Da li biste bili u vezi sa osobom druge veroispovesti?

da, normalno ako mi se dopadne, mene interesuje kako razmisljaju ljudi svake vere. samo ne znam dokle bi to trajalo, jer ipak moramo da verujemo zajedno u isto. inace ja nit verujem niti neverujem, sto bi se reklo verujem za svaki slucaj( pa mozda i postoji bas to). bilo bi gadno da me non stop davi nekakvim pravilima koje ne razumem, kao sto me mama davi da ponavljam neke glupe recenice kao neku molitvu koju iako mozda razumem ja uopste ne osecam.

m@l@:
Veza nije problem...pa ni brak bez dece... ali brak sa decom-jedino ako je bar jedno ateista ili ga bas briga za veru.Generalno nije problem da se roditelji dogovore u kojoj ce crkvi dete da krste, ali bake i deke, tece i tetke i ostala rodbina...to je druga prica...tu svako vuce na svoju stranu...
a sta ako ta vera ne propoveda krstenje nego odsecanje klitorisa?

Pojava rasprostranjena u centralno rekao bih Africi, u svakom slchaju Sudan i valjda Etiopija, ne seche se samo klitja nego i unutrashnje usnice, potom se sve pazljivo zashije i ostavi tek mali otvor za vrsenje nuzde. Ko prezivi nikada u zivotu nece imati sex bez bola, a ogroman procenat umre od infekcija, trovanja krvi ili prosto iskrvari. Mislim da se ukupan broj tako osakacene dece krece u opsegu od par desetina MILIONA, ludilo!
P.S odnosi se na prichu o amputaciji (ako se to moze tako nazvati) klitorisa a ne na Mormone

Lucky Luck:
Pojava rasprostranjena u centralno rekao bih africi, u svakom slchaju Sudan i valjda Etiopija, ne seche se samo klitja nego i unutrashnje usnice , potom se sve pazljivo zashije i ostavi tek mali otvor za vrsenje nuzde. Ko prezivi nikada u zivotu nece imati sex bez bola, a ogroman procenat umre od infekcija, trovanja krvi ili prosto iskrvari. Mislim da se ukupan broj tako osakacene dece krece u opsegu od par desetina MILIONA, ludilo!
ovaj clanak koji sam citala kaze da u toj zemji ne secam se sad kojoj 98% devojcica je excisé tj odsecenog klitorisa(je l postoji jedna rec kod nas za to?)

hanibaI77:
da!citala sam bas o jednoj devojci u cijoj su zemlji takvi obicaju.roditelji su joj diplomate i protivili su se tome ali jednom kad je ostala kod familije oni su joj odsekli klicu,imala je 4 god.
Uh, zamisli da imas tako briznu familiju...udese te za ceo zivot...sigurno misle "kad smo mogle mi i prezivele smo sto ne bi i ti, tja sta bi ti falilo???"

m@l@:
Uh, zamisli da imas tako briznu familiju...udese te za ceo zivot...sigurno misle "kad smo mogle mi i prezivele smo sto ne bi i ti, tja sta bi ti falilo???"
u principu, u svetu vlada velika frka po tom pitanju, postoje pokreti koji pokushavaju da se bore protiv takve tradicije, ali to je duboo ukorenjeno, vec mozda 1000 godina, i samo pojedinachno dozivljavaju uspehe. U takvoj sredini te porodice na neki morbidan nachin jesu brizne, to je jednostavno tako i svako ko se ne povinuje izopshtava se iz drushtva.

Back