Veza sa psihički bolesnom osobom

Шта си ти урадио после јављања?

Мој савет би ти био, да се правиш као да ниси ни приметио да те блокирала. Не да питаш:"Па, шта је било, зашто си ме блокирала, шта сам урадио?"

Уместо тога, прави се да ниси ни приметио да те блокирала. Наставите нормално тамо где сте стали у последњем нормалном тренутку.

Нпр. испричај јој шта ти се данас десило.
Brate znam ja zasto se to desilo i sta se desilo samo sta ona sebe ne vidi kako treba e to je problem ..nisam joj rekao bas to u lice,više nekako suptilno ona nije mogla da razume sta ja joj zapravo hocu da kazem a i jeste shvatila ali ne na tu temu,jeste ne može ništa da ucini za nas dvoje, samo nesto metilja i fantazira i onda sam joj napisao bojim se da ti to neces moci onda je nastao haos e tako je došlo do bloka..

Zavisi o kakvoj se boljki radi, ako se radi o nekoj blažoj boljci kao što je recimo anksioznost, neka fobija ili tako nešto onda ok , ali ako se radi o bipolarnom poremećaju i psihički nestabilnoj osobi za koju ne znaš kad će i na šta kako da reaguje i gde ono moraš da gledaš u karte ili pasulj na koju je nogu ustala danas i sa kojom nikad nisi načisto i koja može da raskine tobom svakog trena i iz čistog hira jer si je eto krivo pogledao ili se možda nisi adekvatno izrazio ono to je već svakako za izbegavanje i tu sreće nema, isto kao i sa depresivnim osobama, ono teško je voleti nekog ko je mračan, kome je čaša uvek polu-prazna i ko sve vidi crno i kako biti srećan a nekim ko zapravo i ne želi da bude srećan i ko zrači negativnom energijom.

Inače nije čak toliko ni bitno da li možda ima neku psihičku boljku (nebitno dal zvanično i napismeno ili ne) i da li je možda i na nekoj terapiji ili šta ja znam koliko je bitno samo se kloniti tih teških i negativnih osoba.
Može da se radi o citavom kompleksu oboljenja koji nemaju definisano stajalište niti jednu tačku za koju bi rekao tacno to je to..moguće da ima sve kombinaciju fobiju pa dodas kompleks niže vrednosti pa onda spavanje jedan dan 12 sati drugi 2 sata pa izljeve besa ima toga

Može da se radi o citavom kompleksu oboljenja koji nemaju definisano stajalište niti jednu tačku za koju bi rekao tacno to je to..moguće da ima sve kombinaciju fobiju pa dodas kompleks niže vrednosti pa onda spavanje jedan dan 12 sati drugi 2 sata pa izljeve besa ima toga

Ma dobro sad mislim nećemo sad da zalazimo u nauku i medicinu , niti nekom napamet da lepimo dijagnozu, nego samo kažem onako uopšteno da sve zavisi od vrste boljke koju osoba ima, mislim ako ta njena boljka ili stanje ne narušava vaš odnos i ukoliko ti je i dalje lepo i prijatno pored nje onda boli te uvo dal ima neku boljku a ukoliko je osoba teška, zrači negativnom energijom i ukoliko je vaš odnos stresan, toksičan onda beži od toga iako je možda i zvanično 100% zdrava i nikad nije imala neku F šifru u zdravstveno kartonu..

Imam još fore do 40-te pa ne reagujem u smislu da branim sebe. Dakle, to što si napisao je čista budalaština. Jako puno posmatram ljude i pratim njihova ponašanja, vjerovatno dijelom zbog svoje profesije a dijelom zbog balkanskog mentaliteta (mahalskog bi rekli u mom gradu) i zaključila sam već odavno da i nepuknuti puknu u lošem braku ili lošoj vezi. Statistički puno prije a i puno ćešće od samaca. Samci su sami svojim izborom ili zbog okolnosti, loše sreće ili manjka osoba suprotnog spola u svom okruženju i time su pošteđeni mnogih životnih problema koji se javljaju samo u zajednici i već time su spašeni "dijagnoze".
Da se razumijemo ja nisam protivnica braka i zajednice, vjerujem da ću se udati, imati i djecu (nadam se) i osigurati platu nekom psihijatru koji će liječiti mog budućeg muža :)
Eto kako jedna recenica pogodi u metu i izazove pisanje memoara🙂

Jeste li ikad bili u vezi s osobom koja ima psihickih problema, nazalost ti problemi se ne vide odmah ,već kroz neko odredeno vreme pogotovo emotivno
kada imate osecaj da ste na emotivnom toboganu gore dole ,u 14 se volimo do groba u 14,30 smo prekinuli sve
Vidi se to bas odma, znaci na jedan vidis sve, samo ako gledas i imas mozga vise od bubamare :)

Jeste li ikad bili u vezi s osobom koja ima psihickih problema, nazalost ti problemi se ne vide odmah ,već kroz neko odredeno vreme pogotovo emotivno
kada imate osecaj da ste na emotivnom toboganu gore dole ,u 14 se volimo do groba u 14,30 smo prekinuli sve
Da, sa osobom koja je imala manicne faze. Nije to sada nesto toliko ocigledno, ali ako zivis sa njom primetis. Te faze su mogle da traju po nekoliko nedelja... Znaci osoba koja je ovako blage prirode kako da kazem, veoma plasljiva, bilo je tu i par fobija(ne depresivna u onom klasicnom smisl), nepusac, ne pije itd....Odjednom joj dodje faza sa neverovatnom energijom, ubedljivo je najbolji radnik nanposlu, krece u teretanu, na pilates, oseca se fenomenalno, pocinje da pusi, nista je ne boli, u stanju je da ne spava uopste, reciko sredjuje kucu skoro do ujutru, a potom orna ide na posao...Ma da ne verujete, tada nestaju svi strahovi i fobije i ne plasi se nicega...Misli, mozda ovo moze sa zvuci i normalno, ali nije dok ne dozivide i ne shvatite koje su to krajnosti..Tad je ona interesantna za svoju okolinu i ne primecuje nikakav problem...I onda, kada telo to vise ne moze da izdrzi vraca se u normalnost....E sad da li je to taj bipolarni poremecaj ili nekakve manije u okviru neceg drugoga, ko ce ga znati...Postojale su i promene na dnevnom nivou, a uvek je sve to pratio i bes...Da dodam jos da je uzivanje u sexu za vreme te faze koju bih nazvao manicnom bilo duplo vece...
Svakako, nije lako ziveti sa takvom osobom...

Bolestan sa bolesnim mozda nekako i funcionise
Al ako je 1 bolesno a drugo nije - raskidaj
Čuj raskidaj

Meni je teško vjerovati da ima psihički zdravih

Važno je i od dijagnoze i pristup obolelog prema dojagnozi

Znam jedan par on ostao bez ruke u ratu a ona obolela od šizofrenije, zaljubili se i vjenčali

Ona odlazi redovno kod psihijatra i uzima ljekove redovno

Smatram da ljudi ne bi trebali ostati sami i divno je kad se pronadju

Čuj raskidaj

Meni je teško vjerovati da ima psihički zdravih

Važno je i od dijagnoze i pristup obolelog prema dojagnozi

Znam jedan par on ostao bez ruke u ratu a ona obolela od šizofrenije, zaljubili se i vjenčali

Ona odlazi redovno kod psihijatra i uzima ljekove redovno

Smatram da ljudi ne bi trebali ostati sami i divno je kad se pronadju
Da bi pronasao pravu osobu moras prekinuti sa onom koja nije prava

Nekada ne mogu više jbt..a uopšte ni ne vidim koji je krajnji cilj svega toga, čini mi se da sam najveća budala na svetu i jesam sve sam ovo već prošao imao
od ljubavi do prekida u 5 minuta.. i opet isto sa drugom osobom i posle mnogo vremena..prodaje mi priče ovo ćemo ono ćemo kada ja dođem pa ćemo mi ovako..
Nečeš doći nikada ostati čes zauvek tamo a meni puniš život fantazijama kada sam god rekao, ajmo sada kada smo napravili to i to dalje,ne mogu ovo ono neću cirkus ..Jbr me pita iz čista mira juče sta bi bilo da prekinemo?Zašto da prekinemo?Pa onako šta će da se desi?Koje pitanje i nakon toga možda je proslo dva sata okrenulo je..Ali priče prodaje vrhunski u tome je majstor a sve drugo ne može da pomeri s mesta..neki dan u vreme kada mi komuniciramo evo njene prijateljice i kažem joj ajde pusti ona moze s tobom kada hoče ostavi taj deo za nas..naravno da me nije poslusala jer sta bi rekla njena prijateljica da mora da prekine i javi se meni e onda ona meni nabraja sta ja sve radim i kako ona uvek ima protu agrument ..
Sada sam blokiran i uopšte ne znam da li će da se javi..
Šta te briga, deluje mi da si spašen ako se ne javi ...

Back