Samo ti zivi slusajuci vecinu i bice ti mnogo dobro u zivotu.
primer : volis devoju najvise na svetu lepo vam je ali je ona 5 cm visa od tebe
tebi ne smeta ali svo tvoje drustvo te ismeva, familija, komsije, majka te svaki dan zove i smara
da je "to" nedopustivo ...
Ti bi naravno poslusao vecinu i ostavio ljubav svog zivota jel ?
Зависи шта је у питању (конкретно то што је виша ми не би сметало), због туђих зезања или осуда због материјалне ситуације или неситуираности не бих био у вези, не могу да трпим осуде, осећај ниже вредности и размишљања шта ћу јој такав, да је зезање па ајде али углавном иду осуде због тога, онда и мишљења њених блиских људи о мени и убеђивања ње "шта ће ти тај клошар" сл, требала би ми константна потврда зашто је са мном, изгубио сам скроз поверење..
Проблем ми је и мишљење мојих какву сам девојку одабрао, мени је чак проблем кад би они знали да сам уопште са неком девојком што ми је непремостива препрека и због чега морам да заборавим на љубавни живот чак и да имам прилику, све бих да скроз сакријем од њих, то је на истом нивоу као када бих сад морао да им признам да нпр. користим неку дрогу, екстремно ми је глупо.
Имају жене права кад критикују неког због неситуираности иако нису у праву у смислу што и оне нису боље по том питању, и мени је то потребно, али такве ствари се тешко мењају, сви би били богати и остварени да могу. Ја на таква њихова мишљења или осуде налећем сваки дан, не знам како другачије да мислим..
Како допустите да утичу на вас стереотипи и мисконцепције? Да љубав не постоји и да се све ради из користи, сиромашни се не би женили, него само богати.
То се можда венчавају генерације средњих или старијих година, млађи тешко.. А и кад су у браку сигурно маштају о неком другом, лепшем и успешнијем, често се свађају. Ја и не знам позитивне примере код млађих.