da li biste promenili veru?

zashto izbegavash odgovore tipa DA ili NE ?
ako ti volish nekog muslimana, i sve je kul, dugo ste zajedno, sve se poklopilo, zhelish da se venchate. On se slazhe sa tobom, ali mu vera ne dozvoljava da se ozheni sa zhenom koja nije muslimanka i moli te da promenish veru. Da li bi promenila veru zarad ljubavi?
(da ili ne)

Da bi neku voleo najviše na svetu,ta cura ne sme da vrši pritisak na mene(dobro,telom može)i da me ucenjuje.Ako to dvoje ne bi činila,sigurno mi ne bi ni tražila promenu vere...Ni ja neću tražiti promenu vere devojci ukoliko život bude ironičan da vodim neku Muslimankicu.

I meni je lako da zbog žene zavolim Slovence jer sam prema njima uvek bio neutralan.

Širok ti put,osim Budizma i Islama postoji i ogroman broj sekti...Svak' nađe što mu odgovara.

Мој одговор ти лежи у овој реченици:

Мени скелет конвенција никад не може бити важнији од драгих, најдражих људи.

Дакле, одбијам да живим у складу са било каквим утврђеним правилима осим по онима које ја сама утврдим.
Јест' широк ми пут у складу са мојом вољом а не са било каквим религијама, сектама и слично.
Тако да, иако не верујем у бога, никад не бих овако нешто рекла:

Ateistička uverenja, određen način života, bez prisustva religije...

Јер никаква утврђена конвенционална уверења мене не ограничавају.
Ја сам слободна и моја воља је слободна.

Ček da ti malo pojasnim Kreptromane.
Ova tema i pitanje u njoj je pomalo debilno forumilisano. I ima smisla jedino u fazonu - danas upoznate nekoga, sutra se venčavate, pa kao - da li biste promenili veru u tom slučaju.

Јест' дебилно формулисано.

Zašto je moje gledište konvencionalno, šta je tu uobičajeno?
Lična uverenja se ne svrstavaju u te kategorije.

Наравно да се сврставају.
Сврстаћу и кисели краставчић ту ако пожелим.

Чим кажеш:

Ateistička uverenja, određen način života, bez prisustva religije...

Како онда није утврђено?
Атеизам ти налаже да живиш без религије.

А оћете се ви неверници венчати у цркви или само код матичара и ћао?

osetih se prozvanom kod ovog "nevernici", pa da kazem...ako bi mom buducem muzu to znachilo, venchali bismo se i u crkvi...jer meni to apsolutno ne predstavlja nishta bitno, ali njemu bi...

a shto se menjanja vere tiche, ako je to uslov da budemo zajedno- bih...ja inache nisam vernik, ali sam krshtena, pa ono...

Back