Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
bela cokolada bude nesto tecnija, pa mislim da bi bilo bolje vise cokolade u ondosu na pavlaku..evo sad sam nasla jedan recept da, ide daleko vise cokolade,,mada i za crni ganache ima odnos 1:1, 1:2 i 1:3 - zavisi od potreba
http://kitchenalchemy.blogspot.com/2009/03/i-dont-think-there-is-occasion-more.html ovaj mi se cini kao dobar
...a evo pogledaj ovde imas i ovakav odnos sl. pavlake i bele cokolade
http://www.taste.com.au/recipes/2127/white+chocolate+mud+cupcakes (po ovoj racunici na 225 ml pavlake koliko ide u prvom receptu, ovde bi islo 648g cokolade - tj 100g manje nego u prvom receptu)
http://www.inspired-by-chocolate-and-cakes.com/white-chocolate-ganache-recipe.html (ovo je nesto meksa varijanta)
sa crnom nema potrebe da ga mutis mixerom..istopis i prelijes i ostavis da se stegne na sobnoj temp. on se fino stegne, tako da ne mora mixerom, samo punis kesu i dekorises...med im daje kao sjaj..tako da nema puno razlike..isto i margarin ima tu svrhu..dakle moze apsolutno bez toga.

sto se medvedica tice, jeste fondan je odozgo..mufins se blago premazu buterkremom isece se krug u velicini muffinsa, priljubi se i ostali delovi se rade od fondana i lepe se sa malo vode.
hvala, objasnjenje kao i uvek detaljno:klap:

Ove sam nasla na net-u i probala, njamiiiii su:

VANILA CUPCAKES
-113g putera penasto umutiti sa 130g secera
-dodati 3 jaja(1 po 1)
-pomesati 195g brasna sa 1 i po kaf.kas. praska za pec. i na vrh kas. soli
-u smesu umesati 60ml mleka. brasno mix i 1 k.k. extrakta vanile
-peci na 180 stepeni oko 20 min
-ovo je kolicina za 12 komada, a ja sam punila kalupe do pola, stavljala visnje i dodala jos malo smese preko visanja(mogu i maline)

p.s. e onda sam se zaigrala.... slike uskoro..;)

picture.php

picture.php

Ovo su Jaffa mafins po receptu koji je Unchi ostavila..
Ponovo sam u dilemi da li su mi dobro ispali. Mislim da treba da budu mekani i vazdusasti iznutra, a meni nekako nisu takvi skroz.. Oni koji su ih probali su zadovoljni ali ja nisam :besna:.. I hocu da imaju onu kupicu na vrhu kao u Kosta Cafe-u:besna:
picture.php

picture.php

mogu da ti dam link odakle je recept pa pitaj devojku koja ga je pisala gde gresis..ja mislim da ti nekako drugacije zamisljas muffins u kucnoj radinosti, ne znam..daj da probamo pa cemo ti reci:D
salim se, ali ne mogu oni unutra da imaju tonu rupa kao recimo somun.on mi je prvi pao na pamet za poredjenje:p
evo sad gledam one sto si nasla recept i postavila, vidis koliko su vazdusasti unutra, to ti je to...nista preterano..to sto Ameri pricaju fabulous, fantastic itd..zaboravi - oni uzivaju i u onim svojim sundjer tortama :D
ako si samo par puta promesala sastojke zicom i ostavila mozda oko pola h mada ja nekad to ni ne radim, tesko da ti nece uspeti.
p.s. lepo izgledaju
nemoj predugo da ih peces..mozda bi mogla da upalis i ventilatore u rerni npr - ja nekad tako pecem i hladi ih na resetki pa da se na potpare odozdo. eto to su neki saveti koje mogu da ti dam da bi bili vazdusastiji, ali to ti je slatko testo i to je to :D

Poslednja izmena:
Пробала сам Унине cupcakes (и писала о томе). Супер су, баш прави однос "теста" и фила. Све је као торта, само другачији распоред, а и величина је таква да је то "права мера", чак и за сладокусце какав сам ја.
И напомена, када се само пече тесто, а ја радила у силиконским калупчићима за куглофчиће, исто је добро. Наравно ко воли такве "суве" колаче

Ja nesto nisam mnogo jela muffine i ne znam sto je to odjednom postalo tako popularno ali dobro sad. Svekrva moje sestre je pravila kolac od visanja (ono zuto testo) u tim kalupima i to je sada kao super a kada se pravi obican tajkolac pa sece na komade to kao nije to...

Ipak spremam se da pravim sa decom ali sada cete smejati a nadam se da se necete naljutiti - Necu uzeti nijedan od vasih recepata jer smo kupili neke papirne maramice (one u cetvrtastim kutijama) i na kutiji smo dobili recep, bas onako prilagodjeno za decu pa ce njima biti zanimljivo da odatle gledaju recept. Inace, recepte je za cokoladne sa bananom.

Ali treba mi vas pomoc imam ove kalupe za proje i papirne korpice i to mi nije problem. Ali sam kupila kod kineza i kalupe u obliku srca i zvoncica pa me zanim kakoli mafini obicno porastu? Jer sini mi se da su ova srca bas plitka pa koliko smem da napunim. I kako podmazujem, margarinom, brasno ili uljem? Koliko je i samo testo masno pa da modala ne mora bas detaljno da se namaze - mislim ona sare koje imaju na srcima i tasitna udubljenja koja ce biti tesko podmazati?

ti nam posle dobaci recept ako vam se dopadne :D
muffinsi su sada u trendu, u svetu odavno..a kod nas polako..neko voli takve stvari, neko ne...hehe odlican si primer dala za kolac za visnjama :D
mada moji ukucani obozavaju mamin kolac sa visnjama taj klasican - ja kao sto rekoh ne volim slatko testo:D
neko "pravilo" je da se najcesce pune do 2/3 kalupa otprilike.ali ja recimo ove lesnik muffins punim skoro do vrha - malo ostavim jer ne narastu ne znam ni ja koliko. a neke do 2/3 zavisi.
probas pa vidis..za pocetak bolje manje nego da preteras.
kalupe naulji koliko god mozes, ja ih uvek pecem u korpicama, ali jasno mi je da u tim kalupcicima ne mogu da se stave korpice.

Poslednja izmena:
.......... ja ih uvek pecem u korpicama, ali jasno mi je da u tim kalupcicima ne mogu da se stave korpice.

Zašto ne mogu? :dontunderstand:
Ja sam pravila MINCE PIES, stavljala u kprpice i sve zajedno staviljala u kaplupe za proje (bez mazanja kalupa jer je bila korpica) . Super su mi ispali i lako su se vadili iz korpica prilikom jela. Doduše to je masno testo. Interesuje me zašto ne di i mufiinsi moglu u korpice pa u kalup??? Da li si ti to probala Unchi?

ja i pecem u korpicama pa u kalup..ali slogi kaze da je kupila neke druge oblike - tipa srca i zvoncice..pa tu je malo tesko nagurati papirnatu korpicu pa mora direktno u kalup koji treba nauljiti.
inace kad ide u papirantu korpicu pa u klasican kalup za proje sa rupama, ne nauljim naravno, jer nema potrebe:D

Back