Dokle će Srbija da glumi "jugoslovenstvo"?

Zapravo tema je na mestu, ima
li ulica srpskih pisaca, naucnika itd po HR?
Kao sto ima po Vojvodini koliko hoces tzv hrvatskih od kojih se mnogi nisu tako ninosecali ni iznjasnjavali no nebitno?
Recimo Vojisavljevici su drzali juznu Dalmaciju dok je Nemanjici nisu prodali Dubrovniku, ima li ulica tih srpskih vladara?
Ima li po Durbovniku ulica Srba? S obzirom da se po orezimenima tesko koze reci da nisi u Srbiji 😅

Dosta je bilo ratova na ovim prostorima. Nikad više. Zašto da ratujemo? Imamo svoje države, trebaju se razvijati, a ne ratovati. I nas i vas ima sve manje, sad da još ratujemo. Zašto? Zbog čega?
Pojma nemam, tako se pravi scenario sa zapada, a svi su na balkanu poslusni...tako da ce biti toga, nece da omane...
Stvarno ne vidim razlog, ali ce ga naci vec...

U Srbiji, na svakom uglu, u svakoj kafani i dvoristu, se lupetaju gluposti o srpstvu.

To za jugoslovenstvo je neki imaginarni narativ koje koriste pomahnitale srpske patriote, da bi opet pokazivali neke svoje pomahnitale megalomanske poente.

Ali eto sada bukvalno da uletis u prvo dvoriste i pitas prvog coveka neke gluposti o Kosovu i srpstvu, lupetace iste gluposti kao sto se lupetaju ovde na Krsti.

Srbija je potpuno pomahnitalo drustvo sa potpuno pomahnitalim narodom, ukratko.

Zapravo tema je na mestu, ima
li ulica srpskih pisaca, naucnika itd po HR?
Kao sto ima po Vojvodini koliko hoces tzv hrvatskih od kojih se mnogi nisu tako ninosecali ni iznjasnjavali no nebitno?
Recimo Vojisavljevici su drzali juznu Dalmaciju dok je Nemanjici nisu prodali Dubrovniku, ima li ulica tih srpskih vladara?
Ima li po Durbovniku ulica Srba? S obzirom da se po orezimenima tesko koze reci da nisi u Srbiji 😅
Nema ulica sa imenima srpskih pisaca i znanstvenika po Hrvatskoj, bar koliko ja znam. A što će nam? Pa imamo naše pisce i znanstvenike, ne trebaju nam vaši.

Nema ulica sa imenima srpskih pisaca i znanstvenika po Hrvatskoj, bar koliko ja znam. A što će nam? Pa imamo naše pisce i znanstvenike, ne trebaju nam vaši.
To su manje vise bili zajednicki. Ja nadjoh Jovana Jovanovica Zmaja ima ukicu u nekom mestu u Slavoniji :)
I cus sta ce nam, a blizi ti je Gete ili neki nebitan Francuz?

- kant-autorska-

Jutros u 5:30 je pala malko preterano jaka kišica u Zagrebu. Također, vjeyar je puhao pa je bilo pušovito.

Na raskrsnici Avenije Dubrovnik i Ulice SR Nemačke jutros oko 7:30 srušilo se stablo na prolaznika.
Stabla su padala u zagrebačkom naselju Špansko,

A sad zamislite sledeći scenarij...

Ljeteli su balvani po beogradskom ulicama: Dalmatinska, Sarajska, Makedonska, Rada Končara...

I onda mi se @dulesrbenda i @kapetanmark čude i ljute što sam protiv Dudu Dudu Ganguline ideje za spomenik Draži o trošak ljubitelja partizanštine.
Ladno se niko od stanara ovih i još mnogih "bratstveno jedinstvenih" ulica ne bune?
A ne može i Draža i Dalmatinska i Djeneral i Sarajska i Mihailović i Makedonska...
Ko piletu sise...
Ko četnik Dane Guza :heart:
slazem se da te ulice treba da lete i da je to jos zasotavstina titoisticke bande.
odletece.

A Sapic je bez obzira na sve rekao istinu . Iz kojih rzaloga (ti usmnajs radisvoje koristi a nije mu stalo do toga) to necu ulaziti.
Ono sto narod u sbriji sada zna je potpuno poseravanje na svu titovu zasotavstinu i diktatkada je svesno unistavao srbiju, ali uz pomoc naravn podguzni beogradskih drugova.

Niej bitan Sapic, mnogi srbi stoje iza te zelje. Danas to kaze sapic sutra ce mnogi drugi. Menja sapica nebitan nam.
Tebe nesto drugo zulja ....

To zaustaviti ne mozes a za ta sranja od ulica i sto su ona jos tu (dok ih u hr odavno nema) postavi pitanje trenutnoj vlasti... A mozes i prethodnoj mada je trenutna vlast ona koja to drzi proteklih 12 godina....

Srbija ne voli jugoslovenstvo zbog Hrvata, Slovenaca, Bosnjaka i Albanaca....Voli ga zato sto je Jugoslavija najveca moguca Srbija i zato sto su jedino u toj drzavi svi Srbi ziveli zajedno...Ali Jugoslaviju vole i mnogi Slovenci, Hrvati, narucito Bosnjaci, oni ponajvise...Dakle mi smo tu dobro zamenili tezu u korist toga da sebi izgledamo kao dobri i naivni momci😀. U nasim ocima ispada da mi volimo Jugoslaviju na svoju stetu, a na tudju korist,😂. Ne, mi preziremo Albance, Hrvate , Bosnjake. Deca vec u nizim razredima pevaju pesme protiv njih. Zvrljaju njihove zastave u knjigama iz istorije(znam iz iskustva). Slicice njihovih fudbalera cepaju ili lepe naopako ..Ne zamislivo je da neko dete u odeljenju kaze da je Hrvat, Albanac, da je Musliman, a bogami i Rom...Roditelji ne zele da im dete u klupi sedi sa Romom, te on sedi sam...
Dakle ono malo njih sto voli Jugoslaviju, voli je u nasu korist, bez brige ...Sve je kako zelite da bude, prezire se od malena razlika, a identifikacija je tu....

U moje vreme ovo nije bilo,gradilo se i izgradilo i nastao Bulevar Srbija usred Skoplja :malav:

Screenshot_2024-09-28-16-27-12-782_com.android.chrome.jpg

A bre, ako nema znacajnih Srba, ima severni bulevar, juzni bulevar, zapadni bulevar, istocni bulevar, pustis ulicu 5km i resis problem..

Uvedes pravilo da djak generacije u BG dobija ime ulice, i resen problem, Ulica Anje Sepetkovski, Ulica Semse Burazor....Ulica Kristine Jaksic....
Za pet godina nece biti nijedne geografske ulice...
Tu su jos ulice crvenih fenjera, Ulica pink bogoslovije, ulica svetog hrama zeksa...itd itd...

Gospodara vucica vec imamo , ne moze , zaebo se Vucic...
ali moze tome nikolica grobara....

To su manje vise bili zajednicki. Ja nadjoh Jovana Jovanovica Zmaja ima ukicu u nekom mestu u Slavoniji :)
I cus sta ce nam, a blizi ti je Gete ili neki nebitan Francuz?
Da, u pravu si, ima nešto po istočnoj Slavoniji, gdje žive Srbi većinom. Eto ima ulica Arsenija Černojevića, Milutina Milankovića... Možda ima još negdje gdje su Srbi većina, ne znam. Ali mislim da po većim gradovima nema.
A Goethe je ipak poznat u svijetu.
U mom kvartu se ulice zovu po hrvatskim piscima i pjesnicima.

Pazi kad ga ceka 9 meseci sa spremnim snajperom, koliko vredi taj posao...

Da se veoma retko pojavljuje ispred svoje kuće, očigledno je vrlo dobro znao i snajperista i dugo ga je vrebao sa obližnjeg brda, a kada se Lješković konačno pojavio na terasi ispalio je hitac. Precizni metak, ispaljen sa 500 metara, pogodio ga je direktno u srce.

Eto jedan za ime ulice u Cetinju....

Da, u pravu si, ima nešto po istočnoj Slavoniji, gdje žive Srbi većinom. Eto ima ulica Arsenija Černojevića, Milutina Milankovića... Možda ima još negdje gdje su Srbi većina, ne znam. Ali mislim da po većim gradovima nema.
A Goethe je ipak poznat u svijetu.
U mom kvartu se ulice zovu po hrvatskim piscima i pjesnicima.
Zar ima negde gde su srbi vecina....kuku kako se to desilo?

Pazi kad ga ceka 9 meseci sa spremnim snajperom, koliko vredi taj posao...

Da se veoma retko pojavljuje ispred svoje kuće, očigledno je vrlo dobro znao i snajperista i dugo ga je vrebao sa obližnjeg brda, a kada se Lješković konačno pojavio na terasi ispalio je hitac. Precizni metak, ispaljen sa 500 metara, pogodio ga je direktno u srce.

Eto jedan za ime ulice u Cetinju....
што добар онаЈ ФИЛМ...Бандерас и Сталоне..снајпери..
Како се беше зове тај Филм?

Back