AleksaJ
Buduća legenda
- Poruka
- 28.191
Zasto; bolje onda da je ostalo iz Beca; em blize em kulturnije.
Бечка Култура

Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Zasto; bolje onda da je ostalo iz Beca; em blize em kulturnije.
I Rimljani su nabijali na križ pa su svejedno imali jako razvijenu kulturu.Бечка Култура
![]()
I Rimljani su nabijali na križ pa su svejedno imali jako razvijenu kulturu.![]()
Monako je itekako ovisan. Ne mogu ništa bez dogovora s Francuskom s kojom su tijesno povezani, iako su formalno država. Švicarska je druga priča, ali ni ona ne bi nikada opstala u izolaciji, već također djeluje u međuovisnosti s drugim državama. Članica je šengenske zone, iako nije članica EU-a, a ukoliko bi je Njemačka prometno izolirala, propala bi joj čitava transportna industrija koja ide od mora pa rijekom Rajnom do Švicarske.
Ako ti netko drugi može zatvorit pristup lukama, nisi neovisan.Pa nezavisnost ne znaci izolacija, daleko od toga. Samo znaci da imas svoj ja, svoje interese da sprovedes, ne da budes tepih za gazenje.
Kako god okreneš, sledi nabijanje...I Rimljani su nabijali na križ pa su svejedno imali jako razvijenu kulturu.![]()
ako nemaš vojnu silu da time podupreš nezavisnost onda si nezavisan onoliko koliko ti jači dopuste da to budešAko ti netko drugi može zatvorit pristup lukama, nisi neovisan.
Ako ti netko drugi može zatvorit pristup lukama, nisi neovisan.
Ako je nešto drugo vrednije od novca, onda nisi.Ako ti to dobro naplacujes onda jesi.![]()
Opa, bit će ženama veselo.Kako god okreneš, sledi nabijanje...
Ako je nešto drugo vrednije od novca, onda nisi.
Tako je. Jedan veliki ekonomist kojem sam zaboravio ime, jednom je rekao: Nema političke neovisnosti bez ekonomske neovisnosti. To je to!Ako nemas novca nemas drzavu.
Tako je. Jedan veliki ekonomist kojem sam zaboravio ime, jednom je rekao: Nema političke neovisnosti bez ekonomske neovisnosti. To je to!
Da li biste pristali da vama vlada tamo neko iz nekog centra koji nije u Srbiji? Ali da se fa vlada trudi da vlada ljudima u njihovom najboljem interesu. Bez teorija zavere.
Da li biste pristali da vama vlada tamo neko iz nekog centra koji nije u Srbiji? Ali da se fa vlada trudi da vlada ljudima u njihovom najboljem interesu. Bez teorija zavere.
Čekaj da nas sve skupa opali porez na nekretnine.Danas zivimo u globalnoj ekonomiji, dakle nase ekonomije su sve prepletene. Drzava je poput pojedinca, koji se bavi Airbnb i zivi od izdavanja stana. Ljudi ce da koriste tvoj stan, ali im naplacujes. Ali svakako moras izdavat stan da bi zaradio i opstao.
Takav je tip ekonomije bar za nas iz drzava kojima je turizam veliki dio privrede.
Iz Brisela.
I bolje da je tako, vjeruj mi.
Nema potrebe da mi persiras.Znaci niste hteli
Odlična ideja. Ukinuti sve vojske i ostaviti samo policiju sa palicama. Ne, bolje sa letvama, govnjivim.Da li biste pristali da vama vlada tamo neko iz nekog centra koji nije u Srbiji? Ali da se fa vlada trudi da vlada ljudima u njihovom najboljem interesu. Bez teorija zavere.
I Rimljani su nabijali na križ pa su svejedno imali jako razvijenukulturu.
U sridu!Zato treba primeniti rešenje podele vlasti, isto kao i u običnoj državi. Tako će onaj ko ima vlast uvek da bude sputan drugime koji takođe ima vlast i kontroliše ga. Drugim rečima, dela suvereniteta se odreći a deo zadržati za sebe. U zapadnim zemljama ne mogu da isplivaju autokrate upravo zato što su integrisane vezivnim tkivom - demokratijom i vladavinom prava.