Da li biste bili u vezi sa osobom druge veroispovesti?

Buggy:
Lepo je to sto vecina ucesnika ovog foruma stavlja ljubav ispred vere,neki/e bi samo da bocnu ili prime ako je dobra prilika a nekima stvarno i ne smeta sto je neko druge vere.Pa nije niko birao sta ce biti po rodjenju-ni zut,crn,beo a koje vere jos manje...Vrednost coveka ne cine vera i boja nego nesto drugo...a i svi smo vremenom upoznali po nekog dobrog muslimana,katolika,pravoslavca,...ma svuda ima divnih ljudi(i govnjavih) i kad se dvoje iskreno vole vera im je nebitna...
Lepo je tako misliti,ljudski...
ALI TO JE PLITKO I EGOISTICNO!!!!
Kruna svake veze su deca!Mislite li na njih?Jeste li svesni istorijskih zbivanja makar u zadnjih 200g. na ovim prostorima?Znate li sta se desavalo deci iz mesovitih brakova?Znate li da ce se isto desavati i kroz najvise 30g.?Imate li svi vi kojima ne smeta partner druge vere dovoljno para da u datom trenutku ostavite sve i odete za Norvesku,Belgiju,...da vase dete ne bi patilo i bilo prinudjeno da bira izmedju oca i majke?

Latica-20-tak g. a svesna prilika ...Da i ja sam nacionalista,nisam sovinista!Jedino Brozovi skolarci neznaju razlikovati ta dva pojma.Ko nevoli svoje nemoze voleti ni druge!
Volite se ljudi ali decu pravite samo sa svojim jatom!

Amin.

Buggy:
Lepo je to sto vecina ucesnika ovog foruma stavlja ljubav ispred vere,neki/e bi samo da bocnu ili prime ako je dobra prilika a nekima stvarno i ne smeta sto je neko druge vere.Pa nije niko birao sta ce biti po rodjenju-ni zut,crn,beo a koje vere jos manje...Vrednost coveka ne cine vera i boja nego nesto drugo...a i svi smo vremenom upoznali po nekog dobrog muslimana,katolika,pravoslavca,...ma svuda ima divnih ljudi(i govnjavih) i kad se dvoje iskreno vole vera im je nebitna...
Kruna svake veze su deca!Mislite li na njih?Jeste li svesni istorijskih zbivanja makar u zadnjih 200g. na ovim prostorima?Znate li sta se desavalo deci iz mesovitih brakova?Znate li da ce se isto desavati i kroz najvise 30g.?Imate li svi vi kojima ne smeta partner druge vere dovoljno para da u datom trenutku ostavite sve i odete za Norvesku,Belgiju,...da vase dete ne bi patilo i bilo prinudjeno da bira izmedju oca i majke?

Latica-20-tak g. a svesna prilika ...Da i ja sam nacionalista,nisam sovinista!Jedino Brozovi skolarci neznaju razlikovati ta dva pojma.Ko nevoli svoje nemoze voleti ni druge!
Ovaj stav je identican mom.Imam dobre prijatelje razlicitih vera i postujem sve njihovo ali nikad nisam bila u vezi ili braku i ne bih.Odrasla sam u Splitu i znam kako razmisljaju,odgledala sam ratove i sudbine mesovitih brakova.Ne osudjujem tudje izbore i razumem ih ali ja ne bih

merlinka:
imam prijatelje različitih veroispovesti i sve ih volim. ali,
deca moraju da mi budu čiste krvi, toliki sam rodoljub kad je u pitanju ova napaćena zemlja kojoj pada natalitet. :!: :!: :!:

Divno seceru...kad bi bar i ostali tako mislili bilo bi i nade.Sadasnja situacija samo upucuje na to da cemo kroz 200-300g. kao narod potpuno nestati!Situacija u Srbiji je cak i pod Turcima bila mnogo manje crna jer je narod drzao do svog identiteta.
Hm,previse je mucno ali mozda bi trebao o ovom pisati na nekom drugom forumu.

Buggy:

Ili napustite domovinu i zivite bez straha :)

buggy dramatican si za desetku i pun nekih zastrasujucih prorocanstava.
sta ce se to desavati za 30 godina?
ako ljudi odgovaraju jedno drugom i vole se nece valjda da traze nekog drugog zbog religije ili nacionalnosti?
idiotima to doduse moze da posluzi za zigosanje, uostalom, kao i bilo koja druga osobina koja odskace. pa sta s tim?
i ako neko trazi da se izjasni da li je srbin ili marsovac...jasno je valjda ko je bed guy u celoj toj prici. sigurno ne roditelji ukoliko su svojim primerom pokazali uvazavanje i prihvatanje razlicitosti i naucili dete malo sirem pogledu na svet od onoga koji imaju "usijane glave"...

muvalo:
Ili napustite domovinu i zivite bez straha :)

tacno...
da li nekad pomislite sta je ta ista Srbija uradila za vas? koliko nas je osakatila sve redom cela nacionalisticka histerija?
i onda se poteze argument Zbog dece....eeeeej breeeee?? sta bre zbog dece?
totalno arhaicna ideja o "cistoj krvi" i slicnim budalastinama...

da, bila bih i jesam...apsolutno sam protiv deljenja ljudi po nacionalnoj, verskoj i rasnoj osnovi...
i nemam ama nista protiv mesanja...ne mislim da to u globalu cini neko zlo planeti Zemlji...

S_K_V_O:
buggy dramatican si za desetku i pun nekih zastrasujucih prorocanstava.
sta ce se to desavati za 30 godina?
ako ljudi odgovaraju jedno drugom i vole se nece valjda da traze nekog drugog zbog religije ili nacionalnosti?
idiotima to doduse moze da posluzi za zigosanje, uostalom, kao i bilo koja druga osobina koja odskace. pa sta s tim?
i ako neko trazi da se izjasni da li je srbin ili marsovac...jasno je valjda ko je bed guy u celoj toj prici. sigurno ne roditelji ukoliko su svojim primerom pokazali uvazavanje i prihvatanje razlicitosti i naucili dete malo sirem pogledu na svet od onoga koji imaju "usijane glave"...

Desavat ce se isto sto i 14.,41.,71.,91.,99.g.(brojeve inace slabo pamtim ali dogadjaje odlicno)-nazalost najduzi period mira na ovim prostorima nikako nemoze preci 40g.Nije potrebno biti prorok,dovoljno je procitati ponesto iz istorije.Da ne mislis mozda naivno dete da su svi zadovoljni kartama koje su dobili u zadnjem izvlacenju?
Shvati da moj govor nije govor mrznje vec razuma i nista nisam napisao zbog tebe,Mike,Marije,Alije,Laze,Hrvoja i ostalih vec zbog buduce dece koja ce neminovno patiti u mesanim brakovima ukoliko ostanu na ovim prostorima.
Ne teraj me da ti navodim primere...
Ja se ponosim sto sam Srbin...kao sto se mozda Alija ponosi sto je musliman ili Hrvoje sto je Hrvat i nemam nista protiv drugih vera i naroda.Licno sam se uverio da medju drugima ima divnih ljudi a i jedan Hrvat mi je pomogao da se spasem iako mu je otac bio u ustasama.Meni sovinizam nemozes prikaciti.Realnost kolko god crna ili bela bila-mozes.
Pogledaj malo dublje oko sebe,skoro ceo svet...jos se glave nabijaju na kolceve
U globalu je ljudsko drustvo tehnoloski mnogo napredovalo,nazalost u moralnom pogledu jos zivimo u mracnom srednjem veku samo sa mnogo vise licemjerja i opste prihvacenih lazi.
E sta mi je ovo trebalo..........

anakin:
tacno...
da li nekad pomislite sta je ta ista Srbija uradila za vas? koliko nas je osakatila sve redom cela nacionalisticka histerija?
i onda se poteze argument Zbog dece....eeeeej breeeee?? sta bre zbog dece?
totalno arhaicna ideja o "cistoj krvi" i slicnim budalastinama...

da, bila bih i jesam...apsolutno sam protiv deljenja ljudi po nacionalnoj, verskoj i rasnoj osnovi...
i nemam ama nista protiv mesanja...ne mislim da to u globalu cini neko zlo planeti Zemlji...

Slazem se!
Mesanja je uvek bilo i uvek ce biti, jer je to prirodan proces.

Drago mi je sto medju vama ima dobrih i postenih osoba.Nadam se da ce ih biti sve vise.Meni licno kao muslimanu ne moze niko zabraniti da li cu ja voljeti Natasu, Maju, Sladjanu, Milicu itd.
Ako mi one prirastu za srce za njih sam spreman sve uciniti.Ljubav postoji.Svako ko ne vjeruje u ljubav taj laze koliko je tezak.Ne moze niko isplanirati i da kaze, e ja cu uzeti samo muslimanku i nijednu drugu.Ili srbin da kaze ja cu uzeti samo Srpkinju i nijednu drugu.
Kada se sjetim kako je bilo prije rata dodje mi da zaplacem.Ljiljana jedna iz mojeg odeljenja.Malo, malo pa dodje da me ljubi.Ja ljubim ljubim i ljubim a poljubac joj tako sladak da se ne mogu zasititi.Sve vise kako je ljubim ja sam sve vise zedniji.Pa onda je stegnem a ona se podvila uz moje tijelo kao macka kada ocekuje da je neko pomazi.
I TO DA MI JEDAN GLUPI RAT USKRATI!!!E NE MOZE!

Back