Da li je Isus Bog?

Dokazano da nije. Gde je original? Zasto je bozija rec bezbroj puta prepravljana, doterivana? I jos uvek je, iako bozija, samoj sebi kontradiktorna. Kad se taj Jahve, po srpskom Savatije, javno oglasi i potpise da je on kreator nazovi Svetog pisama, ja odmah prelazim u vernike. Naraavno, sve religije moraju da se ujedine u jednu jedinu. Ovako kako je danas, niko ne moze da garantuje da ste dobri hriscani. Svi se udarate u ta vasa prsta hriscanska da ste vi najbolji hriscani, a znate da niste. Najbolji od svih su ateisti, pa odmah iza su agnostici.

JHVH na Srpskom je Jehova.
Bog se odavno oglasio i odavno je dokazano nadahnuce Biblije.
Koga to zanima sam ce istraziti Bibliju.
Jehyovini Svedoci su istrazivaci Biblije i njeni izucavaoci.

Isus Hrist je Samo Bozji SIN.
Tako kaze Bog. Bozja rec.

Jedan je BOG JHVH Jehova.

Isus se nikada nije poredio sa Bogom, njegovim Ocem,
Isus nije nikada rekao za sebe da je Bog.

Isus je rekao: 28 Čuli ste da sam vam rekao: ‘Odlazim i vratit ću se k vama.’
Ako me ljubite, radovat ćete se što odlazim k Ocu,
jer je Otac veći od mene.

Zar je to tesko shvatiti????????

1+1 nisu 1
1+1 + 1 nisu 1

malo zdrave logike i razuma

Kazes nije se poredio sa Ocem,a sta bese ono JA I OTAC SMO JEDNO?Zar to nije poredjenje?Ko od smrtnih ljudi sme da kaze tako nesto?!

1+1 nisu 1
1+1 + 1 nisu 1

pa i ti si tatina cera al si ko i tata ljudsko bice..prema tome sta mu dodje isus..sve sam ti nacrtala a ti sad lepo odgovori..ko je isus..:D

1+1 nisu 1
1+1 + 1 nisu 1

koristis aritmeticku operaciju a ne logicku /ekvivalencije/
dakle ako nije tacno da je 1>1 i 1<1, onda je tacno da je 1=1

Kako boziji sin moze biti sebi otac?

U duhu svetom. Trojstvo.

Ako ce ti pomoci evo iz Mateja gl.22

41 A kad se sabraše fariseji, upita ih Isus
42 Govoreći: Šta mislite za Hrista, čiji je sin? Rekoše Mu: Davidov.
43 Reče im: Kako dakle David Njega duhom naziva Gospodom govoreći:
44 Reče Gospod Gospodu mom: Sedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim?
45 Kad dakle David naziva Njega Gospodom, kako mu je sin?

Ne nego postavljno je pitanje na koje nemaš odgovor , ali ima napisano .

Pitai si kako zvuci.
Dobio si.

Za sve ima neki odgovor.

Ali nemam motivaciju.
Nista ne preduzimas.
Jezicki strucnjaci su mi dostupni i mogu da ih pitam.
Ali ne osecam da imam za koga da pokrenem takve ljude.

Osim tiga cesto sam i ja pitao Rabine.
P to mozes i ti:

http://www.hagalil.com/judentum/rabbi/fh-0802-2.htm

https://www.krstarica.com/vesti/svet/kult-dinastije-kim-slabi-gradjani-se-okrecu-religiji/

- - - - - - - - - -

http://www.synagoge-karlsruhe.de/templates/articlecco_cdo/aid/445127/jewish/Frage-an-Rabbiner.htmJ

Ali JVH Nezna niko na bilo kom jeziku kako se tacno izgovara da bi to ispravno zapisali.
Imas nagadjanja.

Poslednja izmena:
Evo sta kaze jedan jevrejin.

YHWh je ime Boga pod kojim je zelao da bude poznat glagol'' Biti '' prostog buduceg vremena treće lice jednine koji se odigrava istovremeno u sva tri vremena. jehova je nasatalo u 16 veku kada su prevdioci Biblije naizmenice nasumice umetnuli samoglasnike : '' e '' , ''o'', i ''a''.
To ime YHWh su Hebreji Biblijki Izreal koristili na sudu nada su davali zakletvu.
Hebrejski se manjao kroz vreme i sve se menja kroz vreme.
U Svremanom Hebrejkom YHWH se izgovara Yihweh.
U Paleo Hebrejkom alfabetu na kome je YHWH prvi put napisano smatra se da se YHWH izgovaralo kao Yehuwah ili Yahuwah.
To je teorija. No niko puzdano nezna jer je zapis ostao u samoglasnicima posto se jezik menja vrlo je teško da se pouzdano stvori slika kakav je izgovor bio pre 3500 godina.
YHWH nije jedino ime Boga. Bog se objavio pod drugim imenima i ima mnogo imena. recimo Leviticus 24:11 Hashem, El sila Genesis 33:20, el elohe yisrael i vrairacije od EL
Elah aramejski vidi Jer 10:11, Elohim je mnozina od El vidi Exodus 20:3). El Roy vidi Gen 16:13 Bog koji sve vidi..Shaddai

Adon je godpodar Adonay je mnozina Gopdodari. stoga sadonay je titula nije ime. Ime mora da opisuje atribute Boga u suprelativu ili radnju koju Bog ne[prestano obavlja.
YHWH ima varijaceije obično YAH kao sufix ili prefix i bicno je osnova za jeverjsk imena ili Haleluyah znaci Davati slavu YHWH.
ili recimo imena Yehoshua onaj koje je YHWH spasioc ili EliYah od Eli Yahu znaci YHWH je BOg.
YHWH nije jedino imke ali to je ime pod kojim želi da bude poznat ZAUVEK kroz sve generacije.Exodus 3:13-15.

Stoga bazirano na izgovoru i phonetici Jahwve i Jehova nisu legitmi izgovor od YHWH ili pravilan izgovor YHWH po mom mišljenju i mišljenju mnogih poznavalaca Biblijskog Hebrejkog.

- - - - - - - - - -

On kaze dalje:

YHWh je neutralan Van vezanosti za bilo koju bgrupu.
Mi ni ne znamo kako se ime tačno izgovoralo. nema nikavih su deca Izraela postovala Slova YHWH ne onoga ko je iza imena Boga.
YHWH kaže u exodusu 'Kaži Deci Yisarela' znaci jevrejiji su postovali onoga koji stoji iza YHWH dok josh YHWH nije ni objavaljeno.

Pitai si kako zvuci.
Dobio si.

Za sve ima neki odgovor.

Ali nemam motivaciju.
Nista ne preduzimas.
Jezicki strucnjaci su mi dostupni i mogu da ih pitam.
Ali ne osecam da imam za koga da pokrenem takve ljude.

Osim tiga cesto sam i ja pitao Rabine.
P to mozes i ti:

http://www.hagalil.com/judentum/rabbi/fh-0802-2.htm

https://www.krstarica.com/vesti/svet/kult-dinastije-kim-slabi-gradjani-se-okrecu-religiji/

- - - - - - - - - -

http://www.synagoge-karlsruhe.de/templates/articlecco_cdo/aid/445127/jewish/Frage-an-Rabbiner.htmJ

Ali JVH Nezna niko na bilo kom jeziku kako se tacno izgovara da bi to ispravno zapisali.
Imas nagadjanja.

JJAHVE je jevrejski Bog po kojem si ti samo rob jevrejima. Kako si mogao da prihvatiš veru u Bpga koji kaže da si ti niže biće. Neka i zaista postoji ratovao bi protiv takvog monstruma.

Nakitiše ga...:lol:
A imo i to- i to obrezano...uredno ybagatita...:lol:

- - - - - - - - - -

Stvarno:je li se bogovi obrezuju i je li se krsate u Jordanu ili u nekoj drugoj vodurini?:manikir:

- - - - - - - - - -

Stvarno...ako se tvorci Univerzuma krštavaju u onoj rećici od Jordana,onda sam ja Betmen i Supermen jer su mene ,navodno uBeški krstili
dunafskom vodom koje je bilo kolko oš,a druge ni od korova u junu mesecu te davne godine...:mrgreen:

Jahve postoji pre jevreja i on je bio Bog mnogih pre jevreja. Kasnije su ga jevreji prihvatili.

Skroz si neinformisan?

Nema boljeg dokaza da je Jahve jevrejska izmišljotina od toga da su svi narodi poštovali veliki broj bogova i boginja pre njega. Za Jahvea se zna zadnjih tri hiljade godina, a čovečanstvo je staro ko zna koliko miliona godina. Što se lepo nije javio celom svetu? Nije jer su ga izmislili jevreji za sebe.

Nema boljeg dokaza da je Jahve jevrejska izmišljotina od toga da su svi narodi poštovali veliki broj bogova i boginja pre njega. Za Jahvea se zna zadnjih tri hiljade godina, a čovečanstvo je staro ko zna koliko miliona godina. Što se lepo nije javio celom svetu? Nije jer su ga izmislili jevreji za sebe.

kome da se javi kad su svi bili dileje...boza kad trazi da se nekom javi tri puta meri jednom sece..muke je imao boizicke dok nije nagazio na avrama..

Back