a ne živi po zakonima gore mu se piše .
Nego , gde piše da smo stvoreni od blata , i da '' lično stvorio biljke i životinje , ili je naredio ?
Nije nista prepisano iz Gilgamesa.
Znanje o potpopu na primer imamo kod svih starih naroda.
To je cinjenica.
Cak kod kineza.
Sto potvrdjuje da su se narodi raselili po svetu i odneli ta znanja sa sobom.
Kasnije su ih mnogi kitili i dodavali, dok nam je u bibliji ostao cisti zapis.
Pa tako i ostalo sto imamo u bibli a sto se vise genracija prenosilos amo usmeno.
A gde su dokazi da je Indija stara 20 Hiljada godina ?