Da li biste bili sa osobom druge rase?

:lol: Kako smesno zvuci.
Odakle su, ja ne znam, i Grci su s primorja, pa nisu onolko crni i Norvezani imaju more pa.. A je l si mislio sto su u pustinji? Ili neku povezanost sa naftom i derivatima? Ili si mislio da su garavi i prljavi ?

Vala u pravu si, zvuci smesno, al mislio sam na to da su iz oblasti koja zahvata Indiju i Pakistan. A time zasto su oni tamnoputi, a grci nisu se nisam nesto preterano zamarao, mada moze biti i da je zbog nafte :O

Ne, realno, jedino sto ih razlikuje od Norvezana ili Grka je ta tamna boja koze, niti da imaju sirok nos ko npr crnci, niti imaju kose oci ko azijati... A boju koze je lako promeniti :huh:

Srpksa nacija nestaje zbog toga sto se deca ne radjaju-nema beba,nema ljudi,nema nacije??
I ovo je tako Hitlerovski.

Elem,stvarno retko covek upozna,da se tako izrazim, normalnog pripadnika romske nacionalnosti-ili zive jadni u blatu,i sve sto sa tim ide,ili zidaju kuce sa orlovima i imaju zlatne zube.

Da, ali Srbi kao Srbi - pravi Srbi, nestaju mešanjem sa Romima... nisam siguran da bi recimo Kinezi bili presrećni kada bi neko drugi došao i iz korena počeo da menja njihov rasni kod... a to upravo rade Romi u našoj državi, takvim brakovima, mešanjem Srba i Roma... dakle, ne govorim o pukom fizičkom nestanku... kapiraš?

Nije hitlerovski, ja prezirem nacizam i ne pozivam na ubijanje ili proterivanje bilo koga. Nemam u tom smislu ništa protiv Roma, samo nisam za te i takve brakove, iz već navedenih razloga.

Није тачно. Срби су у прошлости били изузетно цењени у Европи, а са доласком комунизма смо сами себе деградирали. Нажалост, и данас је код Срба у великој мери присутан комплекс ниже вредности који је настао у комунистичко време, а данас се наставља са разним демократама. Одатле је и обичај да сами себе представљамо као ''полузаостали шљам''. Ни трага од оног некадашњег поносног народа који је био цењен међу другим европским народима.

Да, али знаш ли да неки то раде потпуно несвесно. Нпр. сада када сам била у Италији, и та моја група - Срба, са којом сам била, седне за исти сто. А не да ме је била срамота, него то не могу да ти опишем.. Укратко, рећићу само да смо *избачени из кафане*. Покушала сам мало да изгладим ситуацију, мало да извадим бламирање сопствене нације, благо насмешивши се келнеру, али не знам колико је помогло.

Da, ali Srbi kao Srbi - pravi Srbi, nestaju mešanjem sa Romima... nisam siguran da bi recimo Kinezi bili presrećni kada bi neko drugi došao i iz korena počeo da menja njihov rasni kod... a to upravo rade Romi u našoj državi, takvim brakovima, mešanjem Srba i Roma... dakle, ne govorim o pukom fizičkom nestanku... kapiraš?

Nije hitlerovski, ja prezirem nacizam i ne pozivam na ubijanje ili proterivanje bilo koga. Nemam u tom smislu ništa protiv Roma, samo nisam za te i takve brakove, iz već navedenih razloga.

nas rasni kod?:lol:
Evo,da te uputi u jednu minornu cinjenicu,parvekonu,nista vise-nas rasni kod se zagubio tamo negde pre par vekova,otisa u milu lepu pm,znas?
Sad,vecina populacije je od svetlokosih(zapravo,najcesce ridjih,jos gore) i svetlookih telesnih karakteristika,kakve bejase kod originalnih Srba,potomaka Slovena,presla na tamnu kosu i tamne oci,a i dalje sebe smatra srpskim rodom,pa ne vidim kako to moze promeniti par brakova sa romima,nije da je to nesto masivno.
kapiras?

pa zakasnio si na peron,places nad prosutim mlekom itd

Poslednja izmena:
Rekoh već da smo mi i Romi dijametralno suprotni. Masovno jeste, Srbija je puna Roma, a opet kažem, odokativno se razlika može uočiti. Mi potičemo od starih slovena... bez obzira što smo prošli kroz 5 vekova turske vladavine, sa Romima osim neke udžbeničke definicije (Caucasian) ništa zajedničko nemamo. I da, Srbi imaju svoj narod - koji se mešanjem sa Romima pretvara u drugačiju genetsku tvorevinu. Nije isto biti čistokrvni Srbin, i Srbin iz srpsko - romskog braka. No nebitno, ionako si rekla da više nećemo pričati, pa me smara da odgovaram.

Rekoh već da smo mi i Romi dijametralno suprotni. Masovno jeste, Srbija je puna Roma, a opet kažem, odokativno se razlika može uočiti. Mi potičemo od starih slovena... bez obzira što smo prošli kroz 5 vekova turske vladavine, sa Romima osim neke udžbeničke definicije (Caucasian) ništa zajedničko nemamo. I da, Srbi imaju svoj narod - koji se mešanjem sa Romima pretvara u drugačiju genetsku tvorevinu. Nije isto biti čistokrvni Srbin, i Srbin iz srpsko - romskog braka. No nebitno, ionako si rekla da više nećemo pričati, pa me smara da odgovaram.
Mislim da previse olako uzimas izraz "dijametralno suprotno"-kao izraz koji znaci u totalni opozit,u svakom smislu,sad,kako bilo koja 2 pripadnika ljudske vrste mogu biti tako okarakterisani?
Mada,kao sto vec rekoh,tesko je naci normalnog pripadnika Romske populacije,to stoji,ali ovakvo izricito lupetanje u cilju "ocuvanja ciste srpske krvi" je nebuloza.

I od kada je toliko bitno biti cistokrvni Srbin-ja nisam cistokrva srpkinja,dosta sam daleko od toga.
Koliko nas je zapravo cistokrvo,ako uzemo u obzir u kolikoj smo zajednici ziveli,ko moze da kaze,e meni su svi kroz vekove bili Srbi?
(sad cekam pametanjakovice da se blamiraju)
Није истина. Не шири комунистичке подметачине.
Reci mi,koja je istina?
Kako smo se to mi to nakon srednjeg veka malcice potamneli,promenili itd?
mli hint-nema direktne veze sa Turcima.

Back