Да ли бисте волели да Нови Сад више личи на Београд?

Да ли би сте волели да Нови Сад више личи на Београд?

• Да

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
tri šešira i cela skadarlija druže moj su nekada bili mesto za produžavanje života...toga više nema...promenilo se dosta toga...kada bi ti samo rekao da u kafani velika skadarlija svake subote uživo nastupa jami i da je atmosfera tamo kao na bosanskoj svadbi ili na ispraćaju verovatno mi ne bi verovao......ali plato sam zaboravio i to je i dalje vrh mesto...

dosta se toga promenilo u poslednjih 5 godina...grad raste nenormalno brzo a ćud ljudska opada....

bio sam pre kojih par meseci, doduse ne u tri sesira, nego nekoj drugoj kafanici tamo... 3 viljamovke - 1000 dinara, pa ti ajde.. i oni fazoni, kako otvoris vrata, ostavis jaknu, i ostavis 100 din....

bio sam pre kojih par meseci, doduse ne u tri sesira, nego nekoj drugoj kafanici tamo... 3 viljamovke - 1000 dinara, pa ti ajde.. i oni fazoni, kako otvoris vrata, ostavis jaknu, i ostavis 100 din....

jedno pivo u klubu 450 dinara.... hebiga...još kad pomisliš da ljudi prodaju svoje vile po srbiji da bi živeli u garsonjeri od 15 kvadrata u beogradu...kompleks...ništa drugo...

dosta se toga promenilo u poslednjih 5 godina...grad raste nenormalno brzo a ćud ljudska opada....

To, nažalost, nije situacija samo sa Beogradom.
Ima toga i u Novom Sadu i to u najgorem mogućem vidu prenaseljenosti.
Nestala je cela Grbavica i pola Podbare i Salajke, divne ulice, divna stara arhitektura, nikle su užasne zgradurine, ulice su postale kanjoni, nema parkinga, nema trotoara, nema zelenila, a o nekom prostoru za decu i porodicu da i ne pričam.
Nestao je zid sa tvrđave - zaklanjao je pogled na Dunav i grad, nestala je kaldrma od žute cigle iz ulice V. Pavlović, mislim jeste, bilo je renoviranje vodovoda-toplovoda-nečega već, ali me strašno zanima u čijem je dvorištu završila cigla stara preko sto godina...

Novi Sad užurbano propada i sve više počinje da liči na Beograd.

Hteli mi to ili ne :neutral:

Pa to je i za očekivati nažalost...što više bude rasla autonomija pokraine to će više NS da liči na BG :neutral:

Potpuno netačno.

Edit:
Autonomija pokrajine ne podrazumeva centralizaciju iste.
Potrebna je i neophodna decentralizacija cele Srbije, i to nema nikakve veze sa (ne)postojanjem autonomije u samoj Vojvodini.

Ova pojava koja se pojavila u Novom Sadu nema baš nikakve veze sa statusom pokrajine, već isključivo sa korupcijom i bahatošću i nenovosadskim biznismenima i gradonačelnicima.

Poslednja izmena:
Potpuno netačno.

Edit:
Autonomija pokrajine ne podrazumeva centralizaciju iste.
Potrebna je i neophodna decentralizacija cele Srbije, i to nema nikakve veze sa (ne)postojanjem autonomije u samoj Vojvodini.

Ova pojava koja se pojavila u Novom Sadu nema baš nikakve veze sa statusom pokrajine, već isključivo sa korupcijom i bahatošću i nenovosadskim biznismenima i gradonačelnicima.

Nažalost... tačno je...

Potrebna je decentralizacija više nego išta u ovoj zemlji..ali realnost je nešto sasvim drugo... pogledaj koliko pokrainskih sredstava ide novom sadu a koliko ostalim gradovima :neutral:
Voleo bi ja da je to netačno ali...samo realno sagledavam stvari...i vojvodina će se vremenom centralizovati...ali heh..barem ćemo imati dva grada u koja idu sve pare...a ostatak srbije nek se snađe :dash:

Kosovo je sistematski "rađeno" više od 70 godina.... a kosovo i vojvodina su dve potpuno različite priče...nebo i zemlja...

Plus posle srba najbrojniji narod su mađari sa 10% stanovništva..a srba ima 70% ...aj mi objasni kako će se vojvodina odvojiti? :dontunderstand:

Uvek sam mrzeo separatiste...vas sve treba lepo u kamenicu da okopavate kukuruz...

ti si još jedan od nacionalno zadojenih i zabluđenih koji misle da to što je neko srbin znači da on želi tesnu i lopovsku zajednicu sa srbijom, i gaji animozitet prema vojvodini. Većina tih srba od 70% je zapravo suprotna od toga. Oni koji su takvi kakvi ti očekuješ, su dođoši od 1990 pa do dana današnjeg, i neki deo dođoša s kraja 40ih

Back