ISTRAZIVAC9
Elita
- Poruka
- 15.363
prema kuranu isus nije sin božji već samo poslanik. šta sad?
Muhamed je u Kuranu rekao da vernici slede Isusa,

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
prema kuranu isus nije sin božji već samo poslanik. šta sad?

Ne radi se o nikakvoj gresci, Bog je od Jevrejia trazio obrezanje u vezi Zaveta.
- - - - - - - - - -
Ima veze, jer pise da i muslimani slede Isusa.
Šta ti znači ovo "Namaste"?
Ne mislim na značenje riječi, to znam, već šta to tebi znači???
Evo šta ja vidim da ti to znači:
Prihvatio si hinduizam i ne shvatajući to. Sad, ti-hindus, veći hindus od hindusa, došao ovdje pa kao pokazuješ svoju uzvišenu duhovnost.
Namaste, kaže Srbima neko ko je i rođen i živi u Srbiji. Kakav pomodar to mora da bude da ne vidi da se totalno iskrivio pod uticajem strane mu religijske kulture.
To ti je isto kao kad za nekoga kažu da je veći papa od pape.
Meni bi bilo sasvim jasno da sa pozdravom "Namaste" pozdraviš ili otpozdraviš nekog Indijca ili Nepalca, dakle ljude tog regiona, kad si u njihovoj kući. To bi pokazalo da poštuješ njihovu religioznu kukturu ponašanja.
Ovako, sa tim izrazom ovdje na forumu samo pokazuješ plitkost i pomodarstvo ili pak pripadnost vjeri. Dakle, prihvatio si hinduizam i ne znajući to.
No to i nije problem. Problem je što sad kao vjernik-"hindus" napadaš druge vjernike.
To ti je isto kao kad su Turci odvodili srpsku djecu a ovi se u Srbiju vraćali kao janjičari.
Ti si sad postao janjičar hinduizma.
Šta je sad razlika između tebe-hindusa i nekog od ovih vjernila-hrišćana, vjernika-islamista i sličnih?
Nema razlike. I jedni drugi se obraćate jedni drugima kao predstavnici vjere a ne kao čovjek čovjeku.

Tek ces da procitas kako zastupa Vede i cakre,![]()
Isus je bio covek i posrednik izmedju Boga i ljudi.
A to da ćeš ti uticati na mene da pišem šta ti hoćeš - to će da bude kad napraviš drveni šporet i ogreješ se na njega. Ajde iš. Ojha. Ende.

Isus nit je jeo jaja, nit je mleko pio. A svako od nas ce odgovor na sudu dati, kada se knjige otvore.
Pa već sam uticao.![]()
Javio si se na moj komentar, znači da je na neki način uticao na tebe. Problem je što toga još nisi svjestan.

On je ovde da vrsi indoktrinaciju vernika u hinduistickom pogledu,![]()

To da li je verovatno ili nije, ne znamo,a predpostavke se ne uzimaju u obzir.
Jevreji se inace obrezuju.
A ko kaze da se ti uopste bilo cega treba da plasis,![]()

Sta te briga kako pisem, sve je to Serbski jezik.
![]()

Bog nikada i ni od koga nije tražio da seče bilo koji deo tela, niti će ikada tražiti, jer da je trebalo da se seče ne bi ga ni imao. Bog se nikada nikome nije obratio ni na koji način. To što su neki bolesni ljudi umislili da im se bog obratio je njihov problem, i to veliki problem. Onaj ko se obrezuje smatra da je bog pogrešio u anatomiji, pa se onda on drznuo da tu grešku ispravlja. To je najgore svetogrđe i najbogoborniji i najbogohulniji čin. Baš me briga šta piše u Starom zavetu, jer nisam ni Jevrej ni hrišćanin i nemam nikavu obavezu prema tim nebulozama. Zanimaju me samo prirodni zakoni. A po prirodnom zakonu bog je stvorio sve delove tela za neku funkciju, a ne za seckanje. Ende.
Niko nikoga ne treba da sledi. Čista manipulacija.

Ova rečenica je totalno besmislena, kao prvo, a kao drugo, nije tačna. Ti si ovde da se predstavljaš kao hrišćanski vernik i da svojim ponašanjem ponižavaš hrišćanstvo. Na zadataku si od neke islamske verske zajednice.
- - - - - - - - - -
Ne znamo ni da li je postojao. A budući da je "hranio hiljade ljudi" sa 5 riba i 5 hlebova, nema šanse da nije malo zakačio. A u jevanđšeljima lepo piše da se častio ribom sa ribarima. Ne piše se "predpostavke", nego "pretpostavke", i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ.
Baš me briga za Jevreje, ja nisam Jevrej i nemam nikakvu obavezu prema njima, njihovoj istoriji, kulturi, tradiciji, mitologiji, mitomaniji, običajima... Onaj ko se obreže smatra da je bog pogrešio u anatomiji, pa se on drznuo da tu grešku ispravi. Obrezibvanje je najgore bacanje rukavice u lice bogu.
A ko kaže da ti uopšte bilo kome treba da pretiš nekim nepostojećim sudom i knjigama koje se nikada neće otvoriti?
Namaste.

A ko je tebe ista pitao
- - - - - - - - - -
Ja sam Biblijski pravoslavac,![]()

Isus Hrist je covek i posrednik izmedju Boga i ljudi.
nije covek samo je bio u telu jedno vreme
Inace je na nebu kod Boga kao duhovno bice Bozji Sin.

nije covek samo je bio u telu jedno vreme
Inace je na nebu kod Boga kao duhovno bice Bozji Sin.