Da li biste pristali na svetsku vladu?

Ne bi moglo iz jednog centra rešavati probleme ljudi. Svet je preveliki za tako nešto.
ni iole ozbiljnom firmom ne vlada jedan čovek nego hijerarhija na čijem je on vrhu...
pitanje je bilo da li biste pristali na svetsku vladu...svetska vlada ne znači da ne bi bilo nivoa u hijerarhiji koji su odgovorni za sprovođenje zakona i planova na lokalnom nivou...svetska vlada podrazumeva da se iste mere vladavine, isti zakoni odnose na sve ljude na planeti...to bi u principu bilo ok kad bi imali poverenja u one koji bi bili nosioci takve izvršne vlasti

ni iole ozbiljnom firmom ne vlada jedan čovek nego hijerarhija na čijem je on vrhu...
pitanje je bilo da li biste pristali na svetsku vladu...svetska vlada ne znači da ne bi bilo nivoa u hijerarhiji koji su odgovorni za sprovođenje zakona i planova na lokalnom nivou...svetska vlada podrazumeva da se iste mere vladavine, isti zakoni odnose na sve ljude na planeti...to bi u principu bilo ok kad bi imali poverenja u one koji bi bili nosioci takve izvršne vlasti
Negde sam pročitao da tada ne bi više bilo ratova. Postavlja se i pitanje ko bi birao takvu vladu. Ovako kad je svet podeljen na države lakše je sprovesti kontrolu vlada putem izbora.

Da prihvatimo pravila koja su smislili drugi to moramo, jer svoja nemamo. Da bi takav sistem funkcionisao kod nas morali bismo da imamo neku vrstu arbitra poput EU....Jer bez takve arbitraze sa strane nikada nece biti reda u nasem plemenu...U to budite sigurni.. Druga opcija je ova koja traje decenijama...

Ukoliko bi mi 100% bila po volji, zasto ne?

Recimo da su clanovi te vlade gospoda koju cine guverneri Alabame, Mississippija, Tenesseeja, Texasa, Arkansasa, Oklahome iz pedesetih godina proslog stoljeca.

Pede*ri i pederice u ormarima, osobe tamnije boje koze na straznjim sjedistima busa i plantazama pamuka, Zidovi na Antarktici, muslimani preko Bospora, Isus u skoli umjesto teorije evolucije, 2. Amandman na steroidima, liberalne demokrate u katakombama, sloboda govora za sve one koji misle poput mene.

Poslednja izmena:
Sta bi falilo ovom mom svjetskom uredjenju koje sam predlozio?

🐈

Znam da bi bio sretan, ukoliko ne bi, uvjerio bi te da jesi.

🥰
UFP_Flag.png

Back