Da li će Beograd progutati Srbiju?

Cela Srbija će živeti na potezu NS-BG sa okolinama. O tome sam još davno pisao
Pa dobro , normalno....nije to losa putanja razvoja....nema tu nista lose...
Svako malo mesto ce sadrzati umanjenu varijantu centar, periferija...zavisno od potreba lokalnih farmera...dakle manje obradive zemlje, ili vece parcele i bice manji gradic, 5000 stanovnika u proseku...Ako ima neku industriju onda do 25 000 i to je ocigledno to..

Nema Tita da nesto ulaze i pravi , nema ni smisla da se to radi , zezam se za Tita...
Posto je kapitalizam, tu nema potrebe da se obezbedjuje da u selu ima posla za ljude, ili u malom gradu , nego koliko ima ima....nema tu razvojne politike, zasto bi se pravio trosak za razvojnu politiku kad se kriminal i obrazovanje ne regulisu razvojnom politikom u kapitalizmu..

Neki put mi se cini da forumasi nemaju blage veze sta zele i sta pricaju....Mislim ja bih da mi objasne sta zele, a da je to u skladu sa kapitalizmom...tj sa njihovim stavovima, mora da kosta minimalno a dobitak maksimalan, i da se troskovi prebacuju na kapitalistu i na radnike...
 
Poslednja izmena:
Pa, već sam donela neki zaključak da uvek gladna Amerika pretenduje da proguta ceo svet, a koji je srpski grad više amerikanizovan od naše divne "bele" prestonice? Nadam se da se to neće desiti, jer mi je u Beogradu uvek bilo lepo, ali na kratko. Niti sam biznismen, niti političar, niti šopingholičar, niti su mi se omilili splavovi...
Šta će meni Beograd svaki dan, tj. šta ću njemu ja?
Jeste li čuli poslednju pesmu o Beogradu? Pevač se oseća kao da peva Šantićeve stihove, a ono... Žali Bože truda!
Izvini, izgleda da opet spamujem bez namere.
Све си у праву, и не спамујеш
 
Beogradska naselja postaju kao favele u Riu, isto se desava sa Novim Sadom.

Svaka moguca zelena povrsina se pretvara u zgradu, svaka stara kuca se pretvara u zgradu, urbanizam kao da ne postoji, vec samo zidaj->prodaj->zidaj->prodaj filozofija.

Baš je postao loš grad za život.

Mislim, već duže vreme je takav, ali psolednjih 10-15 godina baš.

A ista sudbina se polako dešava i Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu....

Džaba vam novci, moji sinovci, kad grad smrdi na svakom koraku.
 
Nema tu nista cudno. Ljudi idu tamo gde smatraju da im je bolje, gde ce imati vece mogucnosti pre svega za zaposlenje i bolju zaradu, ali i za kvalitetniji socijalni zivot, zdravstvo, veci izbor skola za svoju decu. Svega toga u najvecem delu provincije odavno nema, pride je sve vise mesta gde su na vlasti vec vise decenija zacarili klanovi i koterije koje drze te gradove u saci, gde posten covek ne moze da posteno zivi i radi ako nije sa njima. A to da je provincija jeftinija za zivot, pa cene po radnjama se i ne razlikuju od beogradskih, a plate su osetno nize.
 
433946467_2082014282158111_4953297501870463018_n.jpg
 

Back
Top