Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam bila u ponedeljak u Jablanici, tražila sam korpice za pečenje muffinsa i nisam našla. Koje vi to korpice spominjete??

Inače tamo je mnogo jeftinija sva roba, izuzev šećera i možda još po nešto. Mleveni mak 1 kg košta 177 dinara ( a ja ga plaćala po 350 din, htela sam da se ubijem). Margarin 200 gr pakovanje (uvoz iz Rusije) 19 din - da nije greška, a miriše super. Da ne pominjem čokoladne mrvice, neke kao pločice, cigare.....a i svo semenje laneno, suncokretovo...

hm ne bih ja bas koristila taj margarin od 19din...sta znam, mozda gresim, mozda je dobar..ja puter kupim na merenje na k. pijaci pa njega uglavnom za sve koristim. a korpice imas kada udjes u radnju pa pored frizidera za sladoled desno skrenes u onaj poslednji red gde su kutije tacne fondan itd..gore na vrhu police su ti korpice

kako draga za kolace, pa velike su?
ima malih za kolace a one bele sto imaju prvu zastitnu korpicu braon su odlicne jer se NISTA ne lepi..na kutiji i pise bez podmazivanja i one su za pecenje

E, pa tih mije bilo. Bilo je velikih belih za krofne i još po nešto ali nisu za pečenje. Isti materijal kao za korpice za kolače. Ja sam u Veru kupila za pečenje, onako kao malo čvršće i druga vrsta papira, kao malo masnija. Super su ali su baš skupe.

ahaaa...ja nekad kupim neke u boji ok su ali se vise lepi nego za bele..posto za bele nista..sto meni ne odgovara u potpunosti jer je ruzno da se onako rasire korpice kad se odvoje od muffina...ali dobro uzme se nova pa drzi taman neko vreme

U pitanju je margarin poput Domacice.Domacicu uvoze iz Rusije u rinfuzi,pa pakuju u Futogu s tim sto joj dodaju jos malo vodice pa sve to lepo upakuju.Takav je i taj drugi.Kada ti njega u frizideru pipnes a prst proleti...Moze da prodje za slana peciva i sl. ali za torte niposto!

Sve to što kažete je uredu, ja sam samo navela primer cena. Vidim da je bilo sasvim nespretno uzeti margarin za primer, ali palo mi je u oči. Priznajte da u radnji ima artikala koji su skoro duplo jeftiniji nego na drugom mestu. Evo heljdino brašno je 120 din kg u pakovanju od 5 kg. Gde ga možete kupiti po toj ceni? Ima još primera, ali nema svrhe da vam ih iznosim kada sam od vas i čula za tu radnju i u njoj ste skoro svakodnevno.

naravno msneki nemoj da se ljutis..nije to nista licno, sta vise.samo je paznja bila skrenuta na margrarin, da ne bacas parice ako vec nije dobar, nista vise..
a sto se proizvoda tice naravno da ima odlicnih i po odlicnim cenama...tiruriru je jednom pomenula pavlaku decor up ja sam je isprobala i dopala mi se, a ima je u Jablanici...da ne nabrajam dalje...
ona sitno seckana cokolada je dobra, oni isto sitni uvijeni kao mini roleri za dekoraciju, pola crna pola bela cokolada su im dugo stajali, pa to nemojte ako ne probate prethodno npr.
eto zbog takvih stvari se povela prica o margarinu.

evo nekih lakih za izradu...50 kom..uvertira za svadbu u subotu :lol:

picture.php

picture.php

Imam pitanje u vezi mafina i zanima me gde sam zeznula stvar :think: Pravila sam jednu poveću količinu ovog vikenda (biće i slika večeras ili sutra), ali dok su se pekli i polako rasli i rasli i poooorasli, a onda je svaki drugi pukao odozgo i to neravnomerno.
Planirala sam da ih prekrivam šarenim bojama fondana, ali su svi bili grbavi i nisu mi uopšte na oko izgledali onako lepi kao ovi koje ovde gledam.
Gosti su sve lepo pojeli bez zamerki, ali sam ja nešto nezadovoljna :(
Posavetujte me, rešila sam da pokušam ponovo.

imas neke vrste koj popucaju odozgo..ali ti lepo uzmes nozic ili makaze koje koristis u kuhinji (ja u kuhinji najvise korstim makaze i pincetu:D) i lepo odseces to sto je neravnomerno, osisas...a pre fondana premazes nekim filom ili buterkremom da izravnas...svakako moras neki fil na muffinse pre fondana da se lepo oblikuje, zaobli i zalepi

Back