Da li biste bili sa osobom druge rase?

Crnkinje su kul, azijatkinje isto... ma skoro sve su rase kul, ne vidim problem... ali ne znam da li je to baš za ženidbu-udaju, ja iskreno na to ne bih bio spreman, iz više razloga. Veza okej, seks okej itd... ali venčavanje... teže...

Ipak sam, uz opasnost da me neko ovde nazove rasistom, protiv toga da se u Srbiji dolazi do brakova izmedju Srba i pripadnika ili pripadnica romske nacionalnosti. Dakle, nemam ništa protiv Roma na nekom rasnom nivou, ali sam žestoko protiv brakova izmedju Srba ili Srpkinja i njih. Smatram da ne treba mešati nas sa njima i obrnuto. Ukoliko neko zatraži, i obrazložiću.

Kako ista rasa? Pa zar oni nisu poreklom iz Indije, nomadski narod?

Pa jesu. I Indusi spadaju u belce. (Caucasian).

Sad, u praksi se naravno svi "tamniji belci" (Arapi, Indusi i sl.) ne smatraju "istim" kao "pravi" belci. Ali u te "prave" belce kako ih vide na zapadu, spadaju samo Arijevci/WASP kako hoces da ih zoves. I za Italijane, Grke i nas se razmisljaju gde spadamo i obicno nas svrstavaju ili u "ethnic whites" ili u non-white Caucasians.

Ozbiljno.

U svakom slucaju, bela rasa bi trebalo da obuhvata sve ljude od severa Evrope do Indije.

Pa jesu. I Indusi spadaju u belce. (Caucasian).

Sad, u praksi se naravno svi "tamniji belci" (Arapi, Indusi i sl.) ne smatraju "istim" kao "pravi" belci. Ali u te "prave" belce kako ih vide na zapadu, spadaju samo Arijevci/WASP kako hoces da ih zoves. I za Italijane, Grke i nas se razmisljaju gde spadamo i obicno nas svrstavaju ili u "ethnic whites" ili u non-white Caucasians.

Ozbiljno.

U svakom slucaju, bela rasa bi trebalo da obuhvata sve ljude od severa Evrope do Indije.

Ne, nisam mislio na Arijevce. Trebalo bi, ali ne obuhvata. Zna se ko su belci, ko crnci, ko su Azijati, hindusi itd...

Svako iole normalan odokativno može zaključiti da izmedju nas i Roma nema nikakvih sličnosti. To nije ista rasa.

Ista rasa? Hello...

A koje su rase onda Indusi? Koje rase, po tebi, postoje?

Kao sto rekoh, rase nisu bioloska cinjenica i svako moze da ih definise kako hoce. Adrianu Limu, na primer, ovde vecinom gledaju kao belkinju, ali je u Brzailu ne vide kao takvu, a opet je u Americi vide drugacije.

Ali svidjalo se to nekome ili ne, Romi se vode kao "Caucasian", a ako i postoji neka podela na "prave" belce i tamnije belce, ne brinite, mi se obicno vodimo medju one koji su tamniji (jer nismo ni WASP/Arijevci).

Zvezdice, ako je ovo po tebi bela rasa, onda nemamo o čemu da pričamo.

p17921.jpg

Није тачно. Срби су у прошлости били изузетно цењени у Европи, а са доласком комунизма смо сами себе деградирали. Нажалост, и данас је код Срба у великој мери присутан комплекс ниже вредности који је настао у комунистичко време, а данас се наставља са разним демократама. Одатле је и обичај да сами себе представљамо као ''полузаостали шљам''. Ни трага од оног некадашњег поносног народа који је био цењен међу другим европским народима.
Hahaha gresis sinak , ovaj silno gresis . :mrgreen:
Mani se izvlacenja na komunizam , nego nadji putopise ,tekstove i izvode iz recimo Britanskog , Nemackog ili Francuskog javnog mnjenje o Srbima i uopste Balkancima, iz devetnaestog veka i sa pocetka dvadesetog ,imas gopmile toga i kod nas prevedenog i objavljenog , pa da vidis kako su nas "izuzetno cenili ".
Uglavnom se sve svodi na par reci i epiteta "primitivno , zaostalo , prljavo , nema ni reda ,ni zakona ,skloni nasilju ,nepismeni , poluorijentalni divljaci " i slicno , uz retke , al bas retke pozitiovine izuzetke

Zvezdice, ako je ovo po tebi bela rasa, onda nemamo o čemu da pričamo.

p17921.jpg

Pa recimo da znam malo vise o rasama, rasizmu, itd. nego vecina ljudi ovde, ali ok. Ja ti kazem da svi spadamo u istu rasu (Caucasian), a to sto ovde neko ima problem da ga gledaju kao da je iste rase kao Indusi to je njegov problem. No ni to nije frka sama po sebi, vec cinjenica da se svi vredjaju za Rome, a niko se ne vredja za Svedjane, koji, realno, veze po izgledu sa nama nemaju isto kao sto nemaju ni Romi (i svako od nas vrlo lako na ulici uoci beloputog pegavog stranca bas kao i nekog Cigancica).

Ma da, devojka živi u mreži netačnih definicija. Čuješ, mi i Romi smo ista rasa? Blahahahahahahhahah... prestani da živiš u tim iluzijama Zvezdice, i lepo reci šta je to slično izmedju belca i hindusa čiju sam sliku gore okačio, a tiče se boje kože? Da nisi možda daltonista?

Ovaj ovde ima tamniju boju koze, ali to je sve. Ipak, koliko je on tamniji od nas toliko je svetliji neki Skandinavac, pa se opet niko ne vredja kada se kaze da smo mi i Norvezani ista rasa (ispravka... Vredjaju se Norvezani).

Ono sto odredjuje rasu, uzgred, nije samo boja koze. Mnogi Azijati imaju svetliju kozu od, recimo, Grka, pa ih niko ne smatra belcima.

Pa recimo da znam malo vise o rasama, rasizmu, itd. nego vecina ljudi ovde, ali ok. Ja ti kazem da svi spadamo u istu rasu (Caucasian), a to sto ovde neko ima problem da ga gledaju kao da je iste rase kao Indusi to je njegov problem. No ni to nije frka sama po sebi, vec cinjenica da se svi vredjaju za Rome, a niko se ne vredja za Svedjane, koji, realno, veze po izgledu sa nama nemaju isto kao sto nemaju ni Romi (i svako od nas vrlo lako na ulici uoci beloputog pegavog stranca bas kao i nekog Cigancica).

Reci koja je sličnost, rase se ne definišu po definiciji iz udžbenika. Caucasian obuhvata i neke delove Afrike, ali to ne znači da smo mi isto što i Afrikanci.

Mi i Romi nismo ista rasa... pomiri se sa tim...

Reci koja je sličnost, rase se ne definišu po definiciji iz udžbenika. Caucasian obuhvata i neke delove Afrike, ali to ne znači da smo mi isto što i Afrikanci.

Mi i Romi nismo ista rasa... pomiri se sa tim...

A sta su za tebe Afrikanci? Pod Caucasian se misli severna Afrika odnosno, tamo gde su bili Arapi, i u tom smislu ljude severne Afrike ne smatraju crncima. Ne treba ni pominjati da se ova podela ne svidja mnogim Afrikancima. Ali to je druga prica.

Ali znas sta? Sve to je glupost. Odredjivanje rasa je glupost jer se ne zasniva na biologiji- NE POSTOJE geni za ovu ili onu rasu. To kako se vrsi podela na rase je stvar dogovora, i razlikuje se od kulture do kulture. Obicno se, doduse, svodi, da svako sebe vidi u svetlijoj kategoriji (recimo, Kinezi i Japanci sa visine gledaju na ljude iz jugoistocne Azije jer imaju malo tamniju kozu od njih, a za nas su oni svi Azijati pa su Azijati).

Hahaha gresis sinak , ovaj silno gresis . :mrgreen:
Mani se izvlacenja na komunizam , nego nadji putopise ,tekstove i izvode iz recimo Britanskog , Nemackog ili Francuskog javnog mnjenje o Srbima i uopste Balkancima, iz devetnaestog veka i sa pocetka dvadesetog ,imas gopmile toga i kod nas prevedenog i objavljenog , pa da vidis kako su nas "izuzetno cenili ".
Uglavnom se sve svodi na par reci i epiteta "primitivno , zaostalo , prljavo , nema ni reda ,ni zakona ,skloni nasilju ,nepismeni , poluorijentalni divljaci " i slicno , uz retke , al bas retke pozitiovine izuzetke

Мани путописе, гледај мишљења великих војсковођа... Рецимо Наполеона који је имао врло високо мишљење о Карађорђу. Не знам да ли си читао ''Сеобе'', ту стоји да је подунавски пук (састављен од Срба) био један од цењенијих у аустријској војсци. Ово су само неки од примера.

Slazem se sa Zvezdicom.

Inace ja sebe smatram Srbinom, pravoslavcem i Jugoslovenom i nikad se necu izjasniti ni kao belac ni kao neki satro Evropejac.
Cak sta vise za mene je uvreda da me neko trpa u isti kos sa onim fasistima i eksploatatorima kao sto su Svabe, Holandjani, Englezi, Francuzi i ti anglo-saksonci.

Inace poznato je i da su Srbi pre nego sto su se sa Kavkaza doselili na Balkan ziveli na teritorijama danasnje Indije, Iraka, Irana, Saudijske Arabije i Severne Afrike.
Uostalom moja krvna grupa B je vise karakteristicna za Bliski Istok i Arape nego za Evropu.

Inace pojam " rasa" je vise politicki nego bioloski. ( i uopste tome ne treba pridavati neki znacaj)

Uostalom bilo bi jako dosadno i monotono kad bi svi bili isti.

Inace sto se tice veze ili eventualne zenidbe jednog dana nije mi bitna ni njena boja koze , ni njena religija, ni jezik kojim govori jedino mi je bitno da je ovako postena i cestita cura, da je lojalna, verna i to, tj. jedino mi je bitno da delimo slican sistem vrednosti.

Не, Југословени су измишљотина подметнута Србима. Тако се углавном изјашњавају излапеле комуњаре које наричу над лешином полуписменог бравара, анационални ликови којима је Српство страна ствар.

Back