da li biste promenili veru?

Dobro, i ja sam za to da je sve u glavi tj. mozgu coveka, ali zar ti sad hoces da narusis njegova shvatanja i njegov mir? Ovde ti ispadas losa osoba, a ne on...;)

Ne mislim da je htela da narusi bilo sta, zapitala se ono sto se pita svako ko nije vernik: "Sta je to sto vera pruza coveku, odakle toliki osecaj sigurnosti iza idolopoklonstva?"

Naravno, moglo je to malo manje neprijateljski da se formulise, ali nikakve prozivke nije bilo u postu!

Ne mislim da je htela da narusi bilo sta, zapitala se ono sto se pita svako ko nije vernik: "Sta je to sto vera pruza coveku, odakle toliki osecaj sigurnosti iza idolopoklonstva?"

Naravno, moglo je to malo manje neprijateljski da se formulise, ali nikakve prozivke nije bilo u postu!

A zasto mora uopste da zna? Ocigledno je da svejedno ne bi postala vernik i da dobije odlican odgovor na to pitanje.
Vera pruza mir i nadu da ce se desiti nesto sto se moze nazvati cudom, a cuda cini bog, barem kod vernika, ne znam ko to cini kod ateista...verovatno sudbina.

Ja ne mogu njemu nikako da narusim mir.... Mada je njegov mir prilicno neosnovan...
/=
I ja nisam rekla da je on los kao osoba...

Nije niko rekao, ali ste svi vecinom tako odreagovali.;)

zamislite da upoznate nekog ko nije vase vere,i da li bi vi menjali vasu veru zbog nekoga?kako bi uopste vasa okolina uopste reagovala na nekog druge boje ili religije?i kako bi reagovali,pocevsi od ukucana,da vi odlucite da promenite veru?

nemam vjeru = nemam sto da promjenim :)
ne vjerujem da bih mogla da trpim necije vjerske gluposti ma koliko ga mozda voljela, i djeda mraz mi je preko glave a ne ostali bradati leteci.....i u sto li se jos sve ne vjeruje
niti bi on pored mene takve mogao biti srecan, nije fer ni prema partneru/ki

a kakve veze imaju druga boja i religija?

pa kao sto znamo nazalost ovim nasim svetom ne vlada samo BOG vec i sotona to jest djavo jer da vlada samo BOG sve bi nam se desavalo dobro ne bi bilo zla ne bi ljudi bili zavidni drugima ne bi bilo ljubomore medju ljudima sve bi bilo idealno tako da chinjenica je da nekim ljudima vlada djavo a nekim bog onaj u kojeg ta osoba veruje tako da ne bih se slozio s tobom tu bas da je bog u coveku jeste al ne u svakom jer onaj sto ubija kolje itd da ne nabrajam sumnjam da s njim vlada bog vlada ono drugo sto sam pomenuo i sve ljude koji ne veruju u nista to jest kojima je zivot prazan za mene je njihov zivot prazan mislim da vlada bas taj djavo.

Nisam rekla da je Bog u svakom coveku. Htela sam da kazem da od coveka zavisi da li ce verovati ili nece (eto ti doslovno!).
A za te koljace, ubice i ostali sljam postoji neki drugi Bog, mozda je to djavo ili ko zna vec sta...

A zasto mora uopste da zna? Ocigledno je da svejedno ne bi postala vernik i da dobije odlican odgovor na to pitanje.
Vera pruza mir i nadu da ce se desiti nesto sto se moze nazvati cudom, a cuda cini bog, barem kod vernika, ne znam ko to cini kod ateista...verovatno sudbina.

A zasto ja zelim da znam sta se nalazi na dnu neke pecine iako opet ne zelim da udjem u nju. Radoznalost prijatelju, i pokusavam da shvatim sta je to sto tera ljude da uskacu u tu pecinu...

Nije niko rekao, ali ste svi vecinom tako odreagovali.;)

Jumping to conclusions here...

Tacno tako Zabavni! Sasvim si lepo zapazio da smo vecinom tako odreagovali, evo ja prvi, priznajem.
Al' kontas li ti u cemu je fora i cemu onaj moj komentar... lik je dosao i na finjaka se popishao na sve koji nisu njegove vere ili nisu vernici uopste, ni na koji nacin.
Kako onda on da ocekuje da drugi postuje njegovo opredeljenje, kad ni on ne postuje tudje. Da sam mod jos uvek dao bi mu jedan ban-shut-delete na 2-3 dana, cisto fore radi, da razmisli. Razlog, verska netolerancija.

Al' kontas li ti u cemu je fora i cemu onaj moj komentar... lik je dosao i na finjaka se popishao na sve koji nisu njegove vere ili nisu vernici uopste, ni na koji nacin.

vala bash.
Kako onda on da ocekuje da drugi postuje njegovo opredeljenje, kad ni on ne postuje tudje. Da sam mod jos uvek dao bi mu jedan ban-shut-delete na 2-3 dana, cisto fore radi, da razmisli. Razlog, verska netolerancija.
i ja isto :lol:

Mada, ja smatram da bih bio bolji kad bih bio hrishcanin.
A da li bih promenio veru, pa bih ako neshto znachi njoj, mada bi to bilo licemerno od mene, ali ako to usrecuje curu, ok, meni dobro :D

zamislite da upoznate nekog ko nije vase vere,i da li bi vi menjali vasu veru zbog nekoga?kako bi uopste vasa okolina uopste reagovala na nekog druge boje ili religije?i kako bi reagovali,pocevsi od ukucana,da vi odlucite da promenite veru?

nema sta da reaguju,ne bih to uradila...pa neka menja taj koji mi se svidi veru zbog mene..i sta mi znaci to kao promenim veru..zivim dvadeset godina kao pravoslavac i onda sam kao odjednom katolik (primer samo)...glupost

od nekoliko ispisanih postova mi se doslovno povraća.
zatucani ateisti nisu ništa bolji od zatucanih vernika.
možda još i gori jer promovišu izvesnu otvorenost...

budizam ne zahteva isključivost verske pripadnosti...
...niti ima sam neke posebne ceremonije, praznike, obrede koji moraju biti poštovani
a samim tim i ne brani proslavu različitih praznika. ;)

misssim, kontam da ga navodiš kao primer, mogo je biti i islam npr.
nego, navodim to jer mi se budizam sviđa... baš zbog toga.
hrišćanstvu zameram isključivost
.

Kada bih odlučila da promenim veru, prešla bih u budizam. Razloge si navela.;)

Tacno tako Zabavni! Sasvim si lepo zapazio da smo vecinom tako odreagovali, evo ja prvi, priznajem.

Dobro, ja bih rekao da je navodio probleme koji bi se stvorili u braku sa osobom druge vere.:lol: A necu da ga branim, ima tastaturu pa neka kuca sta misli da treba. :p

A zasto ja zelim da znam sta se nalazi na dnu neke pecine iako opet ne zelim da udjem u nju. Radoznalost prijatelju, i pokusavam da shvatim sta je to sto tera ljude da uskacu u tu pecinu...

Neces saznati dok en udjes, mrak je dole.

Па шта сад, испада да је вера нешто што пада снеба ил долази негде са стране... ?... Па још може да се трампи за нешто друго... ???...
Нек сам задрт, али у мојој кући, у којој баш свима и не светли крс на челу, се неће никад довући ни делић онога што није наше, оно у шта не верујемо, оно што не волимо... Традиција и обичаји којима се овде колко-толко посвећује пажња све преко мог оца, деде, пранђеде до неколико векова уназад се неће зауставити на мени... Боље ми је да останем довека невољен од онога што није моје и да само наставим да волим, и да проследим даље, оно што је моје...
Јер, знате, има ту љубави и поштовања онога што је иза мене и оно што ме је изградило оваквог какав сам и жеље да не пљунем на то...

Ti si rekao da bi izgubio sve kad bi se odrekao vere, pa sam te zato pitala sta to tebi vera daje? Je li to nesto duhovno...msm sve je to u tvojoj glavi...;)
pa pazi ovako znam ljude dolaskom u Australiju prodali su svoju veru za neke milione i neko bogatstvo postali su ijehovini svedoci i sad veruju u sasvim nesto drugo nego u sta su verovali njihovi preci mislim ne znam kako ti ljudi razmisljaju al znam za sebe da je za mene porodica i religija glavno to je nesto sto me jednostasvno drzi u zivotu ponosno se izjasnim da sam Orthodox!!!

tema je glupo postavljena...prvo sto niko(ko iole postuje sebe) ne bi promenio nista kod sebe(iliti sebe ) zbog nekoga..ne ukljucujuci neke lose navike koje ipak cini zbog svoje dobrobiti..
pa ajd' ni veru...
a sto se tice upustanja u vezu s nekim koji je druge vere-samo opusteno....
uopste me to ne znaima..i ne mogu sebe da zamislim da mi se svidi neko i da mi odogovra u mnogim stvarima i kad mi uz rucak kaze koje je vere ja da kazeeem neeee...glupost.

Back