da li biste promenili veru?

NE ZNAM samo znam da nema tu neke srece kad su parovi razlicite vere sta sutra da ja imam decu sa muslimankom??? gde ce deca da idu u dzamiju mozda?? hoce al juche znaci tu bi vec doslo do problema u braku takodje kad bi se davala imena ona bi htela neko ime ramiz samir amir emir a ja bi hteo RADOVAN i sta onda opet 2 problem u braku mislim da je najbolje da svaka ptica svom jatu leti. sto se tice provoda tu ne gledam religiju bio sam sa filipinkama one su uglavnom katulkinje bio sam i sa muslimankom jednom iz irana al sam joj se predstavio da sam musliman iz bosne;P trebamo da sacuvamo svoju veru i religiju i da se mnozimo vise a ne da se mesamo sa drugima ne znam koliko ste bas upuceni ja samo znam imam dosta drugarica koje su muslimanke njihovi roditelji bi se odrekli njih da se uzmu za nekog ko nije musliman a vidim kod srpkinja je to sve jedno tako da je to malo zalosno

NE ZNAM samo znam da nema tu neke srece kad su parovi razlicite vere sta sutra da ja imam decu sa muslimankom??? gde ce deca da idu u dzamiju mozda?? hoce al juche znaci tu bi vec doslo do problema u braku takodje kad bi se davala imena ona bi htela neko ime ramiz samir amir emir a ja bi hteo RADOVAN i sta onda opet 2 problem u braku mislim da je najbolje da svaka ptica svom jatu leti. sto se tice provoda tu ne gledam religiju bio sam sa filipinkama one su uglavnom katulkinje bio sam i sa muslimankom jednom iz irana al sam joj se predstavio da sam musliman iz bosne;P trebamo da sacuvamo svoju veru i religiju i da se mnozimo vise a ne da se mesamo sa drugima ne znam koliko ste bas upuceni ja samo znam imam dosta drugarica koje su muslimanke njihovi roditelji bi se odrekli njih da se uzmu za nekog ko nije musliman a vidim kod srpkinja je to sve jedno tako da je to malo zalosno

Ovaj post je zajebao laxativ kakvu mi je reakciju u crevima izazvao!

Ti bi se, prijatelju moj, obogatio da ga pakujes u male flasice i valjas u apotekama...

Iju.
Pa islam drugacije tretira zene nego sto je to slucaj u hriscanstvu...Ali, da ne skrecem sa teme, mislim da kad si s nekim u ljubavi, pravoj onoj, ne trebas na prvo mesto da stavljas religiju ili nacionalnost ili nesto sl. ... BAr ja tako mislim :-/

A nije ti palo na pamet da bez obzira sto si ateista, neko moze da ti trazi da prihvatis tu i tu veru, da bi vam veza opstala... djavo ti je u sustini isti... a i ne citas temu od pocetka, sramota :P

Ovo je pravo pitanje za sve: Dal' bi vasa "voljena" polovina promenila veru zbog vas?

A nije ti palo na pamet da bez obzira sto si ateista, neko moze da ti trazi da prihvatis tu i tu veru, da bi vam veza opstala... djavo ti je u sustini isti... a i ne citas temu od pocetka, sramota :P

Ovo je pravo pitanje za sve: Dal' bi vasa "voljena" polovina promenila veru zbog vas?
Uh, priznajem da nisam citala od pocetka...:rumenko:

Uh, pa ja ne mogu ni da hocu i sta on ima od toga ako ja za njega glumim da sam njegove veroipovesti? /=

Uostalom ako mi zamera na tome sto sam ateist, sta ce biti za one krupnije stvari?
Ne smeta mi ako je on vernik, mada mislim da ne bih mogla da funkcionisem sa nekim ko je fanatik po tom pitanju jer bi stalno prebacivao i sl.

Ja sam se odrekla vere, tj. odbacila hriscanstvo, tako da nemam sta da menjam...

-I msm ubijte se svi sto razmiljate k'o ovaj W_O_G_BOY.....
vidis ja verujem u boga nisam sad neki veliki vernik al od onog trenutka kad bih uradio to sto si ti da se odreknem svog boga mislim da bi tad sebe nazvao NIKO I NISTA od tog trenutka bi se smatrao u istom nivou kao shtene neko na putu kada bi video mozda i na nizem nivou od tog shteneta. i mislim da bi tu i sebi presudio samubistvom.

vidis ja verujem u boga nisam sad neki veliki vernik al od onog trenutka kad bih uradio to sto si ti da se odreknem svog boga mislim da bi tad sebe nazvao NIKO I NISTA od tog trenutka bi se smatrao u istom nivou kao shtene neko na putu kada bi video mozda i na nizem nivou od tog shteneta. i mislim da bi tu i sebi presudio samubistvom.

Bog je nesto sto je u coveku. Ne mozes ti sad njoj prebacivati ako ona ne veruje. Pa ne verujem ni ja, al' dobro, kao sto sam vec rekla, Bog i verovati-ne verovati je stvar samog coveka...

:lol:lol:lol:

Niko i nista zato sto bi odbacio veru? 'Ajde molim te, a sta ti vera ovako daje?

(A to za samoubisto je nesto najgluplje sto sam procitala ikada.:lol: )

Bog je nesto sto je u coveku. Ne mozes ti sad njoj prebacivati ako ona ne veruje. Pa ne verujem ni ja, al' dobro, kao sto sam vec rekla, Bog i verovati-ne verovati je stvar samog coveka...

pa kao sto znamo nazalost ovim nasim svetom ne vlada samo BOG vec i sotona to jest djavo jer da vlada samo BOG sve bi nam se desavalo dobro ne bi bilo zla ne bi ljudi bili zavidni drugima ne bi bilo ljubomore medju ljudima sve bi bilo idealno tako da chinjenica je da nekim ljudima vlada djavo a nekim bog onaj u kojeg ta osoba veruje tako da ne bih se slozio s tobom tu bas da je bog u coveku jeste al ne u svakom jer onaj sto ubija kolje itd da ne nabrajam sumnjam da s njim vlada bog vlada ono drugo sto sam pomenuo i sve ljude koji ne veruju u nista to jest kojima je zivot prazan za mene je njihov zivot prazan mislim da vlada bas taj djavo.

:lol:lol:lol:

Niko i nista zato sto bi odbacio veru? 'Ajde molim te, a sta ti vera ovako daje?

(A to za samoubisto je nesto najgluplje sto sam procitala ikada.:lol: )

ne razumem te ovaj ti znaci gledas neki interes od vere??? treba da ti daje novac da bi ti verovala mozda??? ja ne trazim nista da mi daje vera vec trazim mir i slogu medju svojima i meni bolje sutra od svog boga u kojeg verujem i molim se njemu i zahvaljujem mu se na svakom danu koji mi daruje.

ne razumem te ovaj ti znaci gledas neki interes od vere??? treba da ti daje novac da bi ti verovala mozda??? ja ne trazim nista da mi daje vera vec trazim mir i slogu medju svojima i meni bolje sutra od svog boga u kojeg verujem i molim se njemu i zahvaljujem mu se na svakom danu koji mi daruje.
Jaooo...
Niko nije pomenuo materijalni interes.../= E sad tvoj je problem sto nista ne umes da skapiras.../=

A sto se fore tice, to bi moglo 'ladno da udje u onu emisiju sto citaju pamente izreke...:mrgreen:

Ti stvaraš sopstvenu sudbinu. Bog ti je dao život i kako to već ide...ali tu se njegov posao završava. Sve ostalo je na tebi. Sve je to u redu, moliti se redovno, ići na pričešća, postiti po 40 dana...Ali ti nisi vernik ako poštuješ sve to, a ovamo si zavidan, nasilan, netolerantan...Tvoji postupci i razmišljanja govore da li si vernik ili ne.

Ja smatram da sam vernik i sasvim pristojna hrišćanka iako u životu nisam postila, u crkvi sam bila jednom i to kad su me krstili, jer smatram da sam dobra osoba.

od nekoliko ispisanih postova mi se doslovno povraća.
zatucani ateisti nisu ništa bolji od zatucanih vernika.
možda još i gori jer promovišu izvesnu otvorenost...

Jok, sviđa mi se ova vera. Taman sam popamtila sve praznike, datume i svece. Kad bih prešla npr. u budizam sve bi mi se pobrkalo....;)

budizam ne zahteva isključivost verske pripadnosti...
...niti ima sam neke posebne ceremonije, praznike, obrede koji moraju biti poštovani
a samim tim i ne brani proslavu različitih praznika. ;)

misssim, kontam da ga navodiš kao primer, mogo je biti i islam npr.
nego, navodim to jer mi se budizam sviđa... baš zbog toga.
hrišćanstvu zameram isključivost.

Joj, sto mi je drago sto si ovo rekao. Pocelo je da me nerviraju postovi na foru:
Ne. Ako nekome znacim, nek promeni on zbog mene.

Mislim, kao da ste vi ne znam ni ja sta pa sad da neko menja veru zbog vas, ako vi volite tu osobu, promenite vi veru, sto mora da druga polovina?:confused:

@tema

Ne znam nista, ali ne kapiram ove ateiste. Ispada da su glupi svi oni koji veruju u boga, i svi oni koji tvrde da bog postoji. J.bt, kad sam ja uvredio ateiste na foru na koju oni vredjaju vernike? Iako prezirem takvo razmisljanje, ipak cutim i pokusavam nekako da dokazem da bog postoji, iako dokaza nekih nema.

od nekoliko ispisanih postova mi se doslovno povraća.
zatucani ateisti nisu ništa bolji od zatucanih vernika.
možda još i gori jer promovišu izvesnu otvorenost...

Nisam video tvoj post, Mima... U pravu si!:P

Poslednja izmena:

Back