Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hahaha, kad smo kod korpica i podmascivanja, da vam napisem moj "biser":hahaha:
Pekla sam mafine u kalupu za 24 kolaca i stavljala sam papirne korpice, pa me je bilo strah da se nece lako skidati testo i onda malu cetkicu u ruke i rastopljenim margarinom sam mazala svaku, ukupno 142 komada:hahaha::hahaha: i posle tek procitam, da kada se stave korpice nema podmazivanja;)

Evo mafina kojima sam pocastila drustvo iz skole za 8.mart

picture.php

Pravila sam ih po Unchinom receptu. Cokoladni su Unini Jafa mafinsi samo sam ja cokoladu od pomorandze zamenila sa cokoladom i korom od pomorandze. Gore je ganashe krem
Oni svetliji su Unini lesnik mafini a gore ganashe od bele cokolade sa dodatkom naskafe 3u1.
Ako treba jos pojasnjenja tu sam. Inace pekla sam ih u papirnatim korpicama koje sam kupila u Puratosu. Ne treba nikakav kalup. Kostaju 7din kom. ali vrede svaku paru a i lepi su za serviranje.

:worth: samo mi reci ovu kremu kako ti radiš?.malo sam listala postove ispred, i po netu pa mi nije baš jasno da li se muti mikserom ili ne, koje omjer pavlake i cokolade i još da li uzimaš cokoladu za kuhanje ili gorku cokoladu ? (sve sam to procitala pa nisam ništa shvatila:dontunderstand:)
:bye:

omer cokolade i pavlake uzmes 1:1...zagrejes slatku pavlaku i prelijes preko gorke cokolade za kuvanje i promesas...mozes da mutis mixerom naravno kad se ohladi ali i ne moras...ja npr ostavim da se steze na sobnoj temp i ne mutim mixerom. ali normalno je da mozes, onda ti malo posvetli.
ako hoces za glazuru ne cekas da se stegne vec kad se malo prohladi prelijes preko torte npr...
:bye:

p.s. imas u prvom postu isto ovo ispisano, imas i mere za ovaj ganche krem..

Ja sam danas napravila svoje prve mafine. Mislila sam da ih slikam, ali su se pojeli...
Uzela sam neki krajnje jednostavan recept, verovatno sam ga svojevremeno skinula sa nekog foruma, bloga, sajta.... kupila silikonski kalup za 12 mafina.
Strogo sam se pridržavala recepta o dužini pečenja, pa mi prva tura izgorela. Umesto da gledam u rernu, ja gledala na sat :( Zato je druga bila savršena, a bilo je i treće, oni su bili malo niži jer nije preostalo mase.... i moram podhitno da kupim još jedan kalup jer 12 kolačića nije ništa, ne isplati mi se ni da uključujem rernu. Ovde sam čitala pohvale i tim silikonskim kalupima, bila sam malo skeptična... ali super je....za sada :hvala:

Savrseno!

Ja sam ih pravila samo jednom - jelo mi se nesto slatko, a nista nismo imali u kuci, pa jos kasnila plata...pa sam smuljala brasno ,kakao, cimet, pzp + jaje, jogurt, mleko, ulje...malo su mi se zalepili za korpice pa sam se nervirala sto ih nisam podmazala, ali vidim da se korpice ne podmazuj :think:

Inace, kupila sam u DM-u pakovanje od 200 korpica za mafine manje od 200 dinara.

e i ja sad pravila svoje prve,bas sam odolevala ali nisam uspela...navukle ste me...pojela iz odma cetiri komada...gresna mi dusa ode dijeta u propast,malo su mi se neki krivili i nisu estetski kao vasi ali to cemo svew mi da izjedemo pa bez zamerki sa strane.Svekrva mi bila smesna,kaze izgorece ti taj papir.

Back